אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל איכילוב: "היוזמה לבחירת מנתח בביח חולים ציבורי היא טמטום"

66 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

62.
חס וחלילה הבנאדם האינטרסנט והאנטיפט הזה יהיה שר
הבריאות . בנאגם שכל היום עסוק בפוליטיקה . עם כבר שר הבריאות יש מנהלים הרבה יותר מוכשרים והם לא פוליטיקאים שדואגים למקורבים כל היום . תבדקו לאן הלך הרוקח הארצי ומה הבטיחו לו . תבדקו את שראל באיכילוב . תבדקו את השירות בבית חולים הזה . כמה אינטרסים גמזו עסוק בכל הפוליטיקה חוץ מניהול נורמלי של הבית חולים אחד הגרועים .
אבי | 12.02.18
59.
בושה
בושה שהאיש מנסה למנוע בחירת רופא בשירות הציבורי. בוז לחולים והתנשאות של איש רפואה שאינו רואה את החולה ממטר! שיבדוק מה נעשה במחלקות הפנימיות השונות באיכילוב ובמחלקת כירורגיית כלי דם שיראה איזה יחס מקבלים חולים במצוקה מפרימדונות ואז יבין למה חיוני שגם במערכת הציבורית חולים יבחרו את הרופא המטפל ואת המנתח! זה לא רק בחירת החולה אלא גם יסנן רופאים גרועים ויציף אותם החוצה! וכן-גם לניתוח פשוט מותר לחולה לבחור את הרופא הטוב ביותר. ראו הזמר אדם!
אזרחית | 11.02.18
51.
לא מפליא. גמזו מיצג אינטרסים של רופאים בכירים שעובדים בפרטי ולא יתן שיפגעו בהם
רוני הוא תינוק שבוי. שבוי של רופאים תאבי בצע באיכילוב ולכן לא יאפשר שיפגעו בהם. הוא חושש שיתמרדו. וכשאין לו מה להציע נותר לו להתנגד לרפורמה. בוא נשאיר את המצב הקיים. למה לא. הוא טוב למנהלים. ועכשיו בוא נקרא לכולם מטומטמים כדי להעלות את זה לפסים אישיים כי אין לו טיעון אמיתי. וזה מושלם. תרבות הדיון בארצנו ירדה הכי נמוך.
נתי | 11.02.18
50.
גמזו הוא בובה של ברבש וכמו ברבש גם הוא רוצה מיזם פרטי לקראת הפרישה הקרובה שלו.
ברבש הלך לנהל בית חולים פרטי אחרי שסיים עם איכילוב. גמזו נמצא בקשרים עם בעלי הון במערכת הפרטית וגם הוא רוצה ג'וב כמו ברבש. לכן לקראת פרישתו הקרובה יעשה כל מה שיכול כדי למנוע תחרות עם האוליגרכים החדשים.
סמיר | 11.02.18
45.
ל 38: זכותו של החולה לדעת ולהחליט!
הצורך של הסטז'ר להתנסות בניתוחים, אינה יכולה לבוא על חשבון זכותו של החולה לדעת מראש מי ינתח אותו ועל חשבון זכותו לבחור האם הוא מוכן לקחת על עצמו את הסיכון. לא רק בניתוחים מסובכים החולה יכול למות, גם בניתוח פשוט שמבוצע על ידי חסר ניסיון.
אדם לפני ניתוח פשוט | 11.02.18
43.
דוגמה יותר פשוטה לעיכול
אם היד על הלב גם אני רוצה לבחור מנתח אבל הנה לכם דוגמה למה שלדעתי הפרופסור גמזו מתכוון.. נניח בכל המוסדות להשכלה בישראל יש רק 1000 מקומות ויש פסיכומטרי כדי לקבוע מי יכנס. הציבור געש ורגש ודרישת פסיכומטרי בוטלה. עלזו ושמחו כולם והנה שנת לימודים חדשה הגיע ורק 1000 סטודנטים התקבלו ללמוד. עכשיו מה בעצם השתנה? מספר לומדים לא השתנה, השתנתה רק תחושת הצדק של כמה אנשים ותחושת אי צדק של אחרים וזה בעצם כל הסיפור.
מישקפופר | 11.02.18
39.
בן משפחה עבר ניתוח דרך הרפואה הציבורית באיכילוב
בכל השלבים הרופאים טרחו שוב ושוב ושוב ושוב להזכיר לנו שמאחר ולא מדובר בניתוח פרטי אז לא יספרו לנו מי מנתח , לא נדע מה נעשה בניתוח ייקח זמן רב עד שיבוצע הניתוח וייתכן מאוד שהניתוח יידחה. בכלל נתנו לנו כל הזמן את ההרגשה שלמעשה עושים לנו טובה ואנחנו החצופים שבאים לבית החולים דרך הרפואה הציבורית צריכים לקבל בהכנעה את העובדה שאנחנו מטופלים סוג ג. לאחר הניתוח שהיה בשעות הבוקר אמרו לנו שלאחר השעה 14:00 אין רופאים במחלקה... ההסבר היה זהה - אתם הגעתם דרך הרפואה הציבורית ולכן אל תצפו שיהיו רופאים בשעות הצהריים/ערב/לילה....
רז | 11.02.18
37.
ל-27 ול- 28 ובמיוחד ל- 28 מקרה מובהק של פגיעה באטונומיה
גש לכל עו"ד שעוסק בתחום, והגש תביעה. חשוב לציין שגם אם לא נגרם לך נזק כלשהו, תהייה זכאי לפיצוי. ל-27 לכאורה נגרם לך נזק שעיקרו כאב וסבל שכן סבלת יומיים נוספים מכאבי תופת, והגילוי במאוחר גרם ככל הנראה לסבל מיותר ולאשפוז ארוך יותר. בדקי זכאותך להגשת תביעה נגד בית החולים.
עו"ד | 11.02.18
36.
ל-28 אז על מי אתה רוצה שמתלמדים ילמדו?
אם הם אף פעם לא ינתחו אף אחד הם אף פעם לא ילמדו ולא יוכלו לנתח אף אחד בעתיד, במצב שאותו אתה מתאר עוד 20 שנה לא יהיו לנו מנתחים ואז נגיע לבעיה האמיתית. אין מה לעשות ניתוחים פשוטים יבוצעו ע"י מתלמדים כאשר מנתח מנוסה צופה ומכוון אותם אחרת לא יהיו לנו מנתחים בעתיד. אין צורך לבחור מנתח באופן עצמאי אלא אם כן מדובר בניתוחים מסובכים וקריטיים לחיינו גם מנתח בכיר יכול לטעות לא רק מתלמד.
ggg | 11.02.18
35.
ל24
היי בתור אזרח מן השורה שקרא את הודעתך, אני שמח שהבן שלך מרגיש טוב יותר וששיתפת בסיפורך, אך האם התנהלות של דרגים זוטרים בבית חולים מהגדולים בישראל זוהי סיבה לביטול מועמדותו של אדם שעשה דבר או שניים בחייו למען מערכת הבריאות? האם עכשיו יבואו מספר אנשים ויספרו שהציל את חייהם זה יחדש את מועמדותו לתפקיד שר הבריאות? בנאדם עם כל הנסיון שלו שמוכן לקחת על עצמו את התפקיד הזה, יש לשקול זאת בכובד ראש ולא לבטל את מועמדותו ועזרתו לבריאות בישראל בגלל מקרה כזה או אחר, מרגיז ככל שיהיה. חומר למחשבה!
אחד אחר | 11.02.18
29.
מדוע אין פיקוח על בתי החולים?
הגישה של הממשלה למערכת הבריאות כאילו אנחנו באיזה שבט קופים מול רופאי אליל ויודעי כל, מוטעית. בתי החולים עושים כל מה שבא להם וחושבים שהם לא צריכים לתת דין וחשבון על טעויות שעולות בחיי אדם ובאיכותם, את היהירות הזו מצד הרופאים והאחיות, אני מבין, אם כי לא מסכים איתה, אבל למה הממשלה נותנת להפקר הזה להמשיך ולהתעצם?
ארנון תל אביב | 11.02.18
28.
ללא קשר למר גמזו ובאופן כללי בלבד
יש לפתוח בוועדת חקירה חיצונית ובלתי תלויה על יצירת העומס המכוון בבתי חולים ובחדרי המיון. המדינה חייבת להבין שיש בעלי אינטרסים, כולל רופאים, הדואגים ליצור עומס על מערכת הבריאות. אני חושב שהציבור חייב להתעורר ולדרוש וועדת חקירה מקצועית, חיצונית (כולל רופאים מאירופה ואמריקה ואנשים המבינים בניהול בתי חולים וחדרי מיון) על מנת לבדוק האם, לכאורה, מתקיים ונעשה כאן פשע נגד האנושות, והציבור שותק. תפקחו את העיניים
רומן | 11.02.18
27.
תשובה לפרופסור מניסיון אישי
אני אמור לעבור בקרוב "ניתוח פשוט" כהגדרתו של הפרופסור. תחילה חשבתי לעבור אותו בבית חולים ציבורי. אז נכון שידעתי מראש שבבית חולים ציבורי אי אפשר לבחור מנתח, אבל וזה אבל גדול מאוד, לא ידעתי גם שאסור לי לדעת שבוע לפני הניתוח מי יהיה הרופא שינתח אותי. יותר מכך, אני לא יכול לוודא שזה שיחזיק את איזמל המנתחים לא יהיה סטז'ר! לא מודיעים לי מראש אם אני מיועד להיות החולה שעליו יתלמד המנתח לעתיד ולא נותנים לי את זכות הבחירה להחליט: האם אני מוכן לכך? האם אני מוכן ליטול את הסיכון, גם בניתוח פשוט, של טעות של מתלמד שיכולה לגרום לי להישאר נכה לכל חיי או אפילו להחזיר ציוד לבורא. עוד יותר מכך, לפני הניתוח לא התייעצו איתי באשר לצורת הניתוח (לפרוסקופיה או ניתוח פתוח), לא שאלו את דעתי ורצוני, פשוט מישהו החליט ורשם וזהו. אי בחירת המנתח היא דבר אחד, אי מתן המידע המלא למנותח באשר לזהות המנתח בפועל, אי מסירת אינפורמציה מלאה למנותח תוך מתן תשובות מתחמקות וצרות ככל הניתן לשאלות של החולה לפני הניתוח - זה כבר דבר אחר לגמרי! וזה מה שמביא לנטישת בתי החולים הציבוריים!
אדם לפני ניתוח פשוט | 11.02.18
26.
לא סומך על בית החולים שלו בשום צורה. קבלו סיפור
לפני כמה שנים הבת שלי סבלה מכאבי תופת בבטן. רצנו באמצע הלילה למיון באיכילוב והרופאה שם איבחנה שהיא סובלת מבעיית עיכול כלשהי. אחרי יומיים, משהכאבים רק גברו, חזרנו לשם והפעם האבחנה היתה דלקת בתוספתן - מה שכמובן הצריך ניתוח עוד באותו יום ואשפוז של כמה ימים. הרופא שבדק אותנו בפעם השנייה עשה הכל כדי "לתחקר" מה קרה יומיים קודם, כשהכוונה היא כמובן להיערך לכסת"ח. אז אדוני, בית החולים שלך הוא ביזיון ובושה
אחד | 11.02.18
23.
חלק שלישי ואחרון להערות
ג) תורים למרפאות החוץ- זה נשמע למישהו סביר שהציעו לי (אגב, מקרה דחוף) תור למרפאת העור בעוד שנה? כן. שנה. ד) יש גם דברים חיובים לומר. קצר המקום מלפרט. ה) האם יש מנגנון של משוב לחולים ו) חשוב ביותר ולא ראיתי שום התיחסות -האם וכיצד אתם מנטרים ובודקים טעויות?
לכלוכית צפונית | 11.02.18
22.
המשך תגובתי הקודמת
ב) נתקלתי מספר פעמים ביחס חסר סבלנות או מבזה מצד הרופאים (למרות שאם יותר לי להעיד על עצמי אני נעימה, עדינה ומשכילה מעל הממוצע), ושמעתי לא מעט תלונות מסדרון דומות מצד פציינטים אחרים (שאיתם אפילו לא חלקתי את התנסותי). ג) שקלתי בעבר האם לקבל כימותרפיה. ביקשתי לקבל נתונים של בית החולים או הפניה למחקרים. נאמר לי שאין כאלו. אתם לא מנהלים מעקב? אין מחקרים תומכים? על סמך מה אמור אדם לקבל החלטה כה מרחיקת לכת? הרפואה צריכה לטעמי לנסות לשאוף להתנהל כתחום מדעי ככל הניתן ואפילו בתחום האונקולוגי שעדיין רב
לכלוכית צפונית | 11.02.18
21.
סיפור אמיתי על איכילוב משבוע שעבר
בשבוע שעבר בני החייל פונה לאיכילוב עם אבחנה של דלקת אפנדיציט, מה שלפי על הספרות הרפואית מחייב ניתוח דחוף מאחר ויש חשש להתפוצצות האפנדיציט מה שהופך ניתוח פשוט לאירוע מסובך ומסכן חיים. אני חייב לציין לטובה את הצבא שמרגע שבני התלונן על הכאבים העזים ועד שפונה עם אבחנה נכונה כל התהליך היה מהיר ביותר! אבל אז הוא הגיע לחדר מיון איכילוב, ואז פתאום לאף אחד שום דבר לא בוער. הניתוח עצמו התחיל רק 24 שעות לאחר שבני הגיע לבית החולים, כשרק לחכות ל-CT המקדים לקח קרוב ל-10 שעות, ועוד כ-14 שעות בין ה-CT לניתוח. מרגע שהגיע לחדר מיון בצהריים ועד למעבר למחלקה כירורגית לפנות בוקר, לא נתנו לו לשכב על מיטה (כי יש מחסור) אלא לשבת על כיסא רעוע ולא נוח וכל זה כשהוא סובל מכאבים עזים! בסוף הניתוח, בניגוד לנוהג, המנתח לא יצא לדבר עם המשפחה, ולמעשה לא ראינו אף רופא עד למחרת בבוקר. בקיצור, אם ככה מתנהל בית החולים שלך, לא הייתי רוצה לראות אותך שר בריאות של כל המדינה.
רועי | 11.02.18
19.
כמה עצוב לקרוא את הראיון הזה!!!
עשיו אני יודע שאין שום סיכוי לרפואה ציבורית נורמלית . כשאומר מנכ"ל בית החולים המיוחס ביותר בארץ כי תקוותו היא לפתוח את המיון החדש ב2020 מראה עד כמה חולה כל המערכת הרפואית שלנו. במקום לדאוג לציבור החולים שיושב 12 שעות במיון בגלל חוסר כוח אדם הוא בונה לאותו ציבור מרחב מחיה יפה יותר אך לא יעיל יותר. מכאן מתחילה כל הבעיה.
אבי | 11.02.18
16.
יש עוד מקום לשיפורים
ובכן כחולה אונקולוגית שמטופלת כבר יותר משלוש שנים באיכילוב להלן הערותי א) לא ברור לי איך מתבצעים ניתוחים ללא אמצעי שיקוף וללא בחינה בזמן אמת האם כל הגידול הוצא כאשר קיימים בשוק האמצעים לכך (וישנם בתי חולים המחזיקים בהם גם בארץ). כדי להבהיר - אני נאלצתי לעבור שני ניתוחים חוזרים. האחד מכיוון שלא הוציאו את כל הגידול. והשני מכיוון שלא הוציאו את הבלוטות הרלוונטיות בבית השחי (אלא אחרות). בשני המקרים צפיתי זאת מראש. ככה מתנהלים ניתוחים בשנות ה 2000?
לכלוכית צפונית | 11.02.18
11.
הנתונים מבלבלים בין שני אומדנים שונים לגמרי
שיעור ההוצאה הציבורית מסך ההוצאות על בריאות הוא אמנם 60%. כלומר, אנחנו משלימים כ-40% על הוצאות הבריאות מהכיס הפרטי שלנו. אבל, מה הקשר לתמ"ג כאן? שיעור ההוצאה הציבורית לבריאות כאחוז מהתמ"ג עומד על כ-7.5%. נראה לך הגיוני ש60% מהתמ"ג שלנו הולך לבריאות??
יוהן  | 11.02.18
2.
מחכים חודשים לתור לאבחון לסרטן באיכילוב כי אין MRI
כן לי זה קרה! בקשו שאחכה 6 שבועות לMRI לבירור אם יש לי סרטן שד. האוניקולוגית שלי לא עונה לי ולא זמינה. אין עם מי לדבר. מייאש ומדאיג כך המערכת באיכלוב מתנהלת, אז לא ברור למה קיצור תורים זה לא משימה ממדרגה ראשונה ישראל היא בין 20 המדינות המובילות באחוזי תמותה מסרטן שד. כשמיכירים את המערכת מבינים למה זה קורה
שחיתות המערכת | 11.02.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת