אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מלצר מרוויח פה 100-90 שקל לשעה. עד היום לא הבנתי למה הם יצאו למאבק"

92 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

90.
שגברת בייגה בסון תפסיק לקשקש
כל המסעדות מוציאות "תלוש משכורת", אבל מה שבפועל קורה הוא שהם לוקחים חלק מהטיפים של המלצרים ואח"כ מחזירים להם אותם דרך תלוש משכורת מפוברק, פשוט כדי שזה יראה חוקי בפני רשויות המס. בפועל כל "השכר" של המלצרים מגיע מהטיפים שמשאירים הלקוחות. אגורה שחוקה לא מגיעה מהמסעדה עצמה. קשקשנית.
איתי | 01.03.18
85.
ניהול עסק בישראל
לכול המבקרים, אנא מכם, פתחו עסק העסיקו עובדים שלמו לכולם לפני שאתם לוקחים לעצמכם, ונראה אותכם גיבורי מקלדת, קראתם ששוק אלנבי - רוטשילד פשט רגל? זה ניהול רבותי, לכו לעבוד הגדילו הפריון במדינה שהרוב חי על חשבון המיעוט ולא מייצר כלום רק אוויר חם, ואז ייטיב לכולם, לעבודה יצרנית ולא לאוויר חם, חג פורים שמח
שמשון 1948 | 28.02.18
84.
90 ש"ח זה עלות כוללת של המלצר לעסק
זה לא השכר שלו ברוטו ועליו כל התנאים, צריך לדייק, אם זה היה נכון אזי השכר הממוצע החודשי ברוטו של כל מלצר היה 14000 בפועל מדובר על עלות מעסיק כלומר השכר ברוטו הוא למעשה 10000 אם הוא יעבוד 200 שעות חודשיות בפועל מדובר ב פחות מ 50 ש"ח לשעה
המנכ"לית משקרת | 28.02.18
82.
אם הייתם משלמים 90 ש"ח לשעה..
אף מלצר לא היה שובת. גם אם הייתם משלמים 75 ש"ח ומשלמים בהגינות עבור כל השעות שאתם מבקשים מהם לעבוד היה לכם תור של מועמדים ולא שביתה. אני מעריך שאתם בדיוק כמו כל מסעדה אחרת. בונים על הטיפים כשכר ומשלימים למינימום. זה ניצול עובדים וביחוד הטובים שבהם, כי מלצר טוב שמקבל הרבה טיפים עולה לכם הרבה פחות ממלצר רע שדופק לכם את המוניטין ולא מקבל טיפים. השיטה של ענף המסעדנות דופקת גם את המסעדות גם את העובדים וגם את הלקוחות.
אבא למלצרית לשעבר | 28.02.18
81.
ביזיון
מקצוע המטבח קשה ושוחק מאוד! בתור אחד שעובד עשרות שנים והיה בתפקידי מפתח בתחום, אני יכול להגיד. שבעלבתים הרבה מאוד שנים היו מנצלים את עובדי המטבח במשכורות נמוכות, בלי תנאים סוציאליים, משמרות כפולות.... וכד. דיי לניצול וקדימה להתאגדות טבחים ועובדי התחום!
מוקי | 28.02.18
78.
כי מלצרים נהיו חזירים זה למה.
שילכו למצוא עבודות אחרות שבלי שום לימודים, בלי שום הכשרה מקצועית או צורך בנסיון מרוויחים משכורות של מעל 40 שח לשעה ופעמים קרובות יותר קרוב ל100. חלאס עם החזירות (ואם כבר, תהיו מקצוענים בתחום שלכם ואל תצפו לטיפים גם בימים שאתם מתנהגים כאילו אתם במחזור)
משה | 28.02.18
75.
אחד ממקומות העבודה ההוגנים ביותר
כמי שעבד בקפה נואר תקופה של 7 שנים אני יכול להגיד בפה מלא בעלי המקום אנשים ישרים והגונים. הן לספקים והן לעובדים שתמיד קיבלו את שכרם המלא בזמן. ויותר מזה לי באופן אישי עזרו בהלוואות בתקופות קשות. וידוע לי על עוד עובדים שנעזרו בהם. אכן המקום רווחי והעובדים תמיד היו על ממוצע שכר גבוהה יותר. שנים רבות אני עובד בתחום ההסעדה ויכול לספור על יד אחת בוסים ששילמו לי בזמן ובמדוייק קפה נואר תמיד עמד בהיתחייבותו כלפי עובדיו ושילם ביד רחבה
עופר קניזי סעדי | 27.02.18
69.
מלצרים וגנבים
‏אני תושב חול המון שנים . ‏ואני שמח מאוד שלא דתי במדינת שכל אחת גנב בפני עצמו בתחום שלו. הלכתי למאות מסעדות בשנים האלה. אבל זה בעלות של רבע וחצי מהישראלים הגנבים עם המסעדות שלהם. ושלא יבלבלו את המוח שהאוכל הישראלי תמיד יותר טוב יש כאן מסעדות יווניות פי3 יותר טובות מרוב המסעדות הישראליות עים הדאווינים. והמחירים בשמים!! מלצרים באמריקה מביאה -12/15/ 10$ לשעה לפי המחיר של ישראל הם עושים-50/ 30 שקל לשעה . על מה ? על מה?מ הישראלי מרוויח 30$ לשעה. גנבים ושקרנים. פשוט הרגילו את העם להיות פראיירים .
רפאל. גקוב  | 27.02.18
63.
תגובה ל 25: מה שאתה מתאר הוא בדיוק מה שהחוק מחייב את המסעדה לעשות
זה מאוד פשוט: 1. המסעדה, כמו כל עסק אחר במדינה, מחוייב לשלם שכר מינימום והתנאים הסוציאליים עליו, ותו לא. 2. החוק מתיר למסעדות להשתמש בטיפ ששולם דרך הקופה (= בכרטיס אשראי) כדי לשלם את שכר המינימום. לא מוצא חן בעיניך? הפתרון הוא... 3. מלצרים רשאים להשאיר בכיס שלהם, בלי לדווח, על טיפים שהם קיבלו במזומן. 4. מאה שקל לשעה זה משכורת של מהנדס תוכנה. ברור שאין מסעדה במדינה שמשלמת מהכיס שלה שכר כזה למלצרים, ושזה מגיע מטיפים. ברור גם שאי אפשר לבנות על גובה הטיפים, לפעמים מקבלים יותר ולפעמים פחות.
יובל, תל אביב | 27.02.18
57.
תגובת ההנהלה מלמדת על ביריונות
100 שקל לשעה? תוכחי! מטילה רפש על המלצרים כדי שרשויות המס יקפצו עליהם. אפשר לחשוב שהמסעדה מלאה 24/7, דמגוגיה בשקל. יש פה עניין עקרוני וחשוב, זכות העובד להתאגד, לבד עובד אינו יכול להביא לשיפור בתנאי עבודתו. הוא נכנע לתכתיבים של המעסיק, מדדי תפוקה ונתפס לכל היותר כמשאב (מלח, גז, אבן ובני אדם, הכל אותו דבר בעיני המעסיק). אבל דברים לא צריכים להיות כך, לעובדים חלק בהצלחת העסק, יחסם לקליינטים ישפיע על העסק, הצלחה שלהם ואווירה חיובית בה יכלו לעבוד ישפיע גם על התזרים של העסק.
מוטי | 27.02.18
56.
טעים שם מאוד המלצרים מרוויחים מעולה רוב המסעדות לא מקבלים ככה
בתור מלצר לשעבר (לא בקפה נואר) ובתור מישהו שאוכל שם הרבה אני יכול להגיד לכם שבגלל מחירי המנות הם מקבלים טיפים יפים מאוד מאמין לה שהיא אומרת שהם מקבלים 90-100 לשעה בהייטק לא מקבלים ככה חיים בסרט משעמם להם בחיים
מלצר לשעבר  | 27.02.18
46.
מתי לקוחות יפסיקו להיות פראיירים ויחלקו טיפים
גם אוכל לא טעים וגם מרחמים על המלצרים שסהכ 100₪ נקי בשעה שווה ערך ל 18000 שח נקי בחודש שזה 40000 שח לחודש ברוטו. רק בארץ מדיניות השנוררות הזו וטיפים על אוכל שבלאו הכי מאוד יקר. תפסיקו לרחם על הצעירים האלו כי הם לא מסכנים!
קרן | 27.02.18
42.
כל הכבוד לעובדים שלא ויתרו
לא סתם בית הדין הארצי ביטל את פסק הדין המקומם והמופרך באיזורי. שכר שעתי גבוה זה לא הכל! מנכלית לא יכולה לבטל את זכות ההתאגדות! וגם לא להחליט בעצמה שעובדים אשר עובדים במקום 10 שנים לא צריכים להפריש לפנסיה בצורה נורמלית... כל הכבוד לעדי, דורי, אוריאל וכל שאר הועד.
חברה | 27.02.18
38.
הנוער העובד והלומד
מקסימים אחד אחד עם לב של זהב! כוונות טהורות של חינוך הדרכה! מאמינים בחניכים ובנוסף טיולים מדהימים. בתי חניכה בתנועה לאחר שהצופים שולטים בעיר והם עומדים לסגירה והם לא מבינים אפילו כמה הם טועים!!! היא לא רוצה לחזור הביתה מטיולים כי זה כיף!! בקיצור תנועה מדהימה כן ירבו
יופי | 27.02.18
36.
אוכל בינוני במחירים מופרזים. אפשר להבין מדוע המלצרים התקוממו דווקא אצלם
מלצר שרואה איך הוא קורע את התחת ובזכותו העסק מרוויח מיליונים ובתמורה הוא מקבל שכר עלוב (לא 100 שקל לשעה וגם לא חצי מזה), יחס ותנאי עבודה של עבד, ברור שבסוף הוא יתקומם. בכל מקרה המקום הזה הוא כבר לגמרי פאסה
סמי | 27.02.18
26.
לפי איזה ספר בדיוק?
הייתי רוצה לראות תלוש שכר של עובד. תנאים סוציאליים וחופשה הם מקבלים רק על הבסיס שזה שכר מינימום לפי שעות המשמרת לא כולל שעות המתנה שמשמעותן היא שהמלצר שנקרא למסעדה "וממתין" למשמרת אבל לא מקבל עליהן שכר - המצאה נצלנית ולא חוקית של בעלי מסעדות. יתכן ויש שעות שמהן מגיעים ל 100 ש"ח אבל בממוצע זה שקר גס.
נצלנית | 27.02.18
23.
לא מבין מה היא אומרת שמלצרים מרוויחים 100ש"ח לשעה
למה היא משלמת את ה100ש"ח האלה? היא משלמת שכר בסיס וכל השאר זה טיפים. עצוב שעדיין אף אחד לא נכנס חזק במסעדות שמחזיקות עובדים על סמך טיפים. מצפים שהעובדים ירוויחו את כל המשכורת שלהם מטיפים ואם אין מספיק אז רק משלימים למינימום. מה זה השטויות האלה?!? ברגע שאני יודע על מסעדה כזו אני בחיים לא נכנס אליה ומאחל לבעלים מוות כלכלי. איחס
גיא | 27.02.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת