אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הבהלה לסיבים? יש אינטרנט בלי תשתית

85 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

82.
ואם ציפור יושבת על המשדר וחוסמת... היא נצלית או שאין שידור?
הפיתרונות האלה וותיקים, עוד משנת 1999 והחברה ההיא נורלקו או משהו שנסגרה. מי זוכר את תקן ה-WIMAX שהבטיח אותו דבר ונעלם. המהירות המוזכרת קרובה לרשתות סלולאר דור 5, שבסוף יחליפו הכל. בארץ כבר שני עשורים שיש תשתית אופטית, אבל אפס היצע משרתים פנימיים מהירים. כל מה שמועבר משרתים בארץ, עובר דרך חו"ל...
כג | 11.03.18
64.
אז מה בעצם רואים בתמונה של הכתבה?
מה רואים בתמונה של הכתבה? הבחור השמח עומד ונשען על העמוד תקשורת באמצע הכביש הסואן? לא גם התמונה הזו, כמו הסיפור שבכתבה, היא בלוף מגוחך. כמו שאת הבחור השמח צילמו על רקע כחול, שאחרי זה שתלו עלייה את הרחוב, כך גם כל הסיפור שלו לא מחזיק מים.
צופה מהצד | 04.03.18
58.
האינטרנט איטי בגלל סיבה אחת
המונופול של בזק שלא נותנת תחרות ויחד עם זה מחזיקה את השוק בביצים,חברה שצריך לסגור אותה מיידית,גונבים מאות שקלים בחודש מאנשים זקנים בערמומיות בלי לתת תמורה. אינטרנט איטי להחריד לבתים מעל 60 מטר,אין להם אפשרות לתת 100 מגה אבל מוכרים 100 מגה,ומתחייבים לעד 100 מגה,ורק בחדר שבו נמצא הראוטר. מצביעי ביבי לא חכמים מספיק להבין שהם זורקים מאות שקלים על אינטרנט וכבלים מהכיס שלהם ישירות לחבר שלו אלוביץ
שחר | 04.03.18
57.
חבל שלכותב הכתבה אין מושג קלוש מה הוא כותב.....
למשל הכתבה מתחילה בקביעה המצוצה מהאצבע: " מהירות הגלישה הממוצעת בישראל ברבעון הראשון של 2017 עומדת על 13.7 מגה־בייט לשנייה, ירידה של 5% ". בחלומות בלילה מהירות הגלישה המומצעת היא 13.7 מגה בייט לשניה - זה יוצא 109.6 מגה ביט לשנייה (בייט זה 8 ביט למי שלא מכיר), וגם זה בלי לקחת בחשבון את כל התקורה שבתקשורת ככה ש15 מגה בייט נטו דורש חיבור יותר גבוה מ-110 מגה ביט לשנייה.. להזכירכם המהירות המקסימלית שבזק מסוגלת להציע זה 100 מגה ביט לשנייה וגם זה למי שגר ממש בתוך ארון הסעף שלהם, ברוב המקומות הם לא מגיעים גם ל-60 מגה ביט. גם הוט החלה רק עכשיו להציע חיבור של 200 מגה ביט במחיר סביר כך שכמעט ולא היו לקוחות בקצב הזה.
תום | 04.03.18
55.
מדינה מושחתת ופקידים מושחתים שמונעים מהאזרח פריון
כמה שנים השחיתות עוד תמשיך?, במקום לדוג לאזרח משלם המיסים , ודאגים לטייקונים שמכניסים עוד דולרים לגיסם ללא שובע. ממשיכים לדפוק את משלם המיסים ומספרים לו סיפורים, אגדות ומציירים לו מצג שוא. היכן כחלון מגן האזרחים?, למה נתנו לבדק לדפוק אותנו, מי קיבל שלמונים או שווה ערך?. נדרשת וועדת חקירה לגלות את השוד הגדול של משלמי המיסים. למה בדרום קוריאה יש אינטרנט של 1 גיגה? גם ביפן?, רק אצלנו רחמנא ליצלן בזק, וראש הממשלה מסקים ענינים על ראשם של הגולשים.
שוימר | 04.03.18
48.
המחדל הכי גדול
הממשלה מסתירה מכל האזרחים את הדבר הכי מסרטן ועם הכי הרבה קרינה שקיים! האזרחים לא מודעים וחשופים לקרינה הזו כל יום. זהו מחדל מהדרגה הראשונה ולא יאמן שממשלה אחרי ממשלה מאפשרים לזה לקרות בלי לטפל בזה. הקרינה הזו חזקה פי מיליארד מכל קרינה מאנטנה סלולרית\טלפון\נתב אלחוטי\רכב חשמלי. כמובן שמדובר בשמש שפולטת כמויות אדירות של קרינת UV וקרינה קוסמית מהחלל. כל שאר הבולשיט שאנשים מדברים עליו הוא לא מיינן בכלל (סלולר, סוללות) ולכן לא יכול לגרום לסרטן (לא מיינן = אין מספיק אנרגיה לגרום לשינוי בדנא). זה לא משנה מה עוצמת השידור בכלל, רק התדר. אנטנה סלולרית היא בסביבות ה4W, טלפון 1-2W, נתב אלחוטי 1W. אפילו מיקרוגל שעובד על 1000W לא יכול לגרום לסרטן, כמובן שהוא יכול לגרום לכוויות. תבינו פעם אחת ולתמיד קרינה לא שווה לסרטן. רק קרינה מייננת. גם אור זה קרינה. גם חום זה קרינה. אף אחד לא מפחד להתחבק כי חום זה קרינה. מספיק עם הטמטום\שקר הזה.
מסתירים ממכם | 04.03.18
37.
לא צריך להמציא את הגלגל !
אנחנו לא צריכים להיות שונים מאף מדינה מודרנית אחרת. בשנות ה 50-60 נפרסה רשת סיבי נחושת עד רמת הדירה עבור שירותי טלפון קווי. התשתית הבסיסית הזו הפכה לרשת ADSL בשנות ה 2000 ומאוחר יותר ל VDSL. בכל בית חדש שנבנה עדיין שמים חוטי טלפון. למי שזוכר, בתחילת שנות ה-90 פרץ לחיינו בסערה עולם הכבלים, ערוצי זהב, מת"ב ותבל ניסרו את כל המדינה והעבירו תשתית קואקס (כבל אנטנה...) לכל דירה. מעל התשתית הזו יש לנו אינטרנט דרך HOT היום. בחמש עשרה השנה האחרונות, המדינות המתקדמות מניחות תשתיות סיבים בצורה הדרגתית עד לרמת הבניין וכן לרמת הדירה. מסיבות כאלו ואחרות, בישראל לא הונחה תשתית סיבים מסיבית עד לרמת הדירה. אין טעם לבצע 'מעקף עקום' להתחיל להשקיע בפתרונות יקרים ובעיתיים כמו שידור מיקרוגל לבתים. ישראל לא שונה משאר העולם ולכן הפיתרון הוא סיבים. גילוי נאות: אני סתם אזרח שרוצה אינטרנט מהיר, אין לי אינטרס ישיר או עקיף בסיבים או בכל טכנולוגיה אחרת.
משה מהכבלים | 04.03.18
29.
מי אמר שאנחנו רוצים פיתרון זול ... איך בזק תצדיק מחירים גבוהים ?
קיים כשל לוגי בכתבה. כשאתה מונופול בתחום כלשהו (לדוגמא התשתית הקווית), אתה ממש לא רוצה מחירים נמוכים או תחרות. אתה גם לא רוצה להשקיע בתשתית חדשה כי אז אתה נותן יתרון למתחרים שלך שלא צריכים להשקיע את אותו סכום. ואז עושים הכל כדי לחבל בתחרות ואז מגיעות החקירות על ההטבות ואז היועמ"ש מתחיל לגרור רגליים כי הרי חבר שלו סידר את לו את המינוי ואז המנכ"ל ויו"ר הדירקטוריות מקבלים הרחקה מהחברה לחודש וזה אחרי שהם היו חודש במעצר ואז החברה הקטנים נשארים כדי להמשיך לחבל ברפורמה כי מתי שהוא בעל הבית יחזור... בקיצור כולנו משלמים ונמשיך לשלם כל עוד השחיתות השילטונית נמצאת בכל מקום
גרביים צהבות | 04.03.18
23.
אם חברה מדברת על 100 ונותנת 70 אז
אם חברה מדברת על 100 מגה ונותנת 70 אז הדבר האתי לעשות זה לגבות מהלקוח 70% מהחבילה שסוכמה. אבל אתיות וחברות תקשורת כנראה לא הולך יד ביד...במיוחד כשכל שנה צריך להתווכח איתן ולאיים בניתוק ולעשות את הסבב הידוע של לבקש שימור לקוחות וכו' וכו'... צריך שהם ילכו לקראת הלקוח. במקום זה הגישה לדפוק את הלקוח.
אדם | 04.03.18
21.
קישקוש הסיבה היא המדיניות אותה החל הכישלון כחלון
משרד התקשורת ייצר מצב בו בעצם מלאימים מחברת התשתית את התשתיות שלה כדי לייצר תחרות, נכך בעצם יבאו מליארדר צרפתי, נתנו לו במתנה את התשתית כדי שיחסל את חברות הסלולאר, כן המחירים ירדו אבל איטיות האינטרנט היא אחת התוצאות, לחברת תשתית אין כול כדאיות או רצון לפתח תשתיות מתקדמות כי אז יגיעו הטפילים וידרשו להשתמש בתשתית.
רמי | 04.03.18
19.
אני מקבל 95 מגה מ-100 ועדיין האתרים זוחלים
אתרים בחו"ל לעומת זאת עפים; וגם הארץ ודה מרקר לא רעים. כל זאת כי מפעילי האתרים בונים אתרים כבדים ועמוסים. מדוע הארץ עולה במהירות כאשר אני מחכה לנצח לוואינט? וגם כלכליסט מקרטע בטלפון הנייד ולא אחת מוצג לי עמוד ריק אף שהטעינה הסתיימה.
וידי האתרים נקיות? | 04.03.18
13.
נראה כמו מדור פרסומי...
לא מכיר את המוצר שלהם אבל תיאורטית גלים מילימטריים מאפשרים קצב נתונים יותר גבוה ואנטנות יותר קטנות, אבל החיסרון הוא שהכיוונון צריך להיות מאוד מדויק והעורק הופך להיות מאוד רגיש להפרעות (מעניין מה קורה ללינק שלהם כשיורד גשם או כשיש אובך).
סבבה | 04.03.18
11.
גם גלים מילמטריים, מסרטנים
אני שמח שהתייחסו לכך שלשים מודם סלוללרי בבית לגלישה רחבת פס "לא סגור אם זה מסרטן". לפחות אמרו שיכול להיות (למרות שיש מחקרים שמראים שבוודאות כן, למשל: http://www.norad4u.co.il/knowledge-h/emf-studies-list/study-ntp-2016-h) אבל גם גלים מילמטריים, עד כמה שהם "ממוקדים", יש בהם פיזור לצדדים, שמקרין את כל הסובבים (לכל שידור, גם אם הוא ממוקד, יש פיזור לצדדים, שאמור להיות "מינימאלי" ובפועל תלוי בהרבה גורמים ולכן אינו מזערי, אלא משמעותי). אז נכון, זה זול יותר, ומהיר יותר. אבל אנחנו רק מכניסים את עצמנו עוד ועוד לצרות, ומגדילים את הסיכויים שלנו לסרטן. בעוד כמה שנים, כשקרובים שלנו, או אנחנו בעצמנו, נמות מסרטן - נתחיל לשאול את השאלות. ואז יהיה מאוחר מידי.
בוריס | 04.03.18
3.
אם ברגר היה זוכה להמשיך את פרוייקט שדרוג התשתיות, היינו בדרך לאינטרנט מהיר
אבל קרה מה שקרה, ובגלל ראש ממשלה ואישתו וטייקון אחד כולנו גם שילמנו עוד 3600 בשנה לכל בית אב וגם לא קיבלנו שום דבר בתמורה. המשיכו להצביע ליכוד, הבית היהודי, כולנו וש״ס. עוד נגיע רחוק.
האמת המרה | 04.03.18
1.
עדות ממקור ראשון
בעיר רחובות הוקם פרויקט תקשורת רחב היקף של תשתית תקשורת של מאות מגה ביט לשנייה, עיריית רחובות ערכה בדיקה כלכלית ומצאה כי פריסה של קישורי אלחוט בגלים מילימטריים הינה השיטה הפרקטית ביותר ליישום תשתית עיר חכמה. עמודי התאורה של העירייה נבחרו כבסיס לחיבור קישורי האלחוט ובכך הפכו עמודי התאורה מעמוד מאיר לעמוד חכם. עיריית רחובות עוברת לשלב הבא של יישום מערכות חישה מתקדמות, בזמן שערים אחרות נמצאות עוד בשלב התכנון והרישוי של חפירות כבישים ומדרכות. פרויקט סיב אלחוטי רחובותי זכה בפרס מצטייני המחשוב במסגרת תחרות מצטייני המחשוב 2017 של אנשים ומחשבים
יואב לודמר | 04.03.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת