אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מבול של בקשות ללמד ביג דאטה

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
האמת על ה"מחסור בעובדי בהייטק"
בשבועיים וחצי האחרונים התראיינתי לאין ספור מקומות לתפקידי פיתוח וביג דאטא, הגעתי להצעת חוזה בחלקם (4 מקומות, מס' מכובד לכל הדעות) וחתמתי בשעה טובה במקום מבטיח (30K+ אם אתם מתעקשים לדעת). הרושם שלי הוא שבהחלט יש דרישה לעובדים מיומנים, וכאלו יתוגמלו בהתאם, אבל לא מעט מעסיקים מתנהגים (אולי בצדק) כאילו ממש אין מחסור אלא אפילו עודף. איך אני מסיק זאת? מס' דוגמאות לשיפוטכם: - במקום מסויים עברתי 3 ראיונות טכניים כולל תרגיל בית שביצעתי בהצלחה מרובה, אך נפסלתי על "חוסר התאמה". ממקורות יודעי דבר הבנתי שהם מעדיפים מישהו עם רקע חזק ב-GO, והידע שלי בשפות JVM, לא מספק אותם. כאילו זה באמת בעיה למוד שפה חדשה אחרי שהוכחת שאתה מכיר ושולט בשפות אחרות - במקום אחר נדרשתי כחלק מתהליך המיון להגיע למשרדי החברה למשך חצי יום (!) כדי לעבוד עם הצוות על מטלה ולבחון את מידת ההתאמה והכימיה שלי איתם יש יגידו שזכותם המלאה לבחון אותי בצורה כזו או אחרת ואף לפסול אותי על מה שהם רוצים, וזה נכון מאוד. אבל מחברות אשר חוות "מחסור חמור" הייתי מצפה לקחת סיכון מסויים במידה והן מוצאות מועמד מתאים מספיק. לשיפוטכם.
ארווין | 05.03.18
18.
צודק יש מספיק החזירות חוגגת והשכר מתפוצץ
אין למעסיקי ההיטק רצון לתגמל בני ארבעים ואו להשתמש בנסיונם .כך הידע העצום שצברו יורד לטמיון אם גם באקדמיה היה ככה שמעיפים פרופסור שמלמד ליספ כדי להביא אחד שמלמד ביג דאטה היתה קמה צעקה אבל הקביעות בן בריתה של ההסתדרות=בטלנות מנצחת.יש להעסיק את כל המרצים על חוזים אישיים.
רק ארבע | 05.03.18
17.
תחום התמחות
ביג דאטה זה תת תחום. זה דורש בסיס טכנולוגי כלשהו, בלעדיו זה כמו ללמוד קורס תכנות בשפה כלשהיא בלי להבין שום דבר בשום דבר אחר. זה לא שימושי. אין שום מחסור במהנדסים. יש מחסור במהנדסים שמוכנים לעבוד בשכר נמוך. אנשי איטי יוצאים קורסים וכו, לא מהנדסים בעלי תואר מקצועי שמחפשים עבודה מאתגרת ותנאי שכר טובים. כלומר יש מחסור בעודף מהנדסים. כל מי שמחפש עבודה בתחום יודע שעל כל משרה רצינית מתמודדים 100 איש לפחות. זה לא מחסור, זה כמעט עודף.
יובל | 05.03.18
13.
לא בולשיט בכלל
לא חושב שצריך תואר שלם לנושא, הוא יכול לבוא כקורסים במהלך התואר, או אולי כהתמחות בתואר שני. אבל הנושא חשוב מאוד - תחשבו כמה נתונים נצברים מדי שניה בעולם הדיגיטלי, נתונים שתופסים מקום ומשקל, נתונים ששווים כסף בסופו של דבר. כיום מדינות וחברות סוחרות בנתונים הרבה יותר מאשר במוצר חומרי. הנתונים האלה צריכים להיות מאוכלסים היכן שהוא. מדובר בידע חשוב מאוד, לא כל דבר שהאוניברסיטה עושה הוא בולשיט. בסופו של דבר צריך לקדם את העולם ולא רק את הכיס של כל אחד מאיתנו.
תום | 05.03.18
11.
מדעי הנתונים זה לא Big data
צריך לדייק בפרטים, ביג-דאטה הוא כשמו כן הוא - הרבה-דאטה, הרבה-דאטה משמש במגוון רחב של בעיות, אחת מהן היא מדע של נתונים, ביג-דאטה לרוב היא בעיה של הנדסת תוכנה, מדע נתונים היא בעיה של מחקר. הרבה ממדע הנתונים שקיים היום בעולם עובד גם בלי ביג-דאטה, לא חסרות בעיות שעם מעט-דאטה נפתרות בצורה כמעט מושלמת. מה שחם בתקופה האחרונה הוא גם נושא ההנדסה וגם נושא המחקר, אבל אם התפוצצות הנושא של למידה-עמוקה ו״״אינטלגנציה מלאכותית״״ והתפתחות חומרה ייעודית עבורה על ידי ענקיות התוכנה, הנושא שאתם מדברים עליו שמבוקש זה מדע נתונים. לפי מחקר של אחד המובילים במדע הנתונים kdnuggets - נושא של מדע הנתונים הולך להפוך להיות אוטומטי לחלוטין בעשור הקרוב בזכות מחקר רב בנושא, בשנה שעברה כבר פורסמה עבודה ראשונה של טובי המוחות בתחום שהציגו תוצאות מרשימות בלי התערבות של בנאדם, זה לא אומר שאנשים מיותרים, זה אומר שבהסתכלות אסטרטגית ללימודים זה משהו כשכדאי לקחת בחשבון. לעומת זאת נושא של ביג-דאטה לא ייפתר על ידי מחשבים בדורנו, ולכן מי ששוקל להעמיק באחד מתתי התחומים - אני ממליץ לו בחום לבחור ביג-דאטה.
מהנדס תוכנה ומדען נתונים | 05.03.18
9.
סיפורי סבתא - אין שום מחסור
זו פוליטיקה של מעסיקים וחברות קבלן שרוצות להציף את השוק המקומי במהנדסים זולים ממדינות נחשלות. "ביג דאטה" (זה בעיברית?) זה ביג בולשיט של המכללות והאוניברסיטאות שמחפשות קליינטים. גם מדעי הנתונים זה מושג שיווקי מופרך. סה"כ מדובר במעט אלגברה לינארית של שנה ראשונה לתואר ראשון במתמטיקה. הגשש קראו לזה פעם מדעי הנעל וכולנו צחקנו, היום זה מדעי הנתונים והפראיירים ירוצו לשלם למכללות, השוק יהיה מוצף "במדעני נתונים" בשקל ותאמינו לי, לא כולם יצחקו.
מהנדס תוכנה ותיק | 05.03.18
8.
הפתרון המלא של הבעיה ... ראה מגיב מס' 4
מתי תכניסו לראש שלכם ... אין מחסור בעובדי הייטק !!! המעסיקים רוצים אנשי מקצוע מנוסים בזול וזאת היא הסיבה מדוע הלוביסטים שלהם דוחפים יבוא עובדים מהודו ואוקריאנה. יש בישראל אלפים רבים של אנשי הייטק מוכשרים שסיימו את לימודיהם באוניברסיטאת והמכללות אך המעסיקים לא מעוניינים לאפשר להם לרכוש ניסיון (עדיף אוקראיני מנוסה וזול). יש בישראל מאות אנשי הייטק מוכשרים ומנוסים בני 40+ אך המעסיקים מפלים לרעה עובדים בשל גילם ולא מעוניינים להעסיק אותם (עדיף הודי מנוסה וזול).
סערה בכוס מים | 05.03.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת