אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אגו של ארכיטקט: ריב על קרדיט בתוך המשרד

65 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

64.
תראו בתי ספר חדשים וגנים. ממש כלוב לחיות. לא פרקטי.מנותק מצורכי השימוש. פשע ציבורי.
אדריכל הרבה פעמים מנותק מצורכי השימוש במבנה. במיוחד במבנה ציבורי. תראו באונ' תל אביב הבנין החדש לאיכות הסביבה.. הכל זכוכית וזוויות חדות. במחיר 100 מיליון שח שעלה. אפשר היה לבנות פי 10 שטח עבודה ופחות פלצנות. אבל ככה זה ברכוש ציבורי. ניתן להשתולל בשם החדשנות היחודית.
נגד פלצנות | 11.03.18
53.
קרדיט
1. לתת קרדיט לצוות המתכננים לא מוריד מכבוד בעל המשרד. 2.ברוב משרדי הפרימדונות התורניות התכנון מבוצע בפועל על ידי העובדים השכירים: הפרימדונות מציירת פה ושם כמה קווים העיפרון 6 B. 3. במשרדים הקטנים יותר בעל המשרד עסוק מדי ברדיפה אחרי עבודה ובליקוק קליינטים. 4. ספר אם אדריכל צעיר שעבד שנה אחת אכן תכנן את הבניין ועליו להזהר: קרוב לוודאי שתרם רעיונות וסייע. 5.הבניינים הגבוהים של אדריכלי הצמרת מבוססים על גימיקים מועתקים ממבנים בחו״ל. צריך לתת קרדיט למקור.
נדלניסטה | 09.03.18
52.
זכות לקרדיט
1תכנון אדריכלי היום הנו מורכב ביותר והנו עבודת צוות של האדריכל המנהל את הפרויקט וצוות עוזריו-אדריכלים, מהנדסים ויועצים. הכבוד וההגינות מחייבים מתן קרדיט לכולם תוך ציון תרומתם. 2. ברוב משרדי האדריכלים, כולל משרדי הפרימדונות התורניות , בעל המשרד עסוק מדי בהשגת עבודה ובליקוק קליינטים והעבודה מתבצעת בפועל ע״י שכיריו. ככל שהעובד מנוסה יותר- אחריותו ותרומתו לתוצר הסופי חשובה יותר.
אדריכל | 09.03.18
50.
הזוי ... הבנאדם היה שכיר ! הוא מקבל משכורת
כדי שיהיה יצירתי ומועיל ואם לא היה כזה סביר להניח שהוא לא היה מוביל... גם אם בנה והרים את הפרוייקט מסקיצות של אדריכל המשרד והיה מנהל הצוות, אין שום סיכוי שמגיע לו הזכות להציג פרוייקט שלו - פשוט הזוי. הוא יכול להציג שהיה אדריכל מוביל בצוות התכנון תחת עבודתו במשרד ... הוא גם יפסיד וגם שורף את עצמו.
יוסי שאול | 08.03.18
42.
ממש מכוער
ארכיתקטורה של בנינים צריכה להיות שמרנית ולא תלוי באופנה . הקווים צריכים להיות ישרים ולא עגלגלים. לא כל מי שעושה משהוא משוגע הוא ארכיטקט טוב. להיך , ארכיטקטים שעושים צורות לא רגילות , מחפשים תשומת לב והכרה נואשת . וזה על חשבון המראה של הסביבה העירונית.
יאיר | 08.03.18
39.
לא מכיר את הפרטים אבל על פניו נראה שמשה כץ גנב
משה כץ היה שכיר הוא קיבל תשלום עבור עבודתו, אם לקח תוכניות של העבודה הרי שהוא גנב רכוש ששייך למעסיק שלו. אין כול בעיה שיציג שעבד על הפרוייקט כחלק מהרזומה שלו, כמו שכול עובד יכול לספר על תעסוקה קודמת, אבל אסור לו להחזיק חומרים שקשורים לפרוייקט, הדבר יכול גם להיות בעייתי מבחינת המעסיק אם הלקוח יבין שהתוכניות מסתובבות בשוק.
רמי | 08.03.18
35.
זה קורה כשמישהו חושב שבין לילה נהפך לכוכב העולם......
בשורה התחתונה צריך להבין שהאדריכל עובד אצל המעסיק שלו.המעסיק בונה מה שבונה והאדריכל צריך להביא את כל האספקטים המקצועיים ,כי בשביל זה בדיוק מעסיקים אותו. אם היה עובד בשביל עצמו,משקיע ומטפל בכל יתר הדברים אז כמובן שזכותו המלאה לתת לעצמו קרדיט(או במקרים הפוכים להאשימ בהתרשלות) אך כל עוד הוא עובד תחת מישהו הדבר שונה לחלוטין והיזם או הבעלים הם המורשים לתת רשות למישהו אחר לקחת קרדיט מתוך החברה ,אך זכותם גם לאשר את לקיחת הקרדיט כמו שנעשה במקרה זה,ואין ספק בכלל שהבעלים צודק. היה יפה ומכובד אילולא אותו אדריכל היה בא לבעל החברה ומבקש את רשותו.ככה צריך להתנהל הדברים ולא להתנהג במחטף כפי שנעשה כאן.
חיים | 08.03.18
14.
נורא פשוט, מי שאייר את הרעיון הכללי, הוא בעל הקרדיט
כאן לא מדובר בתמלוגים או במוצר שממשיך להמכר שאז בעל החברה או המשרד הם שאמורים לקבל את הכל. מי ששרטט את המגדל, זה הרעיון שלו וראוי לכל קרדיט. אם זה לא היה של בעל המשרד, שקיבל מלוא תמורה, הוא רק יכול לציין שזה היה במסגרת עבודתו במשרד.
העובדה שעובד במשרד אינה רלבנטית | 08.03.18
9.
ככה לא בונים חומה
צודק המשרד במאה אחוז - אם לא המשרד הזה והמוניטין שלו אז האדריכל הזה לא היה מגיע בכלל לפרויקט הזה ....ולמה לא לתת קרדיט למשרד גם ? למה להתעלם מזה שהיית שכיר שם ?? דור צעיר שלא מבין שעבודה קשה מביאה לך הישגים גדולים ....ולא שום דרך אחרת ...ואם ככה אתה רוצה להתתחיל את הקריירה שלך בתחום ....קח בחשבון שגם יזמים רואים את מה שאתה עושה ואת חוסר הכבוד לתחום ולאנשים....בהצלחה
יזם  | 08.03.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת