אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מאבק יצרי לקראת הכרעה על אוניברסיטה פרטית ראשונה

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
תסבירו לי מה הקשר בין שכר הלימוד לרמה האקדמית?
ראשי האונברסיטאות חוששים, כי כבר היום בעיקר בגלל שמרצים/חוקרים זקנים תופסים את כול התקנים הצעירים בורחים מהאונברסיטאות, אם הם יוכלו גם לעשוק במחקר האונברסיטאות ימשיכו להתדרדר. צריך לעשות דבר מאוד פשוט לבדוק את הרמה אם הרמה טובה שיהיו כמה שיותר אונברסיטאות עם מחקר ותארים מתקדמים, פשוט וקל, אם זה יקרה יתגלה עוד בלוף יתברר ששכר לימוד גבוה טוב דווקא לחלשים אלו שבגלל ששכר הלימוד מסובסד ע"י המדינה ולכן גם מספר המקומות מאוד מצומצם לא מצליחים להיכנס.
רמי | 20.03.18
5.
זה לא יוסיף אנשים לתחום המחקר
לא כל דוקטור הוא חוקר. בשביל שדוקטורים יבצעו מחקר, הם צריכים תקן אקדמי שישלם להם משכורת, מעבדה או לפחות משרד, תקציבי מחקר ונסיעות וכו'. אין כסף כדי לאייש את התקנים הקיימים באוניבריסטות הקיימות, ונראה שהממשלה רק מחריפה את מגמת הקיצוץ. אם רוצים לקדם את המחקר, כדאי להשקיע בקיים, ולנסות לאייש תקנים עבור דוקטורים שבאמת מעניינים להיות חוקרים. ראשי הבינתחומי רוצים משהו אחר לגמרי: את הזכות לגבות הון עבור תואר דוקטור, ולהכשיר "חוקרים" שלעולם לא יעבדו כחוקרים. הבינתחומי לא מעוניין לפתוח ולאייש תקני מחקר, ולכן לא יתרום לפיתוח המחקר (מה גם שממש לא צריך עוד חוקרי משפט).
ז'אק | 20.03.18
3.
כבר היום יש זילות בתואר ראשון ושני של המכללות אז לצרף את השלישי?
תעשיית התארים במדינת ישראל הביאה לכך שכל זב חוטם מוציא תואר ובקלות. יש מסלולים מיוחדים (ומואצים) לעובדי מדינה, לאנשי צבא וכיו"ב. היום תואר ראשון ושני של חלק מהמכללות שווה ערך לתעודת בגרות במקרה הטוב.
מעסיק | 20.03.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת