אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עובדת יפנית ננזפה: נכנסה להריון שלא לפי התור שלה

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
שאלה לא עניינית, מיהו "שרות כלכליסט?" ולעניין: יש תופעות כאלו, לא בכל מקומות העבודה.
בעבר היה נוהג בחברות הענק לפטר עובדת מיד עם לידת הילד(ה) הראשון(נה). כבר למעלה משלושים שנה שנוהג זה הוא בניגוד לחוק. אז יש בוסים שקובעים תור ללידות - מעשה מקומם - על אף הדילמה של ירידת היקף הילודה, מצד אחד, ומחסור במשאבי אנוש, מצד אחר (לא מצד שני, מצד אחר).
נודניק בכיר | 04.04.18
3.
איזה מחסור כרוני בגני ילדים?
גן ילדים ממשלתי ביפן עולה 200 דולר לחודש ועובד עד שעות הצהריים המאוחרות, מי שרוצה יש גנים פרטיים ב 600 דולר לחודש שעובדים עד 7 בערב עם גננת על כל ארבעה ילדים, שנת צהריים, ארוחות מבושלות, החלפת חיתולים ודיווח יומי כתוב של כל מה שהילד עשה. אין שום מקום אחר בעולם עם גנים כאלה במחירים כל כך זולים. ההבדלים ביפן הם תרבותיים בלבד, לא יותר קשה שם לגדל משפחה, פשוט הבניה מחדש אחרי מלחמת העולם הכתיבה חיים שמיועדים לעבודה וגם באופן טבעי היה צריך שם דילול מסוים של האוכלוסיה כי מדובר במדינה קטנה ללא אוצרות קרקע שיש בה כבר מאה מיליון אנשים. לא חייבים לגדול כל הזמן.
הכי זול בעולם המערבי | 03.04.18
1.
טיפשות טהורה. מבחינה טכנית אי-אפשר לשלוט בתיזמון
גם אם שמים בצד לרגע את זכויות האדם, זה פשוט בלתי אפשרי מבחינה טכנית. צריך להיות טיפש ענק כדי להגיד "את תיכנסי להריון באפריל, ואת אחריה ביולי". לזוג בריא יש כ-20% סיכוי להרות בחודש, וגם זה בתנאי שקלעו נכון ליומיים המסכנים של הביוץ. לכן הרופאים מדברים על ניסיונות במשך שנה, לזוג בריא. ההסתברויות מסתבכות פי כמה אם רק אישה אחת מנסה בכלל, והאחרות מחכות שנים לפני הניסיון הראשון - כשבכל שנה הפוריות יורדת. כבר יותר ריאלי לעשות תור מי יחטוף שפעת באיזה חודש בשנה. חשבתי שהיפנים טובים בחשבון אם לא בשום דבר אחר?
אמא | 04.04.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת