אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אי אפשר לפתוח עוד מסעדות בארץ"

59 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
לשף שרון כהן היקר, יש לי שני דברים לומר לך...
1) מאמין לך שקשה לשרוד פה עם עסק כי יוקר המחיה פה מטורף, אבל מאותו יוקר המחיה סובל גם רוב העם פה ונשאר ללא הרבה כסף פנוי, כך שרק מסעדות שמגישות אוכל טעים מחומרי גלם איכותיים (ולא מסעדות פלצניות) יוכלו לשרוד פה לאורך זמן. 2) זה שכל שף (לאו דווקא אתה) פותח מסעדות אבל לא רוצה לעבוד קשה מדי, אלא רק לנהל מישהו שישטוף את הרצפה ואחר שישטוף את הכלים ואחר שיחתוך סלט וכו' וכו'... אין לו זכות קיום כי מחירי המסעדה יהיו יקרים. רוצים לפתוח מסעדה? תעבדו בה כדי שיהיו מחירים מנות נורמלים ותוכלו להתפרנס או שתסגרו אותה אחרי שנה!
רן  | 09.04.18
35.
היום כדי לעשות כסף אתה צריך לבוא עם הרבה הרבה כסף...
כדי לעשות כסף ממסעדה אתה צריך לבוא עם 20 מליון שקל לפחות... פעם זה היה עניין די פשוט של שכירות ועובד שתיים ולבשל, היום זה מועדון סגור של בעלי ממון בלבד, מלחמי כוחות של רשתות ענק ועולם תחתון... מי שלא בא עם כסף יאבד את כל הכסף שלו מהר מאוד... המשחק מכור...
אריה | 09.04.18
30.
בצרפת אפשר לאכול במסעדות בצהרים ארוחה מלאה ב-15 אירו
שכוללת מנה ראשונה + מנה עיקרית עם תוספת + קינוח + 1/4 ליטר יין + פרוסות בגט + מים. זהו מחירו של מניו דה ז'ור שזה תפריט היום ואפשר כמובן להזמין גם מהתפריט הרגיל במחיר גבוה יותר. אבל גם בתפריט הרגיל אין מחירים מטורפים כמו בארץ. לעומת זאת התמורה, גבוהה יותר מבארץ. זה כך בכל צרפת. את המסעדה מתפעלים בהרבה מקרים 2 אנשים - אחד ממלצר והשני מבשל במטבח. אם שם יכולים, גם כאן יכולים. אבל כאן רוצים לעשות מכה ושם זאת פרנסה לכל החיים. ומי קבע שחייבים לשכור במקומות הכי יקרים? מסעדות רבות בצרפת ממוקמות דוקא סביב השוק העירוני. כשמסעדה היא טובה, באים לאכול בה בכל מקום, לא חייבים להיות ממוקמים בשיא מחירי השכירות.
אזרחית | 09.04.18
26.
הכל עניין של גישה.ארוחה עולה 35 שקלים אצלי ואני מרוויח
אני עובד חצי יום לבד וחצי יום עם עוזר. הוא במשרה חלקית. ארוחה עולה אצלי במסעדה בממוצע 35 שקלים והיא כוללת - בשר, תוספת לבשר, סלטים, מים, מיץ. בצהריים אני צריך עוזר, בבוקר אני מכין הכל בעצמי, ככה כל יום. אני עובד עד 5-6 בערב. אני מרוויח טוב. מכין אוכל טוב. הלקוחות - מרוצים. העובד מרוצה. אשתי וילדים מרוצים. הספקים שלי מרוצים - אני קונה בזול ומוכר בזול. מי שלא יודע למצוא חומר גלם בזול - ימכור יקר, מי שלא מוכן לעבוד בעצמו בעסק כאחד שמבין שזה עסק פרטי - זאת בעיה. אם אתה "רק" שף ואתה לוקח בן אדם מיוחד שרק ינקה רצפה ואדם אחר שרק ינקה שולחן ואדם אחר שרק יחתוך סלט ואדם אחר שרק יחתוך סושי ואדם אחר שרק יודע לבשל בשרי - לא יספיק לך כסף - אז או שתסגור, או שתמכור במחיר פי 3 , או שתחשוב איך אתה מסתדר בעסק כזה והאם אתה מוכן להשקיע את עצמך גם כדי לפנות סכום ולנקות שולחן, וגם לחתוך סלטים. אבל הנה - עובדה - אני קיים 15 שנה כעסק ורוצה לעבוד עוד 30 שנה.
בעל מסעדה 10 שולחנות | 09.04.18
23.
נושאים מרכזיים לטיפול מצד הממשלה/עירייה ומצד היזמים, כנסו בחינם
המפתח ליוקר המחייה הוא בעיקר הנדל"ן, חייבים לפוצץ את בועת הנדל"ן למגורים כמה שיותר מהר וגם את בועת השכירות. פיצוצה יוביל להשארת עוד 500-600 ש"ח בממוצע אצל שוכרי הדירות או מחזירי המשכנתא שיוכלו לבזבז בחוץ. פיצוץ בועת הנדל"ן למגורים תפוצץ גם את בועת הנדל"ן המסחרי, אלפי חנויות של זקנים שלא מוכרות כלום או של פרחות משפחות הפשע שמלבינות כספים יתפנו בעקבות המשבר בקניונים, אמזון שירותי משלוחים כאלו ואחרים ומשבר כלכלי בעקבות פיצוץ בועת הנדל"ן. כשמחירי הנדל"ן למגורים והמסחרי יפלו ב30%, זה ישתקף בצלחת. את משבר העובדים הזרים יש לפתור בהדרגה, על ידי גירושם של 10 אלפים בכל שנה ולספק תמריצים בענף המסעדנות להכנסת טכנולוגיה ולהעסקת ישראלים. השפים הישראלים, צריכים לחזור למוצרים פשוטים וצמחוניים יותר, כי הקהל לא כזה עשיר ועוד יהיה פחות, לא צריך מסעדות מפוצצות, אנשים פשוט רוצים לאכול בלוקיישן טוב ולשמוע מוסיקה. הממשלה צריכה להפחית את המס על הבירה והיין ולהעלות את הפיקדון על בקבוקים.
ארליך | 09.04.18
22.
19, נכון שאתה גר בפרברים,רק דיברת על מכוניות וחניות?
די מספיק, טמבל, קח מונית קמצן שכמוך לא תצטרך לחפש חנייה ולא תקבל קנסות פרימטיב. אוטו אוטו אוטו , כלכך 80'. בעוד 5 שנים יופיע רכב אוטונומי מסחרי, בעוד 4 שנים תהיה רכבת קלה, ואתה תמשיך לעמוד בפקקים להאכיל אותנו עשן לחפש חנייה ולהתלונן כל היום. תישאר בראשון.
אסף | 09.04.18
19.
גם הרשות המקומית מערימה קשיים
בערים בהן יש תמיכה לעסקים, העסקים פורחים, העיר פורחת והכל טוב תראו את ראשלצ ואת מגוון המסעדות המצליחות שיש בה לעומת זאת בת"א אין גישה לכלי רכב, קונסים אותך על ימין ועל שמאל, אי אפשר לזוז נתיבים לנת"צ בלבד, חניות באדום לבן, יקר, מיסים, אגרות, ארנונה יקרה...
אחת מפעם | 09.04.18
17.
כנסו כנסו לקרוא
אחד המזעזעים. קמצן מאוד, מאוד לעובדים. ככה כבר שנים רבות. ותופס מעצמו. אף אחד לא רוצה לעבוד אצל שרון לאורך זמן. עסוק בכתבות על יחסי ציבור לאחרונה, כי כולם צוחקים עליו בענף. אם אנשים היו יודעים כמה הוא בונקר, היו נגעלים לשבת לאכול. והבנתי עשיתי את המכה של החיים, יאללה, תתקדם לנו מהמסך, קמצן !!!!
סמויה | 09.04.18
16.
לכל גאוני המקלדת...
כדאי שתבינו שהאוכל יקר פה בטירוף לא בגלל שהבעלים של המסעדות רוצים להתעשר אלא בגלל שאנחנו חיים באחד המקומות היקרים בעולם...אז במקום ליפול על אלה שמנסים לתת לכם אוכל טוב (והאוכל פה באמת טוב ביחס לעולם) תפנו את האצבע המאשימה ליוקר המחייה ותפסיקו להצביע לביבי והפמלייה שלו
ג'וש הומי | 09.04.18
12.
חבר יקר, תודה בכישלון, קח מה שנשאר לך ותלך
המסעדה בפלורנטין מנותקת לחלוטין וחסרת מודעות בסיסית לסביבה הטבעית שלה, עסקי מזון רבים יש בשכונה שעובדים ללא הרף, זאת כי הם מבינים היכן הם נמצאים ובכך התאימו את המוצר לביקוש. בתחילת הדרך היינו אצלך, יצאנו רעבים ומבולבלים מהחשבון שיצא, זו הסיבה שאתה רואה את הירידה העקבית אצלך בהכנסות, השם שלך והמותג "שילה" יכולים להביא את הקהל אבל לא לגרום לו לחזור בעיקר כי המחירים לא מוצדקים ובעניין הזה אין קשר לעובדה שאתה בפלורנטין. המסעדה פשוט לא מצדיקה את המחיר.
עוד סטלן מהשכונה | 09.04.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת