אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נשארו לבד בגן: מאבקן של המטפלות במשפחתונים של משרד הרווחה

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ל21. תודה על התגובה! לא בטוח שהבנתי לגבי עניין החברה הפרטית, זה לא בדיוק הפיתרון
שמחפשים המוחים בכתבה? כשרשמתי "שירות זול" לא התכוונתי חלילה לעצם איכות/מחיר השירות עצמו (ובוודאי שאין קשר לעובדים זרים), המחיר הכספי יכול להיות גם מיליון דולר לשעה, רציתי לומר שעל פניו נראה שלמדינה כמעביד יש מספיק פונים (יהודים) שמוכנים לעבוד בעלות X, אבל בכתבה מנסים להכריח אותה בלחץ פוליטי (ולא- ענייני/כלכלי) להוציא יותר כספים. יחד עם זאת, לפי העדות שלך, נראה כי בעיר מגורייך דווקא אין מספיק פונים מה שאילץ את העיריה לנקוט בצעדים כדי למשוך אליה את נותני/נותנות השירות. האם זה לא שיפר את מצבם/ן?
12,18 | 30.04.18
21.
תשובה ל-18
בהחלט דיברתי על מי שעשרות שנים בתחום (ובמשך שנים היו נשים ללא השכלה שפשוט היו זקוקות לכסף בצורה נואשת-מפרנסות יחידות וכו' שעשו זאת בלית ברירה). בהגיען לגיל מתבגר הבינו לאיזה ברוך נכנסו וכיום אינן יודעות מה לעשות עם עצמן. אינני מדברת כלל על הנשים הצעירות,מי שיש לה שכל שתברח וכמה שיותר מהר. ישנן הרבה נשים שלומדות את הקורס דרך התמ"ת, אך אחד התנאים שלו זה שהן תעבודנה שנה אחת בתור כאלו שכפופות אליו, ולכן בעינייך נראה שיש עלייה. בפועל, ומנסיון!!! אין שום עלייה (ואם יש היא רק בציבור החרדי והערבי). בעיר שלי העירייה ראתה שמתוך 30 מטפלות נשארו בקושי 10 שגם מחצית מהן עומדות לפרוש לפנסיה ולכן העבירה את המשפחתונים לחברה פרטית שכפופה אף היא לתמ"ת. למה המדינה צריכה לשלם על שירות נפוץ וזול???-השירות הזה ממש לא זול בחוץ. על מעון פרטי (מעל 15 ילדים ולא חמישה) משלמים אצלינו בסביבות ה2500 שקלים. וחוץ מזה מי אתה רוצה שיעסוק בתחום?-גם לפה תביאו את הסודאנים?! זו פשוט מדינה שמחפשת עבדים!!!
אנונימית | 30.04.18
19.
גננות - אתן יכולות לשפר את שכרכן
במקום לעבוד בשכר זעום באזור חלש עיברו לעבוד באזור חזק יותר. הלא ממילא יש לכן חופשי חודשי, ובאזור חזק יותר ההורים יסכימו לשלם לכן יותר כסף עבור טיפול בילדים. אל תכנעו - פשוט תחליפו מקום עבודה. ככה עובדים משפרים את תנאי ההעסקה שלהם. חפשו לעבוד בגנים פרטיים בהם יש כסף טוב. אתן יכולות להרוויח הרבה הרבה יותר מ 26 שקל לשעה. אפילו כפול! יש הרבה גנים שמחפשים סייעות, והם משלמים כסף טוב. אתן לא חייבות להשאר בגן שלא משלם לכן מספיק כסף.
ישראלית | 29.04.18
18.
ל-13. לא הבנתי, את טוענת שבנות 60 מפורקות הן אלו שפותחות כל הזמן משפחתונים חדשים?
בת 60 שנמצאת בתחום 40 שנה באמת לא תעשה כלום, אבל מה לגבי בת 20-30-40 שנמצאת בתחום שנה? או שכל עסקי המשפחתונים בכל הארץ מורכב בלעדית מבנות 60? למה נפתחים משפחתונים חדשים אם התנאים כל כך גרועים ונראה שיש עודף תחרות? ובכלל, למה המדינה צריכה לשלם ביוקר על שירות נפוץ וזול (לפי הכתבה)? כדי שאנשים צעירים שעומדים בפני ברירה לעבוד בפקידות/מזכירות/קופאות/עבודה אחרת יבחרו במשפחתון ואז בעוד 30 שנים גם הם/הן יטענו שכל חייהם עסקו בכך ואין להם שום כישורים אחרים? אם רוצים לעזור ספציפית לאוכלוסיה של אנשים מבוגרים (וגם צעירים) שנמצאים בברוך, ללא כישורים ויכולת למידה- זה נושא נפרד (ולדעתי גם נכון וצודק, לא רק אצל גננות) ששייך לתחום תקציבי הרווחה/בט"ל/רשת ביטחון חברתית וערבות הדדית, אבל בכתבה רוצים מימון גורף לכל המקצוע לכולם. נ.ב אשמח לתיקונים, תודה.
12 | 29.04.18
17.
תסתכלו דרך הכסף -השקעה בילדי הרווחה האלה
היתרונות של הצלת הילדים האלה, וסיוע להורים שלהן- זה מילא. תעסוקה למטפלות - מילא. אבל המדינה אשכרה חוסכת כסף כשהיא משקיעה בילדים האלה. את זה המדינה הבינה, אבל מאז שמיישמים את הפרוייקט היפה הזה של המשפחתונים- מצמצמים ומצמצמים בתקציבים.
תביא כסף למדינה!!! | 28.04.18
14.
השקעה מעולה למדינה, מוציאות עוד 5 נשים לעבודה.
תנו להם שכר הוגן, גם ככה המדינה הסירה אחריות מהגיל הרך. נשים ערביות וחרדיות וכולות להשאיר הילדים ולצאת למעגל העבודה. כמה כבר אפשר לנצל. קצת פנסיה וזכויות. תגובת האוצר מעציבה ולא עניינית כרגיל. העיקר לאשר עוד אף 16 מלדאוג ל20,000 תינוקות. מדינה שאיבדה את כל ערכיה.
אורי כלכלן | 27.04.18
12.
לא הבנתי, אם כל כך רע שם- למה הם/הן נשארים/ות?
כפי שציינה אחת המרואיינות, לפני 30 שנים היה מחסור ולכן השכר היה טוב. היום אני יודע שנפתחים משפחתונים חדשים ולכן נראה לי שכל הסיפור כאן זה רק שאלה של תחרות, גם למדינה יש משאבים מוגבלים וחובתה לחסוך כמה שיותר מהתקציב, מי שהמצב לא נראה לה צריכה לצאת מהתחום (מה שישפר את המצב לשאר העוסקים). נ.ב יש לי נסיון עם צופים מהיציע שמעירים, בביטחון גמור, הערות מטומטמות על נושאים שהם לא מבינים בהם ללא התחשבות בניואנסים ובפרטים הקטנים שמשנים אופרטיבית את כל התמונה, אם גם ההערה שלי כזו (בניגוד למחלוקת ערכית) - אשמח להארה. תודה.
סטטלר וולדורף | 26.04.18
11.
פשוט לא יאמן!!!
במקום לעודד את המטפלות הטובות להישאר במערכת, לחזק ולטפח אותן למען דור העתיד שלנו, המדינה מנחיתה עליהן מכה אחר מכה וגורמת למטפלות טובות לסגור משפחתונים! לא ייתכן שמצד אחד נותנים להן הנחיות יותר מאשר לכל עובד/ת בתחום הגיל הרך ומצד שני קובעים שהן עצמאיות. העצמאות שלהן מתמצה בגביית כספים מאוכלוסיות מוחלשות, שלא תמיד רוצות ויכולות לשלם. הגיע הזמן שבמשרד הרווחה יתנהלו בהגינות ובאנושיות גם כלפי מטפלות המשפחתונים. בסופו של דבר אם הן יהיו מתוסכלות ובמצוקה כלכלית, הילדים הם שייפגעו.
לילך טל-ניר | 26.04.18
10.
משפחתוני התמ"ת
במדינת ישראל של 2018 יש סקטור אחד ויחיד שעובד בתנאים שאין להם אח ורע בכל המדינה- אלה הן מטפלות המשפחתונים בפיקוחו של התמ"ת. עשרות שנים של שירות לאומי לילדי הרווחה בישראל, כשבסוף הדרך המטפלת עצמה הופכת למקרה רווחה, כי אין תנאים מינימליים. וכל מילה נוספת מיותרת!!!
אסתר | 26.04.18
6.
המשך
למותר לציין שהמטפלות נאבקות כבר שנים, פנו לחברי כנסת, למבקר הציבור, להסתדרות העובדים ועוד. אך ישנה התעלמות מוחלטת. המדינה יצרה בעיה שאיננה יודעת כיצד להתפטר ממנה..... זהו ייצור כלאיים שלא נברא כמותו בישראל!!! והוא ממש נופל בין הכיסאות!!! העלאה בשכר היא מעולה אך פחות חשובה מאשר תנאים סוציאליים מינימליים המכבדים את המטפלות כבנות אדם!!!
אנונימית | 26.04.18
5.
עצוב שכך קורה במדינת ישראל
אמא שלי מנהלת משפחתון כזה בביתה מאז הולדתי, כבר עשרים ושתיים שנה והמצב כבר ממש בלתי נסבל מכל הבחינות. יום יום מגיעה לביתנו קבוצה של ילדים שכדי לקבל אותם בבוקר ולשלוח אותם בצהריים בריאים ושלמים נעשים מאמצים אדירים: אימי קמה מוקדם בכל בוקר כדי לבשל ארוחת צהריים חמה. היא עובדת משבע בבוקר ועד ארבע וחצי אחה"צ כשבסופו של יום, מתוך תשישות ועייפות היא נשארת עם בית מלוכלך, ערימות כלים בכיור, רצפה מלוכלכת משאריות מזון ובית שממש לא נראה כמו בית אלא כמו גן ילדים במעברה. ההוצאות הן מרובות: גז, מים, חשמל, בלאי ומזון. אין תנאים מינימליים כמו ביטוח לאומי, פנסיה, ימי מחלה (נו באמת לעמוד על הרגליים ולטפל בזאטוטים עם חיידק בגרון?!) וימי חופשה כחוק (רק שלושה במהלך השנה ושבועיים בחופש הגדול!). ומנגד, התמ"ת הוא זה שנותן את ההוראות, מפקח, מחייב את המטפלות לעבור השתלמויות, מורה על שינויים מהותיים שעל המטפלת לבצע בביתה ואפילו יכול להורות על סגירת משפחתון. כיום אימי עומדת לפני פרישה, אחרי שביטלה את כל הביטוחים שהיו לה עקב קשיים כלכליים והיא איננה ישנה בלילות כיוון שדואגת כיצד תתפרנס לכשתצא לפנסיה.
אנונימית | 26.04.18
3.
פשוט לא ייאמן שאנחו שוב נשארים מאחור
לא ייאמן, למרות שברור לכולם שהחינוך לגיל הרך כל כך חשוב להתתפתחות הילדים (ובעצם החברה כולה), אילו במדדים כלכליים של ה-OECD, המדינה עדיין תוקעת אותנו הרחק מאחורה הרבה בהצלחה למטפלות, פשוט לא סביר שהן צריכות להתעסק עם כל השטויות האלה ולא פשוט בטיפול בילדים עם ראש שקט כשכירות
אחד שאכפת לו | 26.04.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת