אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך תשפיע הפרידה מהחיוב החודשי בכרטיסי אשראי על הכיס של הצרכן

99 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

98.
קשקוש. בעלי החנויות מקבלים אשראי ארוך יותר מהספקים שלהם
בעלי החנויות מקבלים אשראי של שוטף + 30 ואפילו שוטף + 60. זה יותר מהאשראי שהם "נותנים" לצרכן דרך כרטיסי האשראי. בעצם המהלך עכשיו הוא הפיכת כל כרטיסי האשראי במדינה לכרטיסי דביט ופתיחת אפשרות לכרטיסי אשראי בהם נשלם (מעבר לדמי הכרטיס) ריבית. המהלך רע לצרכן ולא ברור לי מדוע רשות ההגבלים העסקיים מתערבת. אין כאן נושא של מונופול ואם יש מונופול צריך לפרק אותו אבל ללא קשר לאופן התנהלות העסק. אלא אם כן יש כאן אינטרסנטים שדוחפים.
ועוד בפנים | 14.05.18
91.
כל "החלטה" כזאת מקורה בקומבינה מתוכננת מראש, עם שלמונים וג'ובים
בכספומטים - קודם כל הופצו אלפי כספומטים יקרים ברחבי הארץ. וראה זה פלא - פתאום הרשו להם לגבות עמלות מופקעות (קודם לכן המשיכה היתה בחינם). גם כאן - ברור שיש מי שמחכה להנפיק כרטיסים נטענים, אמצעי תשלום מתחרים (סלולארים, קריפטולוגים) - הכל מתוכנן ומתוזמן מראש. חכו שבוע שבועיים ותראו שאני צודק.
כמו חוק הכספומטים | 29.04.18
89.
כשגיליתי את הדביט קארד חיי השתפרו פלאים.
אני גר בבריטניה, חיוב על כרטיס האשראי גורר עמלה רצחנית, כמעט ולא ניתן לחלק לתשלומים בצורה שפויה. למדתי לחיות על ידי תשלום בדביט קארד, משלם היום, יורד מחר. אין יותר לראות מסטיק אומלל יורד במשך שנה, לא מחלק יותר את האוכל של הכלב, לא שום דבר, ובכל זאת שורד כלכלית בסדר גמור. זה מכריח אותי להתנהל בחוכמה ולקנות רק מה שאפשר. ירדה לי אבן מהלב, הצורך כל הזמן לבדוק ולנחש כמה ירד לי בסוף החודש.
עדכדעכי | 29.04.18
87.
פתרון, כל משכורת תוציאו את כל הכסף מהבנק ותקנו כרטיס נטען
אם נייבש ככה את הבנקים הם מהר מאוד ירדו מהטמטום הזה. לאזרח צריכה להיות בחירה בין כרטיס דביט לכרטיס אשראי, לא רק כרטיס דביט. בקיצור רוב תעלולים להעשיר את העשירים ולפגוע בעניים במסווה של תיקון. בושה. ועוד יותר בושה שעל מהלך כה חשוב שמשפיע כל-כך על כל האזרחים לא מתקיים דיון ציבורי, אלא הכול עובר בשושו מתחת לשולחן.
מילי | 29.04.18
75.
למה לא מחוקקים חוק שאוסר מתן אשראי
זה מאוד פשוט, החל מעוד שנתיים, עסק לא ייתן ימי אשראי לעסק אחר, או לאדם פרטי, המהלך הזה ידנה את פני המדינה! מי שאין לו שלא יקנה.... נצממם את החוב האישי באופן מיידי. וכמו העסקים שנופלת תיפסק. בקיצור ביטול הדבר הזה שנקרא צק... וביטול ימי אשראי !!!
איציק | 30.04.18
69.
ובמקרה של גניבת "כרטיס אשראי" שכזה??
שתיוודע לדוגמא באיחור קליל של יום אחד, לאחר שהגנב כבר "חגג" ורוקן את כל חשבון העו"ש?? נראה לכם הגיוני?? אני למשל קונה לא מעט באינטרנט וכבר "נעקצתי" באלפי ש"ח (פשוט השתמשו בפרטי כרטיס האשראי שלי מרחוק). הדבר היחיד שהגן ומגן עלי במקרים שכאלה הינה בדיוק תקופת האשראי מרגע הופעת החיוב שלא בצעתי באתר האינטרנט של כרטיס האשראי ועד הרגע שהוא אמור להיגבות בפועל. אנדרלמוסיה בהתהוות... איוולות לשמה!!!
אופיר | 29.04.18
59.
יחי ההבדל בין כרטיס חיוב לאשראי
אוליי באמת הגיע הזמן שיהיו בארץ כרטיסי דביט... זה חשוב לעתיד במיוחד לשכבות החלשות שלא יכולות לקבל אשראי. מעבר לזה כרטיס אשראי אמור לעבוד כאשר אפשר לנצל אותו עד למסגרת ולשלם כל חודש כמה שיכולים... מה גם שצריך לתת לכל חברה שחפצה להנפיק כרטיסי אשראי בתנאים שלה ככה שיהיה תחרות בשוק הזה.
שלמה | 29.04.18
58.
מה זה השטויות האלה? "בעל העסק סופג עלויות מימון"? אתם עיתון כלכלי?
הוא מגלגל את זה על הלקוח, וזה מובן מאליו, נכון ותקין. המהלך הזה בא לבטל קניית אשראי סמוי, שנכפתה על הלקוח. העסק משלם לחברות האשראי 3% מכל עסקה. זה אמור להוזיל את המחירים במשק , בהנחה שהבנקים לא קיבלו אישור לקחת את זה לעצמם.
גל | 29.04.18
57.
מחזק את תגובה 52
יש בורות בפרשנות מאחר ובנק ישראל עמד על רגליו האחוריות כדי לא להציע בישראל כרטיס משולב - שהוא גם כרטיס חיוב מידי וגם כרטיס אשראי. החיוב הדחוי ישאר, הוא לכל היותר יעלה כסף לצרכן (בתקווה שלא). לא מן הנמנע שבמצב עניינים זה הבנקים ידחפו יותר כרטיסי חיוב מידי, כיוון שאלה גם ככה יונפקו על-ידם ללא צורך לחלוק בעוגה עם חברות האשראי המופרדות.
מגהץ קיטור | 30.04.18
49.
הרפורמות " יהרגו " אותנו
כנראה שלמישהו משעמם במשרד האוצר. כל יום משנים את סדרי העולם ובשורה התחתונה מלבד אנדרלמוסיה פיננסית, מצליחים לפגוע גם בצרכנים וגם בחנויות. זה לא סוד שכרטיסי האשראי משמשים כמסגרת אשראי נוספת שלצרכן היא זולה ( לכאורה אפס רבית ). מחר כשכרטיסי האשראי יהפכו בפועל לכרטיסי חיוב ( debit ), רוב המשתמשים, יקטינו את הצריכה שלהם עקב הצורך להקטין את מסגרת האשראי שלהם מה שיפגע גם בבעלי העסקים. הבנקים ירוויחו כרגיל מעמלת שורה
ישראלי חושב | 29.04.18
44.
שוב דופקים את האזרח שהיה רגיל לקבל חודש אשראי חינם והעסק ישלם יותר
במקום להקל על האזרחים שלחלקם יש מס' כרטיסים ויודעים שמקבלים כחודש אשראי על הקניות שלהם, יצרו מצב שהבנקים/חברות האשראי ייקרו את הריבית ללקוחות הפרטיים. גם העסקים לא ייהנו מזה פשוט יתמחרו להם יותר יקר את הסליקה לדג' במקום לשלם 1% יגידו לעסק שצריך לשלם 1.1% לקבל הכסף במיידי , כביכול אין ניכיון אבל בפועל כווווולם למעט הבנקים וחברות האשראי יפסידו
אחד שמבין | 29.04.18
40.
מה שאמור לקרות זה שיהיו שני סוגי כרטיסים
מפליא שהכתבים הכלכליים לא מסבירים ומשווים למה שקורה בעולם. ברוב הארצות קיימים שני סוגי הכרטיס: קרדיט קארד, כמו הכרטיסים בארץ היום ודביט קארד, לחיוב יומי של הלקוח וזיכוי יומי של בית העסק. כרטיס הדביט דומה במהותו לארנק האלקטרוני והכרטיסים הנטענים הקיימים כבר בארץ. מן הסתם גם אצלנו יהיו שני הסוגים והם יתפתחו בתנאי התחרות שבין חברות האשראי ובין בתי העסק.
אבי קו-ישר | 29.04.18
37.
תעברו למזומן, ככה תנהלו את החשבון שלכם בתבונה.
נראה את כל החכמים כאשר מאות אלפי איש יעברו לתשלום מזומן . ללא שום צורך בכרטיס אשראי, ללא ריבית, ללא עמלות כרטיס. בעל העסק מרוצה , הקונה מרוצה, וסוף להפקרות הזאת שבנקים וחברות אשראי מרוויחות מילארדים על גבינו כל שנה, ומחלקות משכורות של מאות אלפים לחודש. בשלב ראשון כל מי שמחזיק יותר מכרטיס אחד, לבטל אותם מלבד אחד, בשלב שני כשלומדים להתנהל במזומן אז אחרי כמה חודשים של הסתגלות גם אותו לבטל. הוראות קבע לבנק וחבל סדר כרטיסי אשראי. בחול להתנהל עם מטבע זר או המחאות בינלאומיות.סוף לעושק
שלומי | 29.04.18
35.
מה דעתכם להשאיר את המצב כמו שהוא???
כיום אנחנו גם משלמים על כרטיב האשראי בסכום שנע בין 0 - 20 שח לחודש גם ריבית על האשראי וגם עמלת שורה לכל רכישה. זה לא מספיק????? מי שלא יודע להתנהל עם כרטיס אשראי שלא יקבל כזה עד "שיחזור למוטב" אלא אם הוגדרה לו מסגרת חריגה בחשבון הבנק והוא מודע ומתחייב לריבית האוברדרפט. בהצלחה לכולם.....
אחד | 29.04.18
30.
זוועה. בארה"ב מי שאין לו כרטיס אשראי מחויב כך בכרטיס דביט. רע לצרכן מאוד. לא נוח ויותר יקר.
מהלך שאינו מטיב עם הצרכנים אלא פוגע בהם. אני מבינה שמשעמם להם ברשות להגבלים עסקיים. הם הרי טפלו כבר בכל המונופולים, הדואופולים והקרטלים. עד שהם כבר עושים משהו זה לרעת הצרכן.
גלי | 29.04.18
29.
שדידה יומית
כאן ההוכחה, על ניתוק מהמציאות וחידלון מחשבתי: לאור העבר,כל מהלך שהיה אמור להיטיב עם האזרח ,החטיא את המטרה. מי שיהנה מהמהלך המטופש הלז,יהיו הבנקים ,חברות האשראי,והסוחרים. כולם ביחד וכל אחד לחוד, רק לא האזרח הקטן. אולי כדאי לחזור לימי הביניים ולבצע סחר חליפין? איזו רמה.....
ניסנס | 29.04.18
24.
ברירת המחדל צריכה להיות תשלום במזומן. זו גם צריכה להיות השיטה הזולה יותר.
זה צריך לעבוד ככה: כרטיס האשראי הזול ביותר ללקוח אמור לחייב אותו ביום ביצוע העיסקה ולזכות את בית העסק באותו היום עצמו. => מזומן רק בכרטיס. והאופציה הזו צריכה להיות זמינה, כלומר משתלמת לבתי העסק ולצרכן. כי אם היא אינה כזו או שבתי העסק לא יכבדו את הכרטיס הזה או שהצרכן יפסיד מלשלם בו. למה אין כזה אם זה טוב לצרכן ולעסק? מפני שזה לא משתלם לחברות האשראי.
אורי | 29.04.18
14.
הצרכן יפסיד פעמיים ! איפה השר אלי כהן ?
פעם כי חיוב מיידי יחייב את הלקוח לשמור על יתרה חיובית במהלך החודש ואחרת לשלם על האוברדרפט. פעם שניה - הבנק יחייב כל פעולה בעמלת פעולה מה שלא קיים כאשר הגביה היא חודשית וכל הפעולות מרוכזות עד החיוב בחברת האשראי.....זו לא הפעם הראשונה שרשות ההגבלים לא סופרת את הצרכנים, אלי כהן אתה סופר אותנו???
בנצי | 29.04.18
11.
כרטיס ויזה נטען
אני ממליץ בחום לעבור לכרטיס נטען שהוא תחליף מצויין למזומן (לא מדבר על ליגזור את הכ"א ואת פנקס הצ'קים זה כל אחד לפי החלטתו....) יתרון מובהק שליטה על ההוצאות יתרון נוסף הוא בטוח היתרון למעשה כאמור שיש לכם שליטה מלאה על ההוצאות וההכנסות שלכם יש בבנק הדואר כרטיס כזה שנקרא מסטרקארד נטען מט"ח אני מדגיש הוא לא מושלם הוא צריך לעבור שיפורים כ"כ אני מודה המעבר מהטלות בכרטיסי אשראי תשלומים וכו'... הוא לא קל אבל אני יכול להבטיח לכם חיים רגועים ושלווים
יעקב ישראל מלאח | 29.04.18
10.
ייתור כרטיסי האשראי
החיוב היומי הופך את המונח "כרטיס אשראי" לבדיחה , ואת הכרטיס עצמו למיותר; היכן האשראי? התועלת הבלעדית מהכרטיס הארכאי הינה לחברות האשראי והבנקים. המופסד הינו הלקוח בלבד אשר נוצותיו נימרטות ע"י עמלות לצורך מימוש גמחותייהם של מנהלי החברות הנ"ל. מניעת ישום התהליך ע"י החזרת כרטיסי הפלסטיק המתגהצים בחזרה לבנקים ולחברות האשראי "ולברך" על העלמות הקידמה וחזרה לימיי הביניים.
רונית Gr | 29.04.18
8.
מזומן
לקנות רק במזומן.מספיק לממן לבנקים את הקופה. באמריקה רוב אנשים קונים במזומן.וגם לא נותנים לכל אחד כרטיס אשרי.מזה זה חזירים.אני ראיתי איך בבנקים מפתים אנשים שיקחו כרטיסי אשרי כדי שיהיו במינוס.חוצפה.בשום מקום בעולם לא נותנים כרטיסי אשרי בלי מספיק ביקורת על הלקוח.צריך לחנך את הנוער וחילים אחרי שירוט צבאי. נכון כולם רוצים את החיים הטובים.יש אין האיכר להיכנס למינוס.אנ בעד החים הטובים כאשר יש לך איפשרות. אני אישית יעבור רק במזומן.
חנה | 29.04.18
3.
היחידים שייפגעו הם לקוח פרטיים ועסקים והבנקים ירוויחו יותר !!!!!!!!!
לקוח פרטי משלם כפריים + 7% על מסגרת האשראי שלו , אם הבנק יצטרך להעביר כסף במיידי לחברת הסליקה מי נראה לכם יישא בעלות של זה אם לא הלקוח הפרטי שאו ייקרו לו את הריבית או ייתנו לו כרטיס חיוב מיידי והוא יחוייב במיידי ויאבד את 17 ימי האשראי וכך הבנק ייהנה מזה שהלקוח ביתרת חובה ומשלם ריבית גבוהה. שוק הניכיון הוא שוק תחרותי בו העסק אכן משלם ריבית אבל מדובר בריבית שנעה בין פריים + 0 לפריים + 3 ולכן במקום לטפל בריביות שוק אפור שהבנקים וחברות האשראי גובות מלקוחותיהם הפרטיים מבצעים מהלך שרק יחמיר את מצב הלקוחות הפרטיים , הם יירכשו פחות בעסקים , יותר עסקים ייקלעו לקשיים וכל המהלך ייצור רק כאוס בשוק וירע משמעותית מצב לקוחות פרטיים ועסקיים !!!!!
אחד שיודע | 29.04.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת