אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך נפחית את המחלות מעישון - בלי להיגמל מניקוטין

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
אם אתם כבר מכורים לטבק - אולי, אבל אל תסמכו על "מומחים " כאלה
מחקרים של חברות הסיגריות עצמן חקרו בצורה אינטנסיבית את השאלה כיצד לשווק סיגריות ומוצרי טבק לבני נוער, שאלה נוספת שעלתה במחקרים אלה היא מתי הנערים הם כבר מכורים לטבק. מסמך משנת 1977 טוען כי: "אין ספק כי השפעת עמיתים היא הגורם החשוב ביותר של מתגברים לעשן. ניסיונות רציניים ללמוד לעשן מתקיימים בדרך כלל בגיל 12 עד 13. עם זאת בחינה של עישון נעשתה בגילאים 11,12, 13. עד גיל 16 או 17, רבים מתחרטים על העישון בגלל סיבות בריאותיות ובגלל שהם מרגישים שהם לא מסוגלים להפסיק כשהם רוצים לעשות את זה. עד גיל 16 הלחץ לעודד אחרים לעשן בטקס חניכה נעלם."
גדי | 19.06.18
11.
איך חברות הטבק מכוונית את הפרסום לבני נוער
חברות הטבק מכחישות שהן מכוונות את הפרסום שלהן לילדים לנוער. אבל מסמכים שהוחרמו בשנות ה-90 במסגרת מאבקים משפטיים נגד חברות הטבק מגלים מציאות אחרת, כפי שמדגים ארגון הבריאות העולמי במסמך שמתאר את הדרך שבה חברות הטבק עצמן התייחסו לתחום: - מחקרים של חברות הטבק בדקו ילדים בגיל צעיר מאד - כולל ילדים בני 5, חלק מהמחקרים אפילו לא הציבו רף מינימלי לגיל. כמו שהצהיר מנהל אחד "אם יש להם שפתיים, אנחנו רוצים אותם". - חברות טבק שקלו שימוש בדבש ובקומיקס, בנוסף לפרסום כדי לעודד צעירים לעשן. - חברות טבק בדקו דרכים למנוע מבני נוער להפסיק לעשן. - מחקרים כדי להפוך ילדים לעצבניים כדי לעודד עישון - חברות טבק ביצעו מחקרים כיצד לבצע מניפולציות על ילדים לפני גיל ההתבגרות ועל נערים כדי לעורר אותם להיות עצבניים או מודאגים כך שיעשנו. החברות בחנו את הגישה, השאיפות ואורחות החיים של צעירים במטרה לנצל היבטים אלה.
בני  | 19.06.18
10.
אין לבטוח באנשי קש של חברות הטבק
בשנת 1954 עם התחלת הפרסום על הנזק של מוצרי הטבק חברות הטבק יצאו בקמפיין עם "הודעה כנה למעשנים" שהיה אוסף של שקרים, עוד שקרים ועוד קצת שקרים. בהמשך הם שיקרו לציבור כאשר הוציאו סיגריות "קלות" שהיו לכאורה פחות מזיקות . על זה הם חטפו תביעה שבסופה נקבע שהם נקטו גישות של קשירת קשר ועברו על החוק למניעת פשע מאורגן. בכל הזמן הזה החברות השתמשו ב"מומחים" ובגופי קש שהיו כבכיול נייטרלים כמו הארגון הזה שהוא כביכול לטובת הצרכנים - אבל מוצר ממכר כמו טבק הוא לא מגדיל את יכולת הבחירה אלא מקטין אותה. יש בישראל מאות אלפי אנשים שמכורים לניקוטין ורוצים לצאת מזה - ולא יכולים כי הניקוטין ממכר. הסיבה המרכזית לעליה בעישון בישראל היא שכנוע של עוד נערים ונערות להתחיל לעשן ולצרוך מוצרי טבק "לא מסוכנים" כמו סיגריות אלקטורניות, נרגילות וכו'. הם מתחילים שם וממשיכים לעישון רגיל. את זה לא לא יכבתו ב"מאמר" הזה.
אלי  | 19.06.18
8.
מאמר פשוט מאד נכון
כל מעשן מבין מה דופק לו את הבריאות. העשן! וסיגריה אלקטרונית, על כל חסרונותיה, אין בה עשן. יש בה 20 חומרים לא בריאים, לעומת אלפי חומרים מסוכנים בסיגריה רגילה. משרד הבריאות בוכה ולא מרשה להביא הנה את הג'ול, כי יש בו ניקוטין כמו חפיסת סגריות. מה שלא אומרים לכם, שבשביל לגמור מחסנית אחת של ג'ול, צריך לעשן יותר! מאשר חבילה אחת של סגריות! כלומר, לא יותר ניקוטין מעישון רגיל! ואפס עשן! זה רק לוביסטים של חברות טבאק ממשיכים לפמפם בקנאות כמעט דתית נגד סגריות אלקטרוניות כאשר ברור כשמש שהסכנה הטמונה בהם מינורית ביותר לעומת סגריות רגילות.
יוסי | 06.06.18
7.
פקודת הסמים קובעת שעד שחומר ממכר לא הוחרג ממנה הוא
יתכבד האדון הלוביסט ויביא מחקרים שנעשו על אוכלוסיה אנושית במשך 20 שנה שמראים שלא נגרם סרטן מהסיגריה האלקטרנית ... אה אין כאלה אז אתה רוצה בעצםשנהיה שפני הניסוי המכורים של פיליפ מוריס תודה אבל...בהחלט לא תודה
פקודת הסמים | 03.06.18
5.
מאמר לוביסטי שמטרתו לבטל את כל הישגי המאבק בעישון
המאמר מגיע מארגון הלובי "Consumer Choice Center", שממומן בידי חברות הטבק. המאמר בוחר בפינצטה מידע מדעי, אבל הוא מעוות לפחות את התמונה הכללית, וייתכן מאוד שגם את הפרטים. ניקוטין הוא רעל ממכר, ומוצרי עישון "אלטרנטיביים" כוללים אותו לצד רעלים רבים. חברות הטבק נאבקו זמן רב בממצאים המדעיים שהוכיחו שהעישון ממית, והצליחו לדחות את הרגולציה בעשרות שונים ולהביא בכך למותם של עשרות מיליונים; משהוטלה סוף סוף רגולציה לצמצום נזקי העישון, בוחרת תעשיית הטבק בטקטיקה חדשה - הוצאת מוצרים חדשים לשוק, שטרם נחקרו כראוי, וטענה שהם "פחות מזיקים" וש"יש לתת להם הזדמנות". לכך נשיב שעלינו להיאבק בעישון על כל צורותיו: הוא תמיד מזיק ומסוכן, וחובה להטיל עליו מגבלות ומיסים. מעשן רשאי לעבור מסיגריות רגילות למוצר עישון מזיק אחר, אבל יוטלו עליו אותן מגבלות ואותם מיסים. אם "נצליח" לעודד מעבר לעישון "מזיק פחות", אנחנו עלולים לעודד עישון כזה בקרב לא-מעשנים, וגם לגלות שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק אותו. לא ניתן לחברות הטבק לרמות אותנו פעם נוספת, לדחות את הרגולציה החיונית בעוד עשורים, ולהרוג עוד עשרות מיליונים עבור בצע כסף.
א | 05.05.18
3.
ל2, די עם הציניות הישראלית, שווה ללמוד מהם
אי אפשר להתווכח עם נתונים. הבנאדם מפרסם נתונים גלויים ומצטט מאמרים מדעיים. כולם משקרים ורק אנחנו כאלה חכמים? בשוודיה שאגב ביקרתי שם כמעט ולא רואים מעשנים וטוב שכך.... אבל רואים אותם בלי סוף עם הסנוז שלהם, שאגב אין בארץ כך שלכתוב שהוא מגבה מוצר כלשהו נראה לי מונפץ ולא רציני. הבנאדם מציע לפתוח את העיניים ולא ליפול לדמגוגיה כזו או אחרת. זה בעצם כל מה שהוא אומר. אני לא מעשן אבל יש לי חברים ומשפחה שמעשנים ואם דברים כאלה יכולים לעזור להתמודד עם ההתנהגות הגרועה הזו אז הלוואי. אחד העם
אחד העם | 05.05.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת