אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ישראל מעצמת התפלה, אז למה מבקשים מאיתנו לקצר את המקלחת?

169 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

167.
נתניהו הכפיל את הכמות וכעת אנו נותנים לירדן 100 מיליון מ"ק מים
בהסכם השלום ירדן דרשה 100 מיליון מ"ק, אבל בסוף הסכימו לחתום "רק" על 50 מיליון. לפני בערך 3 שנים, נתניהו החליט, על דעת עצמו, להכפיל את הכמות ל-100. באופן מפתיע, הדבר לא עורר גלים תקשורתיים ובקושי דיווחו על זה.
אחד | 14.06.18
157.
חלם.
בהסכמי השלום עם ירדן,ישראל התחייבה לתת לממלכה 50 מיליון קוב בשנה,למעשה נותנת כפול,100 מיליון קוב. ואני שואל,איך נותנים לירדנים,כפול ממה שהתחייבו,בעוד שלנו האזרחים,אומרים,אים לא תחסכו במים,יהיה קשה לספק מים בשנה הבאה. ממלכת ירדן,שכל פעם שיש תקרית עם הפלסטינים,עומדת בראש החיץ,כנגד ישראל. ובל נישכח,מי עומד בראש המועצה לזכויות האדם,שהחליטה לא מיכבר,לישלוח ועדת חקירה לישראל,בנושא ההרג של הפלסטינים,שרצו ליפרוץ לישובי עוטף עזה. מי אמר שחלם זה לא כאן.
רובין הוד | 03.06.18
156.
ישראל מדינה מדברית והיא פועלת כאילו יש בה הרבה מים
רוב המים מוצא על חקלאות, והחקלאים הישראלים מוציאים מים על אבוקדו, שזיפים ושאר ענפים עתירי מים. המים מוצעים לחקלאים במחירים מוזלים ולכן אין פלא שהם מבוזבזים. מי שיודע את האמת הם הבנים והבנות של החקלאים שרובם אינם עובדים בחקלאות. נשארו זקנים ישראלים והמוני תאילנדים. עבור אלה כדאי להתפיל מים במחירים גבוהים?
בנימיני | 03.06.18
151.
תנובה
קיצור מקלחת לא יעזור וגם אם כולנו נפסיק להתקלח זה לא משנה. תעשיית הבשר צורכת 70% מכלל המים בישראל - הכיצד? חצי קילו בשר עולה כ-25,000 ליטר מים. מה לעשות שפרה שותה 200 ליטר ביום. אז הממשלה תבוא לצרכן הפרטי שלוקח 5% מכלל המים בישראל אבל לא תבקש מאיתנו לצמצם את צריכת הבשר, כי למי יש כוח להתעסק עם הלוביסטים של תנובה?
פרה תמימה | 03.06.18
146.
חיפה
סוף סוף הזדמנות להוריד גם את מחירי המזון וגם בעתיד את מחיר המים. עלינו להשקיע מכספנו ולהכפיל את צריכת המים פי 10. חיסול החקלאות יוביל לייבוא פירות וירקות במחיר סביר כפי שנהוג כיום באירופה, ארה"ב ושאר העולם. במקביל, מחסור במים יעודד את הממשלה להקים מפעלי התפלה, מה שבעתיד יוריד את מחיר המים לכולנו. הכוח בידינו, להשקיע וליצור מציאות חדשה.
דודי | 02.06.18
134.
באירוע צונאמי תיפסק ההתפלה- למה אין הערכות מניעה?
אני התרעתי במספר פעמים שראשי היניקה של מתקני ההתפלה בים יהרסו במקרה של אירוע צונאמי, והמדינה תשאר ללא אפשרות התפלה למשך שבועות עד חודשים. ניתן לתכן מיגון למניעת הריסתם אך למיטב ידיעתי דבר לא נעשה. כחבר ועדת ההיגוי של תכנית האו"ם להתרעה מצונאמי מחד וכעורך מכרז החלק הימי של מתקן ההתפלה באשקלון אני מכיר את שני ההיבטים. ראשי היניקה תוכננו למהירויות זרימה הרבה יותר קטנות למצב שרידות מאשר אלה שיתפתחו במקרה של אירוע צונאמי. ניתן להיערך למגן אותם אך לא ידוע לי שמישהו נערך מעשית למגן את ראשי היניקה.
דב | 01.06.18
133.
מעיין פרטי בחצר
לפני כמה שנים בניתי בית באצבע הגליל במשק ישן שרכשתי ואחי עשה לי את הקידוחים לכלונסאות. באחד הבורות התגלו מים זורמים. חשבנו שיש איזה צינור לא ידוע או כיס מים אך הופתענו לגלות נביעה קטנה מתחת לקרקע שזרמה באיזה מסלול תת קרקעי, אולי לאיזה ואדי רחוק. עשינו כל מיני מהלכים להטיית הפלג ובהמשך ניתבתי אותו לבריכות שחייה ונוי שעשיתי בחצר. כל אספקת המים של הבית, החצר, המשק הקטן ועוד, מגיעה מהפלג החמוד הזה שזורם כל השנה. עם זאת, חייבים לצרוך גם כמות סבירה של מים מהצנרת הכללית בכדי לא לעורר חשד. אז בואו לגליל
מים לששון | 01.06.18
132.
לא היו 5 שנות בצורת- סתם המצאה, בשביל מה?
לא היו 5 שנות בצורת, גם לא 4 .. השנה האחרונה היתה ממוצעת מבחינת המישקעים. גם שנת 2014-2015(כן, לפני 3 שנים), היתה עם 105% מהממוצע של מישקעים. כנראה שיש ניהול משק מים כושל, מנסים להאשים את איתני הטבע. מעניין מה רוצים באמת. להעלות מחירים? להקים עוד מיתקני התפלה של מקורבים לצלחת? מצורף לינק לדו"ח הידרולוגי של שנת 2014-2015 http://www.water.gov.il/Hebrew/ProfessionalInfoAndData/Data-Hidrologeime/DocLib4/rain-season-2014-2015.pdf
אבי | 01.06.18
131.
רמאים וגנבים
כולם זונות בממשלות. מפחידים את האזרחים שאין מיים כדי להעלות מחירים. ככה זה בכל דבר במדינה שלנו. אין חשמל ומעלים מחירים. אין גז ומעלים מחירים. אין כלום וצריך לשלם יותר ויותר. זונות כולכם זונות. לפחות תתנו לנו לדפוק אותכם אם כבר אתם זונות. תפתחו את הרגליים שלכם כדי ש....
שאול מנשה | 31.05.18
128.
בגלל החלטה שגויה אחרת, של רבין, לספק לירדנים 50 מליון קוב
כל שנה, בלי תמורה. שלא לדבר על המים שמדינת ישראל מספקת לעזה, שממנה כזכור התנתקנו (תכנית "חשמל ומים תמורת טרור", שעובדת היטב לשמחתם של השמאל הסהרורי והערבים) ולרשעות הפלשתינית. בפעם הבאה שתשמעו את התשדיר של רננה רז, תחשבו כמה מים מספקת ישראל לאויביה.
נמרוד | 31.05.18
126.
מודדים בצורת לאוכלוסיית שהכפילה את עצמה
הטיעון לבצורת ממושכת הוא אבסורדי. לפני 30 שנה - 600 מ"מ ממוצע משקעיים הספיקו כדי להגדיר שהשנה אינה שנת בצורת. בשנים האחרונות גם 800 מ"מ ממוצעים אינם מספיקים. אוכלוסיה שגדלה צורכת הרבה יותר מים. מתקני ההתפלה היו צריכים להיבנות , כמו דירות לזוגות צעירים ולא ניתן לבנות את המשקעים שיגדלו בהתאם לגידול האוכלוסין - ולכן הטיעון לבצורת מתמשכת הוא מופרך מהיסוד.
חגי | 31.05.18
120.
סתם מבלבלים את הציבור, עד לא מזמן טענו שאנחנו כבר מעצמת מים
כבר לכולם היה ברור שיש פה עודפי מים. ולכן גם נותנים כמויות מים גדולות לירדנים, ואפילו אפשר יהיה למכור מים לשכנים (כשהשלום יפציע). ופתאום מישהו מחליט לעצור את פיתוח מתקני ההתפלה ולדרוש מהציבור לחסוך מים.
אמנון | 31.05.18
115.
ל85- א. אתה בטוח? זכור לי מכתבה בנושא שנלקחים מאיתנו הרבה יותר מ200 מליון קוב, וזה
אפילו ללא חישוב כמויות המים האדירות שהם גונבים מאיתנו. ב. גם 200 מליון קוב זה בערך/כמעט מיליארד שקל ישירים שאנחנו מעבירים להם בנוסף לעוד כמות כסף עצומה ולא ידועה במסגרת העלויות המוחצנות של הטפלה.
80 | 31.05.18
113.
תפילה במקום התפלה
ראשית לאסור בחוק הזרקת מים לבשר הנמכר הרשתות להגדלת משקל . שנית אם התפלה תפלה היא ? נחזור לעיקר היא התפילה . למי שבידו מפתח למטר השמיים לכל העולם. במקום לתעל אנרגיה לעקירת כל סממן יהודי כאן בארץ zoo. והכי חשוב התאגידים כישלון לבטל לאלתר ובחיסכון ניתן להקים מתקנים במקום תאגידים אפילו בהולנד וירדן. קודם כל צדק לכל טלח שבאתי
סתם תם. | 31.05.18
111.
ל106
לידיעתך, זה לא בהכרח נכון. מינרלים לא ממש חסרים לנו ואפשר להשיג אותם בשפע מהמזון. ייתכן שדווקא הבעיה שלנו זה עודף במינרלים, כלומר עודף מתכות במים ועומס על הכבד. במצב הנוכחי אפילו עדיף מים מזוקקים ממים מהברז שכן מים מהברז מלבד המתכות הכבדות גם מכילים חומצה פלואורוסיליצית וכלור. בנוסף יש למים מזוקקים ומותפלים תיפקוד חשוב בניקוי רעלים מהגוף, כמו כן הם יכולים גם לקחת חומרים מזינים, אז מה שעושים זה צורכים אותם בפער של חצי שעה שעה אחרי האוכל.
אורי  | 31.05.18
110.
מודאגת, משהו פה מריח לא טוב..
ואני שואלת את עצמי-לאן בדיוק מפנים את המים במדינה?? מישהו משחק לנו בראש ומתעתע בנו.. לדוגמא-סעו לצפון (נחל סער נגיד..) בשיא הגשמים-והוא יבש!!! איך??? כי מישהו בממשלה שואב את המים ומעביר אותם למקום אחר!! ואנחנו חושבים שאין מספיק גשם!! ועל זה אף אחד לא מדבר... חבל מאוד! לי נראה שלא חסרים מים, רק חסרים כמה ברגים לכמה אנשים בממשלה ומנסים להמשיך ולהשאיר אותנו תמיד בפחד--מצב בטחוני/מחסור במים ועוד ועוד....
שירן | 31.05.18
101.
צריכה
למה מבקשים לצמצם השקיית גינות - כולה 5% מהצריכה הביתית שימוש ביתי כולל את כל השימושים שאנחנו עושים עם מים בבית: רחצה, ניקוי, הדחת אסלה, השקיית גינות, בישול וכמובן שתייה. כ - 35% מהמים שאנחנו משתמשים בבית יורדים באסלה. כ - 40% משמשים לרחצה, כביסה וניקיון כ - 5% להשקיה וגינון והשאר לשתיה ובישול.
איש | 31.05.18
83.
כל המלונות ואתרי התיירות לחופי סיני משתמשים במים מוטפלים
כל המלונות ואתרי התיירות לאורך כל חופי סיני משתמשים במים מוטפלים כבר עשרות שנים!!! איך המצרים הצליחו? הרי לאורך חופי סיני יש בקושי חמישה מעינות/בארות עלובים, שהזינו שני שיבטי בדואים. כל שאר הפרוייקטים התיירותיים שם - מושתתים על מים מוטפלים בלבד, כולל בריכות השחיה בהם - כבר עשרות שנים. ורק כאן בארץ "נרדמו בשמירה"???
ש ק ד | 31.05.18
82.
תכנית תמ"א 37 ח מסכנת את מתקני ההתפלה ומי התהום
אם למתקני ההתפלה יש חשיבות כה אסטרטגית, הדעת נותנת שצריך להגן ולשמר את הקיימים מכל משמר. אם כך - מדוע לסכן את המתקן לייד חדרה בכמויות אדירות של מי תוצר עתירי חומרים מסוכנים ומסרטנים? חומרים אשר ייפלטו בתהליך הטיפול בגז על אסדות לייד החופים, על פי התכנית תמ"א 37 ח' שמקדם משרד האנרגיה. ומדוע מקדמים תכניות והיתרים של צנרות דלקים וקונדסט מעל קידוחי מי שתיה ואקוויפר רגיש מאד של מי התהום באזור חוף כרמל-יקנעם?
ליאורה חי | 31.05.18
81.
הכנה לקראת ייקור המים
הערכות שגויות, אי הקמה של מתקני התפלה נוספים, שאיבה מוגברת מהכנרת, תחבורה ציבורית כושלת, מחירי דירות בשמים, מליון וחצי עניים, לקרת חינוך דתי חשוך, חילונים המסבסדים חרדים עצלנים, מדיניות כושלת בכל הקשור לרצועת עזה. ועוד ועוד. יחי ביבי מלך ישראל ללא ביבי המדינה תקרוס
איתן | 31.05.18
78.
ל70- בטווח הרחוק והבינוני אין שום השפעה.
מליחות מי הים היא באזור ה3%. מתקן התפלה מייצר מים עם מליחות 0% (להם מוסיפים אח"כ כימיקלים במתקן טיפול מים) ופולט לים מים במליחות 6%. את המים שיוצאים מהמתקן המליחות 6% מזרימים באמצעות צינור למרחק כמה ק"מ מהמתקן בעומק הים והתוצאה היא שמליחות הים באותו איזור היא 6%. מאחר וכמות מי הים גדולה לאין שעור מכמות המים ב6% המוזרמים אליו הרי שבאזור רחוק מפליטת הצינור תנאי הים אינם משתנים.
יואב | 31.05.18
77.
"מתקני התפלה חדשים בגליל המערבי ובשורק רחוקים מאוד מהקמה וסובלים מעיכובים רבים."
הגיע הזמן למנוע את כל עתירות הNIMBY's שרואים רק את עצמם ואת ערך הנדל״ן שלהם ולא את האינטרס של כלל תושבי המדינה. אם צריך להפקיע ולא להתחשב בתושבים - זה מה שצריך לעשות כמובן בהנחה שההחלטה על המיקום היא אובייקטיבית ומקצועית.
סיבה אחת בלבד - NIMBY | 31.05.18
71.
ניהול מדינה אינו שונה מניהול חברה עסקית...
אם תקחו חברה עסקית ותשימו בראש שלה אנשים כמו רגב, ביטן, אמסלם וזוהר, אל תתפלאו אם ההחלטות ילקו בחוסר מקצועיות, ההתנהלות תהיה בזיונית, לא תהיה חשיבה לטווח ארוך ולא תהיה תכנית עבודה מסודרת. אלה אנשים שיודעים להתנהל אך ורק בהתאם לרחשי ליבם הזולים ביותר ולא הייתי נותן להם לנהל קיוסק בשוק, אז למה לעזאזל אנחנו נותנים להם לנהל מדינה???? מצביעי הליכוד, אתם חושבים שזה משחק רק כדי להכניס לשמאלנים?
נועם | 31.05.18
64.
חלם ..פוליטיקה ואנטרסים
חבל שאין יד אחת מכוונת את הנושא "מים" בראיה לטווח רחוק ...נעשו אומנם פעולות בנושא , אבל לא כראיה כוללת של כל המדינה ...אלא כתוצאה של אנשים עם מודעות גבוה לנושא נקודתית .. נושא של "קציר גשם" , נושא של שימוש במים אפורים , איסוף מי גשמים , הרחבת ההטפלה וכד' .. אין ראיה ארצית אין ראיה לטווח ארוך ..כי לפולטיקאים מעניין רק את הדברים שיושלמו במסגרת הקדנציה הנוכחית שלהם )-:
א.כ. | 31.05.18
62.
הסיבה היחידה שלטון בלתי מקצועי של פקידי האוצר וביוקרטיה ממשלתית
האוצר ובתי המשפט עיכבו ועדיין מעכבים את הקמת מתקני ההתפלה בשנים האחרונות האוצר "חוסך" כסף ולא מאפשר למתקני ההתפלה לעבוד בתפוקה מליאה. במקום זה שואבים מהכנרת ומי התהום ומיבשים את המדינה. אופס פתאום גילו שלא חוסכים אז אין מים ב"בנק" (וגם באופן עקיף מיבשים את ים המלח) עד מתי יתנו לפקידים חסרי ניסיון וחסרי סמכות לנהל את המדינה?
בן | 31.05.18
59.
הגברת עם העור המתקלף חזרה רק מסיבה אחת ויחידה והיא..
העלאת מחירי המים ותו לא ! אה כן.. וגם המשך הנצחת תאגידי המים שסוחטים מאתנו האזרחים כספים רבים. ישראל מעצמת מים ואין שום סיבה למחסור ונדמה שהחורף האחרון ירדו לא מעט משקעים. כדאי גם לבדוק כמה מיליוני קובים אנו מעבירים לממלכה ההאשמית שלכאורה יש לנו איתה הסכם שלום. כל אימת שיש לו הזדמנות, כבוד המלך לא חוסך את מילותיו בגנות ישראל. עניי (עשירי) עירך קודמים !
עדי | 31.05.18
58.
שכחתם לציין שיש מיתקן התפלה אחד כושל של מקורות שנבנה באשדוד
אני רוצה להזכיר לכם שיש מיתקן אחד שהושקעו בו עשרות מיליוני דולרים אשר מתפיל והתפיל הכל חוץ ממים (המבין יבין). לפני מס' שנים מקורות זכתה במכרז להקמתו והיא בנתה אותו באמצעות חב ישראלית וחברה ספרדית (ולא באמצעות הנדסת התפלה שיש לה ידע וניסיון רב בכל העולם ) ןכעת נדרשים עוד מאות מיליוני שקלים כדי לטפל בו שגם יעבוד ויתפיל מים. גם זאת אחד מגורמי המחסור
אייל | 31.05.18
55.
כאשר נותנים מיליארדים לחרדים אז למה שיהיה כסף בשביל מיים
הרי בסופו של דבר זה הכל עניין של כסף המנהלים מלמעלה לא באמת רוצים לפגוע בתשתית המיים אבל לא נותנים להם כסף כי כל הכסף הולך לחרדים שסוחטים את ביבי, והוא רוצה להשאר בשלטון בכל מחיר גם אם זה פוגע במדינה. האזרחים המשרתים בצהל ועובדים ומשלמים מיסים לא מקבלים שום תמורה בעד עמלם ועוד יותר גרוע נפגעים כמו שרואים במקרה זה.
ר | 31.05.18
54.
צמא למים טעימים
הצריכה עלתה, כי כל חודש עושים הפסקת מים לצורך עבודות, ואח"כ אנחנו זורקים 100 ליטר מים חומים על חשבוננו, עד שמקבלים מים ראויים לשימוש. תחליפו את הצנרת הישנה והחלודה ביישוב, ואז תבקשו שנחסוך. אני גם חייב לשתות מים מבקבוקים, כי המים ממש לא ראויים לשתיה. רק הרתחה עוזרת קצת.
צמא למים טעימים | 31.05.18
52.
זה כן קשור לחקלאות
המים שמגיעים לחקלאות הם לא ביוב, הם מים מטוהרים וזה גם באחוזים קטנים. את אותו המים אפשר להוביל גם לתעשייה. בכל מקרה, אם המים המטוהרים לא מספיקים לוקחים גם ממי שתיה, במיוחד בקיץ. צריכת מים ביתית היא רק שליש מהצריכה הכוללת של מי שתיה. לקצר את המקלחת לא יעזור.
זקי | 31.05.18
50.
רק 15% זה הצריכה הפרטית.. למה לא לכוון ל 85%?
למה שאני מדווח על השקייה קרועה שמרטיבה את הכביש לוקח שבוע לתקן? למה אנחנו משווקים מים לחול בצורת פירות? במדבר לא כלכלי להקים חקלאות ובמיוחד בזבזנית כמו שיש פה למה כל מי שיש לו בית שמושב יכול כל היום להפעיל את המים ולשים בריכה אבל אנחנו צריכים להתקלח ב 15 שניות?
גאון | 31.05.18
49.
טעות אחת? טעויות ומחדלים רבים
המחשבה והטענה שטעות אחת היא שהובילה אותנו למצב הזה הזויה, שלא לומר דמגוגית. שנה אחת הפחיתו את כמות המים המסופקים-רשות המים טענה שהכל בסדר והמהלל התבל בברכה אצל כל מי שמיבב עכשיו על הפחתת התעריף. רשות המים, משרד האנרגיה וגופים נוספים כשלו בהקמת המתקן בצפון וחשש להתעמת עם טענות nimby של תושבי האזור. החקלאים קיבלו מים זולים, רשות המים פיזרה הבטחות שמצבנו נהדר, לא הקימו מאגרים למי שטפונות וזה רק על קצה המזלג. שורה ארוכה של טעויות ומחדלים-לא אחת.
מים מים | 31.05.18
43.
הטעויות של הקמת מתקני ההתפלה !!
מעולם לא היה חסר מים !!! חשבונאית מי שיש לו אדמת החקלאית והקצבת מים ולא מדווח על השימוש בהקצבה לוקחים ממנו את הקרקע ולכן גם בתקופת השפל כולם דווחו שישתמשו במים ! את מתקני ההתפלה הקימו ליד החופים בגלל הצורך בפינוי התמלחת הנותרת אחרי תהליך ההתפלה!! הנכון היה להקים את המתקנים ליד הכנרת !!! היו מתפילים בחשמל זול של הלילה"חשמל הידרו " וממלאים את האגם במים מותפלים שהם מים מתים ועל ידי העירבול לא היה צורך בהוספת כל או רוב המינרלים המוספים כיום ואס המאגר היה מתמלא לרזרבה לעמידה הבסכם האספקה של 100 מיליון לשנה מול הירדנים ועוד הטבות נוספות ! גם היום לא מאוחר לבצע זאת והשאלה מי ירים הכפפה
הישראלים הפריארים | 31.05.18
40.
מדינת חלם
אצלנו יש נזילת מים גדולה כבר כמה חודשים בין שעון המים של החברה לשעוניי המים של הדיירים "מים משותפים". אין אצלנו מים משותפים, אין הסכמה בין הדיירים לתיקון וכמוייות אדירות של מים זורמות לאדמה. לא עזרו כל שיחות הטלפון לא עם מי תל אביב, לא עם רשות המים, אטימות מוחלטת. אז בינתיים, אנחנו משלמים את הנזילה וכמויות מים אדירות ממשיכות לזרום לאדמה.
צחי | 31.05.18
37.
רשות המים בקמפיין שנועד להסתיר את הכשל שלה
כבר שנים הם נאבקים כדי להקים מפעל התפלה בגליל המערבי בניגוד לכל התקנות הסביבתיות ולחוק שקובע בבירור שמפעל כזה מוקם רק בתוך אזור תעשייתי. הם הרחיקו אותו צפונה (דרומית לנהריה), מה שמייקר את עלויות חיבור הצנרת במאות מיליונים, הפקעת אדמות ופתיחה של תשתיות קיימות - במקום להקים את זה באזור שכבר מוכן לקליטה באזור התעשיה של עכו - ולהתחבר לצנרת קיימת!! העלויות יפחתו דרמטית, וגם עבודת התשתית. למה נאבקים שם כדי להפקיע אזורי טבע חדשים למען מפעל כזה - שאלה שרק לראשי המים ולמערכת האינטרסים שלהם יש תשובה (...).
אורן  | 31.05.18
36.
רשות המים ישנה בשמירה כבר שנים
לכל מי שכתב על חקלאות - חקלאות משתמשת במים מושבים (ביוב מטוהר) ולא במים מותפלים - המים המותפלים יקרים מידי - 4 שח לקוב. מה שכן, רשות המים נרדמה בשמירה והתמכרה להתפלה כי זה קל והטייקונים המעורבים גם עוזרים כאן. כל הגשם שכן ירד השנה והציף ערים וקניונים ונחלים - איפה הם?רשות המים לא עושה כלום למענם והם כבר בים מזמן. אין סכרים. אין אגירה. אפילו במצרים לפני 2000 שנה ידעו לעשות את זה יותר טוב.
ליאור | 31.05.18
34.
מים הם המוצר הבסיסי ביותר שקיים,
אם את זה מדינת ישרא-הלללל הרקובה והמושחתת לא מסוגלת כבר לספק, שיסגרו את המדינה ויחזירו את כולם לגולה. ביטחון פנים אין,משטרה ובתי משפט חובבי עבריינים שענישתם בדיחה!!!!! ביטחון חוץ אין ,תחבורה ציבורית מפגרת בערך ב100 שנה אחרי העולם הנאור ואפילו הלא נאור ,פקקים איומים שילכו ויתגברו עד לעמידה סופית ,מערכת בריאות בקריסה להמשיך...... ועכשיו חזרו לבלבל את המוח עם המים.
y | 31.05.18
32.
זה לא קשור לחקלאות
החקלאים ברובם משתמשים במי הביוב ועוזרים למדינה בכך שהיא לא צריכה להוביל אותם לים ולזהם אותו עוד יותר. אנחנו המדינה עם האחוז הגבוהה ביותר של שימוש במים קולחין לחקלאות בעולם. כמו שרשום בכתבה מדובר על החלטה של המדינה שלא להתפיל יותר. רק שלא רשום מי הוא זה שהחליט אותה ולמה החליט אותה, והאם הוא עף הביתה מכל המדרגות או קומבן לתפקיד טוב יותר.
זק | 31.05.18
19.
יש פתרון - להעביר את החקלאות לגידולים שהם חסכוניים במים
החקלאי משלם הרבה פחות על קוב מים. מה שיוצא זה שאנחנו הצרכנים ממנים חקלאות בזבזנית במים. משרד החקלאות חייב להתנות את מחיר המים המוזל לחקלאות בגידולים שהינם צרכני מים חסכוניים - כמו גפנים, זיתים ו/או לאסור יצוא של גידולים שאינם חסכניים אלא אם כן שולמו מחיר מלא למים.
KLOC | 31.05.18
15.
אוסף של שקרים
יש מים להשקות פרדסים שלא קוטפים את הפירות.יש מים ליצור פרחים עבור הולנדים (אנחנו מיצאים מים להולנד) יש מים לפרות המיצרות חלב בעוד שאפשר להביא חלב זול. יש מים ל4 מליון פלסטינאים שלא משלמים חשבון מים. יש מים לירדן. אז באים בדרישות ליחידים שמשלמים מחיר מופקע!! אין גבול לחוצפה.
יוסי | 31.05.18
14.
חפשו "משק המים" בויקיפדיה ותבינו למה עובדים עליכם
המקלחות מהוות כ 10% מצריכת המים בישראל, מה עוד שבמים נעשה שימוש שניוני (אחרי טיהור) לחקלאות. לעומת זאת בישראל יש מטעי בננות ואבוקדו שמקבלים מים בכמות אסטרונומית בהנחה משמעותית ומייצאים לחו"ל. סך הכל 48% מתצרוכת המים - לחקלאות. גם התעשיה והצבא צורכים כמויות משמעותיות. הכי קל להעלות פרסומות פופוליסטיות אבל מה שבאמת דרוש זה רפורמות מבניות בהקצאה ובתמחור המים לחקלאות, תעשיה והמגזר הציבורי.
משק המים | 31.05.18
9.
עוד מתקן פחות מתקן - שטויות במיץ עגבניות
עם הילודה המטורפת בין הירדן לים (ישראל, הגדה המערבית, עזה) +מדינת ירדן והפליטים שקלטה מסוריה- זה רק עניין של זמן (דור או שניים)עד שיהיו כאן מלחמות בגלל מחסור במים. אז יקימו עוד 2 -5 מתקנים קטנים שיפתרו את הבעיה ל 10 15 שנים. מה שבאמת צריך זה להקים אי על הים מול מישור החוף ועליו מתקני התפלה. לחשוב דור ושני דורות קדימה. לא לתכנן ל 4 השנים הבאות.
משחקים בשטויות | 31.05.18
3.
חשוב אבל שהחשמל להתפלה יהיה ממקורות מתחדשים כמו שמש ורוח
ההתפלה דורשת המון חשמל.השאיפה היא שאת החשמל יפיקו משמש שיש לנו הרבה ורוח.ואם בעתיד יהיה צורך בהפעלה חלקית של ההתפלה אז זה יהיה ביום מאנרגית שמש חשוב גם לבצע את תעלת הימים גם להתפלה כי הפרשי הגבהים אפשר להתפיל כמעט ללא תוספת אנרגיה
מאיר | 31.05.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת