אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ה־OECD חושף את הגורמים לתחלואי שוק הדיור הישראלי

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
מה אתה מתפלא-לפני נתניהו תקציב דיור היה פי 3 מהכנסות מסי נדלן-אצל נתניהו הפוך-כנס
לא צריך דו"ח של ה OECD בכדי לדעת שזה נכון , מספיק להסתכל על התקציבים , לפני נתניהו תקציב משרד השיכון היה 10 מיליארד ובאותה שנה הכנסות המדינה ממסי נדל"ן היה 3.5 מיליארד. בתקופת נתניהו - המגמה התהפכה (לא ניתן לצרף כאן טבלה), תקציב משרד השיכון הלך וירד , והכנסות המדינה גדלו - כך למשל ב 2009 ההכנסות 5.2 מיל תקציב 3.89 מיל . 2013 הכנסות 7.18 מיל תקציב 2.64 מיליארד ... כך היה בכל השנים של נתניהו...
דוד | 02.03.21
15.
סטטיסטיקה - השקר הכי גדול
תשאל את השאלה הנכונה ותשמע את השקר שמתאים לכך. מחיר ממוצע דירת 5 חדרים בראשון לציון 2.5 מליון שקל מחיר ממוצע לבית בברוקלין, כ700K$ (2.5 מליון שקל) מחיר ממוצע בית בלונדון כ466K פאונד (2.2 מליון שקל) עם כל הכבוד למספרים היפים ולדוקטורים, תהיו רגע רציניים!
משה | 05.06.18
14.
מחירי השכירות לא גבוהים במיוחד בישראל
זאת לפי חישובים על התשואה להשקעה בדירה. רק הבכיינים משדרות רוטשילד בתל-אביב שחייבים לשכור דירה בצנטרום של הפיילה סובלים ממחירים מופקעים. רוצים מחיר סביר? תשכרו בראש העין. אבל הבכיינים שפיר וליף הם אלו שקובעים את הטון במדינה.
הטייקון | 05.06.18
13.
ישראל הייתה אמורה להיות בית ומקלט לעם היהודי
לא יאמן תוך 70 שנה, כולה שתי דורות, גדל פה דור, בעיקר אלו שגדלו בשנות ה-60 ו -50, והחלו לספסר בדבר הכי בסיסי, אולי אחרי מים, והחלו לדפוק את הדור הצעיר, כלומר את הילדים שלהם ואת הנכדים שלהם. חרפה. ישראל, כבית לעם היהודי ומקלט, נהפכה למדינה תאוות בצע, חמדנית. צריך לומר ולהזכיר זאת שוב, ישראל היא לא מדינה רגילה. כולנו שכחנו זאת. אם הדור המבוגר מוכן "לזיין" ככה את הדור הצעיר אזי אומר דבר אחד ברור- אין לנו זכות, לכולנו, היהודים, לחיות פה. כי מה התמונה שעולה מכל תאוות הבצע הזו? גזל של משאבים.
חיים | 05.06.18
12.
תגובה ל-10: ללא שוכרים לא היו משקיעים.
אתה מבין איזו דמגוגיה אתה מטפטף? ללא שוכרים כל המשקיעים יכולים ללכת לאכול חצץ. אז די כבר עם כל הקלישאות האלו. בוא נאמר כך: שניהם צריכים זה את זה. עכשיו מה שקרה, וזה על פי כל הנתונים וכל המאמרים והפרשנויות ומה לא - השכרירות בישראל גבוה. אז מה עושים? או שהשכר החיציוני יעלה, או שהמשקיעים יורידו מחירים או שיטילו עליהם מס. בכל מקרה במצב הקיים לא ניתן להמשיך.
יוסי | 05.06.18
11.
מחירון ממשלתי
צריך לחוקק מחירון דיור ממשלתי שתאלץ את המשקיעים לישר קו,מחירון שקודם כל חייב להביא לירידה של לפחות 40 אחוז ממחירי השכירות. זה טוב שיש משקיעים אחרת לא היו דירות להשכרה אבל זה לא אומר שכל נטל המשכנתה שלהם צריכה ליפול על השוכרים ולעשוק אותם. הבעיה העיקרית היא תנסו למצוא פוליטיקאים שירצו לחוקק מחירון שכזה הרי הם והחברים שלהם שייכים לצד שמשכיר.
ניר | 05.06.18
5.
כל יום מישהו בא עם הסבר חדש, האמת שאין להם מושג. שיודו
כל יום מתעורר איזה כלכלן ומסביר מה לא בסדר, הגיע הזמן שיודו שאין להם מושג מה קורה, מי נגד מי, ומה לעשות. כן צריך יותר סיוע לחלשים בארץ בלי קשר לכלום, חזקים יודעים לדאוג לעצמם ובד"כ על חשבון החלשים. ומספיק להפלות בין חלשחם לחלשים, לא רק לאוכלוסיה הדתית בארץ מגיע סיוע!
שמואל | 05.06.18
4.
מתי הפריפריות יתעוררו ויבינו שביבי מעוור אותם
עוד כמה נמשיך להאמין ל-"צמיחה נהדרת של ישראל" כשברור שהצמיחה לא מחלחלת מטה! עד מתי נאמין שהאבטלה נמוכה למרות שהחציון הוא 6,000 שח! עד מתי נבין שהממשל צריך לתת לאזרח יותר!! במקום למקורבים ולשטחים! עד מתי נשתעבד ל-4 קירות! מה זה משנה איומים מבחוץ כשבחוץ מעמד הביניים והזוגות הצעירים נשנקים תחת העול!! תתעוררו!
מתי | 05.06.18
3.
זה כל הסיפור האמיתי כפי שרבים חשו: הפער בין השכר
לשכירות. הגיע הזמן להעיף את המשקיעים מהדירות. די. לכו תעשו קופה במקום אחר. המשקיעים האלו גורמים לתסיסה חברתית, כאוס וזורעים מהפכות והפגנות. רובנו חמדנים. לכן אין ברירה וחייבים איזון. האיזון צריך לבוא במס אדיר על המשקיעים או לחוקק חוק יסוד עד 15% מהשכר החיציוני משולם בלבד על שכירות.
יוסי | 05.06.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת