אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רוטשילד על החוף: בתוך המחאה נגד אסדת הגז בחוף דור

69 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

66.
עוצרים את הסרטן בחדרה. מקימים במטעי חוף הכרמל מתקן יבשתי.
רוב הטיפול קורה בלוייתן. השאר צריך להיות בעורף של חוף הכרמל, בין המטעים - כמו בכל העולם וגם בארץ באשדוד. יש תשתיות הרבה יותר מסוכנות. והכי גרוע העיכוב מסוכן פי כמה. התושבים הפרווילגיים של חוף הכרמל - תוקעים פרוייקט שעיכובו עולה בחיי אדם ובחולי בגלל עוד ועוד פחם ומזוט. הפחדה. שקרים (גם של מטה המאבק לתושבים עצמם). ופופוליזם של תושבים חזקים וחצופים - שרומסים את כל היתר.
אלקנה יגל | 15.07.18
65.
מיכל האמוניה מספר 2. השר ושאר החבורה מדקלמים אותו דף מסרים
מדהים איך השר, החברה להגנת הטבע ונובל אנרג'י מדקלמים אותו דף מסרים בדיוק. איזה תיאום ביניהם. אז ככה: 1. כל הסיפור הוא נסיון של נובל אנרג'י להוזיל את עלות התקנת האסדה, כדי להגדיל את הרווח שלהם, וזאת תוך סיכון עצום לעשרות אלפי אנשים, ילדים ומבוגרים החיים באיזור. 2. תקלה כלשהי באסדה, או פגיעה מכוונת ע"י חיזבאללה תרעיל מיידית את תושבי חוף הכרמל, חדרה וגבעת אולגה. כביש החוף, כביש 4 וכביש 70 ייסגרו לתנועה למשך שבועות. זהו מיכל האמוניה מספר 2. 3. כולנו בעד אנרגיה מבוססת גז, אבל אפשר לעשות את זה הרחק מהחוף. 4. חיל הים כבר מצטייד בספינות להגנה על האסדות בעומק הים. אז תהיה עוד אסדה אחת בעומק הים. 5. מנסים לבלבל אותנו כאילו מחוץ למים הטריטוריאליים אין רגולציה של המדינה. יש מים כלכליים, בהם נמצאות גם האסדות האחרות, ויש עליהן דרישות רגולטוריות. הרגולציה על האסדה תהיה חלק מהחוזה שתחתום המדינה עם נובל אנרג'י. לכן, אין שום בעיית אכיפה. שטייניץ ושאר החבורה - תפסיקו לשקר במצח נחושה. לא נבלע את השקרים שלכם! אתם תרחיקו את האסדה לעומק הים.
מיכל האמוניה מספר 2 | 15.07.18
64.
עמותת צלול ומגמה ירוקה תומכים במאבק. הם ארגוני הסביבה היחידים שהיו גם במתווה הגז
החברה להגנת הטבע ואדם טבע ודין הם חבורה של רכיכות וסמרטוטים ששכחו מזמן מה זה להיות ארגון סביבתי ששומר על הסביבה ומייצג את הציבור. לא לתת במה לתמיכה החשובה של ארגונים כמו צלול ומגמה ירוקה, בעלי יכולות וקבלות, זה לעוות את הציבור ולהציג כאילו שזה רק כמה היפים שלא מבינים על מה מדברים
שכחתם חלקים חשובים מהסיפור | 15.07.18
53.
אם יש ספק, אין ספק!
למה להסתכן אם לא חייבים?? אם יש מערכת כל כך טובה שתנקה את מי התוצר מהחומרים המזוהמים, מצוין!!! אנא, מהרו והתקינו אותה על אסדת תמר והצילו את תושבי אשקלון ואשדוד מן הסרטן ומחלות הריאה. אם הפחם יוצר זיהום אוויר, סגרו את התחנות הפחמיות. כבר 4 שנים שאפשר לעשות את זה. למה לחכות ל 2022? (לא קשור לגז ולאסדת ליוויתן). ממשלת ישראל, תשמרי עלינו התושבים ועל המדינה. מספיק להעדיף את האינטרסים של הטייקונים.
אזרחית שאוהבת את המדינה | 14.07.18
47.
תושבי חדרה בעד הרחקת האסדה
מי שטוען שחדרתים מעוניינים באסדה קרובה, כדי להפטר מהארובות- משקר. אנחנו אולי לא מיליונרים, אבל הצלחנו לקרוא את הדוחות של המשרד לאיכות הסביבה על הזיהום של אסדת תמר. אנחנו יודעים שאסדת לוויתן לסרטן אותנו פי 3. במיוחד את הקטנטנים שלנו. אנחנו יודעים גם שפעילות הארובות מעל ראשנו מיותרת כבר שנים ו בגלל מחדליכם עוד לא נסגרה. קראנו, ולמדנו מניסיון אסדת תמר, מניסיון ים המלח, מניסיון מפרץ חיפה, בז"ן, הקישון ומה לא- שאנחנו וחיינו לחיי ילדינו בתחתית מעייניכם. אל תעשו מאתנו טיפשים.
תושבת אולגה | 14.07.18
41.
מוזרה- תגובת אדם טבע ודין
זיהום האויר בשוטף גבוה עשרות עד מאות מונים מבז"נ. בשוטף ולא בתקלה!!!! על מי מבני האדם מגן הדין של אדם טבע ודין? האם השם מתאים לכם עדיין? אושרו אסדות נוספות באזור המרכז למאגרים שכעת מחולקים רשיונות חיפוש עבורם. בנוסף 2 אזורים יבשתיים בחגית ועמק חפר. כל מישור החוף מהמרכז וצפונה וכן באזור אשקלון. בטווח קילומטרים רבים הופך לאזור מוכה סרטן. פגיעה במוח תינוקות ועוד..פי כמה מטבעון???
ים | 14.07.18
37.
ממש מחאה...
ככה זה מחאות בארץ. אף אחד לא באמת מוכן לעשות משהו. מקימים אוהל ועושים הפנינג ואז קוראים לזה מחאה. אני לא נגד האסדה אבל, אם יש משהו שמתנגדים לו, צריך לעשות את זה בצורה שגורמת לאנשים להתייחס לזה ברצינות ולא לעשות חופשת קיץ על הים בתואנה שזה משהו יותר חשוב מזה. סתם חבורת בטלנים.
ירון | 14.07.18
32.
מעצבן
יושבים כל הקיבוצניקים והמושבניקים והזכרונים העניים המקודשים שחיים על קו החוף בוגרים לכל עם ישראל את הגישה לחוף ומייללים על האסדה כי תסתיר להם את הים מהצריפים המטים ליפול שלהם וזה עלול גם להוריד את שווי הנדלן שלהם. ובינתיים תושבי חדרה נושמים פיח פחם וגז לא מגיע. והמליונרים האלה מייללים על הטייקונים
חדרתי | 14.07.18
29.
המיקום נקבע בהתחשב בהנחיות סביבתיות, כמו הצורך לפקח על האסדה ולתת מענה מהיר במקרה של תקלה;
אז בועדות בכנסת אמרו שאין סיכוי לתקלה. אבל כאן אומרים נובל אנרג'י שבמקרה של תקלה זה דוקא טוב לנו שזה קרוב לחוף. אבל תקלב קרוב לחוף משמעה גם זיהום של מי השתיה של ישראל, חופי הרחצה של ישראל, הדגים שאוכלים תושבי ישראל והאויר שנושמים תושבי ישראל. אבל חוץ מזה.... הכל בסדר גמור. הטייקונים ימישיכו לספור דולרים. ויהיה בסדר.... חרא של מדינה (מערכת שלטון) !
say no more | 14.07.18
28.
נובל ומשרד האנרגיה
רמאים. לא פלא האמת..... עכשיו "מלכלכים" על אסדה צפה ואומרים שאי אפשר? ב 2014 אחרי 5 שנים של ישיבות זה הפיתרון שנובל הציעו !!! עד שמישהו אולי שילם משהו והחלטת המדינה (לא שום גורם מקצועי אלא בר יוסף..... נו ההוא שמואשם בשוחד בצוללות) שונתה. חוצמזה שלמרות שקרי נובל ושר האנרגיה רוב מוחלט של הגז הולך בכלל למצרים ולירדן, וישראל לא צריכה את הגז מלוייתן לפחות עד 2022 (לפי משרד האנרגיה ). אז בשביל שהמצרים והפלסטינים הירדנים ינשמו גז נקי צריך להרעיל את תושבי המדינה ? הרי עד 2022 אפשר להזיז את האסדה 10 פעמיםץץץץץ אזץ.... שלא יעבדו עליכם.
אמיר | 14.07.18
26.
כתב יקר- שכחת לשאול על הקונדנסט
התיחסת לקונדנסט כגורם שולי אבל- הדלק הזה שפולט חומרים מסרטנים ובעל סכנת פיצוץ יוזרם בשני צינורות - האחד דרך ואדי מילק סמוך לזכרון, פרדיס, מא מגידו ,יקנעם חיפה והקריות. בדרך ישימו אותו במיכלים פתוחים כדי שנוכל לנשום בנזן ביתר קלות וגם יעבירו את הצינור בתוך רדיוס המגן של קידוחי מי שתיה ומי תהום- בשביל שבתקלה הבאה/רעידת אדמה/נפילת טיל-הקונדנסט יזלוג לתוך מי השתיה של כולנו. הצינור השני יעבור במישור החוף בסמוך לישובים נוספים(מ.א חוף הכרמל, טירת הכרמל, חיפה והקריות) משולב עם מיכלים פתוחים פולטי בנזן.
תושבת האזור | 14.07.18
23.
מה שבאמת מקומם פה זה שהמדינה מסייעת ללוויתן שבכלל הכל הולך ליצוא
לא ברור לי מדוע משרדי הממשלה,משרד האנרגיה ובפרט מר שאול מרידור ממשרד האוצר (שמסייע לנובל אנרגי עוד מימיו במשרד האנרגיה), מקדמים בכזו נחישות את הפעולות למען מאגר לוויתן, כאשר רוב הגז של לוויתן בכלל מיועד ליצוא. הגז של לוויתן בכלל לא ישרת את מדינת ישראל. הוא רק יזרים מאות מילארדים לכיסם של נובל , תשובה ושתפיהם. אז מדוע פקידי הממשלה במשרדי האנרגיה והאוצר כל כך מסייעים למאגר הזה לקום?
אחד | 14.07.18
18.
10 מיליון תושבים מחכים לרגע שנוכל לבטל את הדיזל והמזוט ממדינת ישראל
הדיזל ממחקרים אחרונים גורם לסרטן כבד כל שנה. ערים ענקיות בגרמניה לא מאפשרים כבר להכניסו היום לאחר שכולם יודעים שפולסווגן שיקרה והזיהום האמיתי כפול 40 .כמה עשרות ביריונים מיליונרים משקרים כדי שנחטוף עוד הרבה הרבה סרטן מפחם דיזל נפט ומזוט. י
יוסי | 14.07.18
16.
דעה
1. עמדת החברה להגנת הטבע ואדם טבע ודין שטוענות שעדיף המתווה המוצע מאשר לא כלום תמוה, נשמע כמו תבוסתנות בתירוץ של פרגמטיזם, למה לא לדרוש גם הקצאת כל המשאבים לשימוש בגז וגם הרחקת האסדה מהחוף לפי התקנים הרצויים?! גופים אלו אמורים להוות חוד החנית בשמירה מבעלי האינטרס הכספי שכל עיניינם להראות את כוחם. 2. המאבק הזה מסמל משהו גדול יותר, זהו סממן של המאבק בין אלו הרוצים לחיות בריא, הוגן וצודק לבין בעלי השררה, הכח והכסף שמטמטמים את הציבור ע"י תעלולי יחסי ציבור, משרדי עו"ד שמנים ושימון הפוליטיקאים.
צחי נ. | 14.07.18
14.
לא שחור ולבן
מצד אחד, ברור שאנרג'י לא תמימה. יש פה עניין כספי. יותר קל וזול לתפעל אסדה זולה. כל טענה נוספת שקשורה למפעלי הסביבה וזיהום מסולר היא פשוט שטות. הזמינות של הגז קיימת כבר שנים, אבל המחיר כל כך יקר, שמפעלים בינוניים ומטה לא נכנסים לזה כי זה לא משתלם. חברת חשמל ובתי זיקוק כבר רצים על גז כמה שנים. אם היו רוצים, היו מבטלים לגמרי את עניין הפחם (שלדעתי גם ככה נמצא בשימוש מועט). לא אמור להיות קשה לבקר ולפקח על אסדה כזה במרחק קרוב. לדאוג שהזיהום יהיה מינימלי. אסדה בלב ים היא בעייתית בגלל היעדר פיקוח. אבל ברור לגמרי שהשיקולים פה הם לטובת הטייקונים, לא יהיה פיקוח ראוי וכל העסק רק יעלה לנו יותר. כי ככה זה בממשלת הליכוד וחבריה. מצד שני, אם זה נעשה נכון - כנראה שהמיקום קרוב לחוף הוא ההגיוני. זה פשוט לא יעשה נכון. כל הכבוד לאנשים שיוצאים ונלחמים על הבית שלהם, נימבי או לא, מעט מאוד ישראלים עוד עושים את זה.
אהרון | 14.07.18
13.
חבורת בריונים
ב2011 נדחתה ההקמה של אסדות הגז בגלל המחאות שלכם. מה שקרה בפועל זה שמחיר החשמל עלה ב15 אחוז במשך ארבע שנים ועקב המחסור בגז הגדילו את תפוקת הפחם פי 8. ככה שכמה מאות אנשים פשוט מתו בגלל הבריונות שלכם ומאבק הNIMBY שלכם. למה אתם לא מספרים מי תורם לכם מאות אלפי שקלים ומממן לכם את המאה. אולי מיליארדר שגר בבית ינאי שבמקרה מממן גם את ארגון "צלול", הארגון היחידי שתומך בכם.
אלי | 13.07.18
5.
הסרטן של תושבי חדרה או הנוף של תושבי זכרון?
רוטשילד? ממש לא. שקרים, הסתה ובעיקר הפחדה של תושבים, על מהלך מתוכנן ובדוק שהיה חוסך חי אדם רבים בחדרה והסביבה אם כבר היה קורה. מובילי המאבק הזה מבינים את האמת ומעדיפים לא לדבר עליה, כי זה לא משרת אותם. לא במקרה כל מי שלומד,קצת יותר לעומק מבין שהפתרון הכי בטוח מכל הבחינות הוא טיפול בגז ביבשה, כמו שקורה כבר הרבה שנים באשדוד ואשקלון. התושבים האלה שדחפו את הטיפול לים - מתבכיינים עכשיו ורוצים להעביר את הטיפול בגז לבפינה, מחות למים הטריטוראליים של ישראל - פתרון כל כך לא בטוח...שישאי אותנו עם פחם הורג
אלי נאמן | 12.07.18
3.
לא יקום ולא יהיה
מבנה כזה עם הלהבות שיצאו ממנו הוא אינו כתם באופק. הזיהום שיצא ממנו אולי לא נראה אבל הוא יורגש בכל מה שיקרה בחופים. שקר אסדת תמר עוד יתברר ואז עוד היה איזשהו הגיון בגלל שרצו לנצל אסדת גז קיימת. אבל לאסדת לויתן אין שום הגיון כל תוצרת לויתן ליצוא בלבד. שמהדינה תהיה לקוח שבוי של בז"ן לקונדנסט ואם הם לא ירצו אי אפשר יהיה להפיק גז. רק אם נמלא את המדינה במיכלים לקונדנסט על מעט המים שעוד יש פה. וכל הרעלים שישפכו לים במקום שיוזרמו בחזרה לבאר יזהמו לנו את מי ההתפלה ואת הדגה.
אמיר | 12.07.18
2.
לא לעולם חוסן , אף לא אחד יכול להבטיח את שאינו יכול לקיים
מה עומד מאחורי "חיבור למתקנים אחרים ועוד"? האם נבחנו תרחישי קיצון בזמן אמת? רעידות אדמה. דמיינו צינור להולכת קונדנסט בלחץ 110 בר סמוך לרצפטור ציבורי "הנפגש" באופן מקרי ברעידת אדמה? טעוני המצדדים באסדות סמוך לרצועת החוף מעוררים תהיות רוח שיתוף אינטרסים עם ברוני הגז נושבת מהם. בנקודת זמן זו -ישראל 70 שנות, יש להקים בית משפט לעינייני איכות הסביבה , נדרש דין ודיין.
yam | 12.07.18
1.
אסדות גז בקרבת החוף לא יקומו!
מגדל הפקה שכזה, בקרבת החוף, הוא מפעל פטרוכימי אדיר מיימדים! עם זיהום אויר ומים ברמות שלא הכרנו (פי 30 מבז"ן במקרה של אסדת תמר) עם ישראל התעורר. עם ישראל משכיל ולמד את החומר היטב. את התספורת הזו - על חשבון הבריאות שלנו ושל הדורות הבאים - לא יעשו! משרדי הממשלה - חשבו מסלול מחדש! רק אסדה צפה - על פי הבאר- 120 ק"מ מהחוף, כמו שעושים בכל העולם! #אלתרעילואותנו
תומר מ. | 12.07.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת