אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"החברה יכולה ללכת לעזאזל העיקר שמחיר המניה יקפוץ"

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
חברה אשר קונה את המניות של עצמה זה סימן טוב מאוד.
החברה יכלה לפזר את הכסף בהרבה מקומות אחרים כולל בונוסים וארוחות שחיתות ועוד כל מיני תנאים מופרזים לדרג ההנהלה. במקום, הם בחרו להשקיע את הכסף הזה בחברה שהם מאמינים שיש אפשרות אפילו לשפר את ביצועיה ולהעלות את תפוקתה וערכה. צעד מבורך.
אין רע בזה | 20.07.18
23.
נשמע בולשיט
אם החברות היו משקיעים כל כך הרבה במדד אז הוא היה עולה בצורה חסרת תקדים. בפועל ב פברואר המדד נפל משיא של כל הזמנים עד לשפל של 11.84 % ,וכרגע נמצא בתנוע צידית מדשדשת, כלומר היא בשלב של איסוף. בנוסף CAPE של המדד עומד על כ 32 , כלומר פי 2 ממחיר ההוגן שלו, זה אומר ששוק המניות יקר מדי, שנותן סימני בועה (על זה שילר קיבל פרס נובל). סביר להניח ששום חברה בעולם לא תריץ את המניות שלה, בתקופה שזה עלול לנפץ את הבועה. יתכן שמוסדיים ממשים כרגע את הרווחים, והחברות רוכשות את מניותהם, מה שכנראה יוצר איזון בשוק. ומונע מפולת. זה די פשוט כאשר אין קונים - מוכרים מורידים מחירים.
נשמע בולשיט | 20.07.18
22.
טעות בחישוב...
אם הרווח הוא מיליון ואז החברה קונה מניות במיליון הרווח הוא 0. אם חברה ציבורית קונה את מניותה, אז הרווח שלה קטן - כלומר היא משלמת פחות מס. אם היא הייתה מחלקת דבידנב, בעלי המניות היו משלמים (מעבר למס שהחברה הייתה משלמת) מס רווח. כאשר הערך עולה, הם לא משלמים מס. שווי מניית החברה עולה באמת כי כל נכסיה מחולקים לפחות מניות. השוק מרוויח? לא יודע...
ניץ | 19.07.18
19.
ל-6 - זו בערך הנקודה - זה טריק שעובד רק לטווח קצר
הגישה של לקחת את הכסף ולברוח נהיית יותר ויותר שכיחה - בעוד שהייצור פשוט עוזב את המדינות המפותחות ועובר למדינות ששכר העובדים והרגולציות בהן הרבה יותר נמוכים. מה שמשעשע בעסק הזה - טראמפ נבחר ע"י אנשים מהמעמד הנמוך שמקווים שהוא יחזיר להם את העבודות והכסף - אבל הוא עושה דברים שגורמים לאפקט הפוך.
יסמין | 19.07.18
12.
מנפלאות הקפיטליזם החזירי
כשחברה היא בע"מ, המשמעות היא פשוטה - כל עוד החברה מרוויחה, הבוסים ומחזיקי המניות מרוויחים. כשהחברה מפסידה, היי, עיצרו, סליחה, החברה היא לא אני, היא בע"מ, והחובות לא שלי, הם של מישהו אחר... כשמנהל רק מרוויח, ולעולם לא יכול להפסיד, מה אכפת לו מהחברה. הרי זה בדיוק מה שעשו הטייקונזירים בישראל. רוקנו את הקופה לכיס, ופתאום צרחו "נגמר!!! אין כסף!!! תספורת!!". לא טרנד חדש. חזירות ישנה.
מ. רובספייר | 19.07.18
5.
כתבה מאוד לא ברורה.
ההבדל העיקרי בין חלוקת דיבידנד לבין רכישה עצמית של מניות הוא שבעוד שעל דיבינדים משלמים מיידית מס של 25%- על רכישה עצמית של מניות המשקיעים משלמים מס רק ברגע שמוכרים את המניות. זה מאפשר למשקיעים סוג-של דחיית מס, שנהנים ממנה יותר ככל שמחזיקים במניות לתקופה ארוכה יותר. במקביל, חברות שבוחרות במדיניות כזאת על פני מדיניות של חלוקת רווחים אגרסיבית בדמות דיבידנדים- מראות ביטחון בעתיד החברה.
מישהו | 19.07.18
4.
זה ממש קשקוש
המזומן שבו היא קונה את המניות של עצמה יחוסר מההון העצמי שלה במאזן הבא, כך שלולא ההשקעה הייתה כדאית מנקודת מבט כלכלית, במוקדם או במאוחר זה יתבטא במאזנים והמחיר בשוק יבטא תיקון זה. בטווח הארוך אתה לא יכול לקחת הלוואה במאה מיליארד דולר כדי להעלות מחיר המניה, כאשר אתה עצמך משלם עליה, להישאר עם גרעון של מאה מיליארד דולר, ולצפות שהשוק יתעלם מהגרעון הזה... זה יכול לעבוד תקופה קצרה מסוימת, לא שנים על גבי שנים. בסוף אתה תישאר עם העובדה הפשוטה שקנית מניה (במקרה הזה של החברה שלך עצמה) במחיר גבוה מהשווי (אם זה המקרה) האמיתי שלה, המחיר ירד לשווי האמיתי כך שההשקעה לא החזירה את עצמה, נותרת עם פחות הון או יותר גרעון, ופיספסת הזדמנויות השקעה אחרות שהיו יכולות להיות עדיפות. יש חברות שעושות רכישה עצמית כזו, ומי שיש לו מספיק ידע מזהה את זה ומבין שזה בלוף. אני משוכנע שהמשקיעים המוסדיים של הפנסיות של כולנו יודעים זאת היטב, וכל מה שזה גורם להם זה להיזהר מהנהלה שנוהגת כך, כולל במקרה שבו היא עוברת לאחר מכן לחברה אחרת.
אחד חכם | 19.07.18
2.
כתבה סופר מעניינת סוף סוף
לא הצלחתי להחליט אם אני מסכים איתו או לא, מה שבטוח יש הרבה אמת בדבריו, הרבה אנשים מסתובבים בשוק ההון וכל אחד והאינטרסים שלו אבל אסור לשכוח שהתעשיה והכלכלה היא מה שחשוב, הבורסה היא הימור על ערך של מניה שמחלקת דיבידנדים או תחלק ביום מן הימים, זה הכל, הדיבידנדים הם הדבר החשוב, הייצור והפיתוח כמובן.
אריאל | 19.07.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת