אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המלחמה בהאקרים מתחילה בחינוך להיגיינה דיגיטלית

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
המשך 3
חקיקה, אפילו מחמירה ונאכפת (החל מחוקי מדינה וכלה בכללים והוראות מקומיים), הביאה בעיקר לחיפוש פרצות לעקיפתה, לתעסוקה רבה לעורכי-דין, ולחיפוש דרכים (מוצלחות, בדרך-כלל) לעקיפת החוקים. לא רק החקיקה בכלל, אלא גם לענישה יש השפעות מינימאליות וזמניות. יש על כל אלפי עדויות במחקר פסיכולוגי רב-שנים, שלא לדבר על ניסיוננו האישי בכל תחום בחיינו. הדרכים היעילות להילחם בהאקריות, ושאר סוגי עבריינות המחשב והרשת, הינן בכיוון אחר לגמרי שעיקרו תרבותי-חינוכי-חברתי. על כך אני מסכים מאד עם הכתבה ומשבח את הכותב על העלאת העניין בצורה כה ממוקדת וברורה. יש על כך ספרות מדעית ויש לא מעט אנשי מקצוע בעלי חשיבה עצמאית המבינים בנושא - אך דעתם נדחקת מפני הפוליטיקה והכסף.
עזי ברק | 21.07.18
3.
המשך 2
תוכנות הסינון, המעקב והזיהוי הביאו בעיקר לאיתגור המפתחים והמשתמשים ברשת שמעוניינים ופועלים בדיון למען המטרה שאמצעים אלו ביקשו למנוע. איתגור זה הביא לתוצאה הפוכה לגמרי - עליה במוטיבציה ועליה במספר הנפגעים. הטוענים למען אמצעי הטכנולוגיה הם בעיקר המרוויחים מהם: מפתחי טכנולוגיה, אנשי עסקים, פוליטיקאים וכתבים המחפשים כותרות פומפוזיות (ורייטינג), ולא מעט מאלו שנסחפו בקסמי הטכנולוגיות המתקדמות.
עזי ברק | 21.07.18
2.
המשך
למעלה מ-30 שנה אני עוקב מקרוב מאד אחר הנושא ולוקח חלק פעיל בעשייה ובמחקר, ומעולם לא ראיתי, ומעולם לא נראה במחקר רציני, ואין לכך כל עדות אמינה אחרת, שלטכנולוגיה זו-או-אחרת ו/או אמצעי חקיקה ואכיפה השפעה משמעותית (אלא, אולי, רגעית ומקומית) לשינוי אורחות התנהגות ברשת.
עזי ברק | 21.07.18
1.
מסכים בהחלט!
כמי שמכיר היטב את הנושא ועוסק בו שנים רבות, הופתעתי מהכתוב בכתבה, במיוחד כשהכותב בא מתחום הטכנולוגיה ולא מדעי ההתנהגות. קל להיסחף אחר דעת ההמון - לרבות "מומחים" שונים - שמה שעשוי למנוע (או לפחות להפחית) האקריות, בריונות ושאר פעילויות פוגעניות ברשת צריכים להתבסס על אמצעים טכנולוגיים וחקיקה מחמירה.
עזי ברק | 21.07.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת