אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הדחת השופטת: איפה המידתיות המפורסמת?

74 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

67.
השופטת יפעת אונגר-ביטון
יש את השופטת יפעת אונגר-ביטון שידועה בדפוס ההתנהגות הבעייתית שלה. הדיונים בניהולה של השופטת מתנהלים באופן לא ראוי למעמד בתי המשפט. יעידו על כך עשרות מכתבי תלונה שנשלחו ע"י עשרות נפגעי השופטת לנציבות תלונות הציבור, ללשכת שרת המשפטים, מנהלי בתי המשפט ת"א, הרצליה ונתניה ולכל גורם אפשרי בדבר התנהגותה המזלזלת, התבטאויות פוגעניות, עקיצות, הקנטות, קוצר רוח, עלבונות, אמירות שאינן במקומן, משוא פנים. יחסה של השופטת גורמת לזילות במערכת בית המשפט ולחוסר אמון מצד בעלי הדין. ראוי לציין שכל הגורמים במערכת המשפט מודעים לדפוס ההתנהגות השופטת וחיזוק על כך התקבל בהודעה מלשכת חברת הכנסת נורית קורן, חברה בוועדה לבחירת שופטים, "...אעדכן כי אינכם הראשונים המעלים טענות כלפי שופטת זו ולכן אנו מכירים הנושא היטב. על אף שח"כ נורית קורן חברה בוועדה לבחירת שופטים אין זה אומר כי בכוחה לטפל/ לבחון בתלונות על שופטים מכהנים" השופטת יפעת ביטון-אונגר לא ראויה לדון בעלי דין בבית המשפט ! הנה סיבה מדוע יש כרסום במעמד בית המשפט ביחס לאמון הציבור. בעלי דין רבים מאבדים אמון במערכת המשפט בארץ בגלל שופטת מסוג כזה.
חשיפה | 26.07.18
66.
התקשקשות מיותרת
הכותב מתפלסף עם עצמו. כל אחד חושב שהוא יכול לייצר ספין לעצמו על גבי ארוע כזה או אחר. העובדות פשוטות: 1. התקשורת חשפה שחיתות שיפוטית 2. המערכת ניסתה לטייח את עצמה 3. הנשיאה חיות מבינה שכהונתה לא תהיה "פיקניק" והיא נדרשת לניקוי אורוות בעקבות מינו שופטים בסיטונות ולא בקפידה ע"י שרת משפטים + לשכה + מקורבים, והיא מעבירה מסר: "אני אמנם חייכנית" אבל במשמרת שלי יהיה סדר וממנה את הנשיא גרוניס שידוע כקפדן. ומה לעשות - החבורה הזו לא קונה את הקומבינה של שרת המשפטים שרוצה לצאת ישרה וקפדנית בהגשת תלונה נגד פוזזנסקי - אך באותה מידה להשאירה במערכת. גרונס וחיות לא קונים את הסדר הטיעון שאומר שהשופטת פסולה אבל לזמן קצר, ואחר כך תהפוך כשרה וקדושה מחדש. ההחלטה לפטרה אינה קשורה בחוק או בלקונה בחוק. הם פשוט הוקיעו את שופטת כענישה והרתעה וטוב שכך. הגיעה הזמן שהשפיטה לא תהיה סידור עבודה לנשים עשירות עם שיער פרוע, אלא משרת קדושה ומכובדת.
אזרח מודאג | 26.07.18
54.
על דאטפת אטפוך, וסוף מטיפייך יטופון.
היוותה חותמת ויד קלה על מעצרים, ובכך גרמה צער רב מאוד ומיותר להרבה אנשים, הקלו איתה מאוד, רק בשל היותה אשה, אחרת, הייתה עומדת לדין פלילי ללא שום ספק. מאוד מקווה ששופטים אחרים יקבלו מושג על צער שנגרם לשפוטיהם וינהגו במידת הרחמים. כי זה סוף כל האדם.
ביי טא וואבה. | 25.07.18
51.
הדחת השופטת
מה כולם נזעקין לטובתה ?היא התכתבה בצורה זולה ובשפת רחוב עם עוד, כך לא מתנהג שופט שאמור להיות ללא רבב.שפת רחוב היא השתמשה ואינה מתאימה להיות שופטת.את ראש הממשלה אתם דורשים להעיף על התנהגות שאינה הולמת בקבלת סיגרים ועל השופטת שהתנהגה כאחרון אנשי רחוב בסגנונה, אתם מגינים ? מה קורה פה ?
י. | 24.07.18
47.
יש שני סטים של כללים
בית המשפט העליון הוא כנראה הגוף החשוב ביותר בשמירה על הדמוקרטיה הישראלית. עם זאת, השופטים עצמם, הורגלו בימי ברק שלהם מותר מה שלאחרים אסור: להביא את כל המשפחה ולהכניס אותה לתוך המוסד. במשך שנים ילדי השופטים התמחו אצל שופטים אחרים בעליון, והגדיל הנשיא ברק, שגם הביא את אשתו. לציבור הרחב תפקיד של שופטת, גם אם בשלום נשמע נישא וחשוב. בעליון לא יודעין מי אלה, וככה בזמן שהנשיאה לא מדווחת על ניסיון לפרשת שוחד בצומת קבלת ההחלטות מהישובים במדינה ושום דבר לא קורה לה או לחברתה, בשלום ראשים מתגלגלים
מתמחה לשעבר בביהמ"ש העליון  | 24.07.18
43.
הילה כהן
הילה כהן לא ממש "שינתה פרוטוקולים והחלטות באופן שלא שיקף את הדיונים". היא נהגה בטיפשות. היא ביקשה מעורכי הדין להשאיר בקשות דחייה, ואחר כך עשתה מהפתקים האלה "פרוטוקולים", ובמקום לצרף את הפתקים היא אכן קרעה והשליכה אותם לפח האשפה. זה בהחלט לא היה ראוי, אבל לא הייתה בכך כוונה רעה, או "תיאום עמדות", אלא רק טיפשות (פחות חמור מהמקרה של פוזננסקי-כץ (שאני מסכים לכל מה שמשה כתב כאן). אם כבר משווים - יש להשוות עם המקרה של ורדה אלשיך - שם הייתה שחיתות ממש, ולא נגעו בשערה משערות ראשה.
שמחה ניר, עו"ד | 24.07.18
31.
ודוגמת אלשיך? אבדן האמון במערכת המשפט חייב להיעצר
גורלי משה. טול קורה מבין עיניך. האמון במערכת המשפט הולך ומתדרדר. שיטתה של השרה ביחד עם יור לשכת עורכי הדין למינוי שופטים בדילים עוד מחמירה את המצב. טוב שיש נשיא בדימוס שיש לו קשב לרחשי הלב, אומץ ושכל ישר - וכן - מידתיות. מידתיות מחייבת הרחקתה של פוזננסקי. ואגב יכולותיה של פוזננסקי כשופטת - צר לי, אך ההתכתבות הזו אינה מעידה על שכל רב, חוסר יכולת לקרא את המפה, והעדר מזג שיפוטי. עדיף שהמערכת תיפטר מכגון דא ("שפני ירפא").
אא | 23.07.18
27.
אכן יש כאן בעיה קשה של מידתיות: לא זרקו את השופטת והשוטר לכלא עם בעיטה בישבן !
בכל מקרה אחר - זה היה נגמר בכלא. העובדה שכאן זה לא נגמר בכלא לשניהם - זה חרפה - ואסופת עוה"ד הפחדנים - כולל בלשכה - צריכים להתבייש על פחדנותם העלובה !!! בכל מדינה נורמלית זה היה נגמר בהפגנות - ומהומות אלימות. . . היו צריכים לקבל עונש כפול ומשולש על סעיפי החוק.
המידתי | 22.07.18
24.
לא לא לא לא לא !!! יש תפקידים שעליהם לא חלה מידתיות
שופט אמור להיות האורים והתומים !!! במלוא מובן המילה ובלי שום מליציתיות. אין שום הנחה לתיפקוד שופט. הוא הרי אמור לקבוע דינו של אדם שלא הלך ישר. תארו לכם שהיינו משתמשים בחיינו בסרגלים עקומים, לאן היינו מגיעים ? השופט צריך להיות הסרגל המאד ישר. אין הנחות. ההתנהגות של השופטת המודחת, לא רק שלא היתה ישרה אלא התייחסה למקצוע שלה, כאילו מדובר בדחקה של תיכוניסטים. טוב שהרחיקו אותה.
אבינעם | 22.07.18
18.
העונש המידתי היחיד עבורה הוא מאסר עולם ללא חנינה
אם השיקול היחיד הוא מידתיות ולא לשון החוק, הרי שהשופטת הזו גרמה לפגיעה כמעט בלתי הפיכה בבתי המשפט בישראל ולפגיעה ממשית בשלטון החוק. מאחר והתיק הזה קשור בעקיפין לתיקים שמתנהלים נגד ראש הממשלה, השופטת הזו אולי השפיעה במידה מסוימת על החלפת שלטון בישראל, ובוודאי שהיא גזלה חירות מבני אדם בצורה לא ראויה. לכן, אם הקריטריון היחיד הוא מידתיות, מגיע לה עונש הרבה יותר חמור.
ברק | 22.07.18
14.
הסחת הדעת מהבעיה המרכזית
איך מתחמקת לה נשיאת בית המשפט העליון מהשערוריה של אי הודעה על ההצעה המגונה שקיבלה חברתה גרסטל. ידעה הנשיאה איך הזדעזה הגרסטל. דבר לא פשוט לזעזע את עור הפיל הזה. ולמרות זאת שתקה. והקריבה את השופטת הזוטרה. אוי לנו שאלה נשיאנו בבית המשפט
ישראל | 22.07.18
12.
ל 2: נכון שודד מקבל עבודות שרות ומשליך נעל לכיוון דורית בייניש,שבעלה עבר על חוקי המדינה
ללא תגובה הולמת של העמדה לדין פלילי,"זכה" לשלש שנות מאסר. איך נאמר בכתבה ? מידתיות...אני אבדתי את האמון במערכת המשפט לפני מספר שנים,אחרי שקראתי שתי ידיעות,אחת בצמוד לשנייה ב"ידיעות אחרונות": באחת,גבר בן 55,שנתפס מעתיק בפעם השנייה בבחינת תאוריה לרישיון נהיגה,נידון לשנה מאסר בפועל,ללא מתן אפשרות ערעור,ע"י שלשה שופטים במחוזי. לידה פורסם שבית המשפט העליון,בהרכב בראשות ברק,המיר עונש מאסר של 6 שנים שהוטל על גבר שאנס במשך שנים נער צעיר לשש חודשי עבודות שרות. מערכת שזה הפלט שלה לא יכולה לזכות באמון הציבור.
בני בנקר | 22.07.18
11.
לדעתי הייתה קלות דעת בטיפול בה-לא אמורה להתכתב בטלפון עם תובע
מה זו השטות הזו? שופט לא אמור לתקשר ישירות עם תובע !! האם הוא מתקשר ישירות עם נאשם? לא !! השופט אמור להיות באמצע- וזה שיש קומבינה של תובעים שהופכים לשופטים ולהיפך רק מזלת את מערכת המשפט ופוגע באמון הציבור בה.
ערן | 22.07.18
10.
לפעמים מותר לשפוט לחומרה
שיפוט לחומרה הוא בפירוש אחד מהכלים שעומדים בפני שופט. לפעמים צריך לא לרחם. השופטים בהחלט קשובים לירידת האמון במערכת המשפט והם בהחלט אמורים לקחת את זה בחשבון בעת קביעת העונש. בדיוק כפי שהם אמורים לעשות כאשר עבירה מסויימת הופכת לנפוצה או כאשר עבריין חוזר לסורו. מותר לפעמים להחמיר, רצוי לפעמים להחמיר. הייתי שמח מאוד עם השופטת הילה כהן היתה עולה על טיל גם כן. מקרים כמו שלה הם בדיוק הסיבה לירידת האמון במערכת המשפט. השופטת הזו עשתה "שוק" ותיאטרון מבית המשפט, ע"י שסגרה מראש דיל עם אחד הצדדים. זו שחיתות לכל דבר, גם היא עטופה במין סחבקיות ישראלית. מי שרוצה מערכת משפט חזקה ואמינה - חייב לפעמים גם להחמיר!
אהרון ברק | 22.07.18
3.
לא מסכים עם הכתב
זה שאין דרגה כזו של עונש .היו אמורים לדעת לפני החתימה הרי כולם משפטנים.ולא טיפשים אז רוב הסיכוים שזה היה ניסיון לזרוק חכה לראות שאולי יבחרו בעונש מקל זה ההקלו עם שופטת כהן אומר לדעתי ששם הקלו יותר מדי והדחתה הייתה הצעד הנכוןבכדי שאזובי הקיר אולי ירגישו שמוצאים צדק בשעת צרה
ציון | 22.07.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת