אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במפקדה של האח הגדול: ביקור בחברת זיהוי הפנים שאחראית לפרויקט המבהיל ביותר בסין

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
כנראה גברים רואים את העולם בצורה שונה מנשים
אני לא מבינה מה מפחיד אנשים? הטכנולוגיה הזאת היא החלום שלי! העולם יהיה מקום בטוח יותר ונקי מפשע. האם אפשר לדמיין משהו יותר נורא מכך שחוטפים בעולם ילדים ובמשך עשרות שנים אם בכלל אין קצה חוט מה קרה להם? למשל המקרה של מדלן מקאן ועוד רבים אחרים שחקוקים לי בזכרון וגם אם אנסה לשכוח לא אצליח לעולם. כל הכתבות המגמטיות האלו נועדו להפחיד, ברור שבמקום כמו סין ייעשה גם שימוש לרעה בטכנולוגיה, אבל בעולם המערבי טכנולוגיה כזאת באה להגן על האזרחים ורק מי שאין לו מה להסתיר לא חרד ככ לפרטיותו
אחת | 29.07.18
23.
אין פשיעה???? יש זלזול בחוק... המון מצלמות, אפס שוטרים
מזכיר לכם מדינה אחרת? (רמז: קרובה יותר אלינו...) ברחובות סין אין שוטרים. אין אכיפה בזמן אמת. הסינים ב"ד פשוט מזלזלים בחוק, ועושים מה שבא להם. מקסימום יקבלו דו"ח בדואר. הרתעה נוצרת מאכיפה בזמן אמת, ממפגש עם נציגי החוק. כשאין כזה - כל אחד חוטף כפי יכולתו, בכל זמן. בקטנה, לא בגדול. חותכים בתור. מתפרצים לכביש. לא נותנים זכות קדימה. מתחמנים. נשמע לכם מוכר?
לאה | 28.07.18
21.
ל 18 - האמת המרה
יכול להיות שאני הראשון שמסביר לך- אבל זה לא התפקיד של אף מדינה למנוע גניבות ועקיצות מאזרחים- זה לא התפקיד ואין אף מדינה שפויה שתיקח את הנטל הלא שפוי הזה על עצמה אם מישהו גנב ממך- זה לחלוטין ורק התפקיד שלך להפעיל את השוטרים/חוקרים פרטיים ולהחליט אם לפעול בבית המשפט- וגם זה יהיה על חשבונך. השוטרים יגיעו אם תקרא להם, אבל סביר שהחקירה תסגר מחוסר עניין לציבור- או במילים אחרות: חבל על הכסף של הציבור ועל הזמן של השוטרים- טפל בזה בעצמך ועל חשבונך יש מקרים מיוחדים שמוגדרים כמשימה לאומית
אלדד | 28.07.18
15.
מוצר ששיך לעבר
היום לא צריך להתאמץ כמעט בשביל לדעת איפה בן אדם נמצא ומיהו. כולנו משתפים את המידע הזה מרצון ברשתות החברתיות השונות. כל מה שצריך זה מערכת חיפוש יעילה בתוך כל הררי המידע שאנחנו מוסרים באופן חופשי. לגוגל ולפייסבוק יש כזו, אז לפני שאתם דואגים לגבי מערכת זיהוי פנים שקיימת כבר מעל 20 שנה, תדאגו לגבי המידע שאתם מוסרים חופשי מידי יום ומדי שעה ברשתות החברתיות. אתם חושבים שזה מוגן, לפי כל מיני פרוטקולי פרטיות אז זהו שלא. עבור ממשלות יש תמיד דרך לחדור את מערכי ההגנה האלו, וגם עבור כל מי שמשאבים רבים בידיו. הפרטיות מתה, עכשיו צריך ללמוד להתמודד עם זה
מהנדס מחשבים | 28.07.18
13.
כתבה מעולה - אהבתי את האומץ לבקר מעקב אחר אזרחים של ממשלות אחרות בלי מילה
על המעקב אחרי אזרחים בארה"ב והצנזורה של השיח הפוליטי, לדוגמא בפייסבוק, תחת מעטה של מלחמה בפייק ניוז (מה זה?). ואל תגידו שארה"ב היא גם ממשלה אחרת, אנחנו בגוש של האימפריה ורואים את זה בכל מקום.
אמיר | 28.07.18
12.
וכל מי שהיה בסין מתוייג - גם אם הוא תייר. וזה בידיים של המשטר הרצחני בהיסטוריה
60 מליון איש מבני עמה רצחה המפלגה הקומוניסטית. חיי אדם חסרי משמעות בעבורה. אנחנו רק מגרדים את קצה הקרחון של ההשלכות של זה, אבל כבר ברור שמהר מאוד יווצר מעמד פריווילגי, וכל השאר, שיחיו תחת פחד מתמיד ומשטור עצמי. טראמפ ופוטין כבר בודקים אופציות.
אסף | 28.07.18
9.
ישראל שומרת נתוני סלולר לשנים
צריך רק לשים לב לתקשורת שמדווחת שאדם מסוים כתב כך וכך לפני מספר שנים, וכ"ו.. אין מישהו ששומר SMS לתקופה של שנים. בנוסף , יש מעקב ותיעוד על פייסבוק וכ"ו .. כל מה שצריך זה להוסיף מערכת כמו בכתבה כדי שאפשר יהיה לעקוב אחרי , למשל, מחבלים פוטנציאליים - זה הנימוק. ומכאן כמובן לעבור לכל מי שכותב כנגד ההומואים, השמאלנים , ובעד הר-הבית למשל , כי אלו המטורפים האמיתיים, לא ? מה שלא מספרים מסיבות של פרנסה, זה שהערביינים האמיתיים לא מתבטאים בגלוי..
מיימוצה | 28.07.18
6.
כתבה פתטית. חומר בן 6 חודשים, עם מידע חדש שמפריך הכל...
לפני חצי שנה זה דווח בכל העולם, ובשבועות האחרונים מתברר שזה הכל שטויות. לסין (וכנראה לאף מדינה) אין את המשאבים הדרושים (כוח מחשוב) כדי לעבד כל כך הרבה מידע. מתברר שהם בקושי יכולים לאתר אדם אחד(!!) במשך כמה שעות של עיבוד. במילים אחרות, זה רחוק עשרות שנים מהיכולות שהכתבה מתארת. זה פשוט לוקח יותר מדי כוח מחשוב לנתח כל פרצוף שכל מצלמה רואה.
אליהו | 28.07.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת