אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"במיזמי פינוי־בינוי המטרפד המרכזי זה הדיירים"

80 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

78.
עדיף לברוח מפרוייקטי פינוי בינוי
העירייה דוחפת כמה שיותר תושבים, עושה מגדלים של 32 קומות, מוסיפה לעצמה שטחי מסחר ותעשייה ומנחסת בנוסף עוד שטחים לעצמה. זה הורס את השכונה. המגדלים הופכים להיות עניין זניח. פשוט גונבים לכם ולילדים את איכות החיים. אלו פרוייקטים נוראיים. מקבלים שכר דירה זעום ושוכרים בדירה עלובה במשך שנים רבות. ממליץ לברוח כמו מאש.
ניב | 31.07.18
73.
מציע לכל בעל דירה נורמלי שלא מהנציגות, לדרוש הסכם שירותים משפטיים מעורך הדין בעלי הדירות!
א. תדרשו הסכם כזה, תגלו שאין אחד כזה. ב. ואם יש כזה, מי חתום עליו? אתם בעלי הדירות, או היזם? ג. כך תגלו האם עו"ד נהנה מאחוזים מרווחי היזם(שזה אסור) - אופס, שלילית רישיון! ד. תבינו אם עו"ד משתף פעולה עם היזם. ה. תבינו אם עו"ד בעלי הדירות מתכוון להעלם אחרי שקיבל את רוב הכסף שלו אחרי חתימת ההסכם. ו. ואם יש הסכם כפול בינו לבין היזם, עו"ד הזה הפך להיות סמרטוט ללא שיניים שלא יוכל לעזור לכם בבוא היום שהיזם יעשה או לא יעשה את מה שצריך לעשות כדי לבנות באופן איכותי וטוב ולספק את התחייבויותיו בהסכם.
ואז תראו כמה מרור אוכלים עוה"ד יפי הנפש! | 29.07.18
72.
בא יזם.רוצה לקבל אדמה בחינם.מספר סיפורים.לא משקיע גרוש.ובעל הדירה באי ודאות טוטל.
בעל הדירה נותן את הנכס הכי יקר ומקבל סיפורים באויר. כולל חברה בונה שהוקמה לפני שנה בלי גב כספי לסיים פרויקט ולעמוד בהבטחות. בקיצור ישראבלוף. תראו בתל אביב בלה גארדיה . עזרה וביצרון עם שקרים וניסיון לכפות הסכם שנותן לה מעל 85% מהשטח הבנוי. חולדאי הראיס פה.
היזם והטריק | 29.07.18
68.
למה לא עושים עיסקאות קומבינציה עם הדיירים?
כדי שלא יהיו טענות על קיפוח למה העורך דין תמיד מסתכל מה ירוויח הדייר למה הוא לא מסתכל מה ירוויח הקבלן או העורך דין למשל או המעכער למשל מסתכלים על הדייר בעל 3 החדרים הישנות כסחטן וזה לא כך הנוסחה חייבת להיות עיסקת אחוזים מהדירות שיתקבלו כמו שעושים עם כל בעל קרקע במדינת ישראל או במזומן כי אם היה בעל קרקע יחיד או משפחה למשל העיסקה היתה נעשית או במזומן או באחוזים אז מה ההבדל? כי הם אנשים חלשים ואפשר לעבוד עליהם? בשיטה הפשוטה הזו הדיירים יקבלו הרבה יותר או בצורת נכסים או במזומן לפי בחירתו אז שאף עורך דין או קבלן או מאכער שלא יהיו להם עיניים גדולות על הדיירים שיפצו אותם כפי שמפצים בעלים יחידים של אותה קרקע כל השיטה הנוכחית זה עושק ומרמה ולא על פי דין
צביקה | 28.07.18
65.
שימו לב לנושא החניות .לדרוש רק במרתפי חניה
בשום פנים לא מכונית על גבי מכונית בקומות אן קסטות . התחזוקה יקרה מאד ..הקבלן יציע מחיר זול ב 5-10 שנים ראשונות ולאחר מכן תצטרכו למכור כליה . ואם יש תקלות יהיה תור ארוך בכניסות וביציאות מהחניות ..זו השחטה המועדפת על הקבלנים כי כך לא צריך לחפור עמוק . לפעמים בחפירות יכולים להגיע גם למים
יוסי | 27.07.18
58.
היזם לא הציע דירה חדש מידית
לפי מה שכתבת נכה או קשישה יקבלו דירה חדשה מידית היזם לא הסכים לזה. הוא מביא עווד משלו....ומחייב את הדייר להשכיר את הדירה עד שהכל יתבצע.למה לי לגור בשכירות.כאשר הדירה שלי....ולא משלמת שכירות עושה מה שאנינרוצה זה מצב בלתי נסבל.למה בכלל יש יזם לכך שהעיריה עדיין לא חתמה הוא לא משקיע אגורה שחוקה.
אלונה | 27.07.18
54.
אסור לפנות ליזם בתמא 38!
בשונה מפרויקטים של פינוי בינוי שהם מורכבים הארוכים יותר פרויקט תמא38 לרוב עובר חלק בוועדות והוא(יחסי)קל לביצוע. דיירים בבנין שהולכים לתמא38 יעשו שגיאה אם יפנו ליזם,כי זה הליך שניתן לעשות לבד עם עזרה של מהנדס בתשלום והם יחסכו לעצמם את הרווח היזמים שיתבטא בהרבה פחות שכנים עם הרבה יותר חניות ובעיקר בנין קטן ואיכותי שעם השנים ייעלמו מהעולם לטובת הסלאמסים הגבוהים. דיירים חכמים ששווי הנכס חשוב להם יעדיפו לעשות את התמא38 מכיסם הפרטי ללא תוספות יחידות או עם מועט שיצמצם להם את העלות ויוסיף להם מעט שכני
בנין קטן הולך ונעלם.. | 27.07.18
49.
הרצחתם וגם ירשתם?
אמי, דיירת קשישה ותיקה וחולנית, לא מעוניינת בגילה המופלג לעזוב את הבית מארבע סיבות עיקריות: קשה מאוד, פיזית, לבצע מעבר דירה בגיל זה. קשה מאוד נפשית לעזוב סביבה מוכרת( כולל קופת חולים...) שלא נדבר על כך שהיא אוהבת מאוד את ביתה הישן והיציב - דרך אגב ישן ברם בנוי הרבה יותר טוב מבניינים חדשים שמתמוטטתים היום( דוגמת גינדי...). בדרך כלל מוצאים דירה שכורה במקום עלוב. כולנו שמענו על מקרים שבהם דיירים חתמו וכתוצאה מרמאות נותרו בדירה שכורה תקופה ארוכה מעבר למצופה או ללא רכוש משום מה מקום הכתיבה מוגבל...
בשם דיירת קשישה | 27.07.18
47.
מנסה להבין
גר בבניין ישן שמיועד לפינוי או תמא, שקט מסביב, הרבה דשא וגינות, 4 שכנים. הדירה משופצת, אז הבניין בחוץ מכוער אבל הבית יפה. אהה ויש גם יציאה לחצר או גג שגנבתי לעצמי. אבל הכי חשוב, יש שקט ומעט שכנים וכרי דשא ירוקים. יבוא הקבלן יזם גנב חמדן, יבנה לי מגדלי יוקרה עם 1000 שכנים ו 3000 שיושבים על הספסל היחיד שיש למטה כי בכל השכונה כבר אין כר דשא אחד, יבנה לי חניות בקומות וימכור את הדירות הנורמליות עשיתם לי את המגעילות, לא יתחייב על התמורות, וירוויח מיליונים. למה לי, שקט לי נעים לי.
אני | 27.07.18
36.
ברמת גן יש תמא אבל אין מדרכות לא ביום ולא בלילה למה? זינגר!
שנים מסרטנים את הדיירים בונים מרפסת מול מרפסת. סותמים את העיר בפקקים עמוסים משאיות ופועלים. הילדים והמבוגרים מחרפים נפשם ביום ובלילה. ביום הקבלנים מושלים בעיר ובלילה הרכבים על המדרכות. בתי ספר חינוך הצחקתם את זינגר. תראו את הפארק הלאומי, ניראה כמו מזבלה אבל ההוצאות עלי גדלו פי 6, בדיוק כמו הזיהום בו. התמא או הפינוי בינוי זה תמעות לשמה שכול אזרח משלם עליה באיכות חיים ורק העיריות עצמן מגדילות הכנסה לעובדי העייירה. תתעוררו שם בתקשורת ובכנסת. אין תשתיות לכל הגידול במרכז זה כמו מוגלה עבשה.
תמהה | 26.07.18
34.
גם הליך הוצאת היתר בנייה ותב"ע הוא ארוך מייגע ומייאש
לוקח שנים על גבי שנים להוציא את האישורים האלה והדיירים שרוצים בכך שחלקם כבר מבוגרים פשוט מיואשים ומבינים שבימי חייהם הם כבר לא יזכו לראות זה יוצא לפועל. וגם זוגות צעירים שמגדלים ילדים לא מוכנים לחכות שנים לזה. הם רוצים (ובצדק) למצוא משהו טוב ועכשווי שעונה כבר היום לצרכים שלהם ושל ילדיהם. ולא לחכות שנים לכך.
בני | 26.07.18
33.
כתבה שמתארת בריונות חמורה ותו לא
לעיתים רבות הדיירים מבינים שהמצב קיים מתאים להם יותר מאשר לעבור לשכירות למספר שנים ואז לחזור לחיות בנכס שהוא באיזור צפוף משמעותית ממה שהיה קודם. רבים מה"סרבנים" הם אנשים מבוגרים, שיודעים שבמקרה הרע לא יזכו לראות את הנכס המורחב, ובכל מקרה אין להם כוחות להתמודד עם התהליך, בטח ובטח לא למצוא דירה זמנית למשך תקופת הבניה. כפי שעוד ציינו כאן, לא כולם רואים את עצמם חיים במגדלים עם תשלומי ועד בית מנופחים, בטח ובטח שלא בשביל עוד 10 מ"ר. נכון שיש כאלה שרק סוחטים, אבל לאסור על הדיירים לדבר בינם לבין עצמם? רק על האמירה הזו הייתי (כמישהי בעלת עניין רב בפרוייקט פינוי בינוי) מתרחקת מעו"ד רז-כהן. הנכסים עדיין שלנו, הדיירים, לעשות בהם כעוות נפשנו. אל תתיימר להחליט עבורנו מה טוב לנו.
גועל נפש | 26.07.18
20.
הדיירים מרווים בקטן ומפסידים בגדול
הדיירים מרווים בקטן ומפסידים בגדול. בפרוייקטי התחדשות עירונית, הדיירים מכשילים את עצמם כלכלית, ומעבירים לעורכי דין ויזמים להנות מהרווה הטמון ואולי היחיד שלהם בנכס שעמלו רבות להשיגו. הדיירים יכולים לנהל את הפרוייקט עם מהנדס יזם נאמן, שיוביל יחד עימם את הפרוייקט, במחיר של אלפית העלות, יחסוך מהם "סביבת כפל נאמנות", של בעלי מקצוע ה"מייצגים את כל מי שבסביבה"... העתיד יהיה יזנות עצמית באמצעות מנהל הנדסי מקצועי, במימון קל של הדיירים, ניסים עזרא מהנדס יועץ
ניסים עזרא | 26.07.18
19.
תמ"א זה לדיירים צעירים, בריאים ועשירים. השאר עוברים לדירה שכורה למשך 20 שנה של ייסורים:
שיואיל עורך הדין להציג את ההסכמים (!) שחתמו עליהם הדיירים ונראה למה התעכבו... בגלל חזירות כל הגורמים מסביב, ובינתים הדיירים מעבירים את הדירות שלהם על שם היזם עד קבלת המפתח (!) 20 שנה בלי אפשרות להתחרט. שומר נפשו ירחק.
דייר שאכל אותה עם הסכם פינוי בינוי | 26.07.18
18.
גם אני סרבן
אצלנו בחיפה יזם תל אביבי התחיל להחתים דיירים על פרויקט שבמקום 4 בנינים קטנים יקומו 3 רבי קומות מפלצתיים.חלק מהדיירים שמשכירים את הדירות חתמו מהר,גם אלה בקומה אחרונה שנמאס להם מהמדרגות חתמו אבל חצי דיירים לא חתמו ואנחנו בינהם.מי צריך כ"כ הרבה דיירים בשכונה שקטה .היזם ממש חזיר ורוצה 5דירות על כל דירה מפונה.ומה עם ועד הבית?דיירים פה בקושי משלמים את ה50 שקל ועד לניקיון מדרגות וחשמל.איך הם יעמדו ב500שקל ועד שיהיו 4 מעליות.זה גירוש לרוב הדיירים פה ושליחתם לשכונות העלובות של חיפה.אולי זו המטרה
רונן | 26.07.18
14.
תמ"א 38
בחוק המקרקעין לא כתובה אפילו פעם אחת המילה דייר אלא רק בעל דירה או בעלי דירות אבל הרבה עוכרי דין כל הזמן מדברים בנושא תמ"א 38 על דיירים, דיירים, דיירים ודיירים.. הקובעים והמחליטים הם בעלי הדירות ולא הדיירים אז כדאי אולי לשנות קצת ולדייק רבותי המלומדים אז אולי נוכל באמת לקדם פרויקטים
gama | 26.07.18
10.
שקיפות
כאשר יתחילו הקבלנים ועורכי הדין להתנהל בשקיפות נגד בעלי הנכסים-זו התחלה טובה. מורידים בוכטות של ניירת משפטית על בעלי נכסים ומטביעים כל מיני פרטים חשובים. השורות הקטנות בתחתית החוזה זה למעשה הכסף הגדול בפרויקטים האלה.הקבלנים עם עורכי הדין משתדלים להיות עמומים,ואין שום סיבה לבעלי הנכסים להאמין להם. מענין לראות כמה פרויקטים תמא 38 הושלמו בלי תביעות בבית משפט לאחר האיכלוס.
תל אביבי | 26.07.18
9.
ממליצה לקרוא את הספר "לא רציונלי ולא במקרה" - בדיוק המצב הזה
איך שאנשים קובעים ערך רק בצורה יחסית ולא בצורה מוחלטת, איך שאנשים מתקשים לסגור לעצמם אפשרויות אפילו אם ההתחייבות לאחת בלבד יותר משתלמת, ואיך שאפשר לשחק "תפסת מרובה, לא תפסת". מה שמציק לי במאמר הזה הוא הקטע שהם עובדים רק באיזורי ביקוש, ולא בפריפריה, איפה שממש צריכים את הפרוייקטים הללו נגד רעידות אדמה.
יסמין | 26.07.18
8.
הוא טועה. החזירות של הקבלנים זה הגורם המעכב.
הקבלנים חומדים שטחי ציבור וזכויות בניה מפליגות. למשל בפתח תקווה במתחם שלום אש הקבלן חברת דמרי קיבלה מהעיריה שטח של בית ספר וגינה יפה שזה יותר מהשטח של הפינוי בינוי ואז דמרי רוצה לבנות 32 קומות במקום ה- 4 הנוכחי... הפרוייקט עוכב וזה לא בגלל הדיירים שיקבלו עכשיו סלאמס כי יש 5 דירות בקומה במגדל של 32 קומות עם יציאה אחת לכל ה- 750 דירות... ראש העיר הקודם לא אישר את הפרוייקט אבל ברוורמן אישר כי התושבים לא ממש מעניינים אותו. ראש עיר גרוע שעושה נזקים.
עו"ד מטעם הקבלנים... | 26.07.18
3.
מי שלא מכיר את שיטות הפיתוח העסקי של היזמים(ועו"ד זה מבין טוב מאוד)יטול קורה מבין עיניו!
בוא נראה עם העו"ד הנכבד יחשוף את הסכמי השירותים המשפטיים שבאמת חתם מול בעלי הדירות... זה נספח פשוט שצריך לבקש מעו"ד הנכבד. לא מסמך של יפוי כוח, אלא מסמך חתום בין שני צדדים על השירותים ועל שכר הטרחה וקצב פעימות שכר הטרחה. ואם היזם כבר חתום על המסמך לפני שבעלי הדירות חתמו עליו, אז העו"ד שפעל בניגוד עניינים ומאחורי גבם של בעלי הדירות והוא חשוף לסחטנות מהיזם ונמצא בבעיה אתית קשה מאוד. 90% מעסקאות התחדשות עירונית נמצאת הבעיה הפתירה הזאת שעל אף מספר כללי האתיקה לעסקאות התחדשות עירונית, עוה"ד פועלים בניגוד מוחלט אליהם.
תלוי למה דיירים מסרבים!!! | 26.07.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת