אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השופט אורנשטיין: חוק חדלות פירעון שכח את הנושים

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
אורנשטיין הנאור- הזמנים השתנו ועליך להפנים
שהיום באף מקום בעולם לא משליכים אנשים לכלא בגלל חובות, לא בפש"ר ולא בהוצל"פ (שלא קיימת כמעט בשום מדינה מערבית, אגב. ודאי לא בארה"ב, שם למשל עיקול בבית החייב הוא בגדר עולה אנטי חוקתית. במקרה שהמכונית לא משועבדת, ואז אנשי ה"ריפו" לוקחים אותה, גם אין מה לעשות משפטית נגד החייב פרט לפגיעה ב"קרדיט סקור" שלו) אורנשטיין אל תהא כזה רע. חנופה לטייקונים ומנהלי בנקים כבר לא עובדת. צא מהגישה המרשעת של אלשייך הרמאית וערלת הלב. אתה עוסק בבני אדם. כל החייבים כמעט הם אנשים אומללים. לא כאלה שיש להם ומסתירים.
רונן | 06.08.18
22.
נושה מיואש
לאחרונה השתתפתי לראשונה בדיון משפטי כנושא ראשי בתיק פשיטת רגל של בעל עסק מומחה בהשתמטות משחזרת חוב. יצאתי מיואש מהדיון. מצאתי שבכל הדיון הזה אני היחיד שמשלם את החגיגה. החייב צוחק על כולם כמובן כלום לא רשום על שמו הוא מחזיק שני בתים ושתי משפחות. בדיון התבשרתי שבמהלך טוב נולד לו עוד ילד... כמובן שיש לו רכב והוא חוגג ממש. המפרק מקבל משכורתו מהתיק בנק עו"ד המיצג את אחד הבנקים כמובן מקבל שכרו מהבנק השופט המבוסם מקבל שכרו מהמדינה ולי כולם מסבירים מדוע אי אפשר לגבות ממנו את החוב... מה אצה להם הדר
דן | 05.08.18
19.
משעשע שכבוד השופט איתן אורנשטיין זועק להגנת הנושים
אחרי שמחק להפועל תל אביב בכדורגל חובות על סך כ-50 מיליון שקל לעשרות נושים בהינף יד, לא נגע במגרש האימונים ובשאר נכסי הקבוצה, לאחר שהצהיר ש-2 הילדים שלו אוהדים שלה. מעניין מעניין למה היום כל כך אכפת לו מהנושים פתאום.
צבי נגב | 04.08.18
16.
חתול ששןמר על השמנת
אלו שופטיך ישראל. מנותק מהעם ומהמציאות. מיתמם . מענין שלא טרח לציין מה הסיבה לריבוי פושטי הרגל. לא שמעת על שיטת שוטף + 120 יום שזה אומר שבפועל עסק מחכה 150 יום לקבלת תשלום עבור עבודה שביצע אן סחורה שמכר ? ובניתיים מאיפה יבוא הכסף לתשלום מע"מ, דמי שכירות ארנונה חשמל ומים, שכר עובדים. את השופטים זה לא מענין שכן הם את המשכורת יקבלו בטוח בסוף החודש + פנסיה מטורפת עם הפרישה לפנסיה. ומימ יאשר הסדרים לטיקונים ומחיקת חובות במאות מליונים (דנקנר לדוגמא) ותשלומי שכר טרחה של עשרות מליונים "למנהלים המיוחדים"? בית המשפט המחוזי בתל אביב הוא בית המשפט המוביל באישור האמור לעיל. היה צדיק אחד במחוזי מרכז שלא מהסס לאשר תביעה "נגזרת" נגד מנהלים רשלנים ולצערנו (ולשמחתו) מונה לעליון. רק עכשיו בפרשת "אורכית" המליץ בית המשפט על "מו"מ לפשרה" . בארה"ב אם מנהלים מורשעים הם נשלחים לעשרות שנים בכלא.
דדי | 03.08.18
14.
לקדם חוק הקובע לשלם בדין קדימה לעובדים ולא לנושה מ
נוא פשיטת הרגל מכניס את העובד אחרון בשרשרת לזכות במשכורתו העלובה החוק לא רק שאינו מגן עליו אלא מסבך אותו בבקשות שונות ומשונות כאשר פושט הרגל חי כמו מלך והבנקים קודמים לאלה שעל גבם עומד הבנק והעסק אז שופט אורנשטיין רד לעם
פטריק | 03.08.18
12.
ראייה חג צדדית, עצוב
רבים מידי מבין פושטי הרגל הם בכלל לא נוכלים או כאלה שניסו לרמות מישהו: במקרים רבים וקשים ביותר, אלו דווקא אנשים רגילים, תמימים וישרי-דרך שמגיעים לנקודה הכואבת הזאת בשל אסון - נכון לאחר עובדיה פתאומי של מקור רנסה יציב ומבטיח, בעיקר בגילאי המעבר, אנשים שלפתע נשבר מענה לחמם והם נתקעו עם חובות שהצטברו ושהבנקים לא הסכימו להגיע להסדר נוח מחוץ לכותלי בית המשפט. אי אפשר להכליל הכללה גורפת בתחום זה כפי שלא ניתן בשום תחום אחר.
עו"ד בתחום | 03.08.18
11.
פשר
ואדון אורנשטיין היקר המצב במשק קטסטרופלי היום הכל לטובת האישה כל מערכת המשפט לטובת הנשים לדוגמא עם אתה חי היא מישהי והיא ידועה בציבור שלך ואין לך ילדים ממנה ויש לך נכס שכל החיים עבדתה עליו כדי לשלם אותו ואפילו יכול להיות שיש לך משכנתא עליו ולא עשיתה הסכם ממון צו הדדי והיא טובעת אותך חצי מהבית הולך אליה ואז מגיעים המשחקי כוחות עורכי דין ים של כסף ובסוף חצי הולך אליה זה תום לב ואחר כך באים המדינה ואומרים מה בגיל כזה אין לך בית איך אתה בחובות למה אתה בפשיטת רגל זה דוגמא אחת לאלף דוגמאות עם את החק
אושרי | 03.08.18
10.
בישראל המון רמאים שמקימים עסק בכוונה לרמות משקיעים,אחרי שיתפתו להשקיע אצלם,ושרת המשפטים :"שוקלת"
מה זה לא ברור שהמון תכמנים -"אנשי עסקים" שמטרתם לעשות כסף קל דרך הונאת הציבור.צריך חוקים שישליכו אותם לכלא להרבה שנים ,וקחת לו את כל מה שצבר מהתרמית.רק ככה מרסנים ..
חזי | 03.08.18
9.
גן עדן לחברות האשראי
כולם מדברים על "תום הלב" של הנושים, ואף אחד אינו בוחן את "תום הלב" של נותני האשראי. הבנקים וחברות האשראי מחלקים אשראי בריביות מזעזעות לכל דיכפין, וסומכים על המדינה שתגבה עבורם את את החובות האבודים בריביות קצוצות. ס"ה החוב בהוצאה לפועל הוא למעלה מ - 650 מיליארד ש"ח(!), פעם וחצי מתקציב המדינה, או יותר מ - 80,000 ש"ח לכל איש אישה ילד או קשיש במדינת ישראל. 90% מהחוב בהוצל"פ מורכב ריביות עושק. בארה"ב אין הוצאה לפועל. המדינה אינה עוסקת בגביית חובות וגם כאן צריך להוציא אותה מגביית החובות. יש להטיל אחריות על נותני אשראי למי הם נותנים אותו, ואם לא - שיפסידו. על כל אחד שלא משלם יש 1000 פריירים שמשלמים ריביות מופרכות והופכים לעבדים של הבנקים, חברות האשראי ומשרדי עו"ד שזה כל עיסוקם. שוק אשראי הזוי.
אביעד ויסולי | 03.08.18
3.
פשררר
אדון אורנשטיין היקר עם כל הכבוד עם תבדוק טובב טוב כל רוב האנשים שהגיעו לפשיטת רגל זה בגלל מזונות גבוהים ששופטים נותנים שמרויח שכר ממוצע במשק בין 6500 לשבע וקובעים להם לשלם מתוך הסכום הזה 5000 אלף שקל ואז לא מצליחים לעמוד בחדלי הפרעון לבנק כי הם רק מתחיליםאת החודש עם פיגור מינוס אלף שהחוק אומר 1200 על כל ילד ושופטים נותנים פי שלוש תתנו לפי מה שכתוב בחוק ולא על פי רגש אז תיקי הפשר יירדו ב30 אחוז לפחות
אושרי טולדנו  | 03.08.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת