אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מסעדת בני הדייג נתפסה בחכה: תשלם 15 מיליון שקל לרשות המסים

94 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

93.
מה עם חשבוניות רכישת חומרי גלם?
המשתמע מטענת כלכלני הרשות (שמן הסתם לא ניהלו עסק בחייהם) שדיווח ההוצאות על חומרי הגלם מנופח או שדיווח ההכנסות חסר, כלומר חלק מההכנסה לא דווח. את שתי הטענות האלו אפשר לבדוק ע"י חקירה. מסתבר שיותר קל לבוא לאכול במסעדה מלנהל חקירה, השופט לא שואל יותר מדי שאלות. מה בעניין איבוד המשקל (קרח/מים) של דגים לפני הבישול ואיבוד נוסף בבישול? צריך להבין מדוע יש חריגה מהממוצע בענף אבל לא כל המסעדות זהות באיכות, בהשמדת מזון שפג תוקפו, במילוי חוזר ללא עלות ועוד.
זויפו?  | 20.08.18
90.
לא יקרה בחיים
מס החברות בישראל בשנים האלו היה בין 36% ל 25% אם נלך על האמצע (30%) כדי לשלם 15 מליון ש"ח למס הכנסה על השנים האלו צריך להעלים רווחים של 50 מליון שח או שמשהו במספרים בכתבה לא בסדר או שמשהו ברשות המיסים לא בסדר וגם אצל השופט לא הכל בסדר כי הוא החליט על סמך זה שהספרים לא תואמים את הסטנדרט בענף גם אם הוא יודע שהבחור גנב אם רשות המיסים לא הביאה הוכחות הוא לא יכול לקבל את עמדתה הוא שופט בבית משפט שאמור לפעול על פי כללים וחוקים ולא בורר של עולם תחתון שמחליט על סמך תחושת אצבע והכרות מוקדמת עם הצדדים
גבי | 12.08.18
89.
אני לא צד בסיפור, אבל סתם חישוב זריז:
המדינה טוענת שבני הדייג חייב לה מס של 15 מיליון ש"ח על 7 שנים. זאת אומרת שהמדינה בעצם טוענת שבני הדייג הרוויח בשחור 30 מיליון ש"ח, ושחצי מזה מגיע לה (מדרגת מס משוערת). אם סועד משלם כ-80 ש"ח בממוצע לארוחה, הרי שמדובר ב-375,000 מנות לאורך 7 שנים, או 147 מנות ששולמו בשחור מדי יום, אם המסעדה הזו עובדת כל יום (כולל שבתות וחגים). על פניו, לפי החשבון הזה, זה נשמע כאילו הסועדים אצל בני הדייג שילמו רק בשחור, ולא נרשמה אף קנייה, אבל זה הרי לא ייתכן. המסקנה היא - מדינת ישראל החליטה לגמור את העסק הזה, חד וחלק.
א האיום | 12.08.18
88.
כמה קשה זה להחזיק עסק בישראל, ובסוף באה המדינה, קובעת "מיטב השפיטה" ובזה נגמר הסיפור של העסק.
מדינה דרקונית, שבה יש מי שיכול לשרוד זה רק מקורבים, עובדי המגזר הציבורי, ובני מיעוטים שגונבים מהמדינה מכל הכיוונים והמדינה מפחדת להתעסק איתם - כל השאר, בקושי שורדים.
א האיום | 12.08.18
85.
ל75 שחושב שיודע הכל
בגוף הכתבה רמזו כל מה שצריך 1. הביאו כלכלנית שעשתה הזמנה ל 15 אנשים!! מה ממוצע הזמנה לשולחן? ב 15 אחוז החומר תמיד נמוך יותר מ 2 או 4 שמקבלים כמויות שמתאימות ליותר מ 20-30%.. תחשוב אתה יושב עם אשתך ומקבל אותה כמות שיושבים 3/4 אנשים.. 2. הפחת בדגים ופירות ים גדול יותר משמעותית מבשר או חלב..הקניה כוללת הכל כולל מגרפה שיריון או איברים פנימיים שמנוכים. 3. הרכישה היא בקג והמכירה בפרטים מי נותן לך שכל הדגים באותו גודל? אבל המכירה פר מנה כך שתתכן סטיה. 4. רמזו שרק שקלו ולא נתנו לעשנו פילינג..
גל | 11.08.18
84.
קרציות לא יעילות
חדשות לבקרים אנו שומעים על הקשיים בענף המסעדנות. ואם לא די בכך מגיעים אנשי המס ומחפשים מתחת לשטיח, למה? חסרה עבודה? כל הכבוד לשופטת וברור שלא יכלה לפטור בלא כלום כי תמיד אפשר למצוא משהו. אבל מספיק אם ההפרעות הללו ובזבןז כספי ציבור על עבודה מיותרת. לא לחפש אבק יש מספיק לכלוך גדול על השולחנות, תתרכזו בו וסייעו לקופת המדינה ולאווירת הציבור.
יורם סלע | 10.08.18
75.
ל-60 (בעל כושר ההבנה המוגבל)
המדובר כאן בעלויות חומרי הגלם ולא בסך ההוצאות על החזקת ותפעול העסק. אצל שלטונות המס יש טבלאות (מקצועיות!) של כל העלויות הכרוכות באחזקת ותפעול בתי עסק לסוגיהם, וכמובן שיש גם את כל ה'סטיות' האפשריות, בהתאם למספר המנות הנמכרות, השף המועסק, מיקום העסק, המוניטין וכיו"ב. לגבי עלויות חומרי הגלם המצב פשוט וברור הרבה יותר, כי כאן - מלבד חשבוניות עבור הרכישות - המחירים ידועים בגדול לאנשי המקצוע. גם הפחת - מה שנזרק לפח - ידוע במסעדה שעובדת שנים. העניין המעורפל היחידי שהוא לב העניין הוא, כמות המנות נמכרות (עפ"י הקופה הרושמת) ומחירן לסועד... אז כנראה שבנימין שלנו השתין מהמקפצה, ואצלו, משום מה, הייתה חריגה גבוהה מהסטטיסטיקה הידועה, ואם זה נכון, אז או שבניימין שלנו קונה חומרי גלם מזהב ו/או שהוא כל כך אידיוט, ששיעורי הפחת אצלו גבוהים, וכל יום הוא זורק חומרי גלם יקרים מפז לפח האשפה. או, וזו האפשרות ההגיונית בעיני - הקופה לא רושמת את כל המנות שנמכרו, וכך מתנפח שיעור ההוצאות על חומרי הגלם.
טרונצ'ו | 09.08.18
69.
37.5% זה הגיוני מאוד, בכול מקום בעולם
מניסיון - גם בארץ וגם בחו"ל - הקביעה של 37.5% היא קביעה ראויה (ואפילו לטובת המסעדה). מי שמנסה להסביר שיש מסעדות שרוכשות חומרים מאוד יקרים - ובכן, נכון - אבל המחירים שלהן ללקוח הם בהתאם. ככה שפחות מ-40% זה סופר הגיוני. מאידך, עלות חומרים של 58% - טוב, זה נכון אם אתה מינימרקט. לא מסעדה.
Omessi | 08.08.18
67.
רשות המיסים= פשע מאורגן
תראו איך מתנהגת "המדינה" מול אזרחיה. איך היא חורצת דין תוך כדי שקילת מנת סלט כרוב, והרי אין לה שום הוכחות או ביסוס. איך בן אדם קם בבוקר ואומרים לו אחותך XXX ומעכשיו הוא צריך לשכנע את כולם כי לא נפל רבב בהתנהלותו. מדינה בושה, עובדי רשות המסים בושה! אני מתבייש להיות אזרח במדינה הזאת!
רמי רמי | 08.08.18
64.
ל52: אפילו לך זה עולה הרבה יותר ממה שכתבת
נסעת באוטו לקניות? דלק כולל כל הבלאי של הרכב. הלכת ברגל? שעת עבודה הלוך חזור כולל סחיבות ואנשים מעצבנים בדרך. שלמת באינטרנט? שלמת משלוח שהיה לך מזל אם לא הביאו פעמיים. השתמשת בחשמל, מים, מקרר שטפת צלחת? על כל שלב שלמת כסף למסעדה זה עולה יותר
צצ | 08.08.18
61.
ניראה לי רשעות לחשב ככה הוצאות
רק בכלל ביקורת אחת בודדת ? ומי אמר להם מה האיכות בכלל ? מה הפחת ? אני לא מכיר את המסעדה הזאת ,אבל הרבה הרבה הרבה ,יותר הגיוני לבדוק רווחים מדווחים ,מול נכסים,רכוש וכו ובמקרה שיש חשד ,לקחת חוקר פרטי ,שיעשה מעקב רוב האנשים שמעלימים מיסים ,עושים שימוש בכסף השחור ,או מלבינים אותו וחבל לקבור עסק שלם ,בגלל ביקורות בודדת ,שיש גם חילוקי דעות
קרירין | 08.08.18
58.
יש מסעדות שמישתמשות בחומרי גלם יקרים בני הדייג לא ניראה
מה זה 37.5% קביעה של מי? יש לא מעט מיסעדות שמביאות בשר ודגים בעלות הזוייה וזה מורגש בטעם יש מיסעדות שמשליכות בסוף היום את השאריות ויש מי שמקפיא איך שלטונות הקללה קבעו את הערך הזה אפשר להחזיק בשר גם חודש וקילקול הקיבה בהתאם. הבעייה שכל שופטי המיסים באו מפרקליטות קלקלה ולא צריך מיסרונים בין השופט לפרקליט התוצאה ברורה 3% בלבד מצליחים להכניע את פרקליטות המיסים שיטת המושבעים היתה הופככת את הנתונים האלה
מס הקללה | 08.08.18
54.
רמת האוכל, השרות ומחירים
לפני שבוע ביקרנו במסעדה. הושיבו אותנו בחוץ בחום ולא במסעדה בטענה שיש ארוע. התברר שזה היה שקר כולל נסיון האחראי על המשמרת להצדיק המעשה.. השרות - תת רמה! מנות ראשונות- ברמה נמוכה ולא ברור מה תחשיב העלות. לא שוכחים לציין כי מגיע 12% שרות שכמובן לא שילמנו! הגיע הזמן לסגור נמסעדה לא רק בגלל עברות מס אלא בגלל רמת האוכל והשרות! פשוט - להפסיק להגיע למקום הזה
שחר | 08.08.18
53.
נתפס או לא נתפס צריך להיות הוגן
הזמינו אוכל ולא אכלו ועשו חישוב עלויות . אבל אם היו אוכלים וממשיכים למלא את צלחות הסלטים החישוב היה אחר . חוץ מזה תראו לי איך אפשר לעשות דג חריימה ב 7 שקלים עלות כאשר אתה משלם שכר דירה מעמ שכר עבודה חשמל שכר רואה חשבון ביטוחים למינהים ועוד . אולי בני הדייג הוא לא צדיק הדור איני מכיר אותו אבל אכלתי מי ספר פעמים אצלו עם כמויות האוכל שמגיש יכול מאוד להיות שאחוזי העלות הם יותר גבוהים .
מוריס | 08.08.18
49.
איזה קשקוש
יש חשבוניות על החומרי גלם , לא נראה לכם תבדקו את הספקים ותלכו קיבינימט . ומדבר אחד חשוב הם התעלמו - פחת יש המון פחת למסעדות. זורקים (חלקם מחלקים) מלא אוכל שהוא בעצם חומר גלם . אז קצת מוזר שהם באים ומחייבים אותם על שומה שלא מתבססת על ההוצאות כלומר על החשבוניות של הספקים . בקיצור נשמע הזוי כל הסיפור הזה .
אזרח | 08.08.18
45.
נניח שהוא ניפח את העלויות בעשרים וחמש אחוז יותר מהמקובל בענף. איך זה הופך
למס בסך 15 מליון ש"ח? טירוף. הרסו את הבנאדם. זה יוצא עוד 2.2 מליון ש"ח רווח לשנה. ספק אם מסעדה כזאת מרוויחה בכלל סכומים כאלה. בהנחה שכל סועד משאיר כ70 ש"ח, מתוכם הרווח הוא 25 ש"ח - מדובר בעוד 100 אלף ארוחות לשנה. זה לא כמות שמעלימים בקלות. סתם דפקו לו סכום מפלצתי והרסו לו את העסק.
עו"ד מומחה | 08.08.18
43.
רשות הפושעים
חבורה של פושעים אמתים אם הם יודעים יותר טוב לעשות את זה ב40 אחוז שיפתחו הם מסעדות מה זה הדבר הזה הזוי ברמות מטורפות מלא יגידו מצאו חשבוניות חבורת פשע בשביל זה לא רוצים לעשות עסקים בארץ הזוי הכח שלהם חייבים חקירה על רשויות המס מנצלים כוח שלהם והשופטים יותר פושעים מהם צריך לשפוט את השופטים לדיין על דבר כזה הזוי
רשות הפושעים  | 08.08.18
42.
לא ברור, וגם עמדת מה"כ מטרידה
ראשית, עמדת מה"כ = ממתי בודקים שיעור ריווחיות של עסק? אם בא לי לעבוד ב- 5% רווח אזי מה"כ הם אילו שיקבעו לי שומה על פי השפיטה? משהו כאן לא הגיוני..... שנית, הוצאות רשומות. אם ההוצאות נרשמו משמע הסחורה נקנתה. כלומר, נכנסה למלאי. אם לא הועברה לשולחנות, אז האם זרקו אותה לפח? נתנו אותה לצדקה? לקחו אותה הבייתה? או שמה"כ התכוונו לומר שקנו שם חשבוניות פיקטיביות אבל חיפשתי בכתבה ולא מצאתי האשמה שכזו מה גם שאם הייתה האשמה שכזו כל הסיפור היה מקבל תפנית שונה לחלוטין ועובר למישור הפלילי. אז אולי יאות דובר מס הכנסה במשותף עם דובר בתי המשפט להסביר לציבור מה מסתתר כאן? וזאת למה? כי אני רוצה לפתוח עסק בתחום ההסעדה ולעבוד על מתח קווחים של 7% בלבד ורוצה לדעת אם אני צריך לקחת כשותפים וחלוקה ברווחים את מס הכנסה וביטוח לאומי ?
אין כאן צדק שווה | 08.08.18
35.
המסקנה : אסור למכור בזול !
אם חומרי הגלם עולים X ובחרת למכור בזול אזי הרווח הוא נמוך יותר ועליות הגלם במנה גבוהים יותר . לא ברור למה לא בחרה המסעדה בקו הגנה כזה ומכאן שהממשלה ה"בולשיביקית" בראשות הליכוד מעודדת וכופה מכירה במחיר גבוהה שתיתקע להן עצם של דג בגרון - לציבור הם כבר אכלו את המנה
דוקטור בחו"ל | 08.08.18
30.
חוסר הגינות שלטונית. מדוע לא מוציאים אזהרה לבעלי עסקים שהם חורגים מהאחוז של הענף
זה בדיחה ובית משפט נותן לה במה. ככה לא עושים מטב שפיטה. ככה לא מבצעים מדגם. איפה בדיוק הפחת של כל המנות שהלכו לאיבוד. איפה החזרות של לקוחות שלא היו מרוצים. איפה לקוחות שלא שילמו או גניבות של עובדים. דגים זה חומר גלם שמתקלק מה יותר. אז על סמך פעם אחד מוציאים חו"ד. אני הייתי בודק את התואר של הכלכלנית מטעם המדינה ומה היו הציונים שלחה בסטטיסטיקה. אני בטוח שהרשות תוציא לה ציון חדש לפי מיטב השפיטה. גילוי נאות - הכותב לא קשור למסעדה ומסתייג ממסעדות על החוף באופן כללי.
חומי | 08.08.18
20.
די נמאס מרשות המיסים ומע"מ שמתעמרים בעסקים
להיות בעל עסק בישראל ובכלל להרוויח בישראל זה סוג של בגידה. אנשים משקיעים שנים מחייהם, משקיעים כספים, זמן, מנהלים עסקים ביד רמה ואז באה רשות המיסים ומכניסה בפרהסיה את היד לכיס. תגבו מיסים הוגניים ואף אחד לא ירמה ויעלים, אך שהצורה היחידה לשרוד בישראל זה להעלים, כי אחרת תפשוט רגל, אז מה הפלא שכולם עושים את זה. עסקי המסעדות הם גם ככה בסיכון מטורף לפשיטות רגל - מעל 90 אחוז סוגרים תוך שנתיים - זאת הסטיסטיקה, אז מה עושה רשות המיסים דופקת עוד יותר את העסקים ככה שיהיו חייבים לפשוט רגל ולא יוכלו להחזיר את החובות הלא הגיוניים שהיא דורשת על סמך ממוצעים. רשות המיסים פשוט מתעללת בעוסקים וחולבת להם את הנשמה ואת טיפת הכבוד והרצון להתפתח. תורידו מיסים ישירים ועקיפים בחצי ותחוקקו חוקים נוקשים לכל מי שמעלים ואז תלחמו בהעלמות. כרגע זה פשוט גניבה מעסק על סמך החלטה שרירותיית של פקיד שומה שמעולם לא היה עוסק מורשה או עסק.
עצמאי | 08.08.18
17.
רשות המיסים - תתקדמו!
היום יש מחשבים, יש ים של נתונים, אפשר לעשות הכל אוטומטי. למה צריכה להיות ביקורת פעם בשבע שנים ולהסתמך על ממוצע שמישהו חישב אותו בשנות ה80. תקבלו את הנתונים בזמן אמת. תעשו בשוואה אמיתית לעוד 3000 מסעדות אחרות באותה השנה, ובמידה ויש בעיה תבואו באותה השנה ולא שבע שנים אחרי!
דני | 08.08.18
16.
לא שאני מצדיק או שולל כל צד בסיפור אבל..
מדובר במסעדת דגים. דגים יש להם חיי מדף קצרים מאוד. במסעדת דגים או חנות דגים, אחד מהמרכיבים המשמעותיים ביותר לשורה התחתונה היא פחת. יכולת האחראי על רכש לרכוש נכון בכדי שהפחת יופחת למינימום היא מכריעה ביותר ליצירת רווח. מה גם שהאופן שבו רשות המיסים חישבה כאן היא פגומה בלשון המעטה. יש לבני הדייג מספר מסעדות, ומה לעשות, ביקורת אחת, פעם אחת, לא יכולה לשקף 7 שנים. מנה מתומחרת על בסיס תשקיף. X כמות מנות יימכרו, עלות חומר גלם Y, עלויות קבועות כמו שכירות, ארנונה, חשמל, מים, ביטוח, משכורות עובדים זה Z, תוסיפו לזה הוצאות בלתי מתוכננות כמו שיפוצים הכרחיים, החלפת צלחות שבורות, תביעה של עובד שפוטר, שומות מצוצות מהאצבע. ואז מתחילים להגיע למספרים האמיתיים. יכול מאוד להיות שיש קצת פוילשטיק בספרים, אבל בטוח שיש הבדל של שמיים וארץ בין מה שהוא באמת צריך לשלם, ומה שהמדינה דורשת.
דורון | 08.08.18
12.
הרשעה על סמך שיטת ממוצעים בעייתית ביותר
בית המשפט ורשות המיסים מגדירים ממוצע וכל סוטה מהממוצע הוא עבריין שפוסלים את ספריו? אולי הוא סתם איש עסקים גרוע שלקח מנכ"ל גרוע שקנה חומרי גלם יקרים שאכלו את כל הרווח של העסק? (קורה הרבה בעסקי מזון) אם אני הייתי השופט - הייתי דורש הוכחות נוספות, כגון - בעל המסעדה קנה 15 דירות על שם 15 קרובי משפחה שונים, קנה יאכטה ב-5 מיליון ש"ח, נסע 200 פעמים לחו"ל. לדעתי, הממוצע לבדו - אינו מספיק להרשעה בפלילים.
נקווה שהעליון יתערב | 08.08.18
8.
ככה קובעים סתם. פעם אחת. בלי מה נזרק. מה נגנב.
פשוט בולשביקים פשיטסים. אין סיכוי אפילו לא של אחוז אחד שהמסעדה הרוויחה מעל 50 מיליון בשבע שנים. האמת הסיכוי הוא אפס !!! פשוט רשות של נןכלים מוגבה בפרקליטות מושחתת ושופטים מושחתים. בטח יש להם קבוצת ווטסאפ שבה הפ מחליטים על העונש לפני המשפט
זוזו | 08.08.18
4.
למה לא מפשיטים את החיים של הבעלים ובודקים כול שקל
העלמות מס הן מכת מדינה, בגללה אנחנו משלמים המון מיסים ומקבלים חרא שרות, אבל ממשיכים לסגור העלמות כאלו בקנסות וזהו. מיליון ש"ח שנגנבו מהמס ב 2007 אם הושקעו בדירות שווים היום 2.5 מיליון אז ברור ששווה לגנוב ולשלם קנס אם נתפסים. עסק כזה צריך לאבד את רשיון העסק, הבעלים צריכים לשבת בכלא כמה שנים רק עונשים מרתיעים יחוללו שינוי.
רמי | 08.08.18
3.
לחמניות ב-282,000 ש"ח
282,000 לחומרי גלם ללחמניות בשנה?... גם אם נניח שהסעדה עובדת כמו מטורפת בכל ימות השנה, אנחנו מדברים על קמח (90% מהעלות) ב-750 ש"ח ליום!..... רבאק, כמה ק"ג קמח ליום? 300?... 400? וכמה לחמניות עושים מהקמח הזה ביום?........5000? יותר? כאילו, כל הסועדים בבני הדייג באו לאכול לחמניות ולחמניות ועוד לחמניות?.............. ואני כבר לא מדבר על סלטי הפתיחה שהם 'חינם'? אם עלות חומרי הגלם לסועד (שאוכל כמה שהוא רוצה) היא 2-3 ש"ח (הסלטים המתוחכמים המצריכים עבודה מקצועית) - אז אני חתול שנותר רעב ליד פחי האשפה של הדייג!
חתול אשפתות שבע | 08.08.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת