אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הזכות לתעב: האם מסוכן לצנזר מפיצי שנאה ברשת?

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
לצנזר זה מסוכן יותר מאשר לא לצנזר.
כשמצנזרים, זה אומר שיש מישהו שחושב שהוא יודע מה צריך לצנזר ומה לא. וזה אומר שאם הדעה שלו לא מתאימה לדעה שלך, אז אתה עלול להיות בצוות החוטף. השיטה הפשוטה ביותר היא טכנולוגיה, ורמת ענישה שונה של צנזור ע"י חוכמת ההמונים. אם הציבור חושב שדעה מסויימת היא קיצונית מדי מכדי להביע אותה, מצויין - השתמשו בכלים שיענישו את אותם מקורות. למשל, בפלטפורמה כמו יוטיוב, אל תכניסו את אותו תוכן למנוע חיפוש בכלל (שיהיה תוכן unlisted) או תוכן שהוא לא recommend או תוכן שהוא לא promoted. או טוויטר בלי שיוך לטיוגים וכו' וכו' וכו'. מחר יצנזרו את כלכליסט כי פרסמו סדרת כתבות נגד המודל הכלכלי של טוויטר.
מסוכן | 12.08.18
4.
ל-1 ו-3: היום מצנזרים את אלכס ג׳ונס, מחר...
...יצנזרו אתכם! אני מתקשה להאמין שרק שלושה אנשים טרחו להגיב למאמר החשוב הזה, וששניים מתוכם (אני הוא השלישי) מאמינים בסתימת פיות. זה נכון שיש ברשת הרבה טיפוסים נתעבים שמפיצים שקרים ושנאה, אבל אם נתחיל לצנזר את האינטרנט, נשאלת השאלה - למי ינתן הכוח להחליט מה לצנזר? לממשלה? ואם נעניק לה את הכוח הזה, מה ימנע ממנה מלצנזר כל מי שמבקר את השילטון? צנזורה היא הצעד הראשון לעבר דיקטטורה, ואתם שמוחאים לה כפיים עוד תיבכו מרה ביום שבו יצנזרו אתכם.
אורן | 12.08.18
2.
די בטוח שכותב המאמר מעולם לא האזין לאלכס ג׳ונס...
...ורק מצטט את מה שקרא באתרי השמאל בארה״ב. אחרת הוא היה יודע שעד כמה שאלכס ג׳ונס מוזר וסהרורי, הוא בוודאי לא גזען וגם לא הומופוב. הוא עוסק בכל מיני תיאוריות קונספירציה הזויות, אבל מדי פעם מקדם גם סיפורים אמיתיים לחלוטין שהתקשורת הממוסדת מעדיפה להעלים. הפופולריות שלו היא ריאקציה לשחיקה המתמדת באמינות של רשתות כגון CNN ו NBC ולהטייה הפוליטית הבוטה שלהן. אם עיתונאים ״מכובדים״ היו עושים את מלאכתם נאמנה, לא היה צורך באלכס ג׳ונס.
אורן | 11.08.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת