אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מאסיושי סון משקיע עוד מיליארד דולר ב-WeWork, קורא לה "עליבאבא הבאה"

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לכל המתקנים ל-2
ראשית, החברה כן רכשה מבנים. מעבר לכך חוזי השכירות שלה ארוכי טווח ולא כן חוזי הדיירים שלה. שנית, הכל טוב ויפה, אבל כל דבר שהם מציעים כל חלל עבודה יכול להציע. לא משנה אם זה דאטה, שירותי ראיית חשבון או אפשרויות שיתוף פעולה עם דיירים אחרים. היתרון היחידי שלה מלבד המותג הוא הרישות הבינלאומי. לקוח בינלאומי יעדיף לעבוד איתם גלובאלית ולא עם חברות מקומיות. אבל, זה לא תופס לסטארטאפיסטים או עצמאים קטנים. חסם הכניסה הוא מאוד נמוך. בישראל חללי עבודה דומים אפילו ביישובים דרג ב' (מבחינה עיסקית) ובפריפריה כגון חדרה וירוחם. לכן השאלה היא מה ייתן לחברה יתרון לטוח ארוך. על השאלה הזו אין להם תשובה.
אין כלום ולא יהיה כלום | 12.08.18
7.
בפסיכולוגיה קוראים לזה הסלמת מחוייבויות
המנכל של סופטבנק כל כך מושקע בחברה שהוא יודע שאם יגמרו לה המזומנים כמו שהדוחות מראים זה גם סוף הקריירה שלו, וביפן זה שווה חרקירי הפסדים כאלה. אז במקום לסגת בזמן לתלות את המפתחות וללכת הביתה הוא שופך עוד כסף לתוך הבור בלי תחתית הזה. לפי קצב שריפת המזומנים וההפסדים זה אומר לתת להם חמצן לעוד שנה שמהלכה יצטרכו להגיע לרווחיות או שהדירקטוריון של סופטבנק יעצור את החגיגה.
לא פסיכולוג | 12.08.18
6.
זהו שלא - מיתון קטן והחברה נופלת לקרשים
המודל של וויוורק הוא: שוכרת את השטח, משקיעה הון עתק בשדרוג, משכירה בפי שניים. הבעיה - ההתחייבות לבעלים היא לטווח ארוך (חמש שנים לפחות). התחייבות השוכרים לעומת זאת היא לחודש חודשיים קדימה. לא יותר. ברגע שהעסק של השוכר לא מתרומם או אם יגיע מיתון קטן - השוכרים ייעלמו, והחברה תישאר עם שטח ענק שהשכירות עליו ממשיכה לדפוק. זו הסיבה העיקרית להפסדי הענק, שלדעתי רק יעלו ויעלו. תרשמו. סופט בנק חייבים להלל את ההשקעה כי אם לא - הרבה ראשים יעופו לצד הרבה תביעות ייצוגיות...
מומי | 12.08.18
5.
חברים, אתם מפספסים
נכון, וויוורק היא בעיקר נדל״ן אבל לא רק... היא רשת פנימית של מידע יקר ערך בין יזמים, עובדים, הצעות עבודה והזדמנויות עיסקיות, וויוורק מציעים לא רק משרדים אלא שירותים נלווים כמו ביטוח, תיירות, שירותי מיחשוב, ייעוץ משפטי וחשבונאי ועוד היד נטויה, בשיתוף חברות אחרות כמובן.
א | 12.08.18
4.
ל2
המודל העסקי של וויוורק בכלל לא מבוסס על המשרדים שהיא משכירה, אלא הרבה יותר על data (כמו כל חברת ענק בימינו), הם מספקים שירותי משרד ושיתופי קבצים, ולומדים מהמידע שהם מקבלים מהשוכרים כדי למקסם רווחים. בנוסף לזה שהם מתכננים להתרחב לכיוון המלונאות וההוסטלים החכמים.
יובל | 12.08.18
3.
ל-2 אתה לא כל כך יודע
החברה לא רוכשת בניינים, היא שוכרת שטחים ומשכירה לאחרים. סוג של גזירת קופון בניהול מיני משרדים וחללי עבודה. הצליח לסון יפה עם עליבאבא אבל זה לא אומר שכל השקעה שלו היא בינגו, במקרה הזה לפי דעתי הוא טועה בגדול על אף שאני מאחל לנוימן הצלחה אני לא חושב שהמודל הזה שווה ערך.
הקלקלן | 12.08.18
2.
שובה של הבועה
מדובר בחברה שמפסידה כסף. נכון, אמזון גם הפסידו אבל זה בגלל שהם השקיעו בהתרחבות. wework אינה חברת סטארט אפ אלא חברת נדלן. היא קונה בניינים ומשכירה אותם. זה נחמד, זה מגניב, זה קצת היפסטרי אבל זהו. אין להם לא מודל עיסקי ייחודי, לא בעלות על לוקיישנים שאין לאחרים ולא שום יתרון מלבד השם המותגי. יש גבול כמה ניתן להרוויח על נדל"ן לפני שצץ מישהו לידך עם משרד יפה יותר ומאובזר יותר במחיר נמוך יותר.
אחד שיודע | 12.08.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת