אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

30 שנה, לך תזכור: רוכשי קרקע חקלאית תובעים 14 מיליון שקל מילדיו של אסי דיין

104 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

102.
לכל המזלזלים ברוכשים, נכון, הם טעו. זה עדיין לא אומר
אין חוקים נגד סתם לשקר, נכון. אבל להוציא מאנשים כסף במרמה - זה כבר סיפור אחר, ויש חוקים נגד זה. עצם זה שלקורבן מעשה הרמאות היתה יכולת לכאורה לגלות שמרמים אותו - עדיין לא מכשיר את הרמאות.
שהמוכר לא עבריין ועליו לצאת ללא עונש | 25.08.18
84.
חובת הקונה
כל מי שקונה קרקע צריך לבוא עם עו"ד משלו, אשר ישמור על זכויותיו ויבדוק עבורו את מצבה החוקי של הקרקע. ישנן עובדות שניתן להשיג בנקל מן המועצה האזורית או הרשות המקומית. אם אין תכניות הפשרה ספציפיות, יש להתייחס לקרקע כחקלאית - וכל צפי אחר הוא בגדר הימור בלבד. כמו כן, יש להביא בחשבון את כל ההוצאות הנלוות, האגרות ההיטלים והמיסים החלים בעת הרכישה ובעת המכירה בעתיד - ובמיוחד אם אכן יקרה הנס והקרקע תופשר. רק אז ניתן להחליט אם המחיר ואם עצם הרכישה כדאיים.
ותיק | 19.08.18
80.
זה לא כל כך פשוט
זה לא עניין של שמאות או בדיקה מקדימה של הקונים. הם ידעו היטב שמדובר בקרקע חקלאית. הבעיה היא שהחברה המוכרת ועוה"ד סיפרו להם בפגישות בעל פה "ובסוד" שיש להם מקורות פנימיים במינהל שמספרים שבקרוב מתכוונים לשנות יעוד לאותן קרקעות והציגו שכונות דומות באזור לבנייה שכבר שוות הרבה כסף. מצד שני הם הסבירו שבגלל עניינים חוקיים בחוזה הם "חייבים" לרשום שזו קרקע חקלאית ללא צפי להפשרה. אז נכון שלאנשים שקנו עדיין יש אחריות והניסיונות להתעשר בקלות הן בדר"כ רמאות, אבל עדיין זה שחברת ענק ומשרד עו"ד מוביל מצאו להם שיטה לנצל אנשים ולהרוויח מלא כסף על גבם היא גועל נפש. היה צריך לעצור את זה ברגולציה, אבל אצלנו זה לא יקרה.
יותם | 19.08.18
79.
מה קנה רב הדיילים בכספי הפנסיה...?
לקחת את הפנסיה של רב הדיילים , בטיסה 747 של אל על , על שלא נעל את השרותים באלף מנעולים ,היה יכול להציל אותנו מתשע שנים של סבל. זה לא מחויב המציאות שנסבול . ולחשוב שהיינו נמנעים מכל זה , אילו אחמד טיבי היה יושב על האסלה בטיסת 747 של אל על , עוד 7 דקות או 11 דקות . דיילת פולניה גרושה , שקיבלה את העבודה בפרוטקציה , פערה פותה לשגריר ישראל באום, שזה עתה החל להקריח , פערה בתא השרותים של 747 של אל על ,המטוס בדרכו לניו יורק , סוף שנות השמונים העליזות . הזוג השוגל לא ידע , שכמה דקות קודם , ישב על האסלה
ראוכ ראוכברגר | 19.08.18
74.
ל56 אם תציג את העפרון כעט, אז אתה מחוייב. זה החוק.
אז נכון שהרוכשים ״פראיירים״ ותמימים ונשאלת שאלה איפה העו״ד שלהם אבל... אם יתברר שהמוכרים הבטיחו משהו שלא קיים ועל סמך זה הקרקע נרכשה יש כאן עבירה רצינית, אי גילו נאות, ניהול משא ומתן בחוסר תום לב ועוד עבירות כאלה ואחרות. השאלה היא האם בעלי הקרקע ידעו על ההגבלות על הקרקע ושיווקו אותה שלא כדין או שמישהו אחר עשה כן.
שחור | 19.08.18
71.
באנגליה, שם התחילה הבדיחה הזאת שנקראת "LAND BANKING' מכנים את הקומבינה בשם
"רמאות חוקית". כלומר, הכל חוקי לכאורה , המוכרים מציגים את הקרקע כחקלאית ולא מציינים תאריך וודאי להפשרתה, אבל הם גם לא אומרים שהסיכוי להפשרה שואף לאפס, ולכן זה מקרה של "שהקונה ייזהר" - אין ממש איך ועל מה לתבוע אותם, אבל הם מסריחים מזבל .
אבי צנעני | 19.08.18
70.
כמאמר הפתגם זה טריפה וזה נבלה
לא בקיאה בפרטי המקרה, אבל נשמע ששני הצדדים לא תמימים וכל אחד חשב שהוא עשה את המכה הרוכשים היו צריכים לבדוק באמצעות עוה"ד טרם רכישת הקרקע את המצב המשפטי שלה ברשות המקומית ומה הצפי להפשרת הקרקע המוכרים ביודעם את המצב, היו צריכים לציין שמהדובר בקרקע חקלאית ולרוב כתוב בחוזים כאלה שהרוכש בדק את המצב המשפטי ולא יהיו לו טענות מכאן , שגם אם המוכרים הבטיחו חלומות בעל פה, אין לזה אחיזה ונראה שאין סיכוי בתביעה המשפטית הרוכשים לכל היותר יוכלו למכור את הקרקעות הלאה או לגדל עליהם אננסים או מה שיחפצו אם הכל נרשם בחוזה והכל ידוע מראש, אז אין להם על מה לתבוע לכל היותר יש פה עסקה לא כדאית וכאלה מתרחשות כל יום בשוק......אבל הן חוקיות
שם וכאן | 19.08.18
64.
ל42: מחר אני אמכור לך עיפרון ואציג לך שהוא כותב כמו עט, האם תקנה?
זה שהם רימו זה לא תקין ואפילו מסריח, אבל בסוף זו בעיה של הקונים. נוכלים כמוהם יש עוד הרבה, אתה כקונה צריך לבדוק אלף פעמים לפני שאתה מבצע רכישה (בטח ובטח כשמדובר הנדל"ן), אם זה להביא שמאי שלך או לערב את עורך הדין שלך בעסקה (ולא לתת לעו"ד שלהם לייצג אותך), או אפילו לבדוק בעצמך את התכוניות העתידיות באזור. לא מדובר פה במשהו שרכשת ולא קיבלת, או שקיבלת חלקית. בסך הכל הם קיבלו את האדמה פשוט שילמו יותר.
חריק | 19.08.18
46.
הבעיה היא שאנשים לא יודעים לעשות חשבון
גם אם הקרקע הייתה זמינה לבניה חלקי המגרשים שנמכרים לפני פרסלציה ייתנו זכויות לפחות מיחידת דיור וגם זה כסף לפני מיסים כי בהשבחה ישלמו המון מס. הדרך היחידה לעשות כסף (וזה קרה במקומות מסויימים אבל אחרי שנים) היא ע"י שינויי יעוד וקבלת אישור לבניה לגובה ואז על שטח כזה אפשר להקים מאות יחידות דיור דבר שנותן רווח יפה לרוכשים, אבל זה טוב כמו כול הימור ומתאים רק למי שכבר עשיר ויש לו מאות אלפי ש"ח להמר איתם.
רמי | 19.08.18
38.
לכל מי שכותב שהרוכשים יצאו פרייארים
צודקים, הם טעו, הם היו צריכים לבדוק, אבל - זה לא מנקה את מי שמכר תוך כדי הונאה, המוכרים עדיין עברו על החוק, הם הציגו את המצב בצורה שקרית, בידיעה ובמכוון במטרה להונות, הם ידעו היטב שהרוכשים לא יקנו אם ידעו את האמת ולא רק שהסתירו אותה, אלא גם במופגן שיקרו לגבי המצב.
א | 19.08.18
22.
עודף עו"ד מחפשים פרנסה ממציאים תביעות
ייעוד של קרקע איננו עניין למצגים הבטחות ושאר חירטוטים או שיש תוכנית מתאר, תב"ע וכו והכל פתוח לציבור או שהתייחבו בהסכם למשהו מסויים ואפילו התחייבות כזו היא מפוקפקת (ומכל מקום היה צריך להתנות בהסכם שאם אין שינוי ייעוד עד תאריך מסויים ההסכם יתבטל או יחולו הוראות ספציפיות) ברור למדי שאף אחד מ 2 האפשרויות לא התקיימה. עוה"ד של התובעים עושים שירות רע לתובעים. התביעה הזו כאשר תידחה צריכה לקבוע גם הוצאות נגד ב"כ התובעים. אנשים המתקשרים בהסכם רכישת מקרקעין צריכים להיות מיוצגים ע"י עו"ד מקצועי מטעמם. מי שחוסך בהוצאות ייצוג משפטי בעיסקת רכישת נדל"ן שלא יבוא בטענות. בטוח שבהסכם נכתב שעוה"ד של המוכר אינם מייצגים את הקונה אלא רק יטפלו ברישום....
mik776 | 19.08.18
13.
על רמאות הונאה והלכת שולל צריך ללכת לכלא
מי שמציג מצג שוא הוא נוכל כפי שאילו שמורידים את מד הק"מ ברכב או מעלימים את העובדה שהרכב עבר תאונה. כפי שמוכרים שעון או רדיו שמפסיק לעבוד אחרי זמן קצר. מי שקונה לדוגמא נעלים שמתחזות להיות אדידס או ני ובלאנס והם רק חיקוי עם זיוף השם וכדומה
דוד | 19.08.18
12.
אם היו עושים בדיקה עם שמאי מקרקעין לפני הרכישה, הת
פשוט מדהים. אצלנו במדינה אנשים קונים רכב ב30 אלף שקל ושמים 600 שקל על בדיקה אבל אם קונים נכס נדלני במאות אלפי שקלים ומיליוני שקלים לא ישלמו 2500 שקל לבדיקת שמאי מקרקעין. ולכל אלה שרשמו עורך דין, מרבית עורכי הדין לנדלן לא יודעים לקרוא תבעות ובטח שלא יודעים את השווי האמיתי של קרקע חקלאית ספקולטיבית
רון האדום | 19.08.18
11.
נוכל צריך לשבת בכלא
נכון שיש שם אשם תורם של הרוכשים.נכון שזה מפגר לחשוב שחברת נדלן תמכור קרקע במחיר אפסי שנים ספורות לפני הפשרה. בית המשפט צריך לקבוע קוו נורמטיבי במכירת חלומות .בכל מקרה מי שקונה חלום יכול לבקש להכניס סעיף שהכסף יוחזר אם לא תיהיה הפשרה תוך איקס זמן .לפעמים אני חושב איך אנשים אינטליגנטים הצליחו להשיג ולשמור על סכומי כסף נכבדים ממהרים להיפרד מימנו בעבור השקעה ספקולטיבית
שוקי | 19.08.18
4.
קל לבוא אל הרוכשים בטענות
אבל בהעדר משטרה רגולציה פיקוח אכיפה וכל מה שקשור להגנה על אזרחים תמימים בנוכלים עושים מה שהם רוצים. מוכרים יחידת נופש בקאב הוטל, קו מכונות ממתקים דרך ורייאטי, קו מכונות קפה, התעשרות מהירה דרך פורקס או בינארי וכמובן קרקע חקלאית. הנוכלים מעסיקים את אותם אנשי המכירות שנעים מנוכלות לנוכלות ופועלים בשיטות מכירה אגרסיביות אבל חכמות. אנשים המכירות מגיעים לעמלות של 40K ולעיתים יותר. בעברי הייתי נותן שירותים מסויימים לחברות האלו תאמינו לי שמי שהגיע לרק פגישה ללא התחייבות נגמרו לו החיים. בגהנום המקום הכי חם שייך לחברה האלה שהרסו לא מעט משפחות בארץ ובעולם. יבוא יום ואוציא כמה מהם מהארון ואספר על כל השתלשלות הקריירה המפוארת שלהם.
רמי | 19.08.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת