אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בעלי העסקים הקטנים בשכונת קריית משה ברחובות מתנגדים לפינוי־בינוי

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אבסורד... מגדילים את האוכלוסייה פי כמה וכמה... זה טוב לעסקים...
אם כבר עם קצת סבלנות העסקים שלהם צריכים דווקא לשגשג... במקום 1600 דירות של מקומיים שהם נותים להם שירות, יהיו להם 9500 דירות של מקומיים שם, יותר דירות, יותר אזרחים = יותר לקוחות... פי 5 יותר לקוחות מקומיים... האם זה שווה את זה? תלוי איזה סוג של לקוחות מגיעים לחנות, אם זה מכולת - כן וכן... אם זה חומרי בניין - בטח - בעיקר בבנייה, אם זה מסעדה, כן, אבל אם זה חנות טלפונים קטנה שהלקוחות שלהם מגיעים מהאינטרנט ומכל העיר - אולי לא שווה להם לחכות...
אריה | 28.08.18
9.
מה עוד חשוב לדעת לפני פינוי בינוי?
בחלק גדול מהמקרים פרוייקט פינוי בינוי מאפשר לעשות סדר בפריטים שבתכולת הדירה וכן להפיק רווח אלטרנטיבי שניתן להפיק מהחפצים שאין בהם עוד צורך. הדבר נכון בעיקר בדירות של אנשים מבוגרים. ככל שיש בדירה פריטים ישנים כמו תקליטים, ספרים, עיתונים ישנים או כל פריט משנות החמישים, יש מצב שמדובר על פריטי אספנות בעלי ערך כספי. אם אתם רוצים לדעת כיצד להעריך את תכולת הדירה באופן עצמאי חפשו בגוגל "פינוי דירה יוסף האוסף" וקבלו מאמר מדוייק שמסביר איך לעשות זאת.
יוסף האוסף | 28.08.18
4.
וואו, 9500 יחידות דיור!! זה פרוייקט הפינוי בינוי הכי גדול אי-פעם, לא?
בישראל כמובן. נכון? הייתי אומר ששיחק להם המזל, כאילו זכו בלוטו, אבל בעלי החנויות עושים טעות קשה. פרוייקטים של פינוי-בינוי, גם אם הכל הולך חלק, לוקח לפחות 10 שנים לממש. עכשיו הפרוייקט הזה יקח להם 15 שנים לפחות. וכל זה על טענות לא הגיוניות. מה הם רוצים שם? שקודם יבנו להם את החנויות, ורק אז יהרסו הכל מסביב? אז מי יקנה בחנויות האלו? חתולי רחוב? פועלי הבניין? מי? המדינה צריכה להתעשת ולהעיף אוטומטית תביעות כאלו כדי להאיץ את כל הבנייה. רוב הבניה בישראל היא באיכות נמוכה והמבנים לא יחזיקו אחרי גיל 80, ללא קשר לרעידת אדמה. ישראל גדושה במבנים ישנים שעוד 20 שנה יגיעו לגיל הסופי שלהם. עדיף להתחיל את התהליך כמה שיותר מוקדם, אחרת יהיה צורך לבנות 500 אלף דירות בבת-אחת.
אלכס | 27.08.18
3.
הכתבה אינה מדויקת בעליל!!. המתנגדים הם בעלי מוסך !ולא חנויות והם לא יקבלו מקום אחר למוסך.
אין אפילו חנות אחת במתחם המדובר, אלא אך ורק מוסכים. גם על פי התוכנית , בעלי התמ"א לא יתנו פיצי של מוסך אחר כנגד. מה יעשה בעל המוסך כשיפנו אותו? מה יעשה כשיש לו משפחה וילדים והוא קיים 50 שנה? בזיון שאתה קונה שטח אדמה, לפני אפילו 30 שנה, ויכולים יום אחד להגיע אליך ולומר לך שמע ידידי, אתה בחור טוב אבל אנחנו צריכים את האדמה על מנת לבנות משהו אחר. יאללה ביי. זה לא הולך ככה. ומה שחשוב להדגיש, זה ש"החנויות" הם אינם חנויות, אלא מבנה תעשיה בלבד!! מוסכים, שעושים טיפולים, ואינם מקבלים שטח תעשיה כנגד- מה שההגיון הבריא אומר שהם חייבים לקבל. (אני בעל אחד המבנים המדברים באזור)
אבי | 27.08.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת