אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"המשקיעים שינו כיוון, החשש כעת הוא ממשברי מטבע"

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל 1 מתפתחת קואליציה עולמית שרצונה להוריד את הצורך בדולר
בגלל המצב שבו אדם אחד מפיל מדינות שווקים ובתי אב בכמויות שנושקות למילארד בני אדם. יכול מעוד להיות שלאחר בחירות האמצע שבהם התחזית שהרפובליקנים יאבדו את הקונגרס שהעולם יתייצב בגלל הרסן שהקונגרס יניח על הנשיא, אבל אם הנשיא יבחר לעוד קדנציה הקואליציה תתממש בלי שום קשים - היא עלולה לרסק את הדולר. מי יודע יש עוד שלוש תרחישים ולכל תרחיש שלוש תוצאות אפשריות זה משש סינדרום קסלר. חייב לתת קראדיט זה בין האתרים הישראלים היחידים שבתגובות לא רק שאין קללות אלא הן מאירות עיניים.
רועי | 14.09.18
11.
למס' 2 היקר, דן : מוצלחי בנק ישראל יכולים להוריד את הריבית ובכך יורידו את שער השקל
אך האם חשבת מה זה יעשה לשוק המשכנתאות וכנגזרת מכך, לשוק הדיור? לבנק מרכזי יש רק תותח אחד לירות בו, שיעור הריבית. תותח יורה לאן שמכוונים אותו, בלי הבחנה. מחירי הדיור נגזרים תמיד מיכולת ההחזר של המשפחה הממוצעת. ככל שהריבית יורדת, עולה כמות החוב שהמשפחה הממוצעת יכולה להחזיר ומכאן גודל המשכנתא הממוצעת ומחיר הדירה הממוצעת. בנוסף, ריבית גבוהה מושכת השקעות באג"ח (מתורגמות לצמיחה ופיתוח תשתיות) בעוד ריבית נמוכה דוחפת משקיעים למניות ונדל"ן (שמתורגמים לפיתוח מרכזי רווח לבעליהם) וכמו כן, שקל חזק מגן על תוצרת מקומית בלי להזדקק להטלת מכסי יבוא, שמתורגמים למלחמות סחר שמומלץ לא לקחת בהן חלק. התרשמותי שמדיניות מעט שמרנית והמנעות מצעדים נמהרים מייצבים את המשק הישראלי במים הסוערים למדי של השוק העולמי, וראויים להערכה.
שוואו במוחות הבורחים | 13.09.18
4.
דבר והיפוכו..... ברזיל בסכנה אבל... לברזיל יתרות שיא... חחחח
"בין השנים 1979 ל-1982 הוכפל החוב של מדינות דרום אמריקה ובעקבותיו מדינות כמו מקסיקו, ברזיל ארגנטינה וברזיל הכריזו כי הן לא יכולות לעמוד בתשלומים וביקשו פריסת חובות. האם אנחנו עומדים בפני אותו משבר? "אני חושב שלא. יכול להיות שיהיו מדינות שיקלעו לקשיים אבל זה לא היה משבר רוחבי מכיוון שלחלק מהמדינות יש חוסן פיננסי להתמודד עם יציאה מהירה של כספים. יתרות המט"ח של ברזיל לדוגמא נמצאות ברמות שיא כל הזמנים".
דן חסכן | 12.09.18
1.
הדולר מגלגל ומלגלג על העולם
המסקנה מהמאמר, שהדולר נותר שליט יחיד בכל עולם. ירצה יכריע מדינות שונות, ירצה ירומם מדינות אחרות. הוא עושה זאת בדרך שקטה ואלגנטית. מעניין לדעת אם התמוטטות המטבע במדינות שונות, היא פרי של מדיניות מכוונת של ארה"ב. או שזה עניין שבשגרה בשוק המטבעות. יתכן גם שהסגידה, העדפה והצמדה לדולר, יש בה חיסרון לגבי מדינות שונות.
רפי | 12.09.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת