אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מילה שלו

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
האקדמיה היא מוסד מיותר
העם הוא זה שממציא מילים וקובע נורמות. לשון חז''ל התרחקה מלשון המקרא תוך אימוץ (ולעיתים שיבוש) של מילים לועזיות. העברית הרבנית של השו''תים התאימה את עצמה לצרכי הכותבים. כל זה בלי גוף חיצוני כלשהו, שלא לדבר על עמים אחרים ושפות אחרות המסתדרות והמתפתחות נהדר ללא סיוע של בלשנים אובססיביים.
שי | 16.09.18
47.
למגיב 32- פרופ'בר אשר הוא נשיא האקדמיה בהתנדבות!!!
נראה לי שתפקדיי -התנדבות-, קצת יותר גמישים בזמניי כהונתם. עדיף שתפקידיי ניהול יהיו מוגבלים, גם בשכר וגם בתקופה, אך מאידך ראה דוגמא מאדם אחר, וורן באפט שמו, הוא מנהל את חברתו המצליחה, שנשכרת בבורסה כבר עשרות שנים, אך יקירי, הבנאדם עניו,צנוע ויושרתו ידועה לכול, הלוואי לראש הממשלה הנוכחי היה עם 3.64% מאותו מר באפט.
א.צפון | 16.09.18
36.
עברי, דבר עברית!
כתבה חשובה ומעניינת. פרופ' בר אשר איש יקר ומסביר פנים לכל דיכפין, חוש ההומור שלו מבורך ומשמח. פגשתי אותו בכנס ביינלאומי לפני מספר שנים ונהניתי להקשיב לו גם בשיחות המסדרון. אגב, מקווה שקרא את הספר שנתתי לו "במסלול ילדותה". ספר חדש שלי "מול ההר בחומסר" מתאר חוויות דומות של מסלול עלייתו כנער יהודי ציוני.
עופרה | 15.09.18
27.
האקדמיה ללשון היא גוף ארכאי פלצני ומיותר. ממציאה מילים מיותרות במקום מילים עם משמעות אוניברסלית
במקום להשתלב במגמה שכל העולם הוא כפר קטן האקדמיה נדחפת למקומות שלא צריך אותה בניגוד לקידמה בכל העולם. למה צריך "מירשתת" כאשר בכל העולם משתמשים ב"אינטרנט"? מה המטרה? לעומת זאת יש מילים למכביר באנגלית שאין להן מקבילה בעיברית- תתעסקו בהן.
תלמיד בשעור אזרחות | 15.09.18
21.
התקשורת מרדדת את השפה העברית
אני נחרדת יום-יום מהבערות הלשונית של רוב אנשי-התקשורת! (לצערי, הדבר נכון גם לגבי חברי-כנסת, פרופסורים, סופרים, משוררים, שחקנים, זמרים וגם מורים/ות ללשון!). יש לכך חשיבות עליונה, כי כל אחד/אחת מאזין/ה, צופה וקורא/ת את הדברים, ומושפע/ת משפע השגיאות, שחוזרות ונשנות... בעבר כל קריין/ית ועיתונאי/ית לקחו חלק בקורס לעברית (כולל דקדוק והגייה נכונים). בימינו דומה, שאין כלל עורכים ומגיהים. הדבר חמור ביותר גם כשמדובר בשירים, כי להם יש השפעה על הדורות הצעירים. יש להנהיג הגהה וניקוד בידי מומחים טרם ההקלטה.
דניה | 15.09.18
18.
לא רוצה להיות מעצבנת אבל
השפה העברית היא מעט שובניסטית שהרי בזכר הכל ענק ובנקבה ענק קצת פחות, למשל, בזכר מטוס ובנקבה מכונית, בזכר ביניין ובנקבה דירה, זכר מחשב נקבה מכונת כתיבה, עולם ומדינה, ארון וכוננית, נמל ואוניה, בית ספר וכיתה, קולנוע וטלויזיה, ועוד ועוד ועוד
עידית | 14.09.18
16.
יושרה? אין מה להתאמץ
כשהייתי סטודנט לפני שנים רבות, שמתי לב שאין בעברית מילה לאינטגריטי, וגמרתי בדעתי שנכון הדבר , שכן אין ליהודים שימוש רב במילה זו. מאוחר יותר שמתי לב, שדווקא כן יש מילה כזו בעברית מקראית שנאמר "נח איש צדיק תמים בדורותיו" תמים מציין את השלמות הפנימית באישיות נח וזה ממש כמו אינטגריטי, אילה מהי, שהיהודים בתבונתם כי רבה, הבינו את פריכות האינטגריטי כדרך חיים, והגחיכו את התמים עד שנתנו לא את מקומו הראוי בתרבותם. וכך תהיה דרכה של היושרה. אין זאת, שלא כל מילה מתאים לה להיתרגם מתרבות לתרבות. ועל האקדמיה להקפיד ולא להעמיס על התרבות היהודית מילים שאינם ראויות לה. דרך אגב, אני מציע כתחליף לסרקזם המאוס, את המילה הנאה גחכת, על משקל שחפת, גרדת וכיוצא בזה. ואולי גם זה מיותר.
פריקלי פיט | 14.09.18
15.
מס׳ 1 - נדרשת לא מעט יוהרה ועזות מצח כדי לתקן את האיש
וכמובן, זה תמיד קל יותר כשלא יודעים או בודקים. אז, הוא כמובן לא טעה, שכן בצד הצורה תישכחנה מלשון המקרא, קיימת הצורה יישכחו (לנקבה רבות) מלשון חז״ל. ההבחנה בין רבים לרבות, שאגב קיימת רק בעתיד (בעבר אומרים נשכחו גם לזכר וגם לנקבה), נעלמה בלשון חז״ל, ועל כן צורת הרבים יישכחו (לרבות) תקנית.
ארנון | 14.09.18
10.
למה כשרבנים מדברים, השפה נשמעת כ"כ
כשרבנים מדברים, השפה העברית נשמעת כמו הדבר הכי מכוער שקיים בעולם. הכי גס, הכי מלא זוהמה, הכי נבזי, הכי מצחין, הכי גועלי שיכול להיות. שפת נוכלים רשעים מאין כמותם. הדיקציה שלהם כ"כ מכוערת, בכל הסגנונות. בא להקיא מזה. אין דבר יותר מכוער ומתועב מזה בכל העולם. מצד שני, אישה אמיתית וחילונית שמדברת, העברית נשמעת סבבה דווקא. או למשל מבטא ישראלי של אישה באנגלית, כל עוד זה לא קיצוני, זה ממש חמוד. גם אישה עדינה שמדברת יפנית זה חמוד ומתוק מאוד מאוד.
מכוערת? | 14.09.18
9.
אף פעם לא הבנתי מדוע:
העם צריך לעקוב אחרי חבורת אנשים בירושלים הממציאים מלים חדשות ואם הוא לא מכיר מילה מסוימת אז זה "כאילו" לא בסדר והם נחשבים לכאלה המדברים שפה פחות גבוהה מאותם יודעי דבר בירושלים. כך למשל, הובאה בכתבה כדוגמה אותה עורכת לשון מתל אביב שבעוונותיה לא ידעה מהו "מחסם" בדבר. מדוע היא הייתה אמורה לדעת זאת? ואפילו ידעה, מדוע שתותיר מילה במאמר שלא יובן בסופו של דבר בידי קוראיו? אם נכון להיום, יש לעם שפע של מילים ובסופו של דבר הוא מצליח לתקשר ולהעביר את מסריו עם אותה כמות מלים שיש בידיו, מדוע צריךלהמציא עוד?
ההדיוט | 14.09.18
8.
לפרגן
הצעתי לאקדמיה שמשון מה לא נתקבלה, וחבל: לפארך, כלומר שילוב של שני הפעלים, לפאר ולהעריך! אני מפארך לו... פיארכתי לה... תפארך להם... ההיגיון בהצעתי מבוסס כאמור על שני הפעלים לפאר ולהעריך, וגם על הדמיון למילה הזרה לפרגן. פרופסור יקר, מה דעתך? שנה טוב וצום קל,שבע ומשביע.
רמבי | 14.09.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת