אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל רשות החדשנות: "ישראל לא צריכה עוד מרכזי מו"פ של ענקיות בינלאומיות"

65 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

65.
הביורוקרטיה הישראלית במיטבה, ועושה רושם שאהרון אהרון לא מבין איפוא הבעיה
נניח ויש לכם מוצר מתקדם ביותר ובאופן מוכח ביחס למובילות העולמיות. אלא שכיזם קטן אין לך את היכולת להביא את המוצר שלך לקדמה העולמית כי אין לך את היכולת לממן מהנדסי פיתוח להשלים את המוצר. אין לך את היכולת הפיננסית לממן עלויות יצור חומרה מסוימת . . . תנסו לבקש מענקים מהראשות. זה אסון! יש להם שאלות שכלל לא נוגעות לתחום שלך ומצפים ממך לתשובות שבכלל לא קשורות למוצר שלך!!! ברמת הדרישות שלהם בכדי לקבל מענק גם אם אתה עדיין מוכיח שהמוצר שלך מתקדם ביותר לא תהיה באפשרותך לקבל. זה מניסיון!!!
יזם | 05.04.19
64.
רוצים עוד עבדי הייטק - שיהיה ממי לקחת 60% מס
שיהיה מי שיסכן עצמו בצבא, שיהיה מי שיתקע בפקקים, שיהיה מי שישלם מליונים לקורת גג - והכי חשוב - שיהיה תזרים של פראיירים שיננו את השותפים הטבעיים של נתניהו - אוכלי חינם. מליארדים עובדים לישיבות חרדיות וירטואליות, בעוד נחנק התקציב של רשות החדשנות
דרור | 24.10.18
60.
הם ישלמו מיסים בכל מקום בו יעבדו
הם לא יהיו מובטלים - אולי השכר ירד קצת ואיתו המיסים אבל לא נכון לחשוב במונחים של המיסים שמשלמים העובדים על המשכורת שלהם. כדי לשים את הדברים בפרופורציות - אינטל לבדה קבלה השנה 350 מליון דולר מענק מהמדינה התמיכה בסטאראפים בשלב פרה-סיד הוא כ-50 אלף דולר (מחולק לשנתיים) וגם זה כהלוואה בתנאים טובים - לא מענק. 350 מליון דולר מספיקים למעל מ-25,000 סטרטאפים כאלה בהנחה שכולם לא יצלחו להחזיר את ההלוואה, 50,000 אם רק חצי לא יצליחו להחזיר את ההלוואה. דוגמה אחרת - 350 מליון דולר מספיקים ל 3500 שנות מהנדס בעלות מעביד של 100 אלף דולר לשנה. או ל-175 חברות להעסיק 10 עובדים במשך שנתיים באותה עלות. זו לא כל התמונה - לאינטל ישראל יש זכויות אחרות - היא למשל קונה מוצרים ושרותים מחברות ישראליות אחרות בסכום כפול מהמענק בשנה. אבל המיסים שמשלמים העובדים הוא ממש לא קריקטריון להשוואה. אבל בשורה התחתונה 350 מליון דולר כסף קטן עבור אינטל (הכסף הגדול הוא בהטבות מיסוי) ולא כ"כ קטן עבור חברות סארטאפ בתחילת דרכן
לנועם 44 | 30.09.18
55.
"אבל קשה להפריז בחשיבות ההיסטורית של הגוף הזה ובתרומתו להפיכת ישראל למעצמת הייטק."
הרשות לחדשנות צריכה ליצר סביבה שחדשנות תוכל לפרוח - בריאות, תחבורה, השקעה במדע טהור ושחרורו מחנק משרד הבריאות, בתי החולים, והאוניברסיטאות. המחשבה שפקידים של המרכז לחדשנות ידעו לצפות את העתיד ולהשקיע בו היא יומרנית ויהירה. פיזור אחיד זו אכן דרך גרועה להצלחה. חיזוי העתיד הנכון ביותר הינו ע״פ הוכחת מצוינות עד כה, ולא הזדהות של פקיד עם רעיון.
לוגיקה לא ברורה | 27.09.18
53.
השכר בישראל נמוך באופן מהותי מקליפורניה וניו יורק, הוא לא הכי גבוה בעולם
מעבר לזה, החישוב צריך להיות של עלות שכר ולא של שכר, ועם חישוב כזה אנחנו פחות או יותר באותה רמה כמו מערב אירופה. שם יש יותר ימי חופש ותנאים סוצאיליים, פה השכר קצת יותר גבוה. לא בדקתי, אבל גם קשה לי להאמין שמפתחים מרוויחים פה יותר מבבריטניה.
מתכנת | 27.09.18
52.
תחום הביוטק מאוד מוזנח ולא מפותח בהשוואה להייטק
יש בישראל קאדר ענק של בוגרי מדעי החיים עם תארים מתקדמים שלא משתלבים בתעשיית הביוטק ... פשוט בגלל שהתעשייה הזו לא ממש קיימת כאן. בטח לא באותו היקף כמו של ההייטק. פיתוח של התעשייה הזו יתרום גם להכנסתן של אוכלוסיות נוספות לתחום השכר המתגמל (כאמור רק 8% מהעובדים במשק נכללים בהייטק) ובנוסף תכניס גם המון נשים למעגל הזה (חלק גדול מבוגרי מדעי החיים הן נשים). כך אתה תופש 2 ציפורים במכה אחת. אז במקום לחשוב איך לייצר עוד מהנדסים לתעשיית ההייטק תחשבו גם איך לנצל את אלפי האקדמאים שכרקיימיםבתחום מדעי החיים.
אסף | 27.09.18
41.
אני חושב שקצת קשה להתווכח עם הנתונים שמביא אהרון אהרון
קודם כל כי אין לנו מידע מובהק סטטיסטי באשר לחלופות. אין לנו מעבדה שבה נוכל למדוד את רווחת תושבי ישראל בהינתן אופציה א' ואופציה ב'. אני כן אגיד שתאגידי הענק מביאים איתם ידע רב, שאחר כך יכול להתגלגל לבגרותה של תעשיית הסטארטאפים המקומית.
אמיר ש., מודיעין | 26.09.18
36.
"התפקיד שלנו הוא להשקיע עכשיו במה שיהיה פופולרי בעוד עשר שנים"
ומה אנו עושים כדי לממש חזון נכון זה (שהיה דרך אגב גם חזונה של לשכת המדען הראשי הקטנה והצנועה...) : * מרימים בו זמנית עשרות דגלים ומתקצבים את מרביתם בתקציבים זניחים * מקטינים משמעותית את אחוזי אישורי המענקים לחברות קטנות ובינוניות * משנים חדשות לבקרים את שלל טפסי הבקשות ומכבידים על החברות * מכפילים ואולי אף משלשים את הקף כוח האדם ברשות. * ממנים מנהלים חסרי ניסיון בפיתוח עסקי, מו"פ ושיווק ובעיקר בקבלת החלטות ואסטרטגיה. * מרימים את דגל הפופוליזם במקום דגל הענווה, השיתוף והעבודה הקשה.
משה | 26.09.18
34.
חברים
תמיד מוצאים דרכים חוקים לתת כסף לחברים. כל פעם בשם אחר. חוק עידוד בעלי הון. מענקי מדען. אסטטגיה חדשה להשקיע בחברות מסוימת או תחום מסוים. או חברות ראיתי אם באר"הב שאין להם פעילות בישראל מלבד חברת בת שעושה פיתוח ונהנות שם מעזרה של משרד הכלכלה בפגישות וקשרים. אם אתה רוצים כזה מענק צריך שכור יועץ יוצא משרד הכלכלה שיעזור לכם לגשת בקשה כמו שהמרשד אוהב ואולי גם ישב עם הבודק שמשרד הכלכלה ימנה
יואב | 26.09.18
32.
ברפואה ובריאות לא משקיעים במקום הנכון אז יש אפס אפקט.
צריך בסך הכל כ20 מיליון שקל בשנה (אחוז בודד המתקציב של רשות החדשנות) כדי להעיף לשמיים את היישום של טכנולוגיות אינטליגנציה מלאכותית במערכת הבריאות, עבור רפואה מונעת מותאמת אישית, אבל אף אחד לא שם את דמי הכיס האלה במקום הנכון שהוא מרכזי המחקר של מכבי וכללית. יש להם נתונים, חוקרים מצויינים, הם יודעים מה צריך לעשות ויכולים לעשות אם רק ייתנו להם טיפת כסף, ויש להם מטופלים (עם ישראל) ובכל זאת אף לא שם גרוש, כולל ישראל דיגיטלית והרשות לחדשנות.
איתן | 26.09.18
31.
אז מה האלטרנטיבה?
צר לי מאד,אבל אתה לא צודק. אחת לאחת: -שלא יבואו מרכזים חדשים ולא תהיה עבודה נוספת. מצוייןן.תהיה הגירה מסיבית לחו"ל. מה אתה.מצפה,שיעבדו פה בשכר מינימום? -המשכורות יעלו,ממילא השכר פה הוא בשיא העולם. השכר פה הוא לא בשיא העעולם. מתי היית לאחרונה בעמק הסיליקון. או באירלנד,או בסקנדינביה? האם אתה חושב שהשכר יעלה בכל ענפי המשק? הלואי. חיים פה אנשים שיש להם שכר חציוני של בערך 6000 שקל. אולי תתחלף איתם,או ךפחות תנסה לחיות שנה בשכר הזה. -מעבר לפריפריה:צר לי,אבל יש קושי ממשי. דמת השרותים,חנוך,הבריאות,התרבות לא במיוחד מפתה. אז אולי אתה מצפה שישלמו להם יותר? לא אמרת שהשכר ממילא גבוה? -סיפור הערבים:התחלת עם חוק הלאום?נומרוס קלאוסוס? במקום להתעסק בפופוליסם זול,אולי תפעל להקמת יותר חוגי מחשבים? או שיחש סיבה הרבה יותר רצינית. רמת הלמודים של המקצועות הריאליים בתיכון. מה דעתך? -לגבי התרומה למשק: האם לא היה ראש הממשלה שקרה להיי טק מנוע הצמיחה של המשק? אתה חושב שבלי המרכזים הגדולים הקטר בכלל היה קיים|? ולמערכת:איך לא רעדה לכם היד כשפרסמתם ראיון אוילי זה?
אפרים | 26.09.18
28.
מדובר במנהל קרן השקעות במסווה של פקיד ממשלה. הציבור (בתוכו אנשי ההיי טק ) והפרפייה לא מעניינים אותו
כמו כל משקיע הוא רוצה להוציא פחות ולקבל יותר. בגלל זה הוא חושב שההיי טק צריך לעבור לפריפרייה, בגלל זה הוא אומר שהשכר של אנשי ההייטק בארץ הכי גבוה בעולם (שזה ממש לא מדוייק) , בגלל זה הוא רוצה לשלב אוכלוסיות מוחלשות (ערבים, חרדים,וכו ) ובגלל זה הוא לא אוהב מרכזי פיתוח גדולים הכל כדי להוזיל עליות על ההשקעות שלו. האמת היא, שמו"פ של חברות גדולות עושה עובדים איכותיים יותר והרבה סטארטאפיסטים התחילו בחברות גדולות והאמת היא שניסו להכניס לתעשייה יותר עובדים על ידי הסבות מסיביות (זוכרים באג 2000?) ובסוף הפחות טובים נשרו וכל הקטע של הפריפרייה הוא תהליך מורכב ולא פשוט כי איך תביא עובדים טובים לנגב? תשלם יותר . ברגע שיגיעו מספיק ואיזור יתמלא בחברות הייטק, מחירי נדלן ומחייה ייעלו , אז מה הרווחנו?
טומי | 26.09.18
16.
בולשייט - מחסור בעובדים - אני עובד בIT ואין לי אפשרות לרכוש השכלה גבובה
שיש לך אישה ילדים ואתה עובד בIT במשכורת מהיד לפה - ןאיין לך כסף לחסוך לרכוש השכלה גבובה לנסות לתפס לחברה גדולה זה ההבעיה , במקום זה נותנים כסף לחדרים ללמוד תורה, גם כן ,רשות חדשנות אין הזדמנוית למי שמפחש נסיון להתפתח בכבוד
עע | 26.09.18
14.
שכר העבודה בדרום\צפון נמוך משכר העבודה במרכז ב- 20% לפחות
לחברות יש יתרון גדול במעבר לצפון, דרום או ירושלים - בממוצע העובדים מקבלים 20% פחות בשכר ביחס לעובדים ברמת ידע וניסיון דומים בין השרון לשפלה הדרומית. אף על פי שרמת השכר נמוכה בכ- 20% רמת החיים של העובדים זהה בשל יתרון במחירי שכירות. אם באזור המרכז רבתי שכירות ל- 4 חד היא סביב 4000 ש"ח בצפון ובדרום ב- 3000ש"ח ניתן לשכור 5חג. מאחר והשכירות יורדת מהנטו ההפרש משמעותי. מי שמתרגל לגור בצפון או בדרום ובונה שם את ביתו גובה המשכנתא נמוך ביותר במקום 1.1M במרכז לאזור ה- 400K בצפון מה שאומר שניתן לסיים משכנתא בכ-5 שנים לעובדי היטק + משכורת שניה בבית. אוויר, צפיפות כבישים אין מה להשוות למרכז. בזמן שלוקח לי לעבור 30ק"מ בבוקר במרכז הייתי עובר 2 מחלפים בפקק. חלק מהרשויות מעודדות היטק ומחקר ופתוח תוך הבנה שמה שקרה ביקנעם שהיתה על הקרשים יכול לקרות גם להן - חלקן מעניקות הנחות ארנונה לטווח של כמה שנים - טוב לחברות. במקומות היותר מרוחקים ניתן להתגורר במקומות בהם יש הטבת מס ולנסוע לעבודה 20-30דק בבוקר. הטבה לעובד ולמעביד.
עובד היטק צפון | 26.09.18
10.
שקר וכזב כתבת יחצ שמאחוריו לא עומד כלום
כאחד שליווה כמה חברות בהגשת בקשה לקבלת מענקים מרשות החשדנות אני יכול להעיד שאם אתה לא אמנון שעשוע אתה לא תקבל מענק ותמיכה (כמובן שאם אתה כן, אתה לא צריך אותם יש לך מספיק בלעדיהם וממשרדי הממשלה השונים) כל מקימי הסטארטאפים יעידו התהליך שעוברים שם הוא כחצי שנה של עבודה קשה ומילוי טפסים ובאם אין לך חדשנות טכנולוגית מובן וברור שלא תקבל באם יש לך אז התשובה היא: אתה לא מספיק מוכשר, לא גייסת מספיק כסף/צוות וכו' בקיצור 2 מיליארד שקל שהולכים למשכורות לפקידים או ולא למענקים לחברות סטארט אפ עבודה בעיניים
מושיק | 26.09.18
3.
לא רק אפל מיקרוסופט וגוגל
ברשימת החברות הבינלאומיות הגדולות יש לכלול חברות נוספות כמו אפלייד מאטיריאלס עם למעלה מ-1000 עובדים בישראל, קלא-טנקור עם למעלה מ-500 עובדים (והמספר יגדל לאחר השלמת הרכישה של אורבוטק), HP עם קרוב ל-1000 עובדים. מדוע מתעלמים מחברות אלה ומתמקדים באחרות?
משה | 26.09.18
2.
מרכזי המו"פ הגדולים מצויינים לישראל
1. מעלה את שכר העובדים, וברמות השכר האלו 70% מהתוספת הולכת למסים כך שהמדינה מרוויחה מזה יותר מהעובד. 2. מלמד את הישראלים תהליכי עבודה מסודרים ומכשיר עובדים שיוצאים משם ומקימים סטארטאפים 3. זה אכן מקשה על סטארטאפים ישראלים לגייס עובדים מקומיים, אבל כיום אפשר לעבוד עם פרילנסרים מחו"ל מרחוק, וגם מזה אנחנו כמדינה מרוויחים: כך יראה שוק העבודה העתידי ואנחנו לומדים אותו ראשונים. חוץ מזה שיש לנו הרבה מה ללמוד מהמפתחים הזרים מבחינת תרבות ומוסר עבודה
ניר | 26.09.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת