אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משמרת אחרונה: מבט על בעלי מקצוע שהולכים ונעלמים מן העולם

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
מקצועות נעלמים
חלק מבעלי המקצועות האלו ניתן לראות בעיר התחתית ובהדר בחיפה. אלה בעיקר עולים מחבר המדינות שעסקו במקצועות אלו טרם עלייתם. תיקון מצלמות לא ראיתי אבל דפוס בלט אחד יש וגם סנדלרים וכורכים יש כמה וכמה. לדעתי כריכה כמקצוע לא תיעלם, כי תמיד יהיה צורך לכרוך ספרים בעלי ערך מיוחד (ספרים נדירים או עותקים נדירים, או ספרים בעלי ערך אישי מיוחד).
יורם | 12.10.18
31.
חדשנות
החדשנות והטכנולוגיה שמתקדמת ללא מעצורים תמיד תשאיר מאחור את מי שלא הדביק את המירוץ , העולם בשינוי מתמיד ובלתי פוסק , גם אנו נעלם מן העולם ביום מן הימים ואלה שיבואו אחרינו , יתפלאו איזה פרמיטיבים אנו היינו . אחר כך היותר מתקדמים גם יעלמו מן העולם וכך הגלגול נמשך .
דניו | 10.10.18
16.
רוב הדברים בכתבה, הם כאן כדי להישאר.
האבסורד האמיתי בכתבה, שאתם באמת חושבים שנמצא תחליף לספר, אפילו בעל כריכה קשה. רואים שלא פתחתם אחד בשנים האחרונות. (ואחד עם כריכה קשה - סביר להניח שמעולם לא פתחתם, למעט האטלס בשיעורי גיאוגרפיה.) אפילו לטאבלט לא הורדתם איזה רומן תעשייתי, הייתם מבינים כמה זה לא פרקטי, ולא מתחיל להשתוות לחוויה של קריאת ספר. כנ"ל שעונים, מצלמות, ועוד דברים "מיושנים" לכאורה. אם לא משתמשים איתם לשימוש שלשמם נוצרו, אז הם יהיו בעלי ערך אומנותי-תרבותי למי שמחזיק בהם. גם לתאורת ניאון יש שימוש בימינו אנו. והרבה מאוד דברים אחרים, ימשיכו להוות אטרקציה תיירותית, ריקשות קיימות לא רק בהודו.
תומר | 06.10.18
10.
יש שם כמה וכמה שיחזיקו מעמד בתור קוריוזים - למשוך תיירים
כן - יש דרכים טובות וקלות יותר לבצע את העבודה, כן, הטכנולוגיה התקדמה ואנשים כבר לא קונים את הציוד המקורי - אבל אנשים עדיין ירצו לבקר ולראות את הגרסה הוותיקה - רק בשביל הקטע. אגב - הזה בחנות הוידאו עומד על רקע של DVDים - קלטות וידאו יותר עבות ממה שהיד שלו נחה עליהם.
יסמין | 06.10.18
9.
שענים לא נעלמים בכלל, הם עוברים אבולציה
שנת 2018 היא שנת שיא היסטורית במכירת שעוני יוקרה שמאופיינים במנגנון אוטומטי - לא קוורץ וללא שימוש בכח חיצוני מלבד הרוטור שמייצר אנרגיה עבור השעון. כל שיא מכירות נשבר וכמעט על מותגי היוקרה הגדולים דיווחו על עלייה במכירות בכלל השווקים בעולם. אותם שעוני יוקרה זקוקים לתחזוקה ותיקונים שנעשים כמובן על ידי שענים מוסמכים של המותגים עצמם. השענים בשווקי אמריקה, המזרח הרחוק ומדינות המפרץ זוכים לשכר מכובד מאוד! לדוגמא : שען בעל הסמכה של קרטייה, רולקס וברייטלינג יכול לקבל שכר של 80-100 אלף דולר בשנה בהתאם להסמכות. לסיכום, המקצוע בהחלט לא נעלם אלא הפך הרבה יותר אקסקלוסיבי.
the watch maker | 06.10.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת