אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הכלכלה האמריקאית במצב מצוין. באמת?

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
הכל עניין של הרגשה
לא משנה כמה יש לך בכיס, בסופו של יום, הכל שאלה של הרגשה. מה רע בכך שלציבור יש הרגשה כללית טובה, גם אם מצב במדינה בכי רע. לא הכל שחור או לבן בשום תחום, במיוחד בכלכלה. הרי לא מצפים מהציבור לעקוב אחרי כל המתרחש במדינה בכל דקה, ובהתאם לכך לקבוע את ההרגשה של כלל הציבור. אם היה כך הדבר, היה צורך לשנות את הרגשת הציבור בכל כמה דקות. זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.
סמי | 09.10.18
7.
קשה לדעת להיכן כל העסק הזה מוביל
לא היה נשיא כמו טרמפ, הוא משנה סדרי עולם בפרק זמן דיי קצר. הוא נועז והולך בענק, אין לו פחד. הוא מטיל חומות על סין ומנסה לבלום את ההתפתחות שלה, סגר עיסקה אם קנדה ומקסיקו, אם יסגור עיסקה עם יפן ואירופה יכול להיות שהוא יצליח בענק. מצד שני הגרעונות שהוא מייצר וכל אי הודאות יכולים למוטט את הכל אז צריך להיות מוכנים לכל תרחיש ולא בושה לומר לא יודע.
רון | 07.10.18
3.
מדהים שלא אמרת מילה על הגירעון
כל מי שמעוניין לבקר את המדיניות הכלכלית של טראמפ (ואני בכללם...), אמור להזכיר את הגירעון התקציבי העצום שהוא מייצר, ואשר לחלוטין אינו מוצדק לנוכח העובדה שאנחנו לכאורה בתקופה של צמיחה. אפילו כלכלנים קיינסיאנים מושבעים אמורים לדעת שזהו הזמן לרסן את ההוצאה הציבורית ולצמצם את החוב הלאומי, על מנת שתישאר מעט ״תחמושת״ למיתון הבא. אני אלך אפילו צעד אחד קדימה ואטען שהשיגשוג שאנו רואים לכאורה הוא תולדה של עשר שנות ריבית אפסית וגרעונות ממשלתיים אינסופיים, אשר מביאים צמיחה כעת על חשבון העתיד. התשואה המטפסת על אגרות החוב של ממשלת ארה״ב מוכיחה שהציבור העולמי לא מתכוון לממן את הגרעונות הללו לעד, וכי הוא נעשה מודע לאינפלציה הגואה ודורש עליה פיצוי נאות. ריבית גבוהה יותר תיאלץ את הממשל הפדרלי ואת התאגידים הגדולים גם יחד להתעמת עם החובות העצומים שצברו מאז 2008, ותפוצץ את הבועה שנוצרה בשוק ההון.
אורן | 07.10.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת