אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השכר הממוצע של עורכי דין בוגרי אוניברסיטה גבוה ב-37% משל בוגרי מכללות

70 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

69.
מקבלים שכר בהתאם ליוקרת התואר
זה לא שונה ממה שקורה בתחום ההייטק - בוגרי הטכניון ואוניברסיטאות מסוימות תמיד יקבלו עדיפות על פני מכללות. למרות שהתואר הוא לכאורה אותו תואר. אז אם אף-אחד לא מתפלא שהשכר הממוצע של בוגרי טכניון גבוה יותר משכרם הממוצע של בוגרי מכללות, למה להתפלא שזה כך אצל עורכי-הדין?
קשה להתקבל אך יותר מתגמל | 16.10.18
66.
מי שהולך ללמוד באונברסיטה- נשאר רעב!
סטודנטים שהולכים לאוניברסיטה (בעיקר צעירים בלי משפחות) בטוחים שיילמדו שלוש שנים ותחכה להם בסוף משרת זהב... ואז הם אוכלים את האמת המרה- שהם פשוט תולעי ספרים בלי מחוייבויות נוספות ובלי ניסיון חיים, ונשארים רעבים ללחם, ומתבכיינים על הצפת השוק, ועל כמה שהם עבדו קשה באונברסיטה. אז תנו לי לגלות לכם סוד- המרצים במכללות הרבה יותר איכותיים, משום ששכרם הרבה יותר גבוה, ומסיבה זו כולם רוצים להרצות במיכללות, כסף קונה איכות. גם אם יש דפר"ים במיכללות?! ם לא יצליחו בענף, ולכן לא מבהיל אותי גם שיהיו 200אלף עו"ד
בוגר מכללה | 16.10.18
61.
רגע. איפה הפילוח למגזרים? מהו האחוז מבוגרי המכללות שכירים ולא עצמאים?
דוגמא שיכולה להצביע על הטיה: בקריה האקדמית אונו ישנם כ 7000 תלמידים בשנה מתוכם כ- 3000 לומדים בקמפוס החרדי. מנתוני משרד התעשיה והמסחר השתלבותם של החרדים בעלי השכלה גבוהה במקומות עבודה עומד על 80% לגברים ו72% לנשים בלבד השכר הממוצע במשק עומד על 9800 ש"ח השכר הממוצע במגזר החרדי רק 8000 ש"ח.
חושם | 15.10.18
57.
האמת שלא תשמעו על המכללות
המכללות למשפטים נולדו כפטנט של עורכי דין בכירים שהילדים שלהם לא התקבלו לאוניברסיטה, ושחיפשו "מסלול עוקף" לבני עשירים שמתקשים בפסיכומטרי אבל רוצים לעבוד במשרד של אבא. הפרופסורים והשופטים הבכירים הצטרפו לחגיגה כמרצים בשכר שמן, והפקירו את תפקידם כשומרי הסף של הדיסציפלינה המשפטית. כך צמחה לה תעשייה אדירת מימדים של מכללות לבנים / בנות של קבלנים ולמשועממים שמחפשים קריירה שניה, ושתנאי הקבלה בהן מסתכמים בצ'ק חתום. כשאלה הם 80% מהסטודנטים, מה הפלא שככה נראה המקצוע וכך נראים בתי המשפט?
אלתה | 15.10.18
55.
ל-52 יש לך קצת דיס אינפורמציה...
למחלקות מתמטיקה, הנדסה ואולי מחלקות אחרות יש מבחן מתמטיקה בנוסף לפסיכומטרי. כך שיש סלקציה. שנית יש גם דרישות פקולטה שמצמצמות את מי שיכול לבקש להתקבל למחלקה. לרפואה יש בדיקה פסיכולוגית כמו גם ראיון אישי. אך בעיקרון אתה צודק יש לעשות בדיוק כמו בצפון אמריקה מבחן כניסה ספציפי לפלקוטות.
ישראלי בקנדה | 15.10.18
53.
אסון הפוליטיקלי קורט ה-P.C
מי שהוביל את הטימטום הזה,בהמעטה,היו בני הדור השני של מהגרים ממדינות ערב והאיסלם,כלומר,מזרחיים,שהשכילו,בעיקר מדעי החברה,בעיקר סוציולוגיה. היום חלה התפכחות מאחר ורוכשי ההשכלה החברתית/רוחנית מביאה את רוכשיה לשוקת שבורה-אין פרנסה ותמורת ההשקעה מקבלים שום כלום.בתוך זה נכללים גם לימודי המשפטים. הכיוון צריך להיות עוד בשלב הכשרת המורים-חשוב שידעו לזהות אצל התלמידים את יכולותיהם וכשרונותיהם ואת הללו לטפח ולהעשיר. אם תלמיד מוכשר לעבודה עם הידיים,שלא בהכרח אינה דורשת גם ראש,חבל שיושקע בו מאמץ בלימוד היסטוריה,תנ"ך וכד' מעבר למינימום מסוים. אבל כשהכל פוליטיקליקורקט אז הבוליטיקאים נסחפים בלחץ של הרחוב.
בני | 15.10.18
48.
הגיע העת ליצור פסיכומטרי בהתאם לגושי מקצועות.
פסיכולוגיה,הוראה וכו'. רפואה, קלינאות תקשורת ,פיסיוטרפיה וכו' מנהל עסקים, עריכת דין, תקשורת וכו' עיצוב, אדריכלות, עיצוב פנים וכו' הנדסת מכונות, פיסיקה, מתמטיקה ,אוירונאוטיקה, הייטק וכו' כך גם תאפשרו תחרות מקסימלית בתחומים ספציפיים ותאפשרו לאנשים ללמוד שהם באמת מעוניינים בהם מבלי לשפוך כספים לשווא .
אולי תפתחו את הראש סתומים? | 15.10.18
42.
קיום המכללות תלוי אך ורק בכספם של הסטודנטים ולא באינטילגנציה כזו או מדד אחר.
המכללות באנגליה קיבלו עשרות אלפי ישראלים לפני 24 שנים שלא התקבלו בארץ והיו שם התלמידים הכי טובים . ברגע שהזרים עזבו את המכללות , הרבה מהם נסגרו. הכרנו אנשים עם אנגלית גרועה שסיימו שם שני תארים ונראה לי שהדפוס הזה הגיע לארץ
רונית | 15.10.18
36.
השכר הממוצע אינו שכר משקף
נכון יותר יהיה להציג את השכר החציוני. בקבוצת עורגי הדין בעלי ותק קיים פער ענק בין אלו המרוויחים שכר גבוה לאלו הקבלים את השכר הנמוך (עורכי הדין המרוויחים ביותר במשק מרוויחים שכר עתק, מאחר ולא מדובר בשוק הציבורי אין תקרת שכר וישנם כאלו המרוויחים מליונים רבים בשנה). מכך ניתק להסיק כי ישנם רבים מעורכי הדין המרוויחים שכר נמוך משמעותית מהמוצג בממוצע ואינם מגיעים אפילו לשכר החציוני במשק (שאינו גבוה כלל ואינו מאפשר קיום משפחה ברווחה סבירה). להזכיר כי מדובר באקדמאים שלהם פרופסיה מקצועית המגובה גם ברישיון והנם בהכרח בעלי נסיון מקצועי (תקופת ההתמחות שאינה נכללת במניין השנים).
שמעון | 15.10.18
34.
טיפ למי שרוצה ללמוד במכללה
לא לכולם מתאים אוניברסטיה, אבל חד משמעית הדרישות גבוהות יותר. ולמרות שיש את יוצאי הדופן שהם מבריקים בצורה יוצאת דופן, אך לא מתאימים לאוניברסטיה, עדיין הרוב פושט סטודנטים פחות מוצלחים. לכן, אם מישהו רוצה ללמוד במכללה ורוצה להצליח - שיעבוד הכי קשה שהוא יכול. כי הטובים ביותר, גם במכללות, יצליחו.
ציפו | 15.10.18
31.
קשקוש
עריכת דין זה מקצוע ששווה כלכלית רק לחכמים ומוכשרים. מבחן התוצאה הוא חזות הכל, עורך דין טוב מרוויח בתיק אחד מה שמהנדס מרוויח בעשרים שנה. כל החכמה היא להשיג תיקים טובים. ממה שאני רואה בענף (ואני רואה הרבה) - עורכי הדין מהמכללות יודעים להשיג את התיקים הטובים בגלל שהם מוכשרים יותר עסקית. כל הפלספנים יישארו ממורמרים וחמוצים ועורך דין טוב (בוגר מכללה) בן 31 קנה כבר את הפנטהאוז השני שלו.
שי | 15.10.18
22.
בוגר מכללה
שכחו לציי ן את הבעיה הכואבת משמסיים לימודי משפטים במכללה הסיכויים שלו למצוא משרד להתמחות קלושים ביותר(אלא אם כן אתה מצטיין או שיש לך קשרים) ,ואני אומר את זה כמי שמחפש כבר שנה משרד להתמחות ורואה משהולך כל משרד מקבל עשרות קורות חיים של סטודנטים ממכללות( הממוצע שלי כמעט 80)לעומת זאת בוגרי אוניברסיטאות כולם מתמחים במשרדים טובים המקומות שלהם משוריינים
יוסי | 15.10.18
19.
במכללות יש גם מסלול לאקדמאים
איך עובדה זו מסתדרת עם ממצאי הכתבה????? אני בוגר הטכניון בהנדסה ועם תואר במשפטים ממכללה. מגיבים יקרים לא כל הסטודנטים מהמכללות הם דפ"רים יש סטודנטים אקדמאים בעלי תואר ראשון קודם וישנם אפילו בעלי 2 תארים קודמים
בוגר מכללה גאה!!!! בנוסף על תואר מהנדס מהטכניון!!! | 15.10.18
15.
רמה הנמוכה מלבד פסיכומטרי לומד משפטים יחויב בב.א ורק אח"כ ילמד משפטים.
הרמה הנמוכה הצוינת במאמר רק מקרין על הדרישות הנמוכות משופטים . יש מידית להפסיק ששופטים מבאי הפרקליטות או הממשלה המתמנים לשופטים יוכלו ב5 שנים ראשונות לטפל רק במקרים אזרחים שהממשלה לא מעורבת בהם. כך נוצר מצב שעו"ד מהפרקליטות לא צריך להתאמץ כי הוא יודע שהשופט יפסוק לטובתו וזאת ע"פ הנתונים שפורסמו 90 אחוז ומעלה של הנאשמים נמצאו אשמים.
מני | 15.10.18
7.
נכנסים למכללה בלי דרישות קבלה - זה לא מפתיע
זה גם לא בעיה בפני עצמו - הפסיכומטרי זו בחינה בעייתית מבחינת מה שהיא בודקת, וההתנהגות של בני נוער בתור אינדיקטור ליכולת שלהם ללמוד בתור בוגרים זה גם לאו דווקא מייצג. יותר מדאיג למה הרבה פחות מהבוגרים של המכללות עוברים את המבחן של לשכת עורכי הדין - זה בהחלט יכול להצביע על רמה נמוכה יותר של הסטודנטים. הבעיה היא שגם שם יש תירוץ - מי שכותב את השאלות בבחינה הוא בוגר אוניברסיטה...
יסמין | 15.10.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת