אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הסכם החלב בסכנה? היועמ"ש של משרד החקלאות לדינה זילבר: "יש פגמים בהסכם"

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
טעות של הנהגת הרפתנים
לא היה צריך לחתום על ההסכם. העלות לייצור בארץ גבוהה מעט מבאירופה.בנוסף בארץ שום מרכיב בתהליך הייצור לא מסובסד. 70% מהחלב הולך לחלב ניגר וגבינות רכות שאי אפשר בכלל לייבא.ובואו ניקח בחשבון שגם יש עלויות לייבוא וגם למחלבות יש רווח שניתן לצמצם. לכן... לאיומים יש גם צד שני... בואו לא נפתח את זה יותר מידי אבל שבוע ללא הספקת חלב למחלבות....ושר האוצר היה מבין את גבול הבריונות שלו. טעות לחתום על ההסכם...טעות ללכת כעדר לשחיטה.
אבנר- אוהב רפתנים | 06.11.18
7.
המחיר החברתי של המחיר הנמוך
מצד הצרכנים, יש אינטרס למחיר נמוך. המדינה דורשת התיעלות כדי להוריד מחירים, אבל "התיעלות" פרושה סגירת רפתות קטנות ואיחודן לרפתות גדולות. מצד החברה כולה, יש אינטרס לשמור על הרבה עסקים קטנים (בענף החלב הרבה רפתות קטנות), ולא לעודד מעט עסקים גדולים (רפתות גדולות). זה כמו ההבדל בין בעל מכולת שמתפרנס מעסק קטן לעומת סופרמרקט שמעשיר את הבעלים ושאר העובדים עובדים בתנאים נמוכים. המדינה פועלת כאילו היא מיצגת רק את הצרכנים, המדינה שכחה שהיא צריכה לייצג את כל האינטרסים של כל הציבור. גם אנחנו כחברה צריכים לחשוב על הבעיה מכל צדדיה, לא רק מצד המחיר לצרכן.
tnhr | 05.11.18
5.
חלב ומוצרי חלב עולים בישראל ב 30% יותר מאשר באירופה
הסיבה לכך היא ההסכמים בין האוצר והחקלאים. אולי החקלאים מפסידים אבל הסיבה לכך היא שהקומוניזם לא עובד, והעולם שבו יש ״מחירי מטרה״ הוא בולשביסטי. צריך לעבור למשק חופשי שכולל ייבוא חלב ומוצרי חלב מחו״ל. מי שלא מצליח להפסיד שיסגור את העסק, כמו שסגרו את מפעלי הטקסטיל. בישראל יש תעסוקה מלאה ולכן הרפתנים, שרובם פנסיונרים, לא ייפגעו.
די כבר עם השוד | 05.11.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת