אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדורי הגיהנום שעוברים אלו שממונים לאפוטרופסים

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
אפוטרופוס הכללי סיוט חוצפה
מי אתם שלעת זקנה תשלטו בנו?? מי מפקח עליהם? לא מגיבים, צריך להציק להם כדי שיענו אבל כסף לוקחים כמו שעון. לא מספיק הסבל שהמשפחה עוברת עם החסוי, כעת סבל מטעם האפוטרופוס הכללי. תלונות יש עליהם בשפע, אך משום מה לא רואים את התלונות. איזה סיוטטט הדבר הזה
נעמי | 22.06.20
19.
להיות אפוטרופס בישראל זה סיוט
יוווווווו אני סובלת מזה כבר שנה! אמא שלי חולה בעלת נכות. אני ואחותי אפוטרופוסיות עליה. נאלצנו להגיע פיזית פעמים רבות לבנק הפועלים על מנת לעשות פעולה בסיסית פשוטה!!!!!!!!! בלתי נסבל המצב הזה!!! מישהו חייב לקחת אחריות!!!!! דבר נוסף, ברגע שבית המשפט אישר את האפוטרופוס, מדוע הבנק לא יכול לראות את הצו בעצמו? למה אני צריכה להגיע פיזית לבית משפט בשביל לקחת את הצו ולאחר מכן לנסוע עד לבנק בפקקים, לחכות שעה וחצי (כן, כן, שעה וחצי!!!!) בתור ורק אז הם מעדכנים את האפוטרופוס בחשבון. למה אין סינכרון עם המוסדות במדינה הזאת?!@?!@!?!?!
מיטל | 26.01.20
18.
כתבה כל כך מגמתית
עם כל הכבוד ליפוי כח המתמשך, יש מצבים שבהם חייב להתמנות אפוטרופוס, ואני חושבת שהגזמתם בפראות לטובת בני משפחה שלא תמיד חושבים רק על החסוי, וכאן ההגבלות נועדו להגן עליו. אני מכירה אפוטרופסים במשפחה, שכאשר הם מתנהלים כפי שמצפים מהם, אף אחד לא עושה להם בעיות. לעשות העברה מחיוב בישרכארט להוראת קבע זה בסך הכל עניין של שיחה טלפונית וחתימה, ולגבי נגיעה או שינוי ברכוש של אדם, כן ראוי שמערכות המשפט יתערבו ייבדקו.
מטי | 11.12.19
16.
נושא כאוב - זה מתיש ילדים של חסויים (מנוי של אפוטרופוס רכוש זה מהלך קשה לממונה לכך)
מתיש! אין מילה אחרת. צריך לזכור שמדובר בילדי חוסים. שהם בעצמם לא צעירים וגם הם סבא או סבתא. הבנק חסם כרטיס אשראי+ אפשרות לפעול דרך האינטרנט. כל הכסף עבר לאג"חים ובשנה האחרונה הכל ירד ויש הפסד כספי. אם רוצים לבקש מהבנק לשנות צריך להגיע לסניף אסור לתת הוראה טלפונית או בפקס. אני באופן אישית טופלתי ע"י אנשים טובים: השופט שמואל בר יוסף ומהאפוטרופוס ע"י עו"ד מורן יונגר ורו"ח יהונתן שקלים.. אנשים שבאמת היו בסדר. אבל זה קשה! התבקשתי לתת דווח ל 2017 הבנתי שאני צריך על כל דבר הסבר (עשיתי והכל עבר) הבנתי ופשוט השנה החלטתי לשלם מכיסי הוצאות בכדי שבדווח 2018 לא אצטרך לתת הסברים על כל הוצאה שהיא עבור האמא שלי. אם ממנים אפוטרופוס תבצעו בדיקות מקיפות אבל אם מונה תנו חבל ותנחו את הבנקים להקל ועוד דבר... תאפשרו חופש השקעה כי להאחז באג"ח זה פשוט לגרום להפסדים ראלים בתיק ההשעות.
אפוטרופוס רכוש | 10.11.18
15.
"יפוי הכח... מאפשר למייפה הכח לקבוע באיזה אופן הוא מעוניין בפיקוח" - פשוט לא נכון
יפוי הכח המתמשך מוגבל ומגביל מאד. אולי מוריד קצת מהאגרות והפיקוח השוטף של המדינה אבל בהחלט לא מעביר את הסמכות למי שמייפה הכח בחר בו. עדיין המדינה לא מאפשרת למיופה הכח חופש החלטה בעניינים חשובים והבנקים מתערבים בכל מה שבא להם.
שקר, הטעיה מגמתית או חוסר מקצועיות | 09.11.18
13.
עדיין הבנק חוסם מה שבא לו, עדיין צריך בית משפט על
על כל ההוצאות הנילוות, רק בשביל לעשות מה שהממונה על הרכוש אמור להיות מסוגל לעשות בלי טירטור נוסף. החוקים האילו נועדו להגן על הקשיש מפני אפוטרופוסים שלא מכירים אותו ועבורם הוא פשוט מקור הכנסה. החוק היה אמור להיות שונה עבור בני משפחה שהם אילו שעליהם נופל הטיפול בקשיש כשהוא לא יכול לטפל בעצמו והם במיילה אילו שישלמו אם יגמר לו הכסף.
יפוי כח מתמשך לא פתר כלום | 09.11.18
12.
החסוי חסך כל חייו וזכותו להנות בזיקנתו גם אם אתה
לא מאשר את זה. נכון, חסויים חסופים לניצול, אבל בדיוק בשביל למנוע את הניצול הזה ממנים בן משפחה קרוב, ובמקרה אידיאלי את כל הילדים הקשירים, בשביל שישגיחו על החסוי ויקימו את רצונותיו ויאפשרו לו מה שגורם לו להנאה - וזה לא עניינו של אף אחד, גם לא של המדינה - להתערב בזה. תנוח דעתך - קשיש שיש לו כסף לנסוע לחו״ל לא מקבל שום עזרה מהמדינה.
למגיב 10 | 09.11.18
11.
הבעיה היא שאתה לא יכול לבצע פעולות בבנק, בטח שלא
לסגור חשבון או להעביר לעצמך החזר על כסף ששילמת. הבעיה היא שבשם הכסטח המדינה והבנק משתלטים על החסכונות שהאדם חסך כל חייו בשביל לאפשר לו זיקנה כרצונו. המדינה זורקת את האחריות על האפוטרטפוס ואתת סמכות הפיקוח על הבנקים, שבשביל הכסט״ח שלהם חוסמים כל פעילות גם כשזה לא מוצדק. יפוי כח מתמשך לא פטר את הבעיה בכלל. הפיטרון היחיד הוא להסתיר את מצבו של הקשיש מהמדינה.
תגובה למגיב ארבע - זה בדיוק הבעיה | 09.11.18
7.
מהצד השני
האפוטרופוס הכללי, זה גוף שעובד בצורה מאוד מאוד מוזרה וארכאית . זה גוף חסר שקיפות, שכושל שוב ושוב בפיקוח על האפוטרופוסים. לאפוטרופוס אין זכויות רק חובות ומדובר בתפקיד עם המון אחריות. אבל כשזה מגיע לפיקוח הכל הפוך: הגנבים (ולא חסרים כאלו) צדיקים. ואילו הישרים גנבים. בתיאטרון האבסורד הזה, אנשים שגונבים לאור יום יוצאים עם פרטה תקינה... ולא אתפלא אם המפקחות מכניסות לכיסו שוחד...ואנשים שפועלים לאור החוק מטרטרים... אם זו לא שחיתות אין לי הגדרה אחרת לשחיתות ושררה
חסוי | 08.11.18
4.
לא הבנתי את הבעיה
הבנק לא רוצה לתת כרטיס אשראי ? את האפוטרופוס תסגרי את החשבון אצלם ותלכי לבנק אחר . גם לא הבנתי מה הקושי לבצע הוראת קבע במקום ולמה לקח לך חצי שנה לעשות זאת? תמיד אפשר גם לשם מכרטיס אשראי שלך ואז לעשות העברה בנקאית מהחשבון של החסוי לשלך ,אפשרי גם לשלם מכרטיס אשראי שלך את כל התשלומים החודשיים ולתת הוראת קבע אחת מחשבון החסוי לחשבון שלך ,בקיצור מה הבכי ?
אבי | 07.11.18
2.
ושכחתם
את המחיר שזה עולה למשפחה. לא ממנים אפוטרופוס בחינם, כל חודש הוא מקבל סכום יפה אבל שצריך לקנות משהו להורה צריך להביא 3 הצעות מחיר, ואותו אפןטרופוס שלא מכיר בכלל את החולה יחליט מה מתאים! מעבר להתנהלות, שפעמים רבות היא חסרת היגיון, יש השפלה של משפחה אוהבת ודואגת, שאכפת לה באמת מההורה.
אני | 07.11.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת