אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ההייטק אדיש למחאת הנשים

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
מאמר פשוט מגוחך.
קודם כל, לגבי ההשוואה למחאת הפונדקאות: הגיוני לחלוטין שחברה תתגייס כדי למחות נגד תופעה שעובדיה סובלים ממנה ישירות. לא ברור מאליו שהיא תתגייס למחאה נגד תופעה שאנשים אחרים סובלים ממנה. האם חברות היי-טק צריכות לאפשר לעובדיהן להפגין נגד השחיתות? להצטרף למחאת הנכים? להפגין עם אמהות חד-הוריות? עם הורים לחללי צה"ל שגופותיהם לא הוחזרו? איפה עובר הגבול? לגבי הסיכוי של נערות כאלה להתברג לחברות היי-טק, באמת שאני לא מבין מה הקשר בין זה לבין החובה לכאורה של חברות ההיי-טק להצטרף למחאה. היעדרן הכמעט מוחלט של אוכלוסיות מסויימות מתעשיית ההיי-טק (לדוגמה חרדים וערבים) ותת-יצוג של אחרות (נשים באופן כללי) היא בעיקר שיקוף של תת היצוג של אוכלוסיות אלה מהפקולטות להנדסה ולמדעים מדוייקים באוניברסיטאות ומהיחידות הטכנולוגיות בצה"ל, ולא של איזושהי אפליה שכיחה כנגד נשים.
מישהו | 04.12.18
17.
אלימות נגד נשים היא אסון לאומי ויש להלחם בו בכל האמצעים החוקיים
מאידך, גברים רבים מרגישים שהמערכת היום עובדת אוטומטית לטובת הנשים (=מספיק טלפון ותלונה על אלימות מצד הבעל כדי שהבעל יורחק מהבית, גם אם הוא רשום על שמו). הרבה גברים מרגישים שהילדים נלקחו מהם ושהם מחויבים לשלם מזונות (=כשהם לא בקשר בכלל עם הילדים, ואפילו שהאישה מרוויחה יותר מהם). וגברים רבים טוענים שנשים מפעילות כלפיהם אלימות מילולית ונפשית, שדוחפת חלק מהם להתאבד (=או לקבל התקף לב)
שני צדדים למטבע | 04.12.18
16.
מחאה כנגד הטיפול באלימות כלפי נשים, מחר בקנשו‎
בקנשו (kenshoo), יש יום חופש לכל מי שרוצה להפגין, ובבוקר יש סדנאות לכולם. "בהמשך להודעה מאתמול, מחר נציין בקנשו את המחאה כנגד אזלת היד בטיפול באלימות כלפי נשים. אנו קוראים לכל העובדים, נשים וכגברים, להצטרף למחאה שכן אלימות כנגד נשים היא עניין שנוגע לכולנו."
קנשואר | 04.12.18
12.
פופוליסטי ומטעה
יש הרבה מחאות צודקות, ולא ניתן לתמוך בכולן. אז איך לבחור? מאחורי אילו מחאות להתייצב כחברה מסחרית? הכותבת בעצמה מצדיקה את עמדתה בכך שהיתה תמיכה במחאת הלהטבים, ובכך שומטת את הקרקע לדבריה. באופן יותר רחב, יש כאן תופעה מעניינת. מעבר למחאה הצודקת כשלעצמה, יש שימוש ציני באוכלוסיות פגיעות ומוחלשות כדי לקדם אג׳נדות פוליטיות. מי שמסרב להצטרף לתרגיל מוקע. ההקעה עצמה חושפת את האג׳נדה. במקרה הזה אפשר לקרוא לזה ״מדעי המגדר נגד מדעי המחשב״. מעין סוג של אנטי קפיטליזם. לא משנה שבחוגים למדעי המחשב יש בתארים מסויימים רב נשי בקרב הסטודנטיות, ושפעולות לקידום נשים מתבצעות על ידי כל החוגים בארץ והרבה מהחברות המסחריות.
ליאור | 04.12.18
9.
מחאת הנשים
חברים בואו נעצור רגע לחשוב!!! 22 נשים נרצחו וזה מספר עצוב וחמור בכל קנה מידה אבל האם הוא נכון? בואו נסתכל לנשים שנרצחו בעיניים.... 7 מהן נרצחו על ידי בני זוגן. 3 מהן אימהות נרצחו על ידי בניהן נפגעי הנפש. וכל שאר הנשים נרצחו על ידי מסתננים, מסיבות פלילי או מפאת תרבות המקדשת את כבוד המשפחה מישהו פה יודע כמה נהרגים בתאונות דרכים, או תאונות עבודה בשנה? 80 אחוז מרציחות בישראל ובעולם הינם גברים. בתקציבי העתק שתובעים ארגוני הנשים ניתן להציל הרבה יותר נשים ומשפחות אם לדוגמא יטפלו בכביש 90 .....
אילן | 04.12.18
8.
חשבתם אולי, ממש אולי שהם טועות
ביום הארגוני הנשים יפסיקו להלך אימים על הגברים, ביום שבוא אישה תקבל צו הרחקה, ביום בו אישה שמעלילה עלילות שווא תשב כמה חודשים בכלא, ביום בו דין אישה יהיה כדין גבר, אז יתיחסו למחאה שלכן. כרגע החוק פשוט עיוור וחד צדדי גם אם גבר צודק חס וחלילה.
צדק | 04.12.18
5.
זו לא אלימות מיגדרית - אלא בין דורית - ארין פיצי מייסדת המקלט הראשון לנשים בראיון:
זו לא אלימות מיגדרית - אלא בין דורית - ארין פיצי מייסדת המקלט הראשון לנשים בראיון: בסרטון מטה, קאסי ג'איי מראיינת לסרט הגלולה האדומה את ארין פיצי, סופרת וחוקרת בתחום האלימות במשפחה, ומייסדת המקלט הראשון בעולם לנשים וגברים נפגעי אלימות. פיצי מספרת על התובנות שלה משנים רבות של עבודה עם נפגעי אלימות נשים וגברים, ומבקרת את השיח הנוכחי שמתמקד במיגדר, במקום בהבנה שזוהי אלימות בין דורית נלמדת, שמצריכה התייחסות שונה בכדי לטפל בה ביעילות. https://www.youtube.com/watch?v=F8SGo5fDHwo
עדי | 04.12.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת