אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בקרוב: כרטיס חדש שיכניס אתכם למינוס

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
לבנק מזרחי טפחות אין אינטרס שלקוחות יחזיקו בכרטיס דביט. בנק ישראל לא עושה דבר בנושא
בבנק מזרחי טפחות למשל, עושים מאמצים לשכנע לקוחות *לא* להחזיק כרטיס דביט. נוסף על כך, הם מוכנים לוותר על לקוחות ובלבד שיגבו מהם עמלה חודשים עבור כרטיס דביט שברשותם, למרות שהם מחזיקים ברשותם גם כרטיס אשראי! אז איפה הפיקוח על הבנקים, שיוציא הוראה לא לגבות עמלות עבור כרטיסי דביט? עבור מי עובד ה"פיקוח" על הבנקים? או שמא אשאל - אצל מי עובד הפיקוח על הבנקים?
אילת  | 03.01.19
41.
הפיקוח על הבנקים דואג לבנקים על חשבון הציבור
בכל העולם יש קומבו. אף אחד לא מתבלבל שואלים בקופה דביט או קרדיט. בתי העסק חוסכים והצרכנים מתנהלים במדויק. אין סיבה שבארץ לא יהיה אותו דבר. למה הפיקוח על הבנקים מתנגד? כי אכפת לו מהבנקים ולא מהציבור. זה כבר גלוי וידוע
כרטיס חובה | 16.12.18
38.
שמרני מידידי מאויבי אזהר בעצמי
זה התחיל ברפורמת בכר שדפקה את כולנו. זה נמשך בהפרדה של חברות הכרטיסים מהבנקים. זה נמשך עם הכרטיס החדש, ואפילו, מהפינה קורץ עין "חוק הפורנו". כל החוקים המיותרים האלה רק "דופקים" אותנו, האזרח הקטן. למי הם הועילו לא ברור. אבל, השם של יוזמם יישאר עמנו לאורך זמן, ולדראון.
א.ש | 12.12.18
30.
לא מדוייק
כרטיס אשראי מחול מחויב פעם בחודש. אין תשלום ריבית אם משלמים את החשבון במלואו מידי חודש בחודשו. רק אם לא משלמים את החשבון אז יש תשלום ריבית לבנק או למנפיק הכרטיס. בעל העסק מקבל את התשלום מיידית ומשלם עמלה לחברת האשראי. הלקוח הוא זה שמרוויח. בכרטיס דביט החיוב מיידי והעמלה של בעל העסק נמוכה יותר.
מיכאל | 12.12.18
28.
חלאות פשוט חלאות, מאגף ימין אוסרים על שימוש במזומן ומאגף שמאל בוזזים "עמלות" כי הרי "בחרנו"
להשתמש בשירות שלהם ולא לשלם במזומן. ובנוסף גם מוונים התנהגות כדי שקל יותר יהיה להיכנס למינוס. זה ממש כמו לחייב נרקומנים שמתקשים לשלוט בעצמם אבל מנסים להתרחק מהסביבה הרעילה שלהם- לשמוע הצעות לקניית סמים.
חלאות | 11.12.18
22.
ל7
לא עובד בבנקר או משהו. היוקר מחייה נובע מהמיסים, לא מה20-30 שקל עמלה שאולי אתה משלם עליה לבנק בחודש. יש מעמ לא נמוך, מיסים אדירים על קניה של בית - מעלה את השכירות גם ועל מכוניות ודלק מס הכמסה גבוה.. אלה כבר דברים בסיסיים שמייקרים כמעט כל דבר ושירות אחר בצורה הרבה יותר משמעותית מהסכום הזה שאתה בקושי קונה איתו חבילת חיתולים. לא מבין, מה נופלים על הבנקים. הם חשובים לכלכלה יציבה. גם על חברות הסלולר - יחסית לא יקר פה. תתפנו לטפל ביוקר המחיה ולא באיך להוציא כותרות שלא פותרות את הבעיה..
אחד | 11.12.18
14.
שימו לב למשפט הבא:
"לבנקים יש אינטרס לעודד לקוחות להנפיק כרטיסי קומבו או דביט, שכן השימוש בהם יכול להוביל לכניסה למינוס מיידי, במקום שהחיוב ירד רק בסוף החודש - אחרי שתיכנס משכורת." זה כאילו שכולם עושים הכל כנגד האזרח הקטן. להשאיר אותנו במינוס תמידי. הבחירה בחיוב מיידי היא מעולה אם אתה נתקע בלי כסף ברגע מסויים אבל יש לך בבנק וגם למעקב זה מעולה. כל הכבוד על הכרטיס החדש.
שרון | 11.12.18
7.
עמלות שורה
עוד נק' חשובה לדעתי שלא העליתם כאן היא עמלות השורה שהבנקים ייגבו כתוצאה מחיובים מיידים בכרטיס אשראי קומבו. הבנקים לא טיפשים חתכו להם את הענף הם שותלים יער חדש במקום הענף. כמות הכסף שנכנס לחברות האשראי הגדולות כתוצאה מסליקות אשראי היא מטורפת. כמובן שלאומי ופועלים לא יוותרו במהירות על פרה חולבת שכזו. הבנקים בישראל הם בסופו של יום האחראים העיקריים ליוקר המחייה ולבעיית הדיור. הפתרון אך ורק בידיי הציבור. (שימוש במזומן ולא באשראי והפסקת רכישת דירות במחירי עושק.
ישראל ישראלי | 11.12.18
4.
עדיין אפשר לבצע עסקאות עד 11 אלף שקל במזומן
חוק המזומן זה רק בהלה כדי להכריח אזרחים להוציא כרטיס אשראי כולשהו עדיין עסקאות עד 11 אלף שקל הם בלי ההגבלה וגם שקונים רהיטים אפשר לפצל את הקניה ביום א לקנות סלון וביום ב לקנות שולחן שלא יחרוג מהסכום של 11 אלף שקל הבעיה תהיה מול קבלנים ונותני שירות שהתשלום להם הוא יותר מ 11 אלף שקל לעסקה רכישת מכונית ממגרש גם כן תיצטרכו לעשות זאת בהעברה בנקאית בלבד אבל מאדם פרטי לאדם פרטי הסכום המוגבל הוא 50 אלף שקל
Pilo | 11.12.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת