אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הטרנד החדש בהייטק: משרדים לעבודה בלבד

103 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

103.
אופן ספייס זה גיהנום
איזה מצחיק לקרוא את הכתבה זו כעת ולהיזכר מה אמרו "מומחי ה-HR" על המשרדים "המדהימים" של גוגל מלפני כעשור. זה רק נותן אינדיקציה שכל הפסיכולוגים ושאר "מומחי אנושות" מומחים להסביר כל שטות ולהמציא תיאוריה שלמה למה זה טוב או רע באותו הרגע. ובגדול, אופן ספייס זה גיהנום, במיוחד כאשר כל השולחנות צמודים אחד אל השני, עושה אווירת חוות פרות בקיבוץ.
דוד | 12.01.19
94.
אופטימוב - 10 שעות עבודה ביום זה לא איזון עבודה-חיים פרטיים!!! זה שעה וחצי יותר מדי!
10 שעות כל יום זה גם שוחק. הרי מה עושה עובד שמסיים לעבוד בשבע? מגיע הביתה בשמונה, אם יש לו ילדים יש לו מינימום זמן איתם (אם הם קטנים הם כנראה כבר יהיו במיטה, בחסות עבודת נשים כלשהי - אמא או מטפלת כמובן...). שעה-שעתיים ואז צריך ללכת לישון. רוב העסקים הקמעונאיים כבר יהיו סגורים עד שהוא יצא מהמשרד אז הוא לא יוכל לעשות יותר מדי סידורים באמצע השבוע. קיצר - קצרו את יום העבודה הרגיל שלכם לשמונה וחצי שעות גג ואז תוכלו לומר שאתם מאזנים בין עבודה וחיים פרטיים.
כלכלנית | 17.12.18
93.
חמור ישאר חמור. אל תרשמו פה על חסכנים בני חסכנים שמנצלים
קודם כל חדרי הפנאי לא נועדו ל ״ להשאיר כמה שיותר עובדים במשרד״ , הם נועדו לחיזוק הצוות. חבריות וצוות חזק נוצר למשחק ביחד ולהעביר ביחד כמה שיותר זמן. ככה אתה בונה צוות שמביא הרבה יותר פיריות וגם מבסוט יותר. חבר׳ה גם ככה מקבלים שכר טוב כדי שיהנו ממקומות מחוץ למשרד.
אלכס | 16.12.18
92.
בקיצור גידלתם דור חדש
שבא לעבודה ב 10, הולך ב 6 ובאמצע שלוש שעות בחדר כושר\משחקים\פינת קפה\פינת קראפט ביר\פינת שיזור זקן. הרב גם לא יודעים הרבה בלי קשר, חוץ מהלעתיק מ STACK OVERFLOW וגם לא רוצים ללמוד - כי (ראה מעלה) אין זמן. אז אתם אומרים - למה לא לפטר אחד כזה ? כי יבוא במקומו אחד אותו הדבר. במיוחד בכל מיני תחומים כמו web, gui וכ"ו עכשיו מתחילים לסגור את כל השיט המיותר בתקווה שאנשים יחזרו לעבוד. too late
חי בסרט | 16.12.18
90.
חברות פח
לקחו כמה חברות פח שהחליטו לחסוך על העובדים ופירסמו את החיסכון על העובדים כ"איזון", איזון בתחת שלכם.... אפשר להריח את השקר מקילומטר הרי כשיוצאת גרסה העובדים יישארו יותר מה - 10 שעות שמצופות מהן ("רוב העובדים מגיעים ב9 ועוזבים ב7" לפי הכתבה..) מניח שגם על שכר העובדים חוסכים שם "כדי שירגישו שהם מרוויחים את זה" בקיצור - חברות פח....
חארטות באוויר | 16.12.18
89.
ציפיה של 16 שעות עבודה ביום?
עד כמה קשה היה לכותב לחפש בגוגל מהן שעות העבודה המקובלות באותן חברות עם שולחנות ביליארד, חדרי כושר, ומוסיקה? הציפיה ל-16 שעות לא קיימת בשום מקום בהייקט, ובטח שלא מדובר באיזו נורמה של ה״תעשייה״. למעשה כל הטענה המגוכחת שמדובר בנסיון לגרום לעובדים לעבוד יותר שעות היא מיתוס. החברות מספקות את הדברים האלו כדי למשוך אליהם עובדים, לאור התחרות על כוח אדם איכותי. דווקא בחברות עם המשאבים לספק את הדברים הנ״ל לעבודים - שעות העבודה נוטות להיות נוחות יותר מאשר במתעשיות אחרות.
א | 16.12.18
84.
סתם קמצנים...
הם מצפים מהעובדים לעבוד כמה שצריך כדי לסיים את ה"עבודה" אבל זה לא מבטיח לעובד יום עבודה קצר. אז העובד הפסיד פה גם חדר מנוחה או חדר כושר וגם יום עבודה קצר- בשביל זה הם לא צריכים לעבוד בסטארטאפים ובחברות הייטק. שיציעו יום חופש נוסף, אם כבר, זה בהחלט פיצוי הולם! שלא יחרטטו על טובת העובד ואיזון וחארטה- זה פשוט נובע מקמצנות נטו
סתם | 16.12.18
83.
מה כבר לא הבנו??
רציתם עבדים?? חחח, מי רוצה לחיות כל הזמן בעבודה?? חשבתם שזה מגניב ?? מעניין את מי? טוב אז עברה הפוזה והיגעו לחיים האמיתיים, לצאת , לחיות, להיות עם המשפחה ,כן, עם הילדים, לנהל חיי זוגיות , ולא לותר בשם הקריירה, אף אחד לא יחזיר לכם את הזמן היקר הזה ,אז מוטב מאוחר
אילנה | 16.12.18
79.
הטרנד הישן שמסביר לעובדים שכסף לא מביא אושר נגמר?
עד עכשיו הסבירו לעובדים ששכר גבוה לא מביא אושר, עכשיו מסבירים שתנאי עבודה פוגעים בעובדים, מעניין אם המנכלים החליטו לעבור לשכר מינימום ולוותר על כרטיסי האשראי של החברה, או שהם מקריבים את עצמם ואת אושרם, מסכנים לוקחים שכר פיצוץ והמון תנאים
אורי  | 16.12.18
76.
חברות שמצפות לעבודה עד אחרי 18:00 מוותרות על אבות
המתכנתים הכי טובים שלי ללא יוצא מהכלל הם בני שלושים פלוס, ארבעים פלוס וגם כמה בני חמישים פלוס. אם הייתי סופר להם שעות הייתי מאבד את מרביתם ונשאר עם צעירים שמגיעים בעשר ויוצאים בשבע וחצי אבל לא בדיוק יודעים מה הם עושים מי שתקוע בנורמות של שנת 2004 יאכל אותה, היום צריך איזון בין חיי משפחה לעבודה ובעיקר כבוד לעובדים.
מנכ"ל | 15.12.18
70.
אני 8 שנים בהייטק. מרוויח 25 ברוטו וללא שעות נוספו
אני כל יום עובד בן 8 וחצי ל9.75 שעות ברוטו (כולל שעה הפסקת צהרים וגמישות מטורפת) ובממוצע חודשי של שעות מעולם לא נתתי בחודש יותר מ5 שעות נוספות בכל החודש. וגם זה נדיר. אני יוצא מהבית ב8 אחרי פיזור הילדים. ועובד מרבע ל9 עד רבע לשש בערך ואז ב6 וחצי בא הביתה. בעת הצורך יכול לעבוד מ11 למשל ולצאת בהתאם או להשלים בלילה מהבית או במשך החודש.
לא משנה | 15.12.18
69.
בקיצור חוסכים עלויות על חשבון העובדים
חדרי פעילות נועדו בראש ובראשונה כדי לאפשר לעובדים להתחבר, להכיר את האחרים ברמה האישית, וכך ליצור תחושת חברות שתשפיע לחיוב על העבודה ותגרום לעובד להרגיש שייך. המטרה של חדר כושר היא גם לעודד את העובדים להישאר בריאים, כדי שלא כל החיים שלהם יהיו על כיסא מול מחשב. חבל שחברות לא מסוגלות לראות מעבר לשורת התקציב וחושבות שאנחנו עדיין חיים במציאות של לבוא לעבוד וללכת הביתה בלי להתחבר עם אלה שמסביבך.
יקי | 15.12.18
64.
9 עד 19 זה אולי המנכל עובד
עבדתי בכמה חברות הייטק חלקן תובעניות, אין דבר כזה יום עבודה סטנדרטי 9 עד 19. עבודה בעיניים. חוץ מכמה ראשי צוותים עבדוקים בנשמה הרוב עובדים 9 עד 17 או 11 עד 19, ואחרי זה עונים למייל בחצות מהבית או עולים לשיחת טלפון 5 דרות ומחשיבים את זה לשעתיים עבודה. כולם חרטטנים וגם אני.
עבדוק | 15.12.18
61.
לצערי יש הרבה שואו אוף בהייטק
מי צריך 12 סוגי קפה? 8 סוגי גלידות? שלא לדבר על חדרי מנוחה/משחקים. מדובר בקשקוש שמתאים לגן ילדים. צאו החוצה לקלוט קצת אור שמש ותחזרו. אבל מה? בהייטק הטרנדים הולכים ממש חזק. תוסיפו לזה את הגיל הצעיר יחסית של העובדים והתדמית שכל עובד או מנהל מנסה ליצור לעצמו, וקיבלתם התנהלות מביכה.
ע | 15.12.18
38.
נודניקים, צריך להיפטר רק מדבר אחד - מהאופן ספייס
כל מה שעובדים רוצים הוא 4 קירות, פרטיות וכמובן - שלא כל המסדרון יוכל לראות להם את המסך. תנו את זה, וקחו את כל השאר. ואגב, לפי התמונות של גארדיקור, זה נראה כמו משרד ממש צפוף שכל העובדים יושבים בו אחד על השני. זה ממש לא נראה כמו "טרנד", זה נראה כמו קמצנות. במשרדים כאלה לא הייתי רוצה לעבוד לעולם. לא בגלל שאין פינוקים, אלא בגלל סידור הישיבה. תכניסו לראש מעסיקים - די עם האופן ספייס, די!
הייטקיסט | 14.12.18
37.
הם כאילו רוצים פרס?
לכולם היה ברור מהרגע הראשון שגוגל ודומיה מחזיקות חדרי משחקים וכושר כדי ליצור כלוב זהב... ברור שאין מה להתפאר בזה שאתם בונים ״משרדים לעבודה בלבד״ כאשר עדיין אתם מצפים מאותם עובדים לעבוד מעל 9 שעות ביום. מה זה לבוא בתשע ולצאת בשבע? זה שעה אחת יותר ממה שהחתמתם את העובדים. רק אם יש דחיפות אמיתית נשארים מעבר. חבל שנוצר מצב שאלה שנשארים יותר רק כדי לצאת טוב בעיני הבוס הם אלה שמהללים אותם. מוכח מדעית שאחרי 6 שעות הפרודקטיביות יורדת בחדות. לא סתם עובדים מכינים קפה 12 פעמים ביום ומעשנים בשרשרת, הם רוצים להעביר מלא זמן מת עד סוף היום
מאיה | 14.12.18
36.
ככה נראות חברות במצוקה כספית
ממציאים תירוצים כשבפועל המזומנים מתחילים לאזול. לפני שהחברה הקודמת שלי נסגרה, התחילו לקצץ באוכל במטבח (וופלים, ערגליות דברים זולים) בתירוץ: "אנחנו לא רוצים שהעובדים ישמינו, זה בשביל הבריאות שלכם"....עאלק, נטשתי אותם ואחרי חודשיים הם פיטרו את כולם
אסף | 14.12.18
32.
איזו סיבה יש להייטקיסט חילוני ליברלי שעובד עד צאת הנשמה
ולוקחים לו 50% מהמשכורת בשביל להעשיר רק פרזיטים ומושחתים להשאר פה בזמן שעמיתו בעמק הסיליקון מרוויח פי כמה ממנו? כיום כל משאבי המדינה רתומים להעשרת החרדים שסוגדים ל"עגל השקל", השבט המרוקאי הפריבילגי ש"עדתם אומנותם", והמתנחלים ש"מתנחלים" 5 דקות מהקו הירוק בתעריף מלא.
1 | 14.12.18
27.
הכיוון נכון לסטרטאפ לדעתי, הסיבה שמתוארת פחות
כל עוד החברה לא מכניסה הרבה כסף, לא נכון להוציא כסף על דברים כאלו. יותר נכון להשקיע בביסוס המוצר ושכנוע אנשים על הצורך במוצר. גם ככה "טאלנט" ראה כבר הכל ומבין שזה לא העיקר. ברגע שהחברה מכניסה כסף, היא יכולה להחליט איך להשקיע בעובדים. אני עובד בחברה גדולה, ולא משתמש כל כך בשירותים הנוספים, למרות שלא "סופרים לי שעות", פשוט כי כן מודדים אותי על עשייה.
DoK | 14.12.18
23.
המשרדים של Order.chat נראים הכי מזמינים
וגם הגישה של החברה נראית נכונה. בכל שאר החברות בכתבה נראה שלעובדים אין בכלל פרטיות, יושבים צמוד מדי אחד לשני. התראיינתי בעבר בכמה מקומות והיו כאלה שפסלתי בגלל סידור הישיבה - יותר מדי עובדים בחדר אחד, ממש כמו רפת של מהנדסים. זה לבדו מעיד מה חושבים בחברה על העובדים.
לביא | 14.12.18
21.
די עם הסיפורים - בקושי 9 שעות ביום
בתור מי שבתעשייה כבר הרבה מאוד שנים אני יכול להגיד שברוב חברות ההייטק והסטארטאפים עובדים בדיוק כמו בכל שאר המקומות. או שמגיעים מאוחר ויוצאים מאוחר או שמגיעים מוקדם ויוצאים מוקדם ובמהלך היום יש לא מעט הפסקות מנוחה... הגיע הזמן לנפץ את התדמית הלא נכונה של עובדים קשה מאוד והשכר בהתאמה... וכן, יש הרבה מפונקים...
מישהו שיודע | 14.12.18
20.
להתחיל את יום העבודה ב-9 ולסיים ב-19? זה לא איזון בכלל!
שעות כאלה מתאימות לצעירים בלי משפחה. לבעלי משפחות אין בזה היגיון - הילדים מתפזרים לגנים ובתי הספר הרבה יותר מוקדם. מי שיכול להגיע לעבודה רק ב-9, צריך כנראה לנסוע לא מעט. זה אומר שהוא יגיע הביתה ב-8 בערב. כמה חיי משפחה זה משאיר בדיוק? מבחינתי, בעובד בהייטק, עדיף בהרבה לצאת מהעבודה בסביבות 5, להגיע הביתה ב-6, ואם צריך לעשות קצת השלמות בלילה. הייתי מעדיף כמובן להעביר כל ערב בלי לגעת מהעבודה, אבל הגמישות הזאת מאפשרת חיי משפחה נורמליים. לזה חברות צריכות לכוון.
שד | 14.12.18
7.
אחרי שנתיים באופן ספייס
אני חייב לומר שלפחות מבחינתי הנושא הזה הוא כישלון. כל דבר שדורש טיפה ריכוז, אני כבר עושה מהבית, כי בעבודה אין לי סיכוי להגיע לרמת הריכוז הרצויה . זה לא מעודד אינטרקציה כי כל אינטרקציה מפריעה לכל מי שלא חלק בשיחה. בסוף החברה הופכת לאוסף אוזניות בבועה .. ולגביי חדרי המשחקים הנטושים כמו צ'רנוביל.. הסיבה לזה שחדרים אלו מעולם לא מאויישים זה כי הפאשלה הראשונה שלך תזכה לתגובה כמו ... אולי במקום לשחק באקס בוקס היית... ושלא נדבר על זה שהתפוקה יורדת ממש , ומסתירים זאת על ידי continouS integration
זחלילי | 14.12.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת