אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדינת ישראל מציגה: עשור וחצי של מחדלים בריסון ענקיות המזון

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
הפגיעה הכואבת ביותר אינה בסל הקניות בסופר אלא בהוצאה על דיור. השכר החציוני במשק עומד על
6,700 ש"ח ברוטו. כיצד ייתכן שבלתי אפשרי למצוא באזור המרכז דירה נורמלית להשכרה של 2-3 חדרים בשכירות של 4000 ש"ח לחודש? כל הדירות, גם אם משופצות מבפנים, מצויות בבניינים מעופשים, מצחינים ורטובים שמיועדים לפינוי בינוי או תמ"א אחרת. בעלי הדירות לא רוצים להשקיע בשיפוץ הקירות החיצוניים כי הבניין אמור לעבור תמ"א כזאת או אחרת ובינתיים השוכרים הם שמשלמים את המחיר- גם נאלצים לשלם כמעט את כל משכורתם לשכירות וגם חיים בדירות מצחינות ורטובות. אם כחלון היה מתרכז בבניית דירות להשכרה בלבד היה משחרר את הלחץ משוק הדיור ומיטיב עם מיליוני שוכרי דירות מהמעמד שהוא התחייב להיטיב עימו אך רק הרע את מצבו. אפשר לחיות בלי יוגורט. אי אפשר לחיות בלי דיור.
שר | 16.12.18
31.
דיסאינפורמציה ומגמתיות.. יש פתרון יצירתי למצב!
יש עוד הרבה בעיות וקשיים גם על היצרנים מוערמים קשיים - עלייה דרמטית בשכר העבודה, עלייה במחירי ארנונה, חשמל ומים עבור היצרנים, הוספת רגולציות וקשיים אל מול הקלות ליבואנים ולאן זה יוביל? לסגירת מפעלים ופיטורים אבל לשר האוצר ומשרדו לא אכפת - הם פונים רק לעובדי ההי-טק. אם הסביבה מתייקרת... חשבתם להוריד את מיסי החברות? אולי אז עובדים ירוויחו יותר, מפעלים לא יעלו מחירים, העובדים יוכלו לקנות יותר, תהיה יותר צריכה ודרישה ועל כן עוד מקומות עבודה... מישהו ניסה להפעיל קצת את הראש?
WINWIN | 16.12.18
30.
אין מקום לתחרות אמיתית בישראל
חסידי השוק החופשי אוהבים להגיד ש"תמיד יש לצרכן אפשרות בחירה" - אבל שוכחים שאם המדינה לא מתערבת בצורה פעילה - נוצרים מונופולים, והתחרות נעלמת בקלות. החברה הגדולה השולטת בשוק קונה את כל המתחרים הקטנים מסביבה, ונשארת לבדה - חופשייה להעלות מחירים כרצונה. האסטרטגיה של מחירה בהפסד כדי להביא את המתחרים לפשיטת רגל - גם הוכחה כיעילה מאוד בישראל. המדינה לא עושה שום דבר כדי לשמר את התחרות בישראל - להיפך, היא מעודדת אקסיטים ומכירות לגורמים חיצוניים - מהלכים שכולנו נתחרט עליהם בהמשך.
יסמין | 16.12.18
25.
מקור הבעיה באי ירידת מחירים אחרי התחזקות השקל בעבר
ב2005 שער הדולר היה בסביבות ה ₪5. עד 2009 הוא ירד לאזור ה ₪3.7. היבואנים והיצרנים (שחלק מחומרי הגלם שלהם מגיעים מחו"ל) לא הורידו את המחירים בתגובה להתחזקות השקל אלא השאירו אותם כמו שהיו בשקלים. אם לוקחים את המחירים ב 2005 כקו אפס אז הם היו אמורים לרדת ב 20% ומעלה עם התחזקות השקל, אבל משום שלא היו ירידות מחירים כתוצאה מהתחזקות השקל התקבע מצב שבו המחירים בישראל גבוהים ב 20% אחוז מממוצע ה OECD. העובדה שבמשך עשור לא הצליחו להוריד את המחירים בהדרגה לרמתם הממוצעת היא תעודת עניות לעסקים הישראלים.
Ccyclist | 16.12.18
18.
כמו כבשים מובילים אותנו לטבח כלכלי
פשוט לא יאמן איך הכל מתנהל הון ושלטון אכן לא יעזור נמשיך לליל עוד שנים ולא ישתנה עד שלא נקום כולנו ואנחנו נשבית את המשק את הכלכלה מדינה פשוט עומדת אחרת בצאן יובילו אותנו ונמשיך לקחת הלוואות על הלוואת ולחיות בכאילו והעשירים יתעשרו על חשבוננו לעד
ערן | 16.12.18
2.
ואף לא מילה אחת על מדיניות הריבית של בנק ישראל?
בימים עברו, כל ילד ידע שריבית נמוכה במשק מעודדת אינפלציה, היחלשות של המטבע המקומי ועלייה במחיריהם של כל מוצרי היבוא. במקביל, היה ברור שעל מנת להילחם באינפלציה יש להעלות את הריבית ולרסן את האינפלציה. אך כיום אנו חיים בעולם הפוך, שבו מנסים לחנך את הציבור שאינפלציה זה דווקא דבר טוב, ושבו אפשר לרשום מאמר שלם על התייקרויות במשק מבלי להזכיר את הגורם המרכזי להן - מדיניות הריבית האפסית של בנק ישראל!
אורן | 16.12.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת