אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חזון המהפכה של האיש שלמד את מארקס ברוסיה והגיע עד צמרת וול סטריט

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
כשמדברים על צטבע "מגובה בנכס", הכוונה שהמנפיק מחזיק פיזית את הנכס...
מה אתם חושבים שיקרה עם מחירי הסחורות? וכל זה בשביל מה, כדי שהבנקים המסחריים יפסיקו לייצר כסף? כי בשביל שאר הדברים מטבעות הפיאט לא רעות בכלל... ואגב,כדאי שתבינו איך בעצם הבנקים המסחריים "מייצרים" כסף: הבנק מחוייב להחזיק ייתרות של כ 10% מהסכומים שהלווה. מה הבעיה לעשות דבר דומה עם המטבע החדש? הכל וירטואלי. ועוד עניין: החוזים על הנפט ועל הזהב בכל רגע נתון מייצגים כמות גדולה פי 100מהכמות הקיימת פיזית....
איציק | 28.12.18
19.
פרופסור נכבד אתה טוען שבתקווין שלא מגובה בנכסים
מסוכן , ברשותך בוא נקח לדוגמא ניירות ערך ( שווי ערך למטבע וירטואלי ) של פייסבוק איזה נכסים יש לפייסבוק אם חלילה יפשטו רגל ( מה בעלי המניות יקבלו בניין עם מחשבים) המסר כאן שאין כלום בשביל כלום , אפילו אנרגיה ( אין אנרגיה חינם) , לדעתי צריך לעבור לטרוק תן עגבניות אתן בתמורה תפוזים
אבי | 28.12.18
17.
רשימה מעניינת ביותר על עוד יהודי בכלכלה אולם
מה הכותרת שהוא למד תורת מרקס ברוסיה, גימיק לדפרים? הרי אין לו שום יתרון בידיעת מרקסיזם או באדיקותו לאידאה רק מתוקף המיקום הגאוגרפי שבו האיש צמח לעומת מי שלמד למשל בלונדון סקול אוף אקונומיקס. עבודת העורך קשה בימינו וגם פיקנטריה תעזור על מנת לקבל עוד נתח רייטינג =simple Parnosse.
Pecuniam, argentum  | 27.12.18
16.
הוא בכיוון הנכון אבל יש עוד כמה בעיות
נתחיל בבעיה הגדולה מכולן. אין נכס שיש לו מחיר קבוע. אין באמת ערך לזהב. הערך הוא מה שמוכנים לשלם עבורו. נכון שבשנים האחרונות הוא נע ברצועה של פלוס מינוס 20 אחוז אבל זה לא חייב להישאר כך. שווי של נכס הוא מה שמוכנים לשלם עבורו. מחירי הסחורות הפכפכים עוד יותר וצריך לזכור שגם בסחורות המשחק בנגזרות משפיע על המחיר בפועל, שלא לדבר על בצורת, אסון טבע, צמיחה או מיתון וכו'. כך שקשה לייצר מכשיר פיננסי יציב.
זה שמשלם על הכל | 27.12.18
14.
לוקחים עצה מבעל מקצוע שכשל
רק בפיננסים אפשר. המערכת שהוא עבד בה 2 עשורים כושלת מכל בחינה אפשרית ויצרה פערים עצומים וממנו מלב המערכת רוצים לתקן? אם מהנדסי בניין תיככנו בניין לקוי שקרס לוקחים אותם לעשות עוד עבודות? שייעלם מחיינו ויתן לאחרים לפתור את הבעיות שהוא היה שותף ביצירתם. הנגזרים זה רעה חולה כי הם משפיעים על מחיר נכס הבסיס ולא להפך, לא ראיתי התייחסות לזה בשום מקום.
אלון | 27.12.18
9.
מענין, אך בעייתי ותמים
רוסיה, סין, ברזיל, סעודיה וכמה טייקונים שקנו את אפריקה שולטים על מחירי הסחורות באופן כמעט מוחלט. אם הוא רוצה להסתמך עליהם בתור המדד שעליו יישען המטבע, הוא שם את כולנו בסכנה גדולה. מספיק לראות את התנהלות קרטל הנפט אופ"ק (זו רק דוגמה לקרטל של סחורות) כדי להבין את הסכנה. כעת, כשרוב ייצור הפלדה למשל נמצא בידי סין, הסכנה לשליטה במחירים האלה על ידי ממשלות מרושעות עוד גדלה
מפוכח | 27.12.18
4.
מאחר לחגיגה יש כבר שפע פתרונות
מטבעות יציבים (Stable coins) כמו Maker Dai ואחרים כבר מפותחים ואף נסחרים מזה זמן. הרעיון לכשעצמו הוא טוב (אם כי מלא בחורים ליצירת מטבע יציב) אבל במסגרת תהליך שנקרא "התמטבעות" (Tokenization) של נכסים על הבלוקציין גם הוא נמצא כבר בפיתוח כמו גם שפע של דוגמאות חיות. כתיבה מצויינת של פסובסקי כמו תמיד, אבל המרואיין ארכאי ואו לא מודע לשפע הפיתוחים הקיימים או פשוט מסתיר את הידע.
אקס | 27.12.18
3.
מאמר חשוב מאוד
אך עם זאת אנו צריכים לשאול את עצמנו מה אנו רוצים להשיג??? הפרופסור השיג את בדוקטורט תחת השיטה הקומוניסטית, אם היה גודל לבית עני בפילדלפיה עדיין היה מצליח ? אנו בונים חברה טיפשה שמאדירה רק כסף וזה מה שמייצר את הפערים החברתיים ובארה"ב הם כבר מפלצתיים. אז אני לא חושב שקומוניזם הצליח אבל לא ניראה שקפיטליסטיות עושה עבודה יותר טובה, היא מנצלת את החלש, משחיתה בצורה מחרידה, וזורעת את הזרעים למלחמה הבאה. צריך משהו באמצע כי סך הכל הרוב רוצה אותו דבר.
סתם אחד | 27.12.18
2.
יש לו כמה טעויות בסיסיות
אני מסכים עם חלק מן הדברים שנאמרו, למשל התובנה שמרבית הכסף בכלכלה נוצר בכלל בדרך של מתן הלוואות על ידי הבנקים המסחריים, וכי מדובר בכוח עצום שמעשיר אותם באופן בלתי הוגן, ונוטה לייצר בועות אשראי מסוכנות. אבל באותה הנשימה, הוא עושה כמה טעויות בסיסיות של טירון: הטענה כביכול ״אין מספיק זהב״ על מנת לגבות את כל הכסף בעולם היא מגוחכת, משום שכל מה שצריך לעשות הוא לתמחר את הזהב גבוה יותר (למשל, עשרת אלפים דולר לאונקיה), והבעיה תיפתר. כמו כן הרעיון של לגבות מטבע בסל של סחורות הוא לא ישים בעליל. משום שעל מנת לגבות מטבע באופן אמיתי ומהימן יש צורך לאפשר ללקוחות לפדות את המטבע תמורת הסחורות הנ״ל, ולא ברור איך זה יעשה - האם סוחרים יגשו לבנק ויקבלו עבור טריידקוין שק של אורז וחבית של נפט? ואם לא ניתן ללקוחות לפדות את המטבע תמורת סחורה פיזית, או שניתן לפדות אותו רק תמורת חוזה עתידי על מחיר הסחורות הנ״ל, אזי אין שום דרך לדעת אם הגוף המנפיק את המטבע אכן דאג לגבות אותו בסחורה פיזית, ולא סתם מעמיד פנים. זוהי הסיבה בגללה מערכות מוניטריות דומות שהיו קיימות בעבר כשלו (למשל הסכם ברטון וודס).
אורן | 27.12.18
1.
ממשבר למשבר חל שיפור בכלכלה
ליפטון מציע שינויים, כבעל ניסיון הוא אמור לדעת, שאין סיכוי שהדבר יביא את הישועה לכלכלה. תמיד יהיו נפילות ומשברים ולא משנה מה גודל חוזקם של השינויים. עדיף לתת לשווקים לעשות את שלהם כפי שהם היום. בעת משבר, יש לטפל בו ולהמשיך הלאה, עם השיפור המסוים שגרם המשבר הנוכחי, עד למשבר הבא. אין שיטה כלכלית החסינה ממשבר. אם הציבור יהיה מודע שמשבר מתרחש בכל עשור, הציבור יכול להיות מוכן לקראתו בנקיטת צעדים בעוד מועד, במניעת הפסדים. בהצלחה!
גבי | 27.12.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת