אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בעקבות דרישת רשות ני"ע: ברוקלנד פרסמה הבהרות בנוגע להתנהלותה

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
הרשות לניירות ערך חייבת לחקור את רו"ח של החברה בעת ההנפקה של אגח א+ב
הרשות לניירות ערך חייבת לחקור את רו"ח של החברה בעת ההנפקה של אגח א+ב, לא יכול להיות שהכל נפל ביום אחד, רו"ח או שידע מה קורה ושיתף פעולה מסיבותיו האישיות או שהיה חותמת גומי, בכל מקרה זו האחריות שלו, קשה לי להאמין שכל המצב הזה קרה ביום אחד , זו נראת כמזימה מתוכננת היטב, שנעשתה לאורך זמן, מי אישר הוצאת כספים מחשבון הנאמנות ? האם כולם היו שותפים בקומבינה של ריקון כספי האג"ח ? האם החברות הנוספות שהביאו צמד היועצים עושות את אותו הדבר ברגעים האלה ? האם כל החברות עומדות להכריז על שמיטת חובות ?
לחקור את רו"ח | 01.01.19
9.
שמעונוב נתן לברוקלנד להוציא כספים ונכסים מהשעבוד
2. ההוצאות השוטפות של החברה שולמו מכספי קרן האג״ח. כיוון שלא היה תזרים ממכירת דירות, החברה השתמשה בכספי הקרן כדי לפרוע ריביות. אפילו ההוצאות השוטפות של החברה מומנו מהכספים ה״משועבדים״ למחזיקי האג״ח. 3. מי לעזאזל נכשל? למה רוקנו את הקופה ורק אז סיפרו למחזיקי האג״ח שכספם תם? תשובה: היו רבים שנהנו מדחיית הסוף. ההנהלה של החברה המשיכה וממשיכה לקחת דמי ניהול מקופת החברות המשועבדות למחזיקים. יועצים, רואי חשבון, נאמנים ועורכי דין כולם נהנו ועדיין נהנים מהחגיגה על חשבון האג״ח ולא רצו להפסיק.
הסבר - המשך | 01.01.19
8.
שמעונוב איפשר לברוקלנד להוציא נכסים מהשעבוד
בהנפקה שיווקו את האג״ח כנייר ערך מובטח אשר תמורת ההנפקה תלך לתאגידים ייעודיים אשר ישועבדו לאג״ח ולא יתאפשר לקחת חוב בחברה עצמה כדי לתת בכירות נשייה למחזיקי האג״ח. בפועל, עורכי הדין של החברה אפשרו במהלך השנים להוציא כספים ונכסים מהחברות המשעובדות בכמה דרכים: 1. מכירה של נכס לחברה אחות ושעבודו בלברה האחות. מכירות כאלו נעשו בהתחלה כנגד מזומן ובהמשך (כשלא היה כסף נזיל) כנגד הבטחות למזומן בעתיד. שחרור הנכסים מהחברות המשעבדות היווה ״מעקף״ להגבלות שהשטר הטיל על ברוקלנד בשביל לשמור על מחזיקי האג״ח.
הסבר  | 01.01.19
7.
רפי ליפא מעולם לא ״יצא״ מברוקלנד
הוא עדיין עמוק בפנים. רואה החשבון האישי שלו, אביב רופל, נשאר כדירקטור חיצוני (השועל ששומר על התרנגולים...), הוא דאג למנות את יואל גרינפלד, לשעבר דירקטור וסמנכ״ל באול יר (חברה אחרת לה הוא עדיין מייעץ) כמפקח בשטח של ברוקלנד. גל ורפי גם ייעצו בהחלפה בדצמבר 2017 כדי לקנות לעצמם ולבועז עוד קצת זמן. רפי מקווה שבבדיקות שיעשו בהסדר לא ימצאו את ההשקעה האישית שלו ושל גל עמית בפרויקט של החברה ממנו הם חילצו את עצמם במזומן (קרן פלוס ״רווח״) לפני שמחזיקי האג״ח חטפו את המכה...
לידיעת רשות ני״ע ומגיבה 5 | 31.12.18
6.
הדיווח מוכיח שהחברה בחדלות פרעון כבר שנים
חא ניתן גילוי על המצב העגום של החברה עד שהפסיקו לשלם משכורות לעובדים. ההנהלה, היועצים (עמית וליפא), רואי החשבון (דלויט - רן פלדבוי), עו"ד שמעונוב המשיכו לקחת כספים מהחברה, לקדם הנפקות ושחלופים ולהוליך שולל את חחזיקי האג"ח בעוד שמקור הכספים כל החגיגה הזו היה כרית המזומן הגלילה של חברות הבטוחה. יש לתבוע אותם על כך
הערת עסק חי? | 31.12.18
1.
קומבינה של הדירקטורים , הם יודעים לאן הלך הכסף
קומבינה של הדירקטורים , הם יודעים לאן הלך הכסף ועוד משפט "לא ניתן היה לקבל מימון בנקאי ל-100% מעלות הנכס" , נכון מאוד, צריך להביא גם כסף מהבית, אבל אם אין אז צריך פרמידה , המשקיעים החדשים יממנו את הפרוייקט ואת המשקיעים הישנים , האם זו כזו הפתעה שלא ניתן לקבל מימון בנקאי ל % 100 מעלות הנכס ?
קומבינה של הדירקטורים | 31.12.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת