אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דוקטור וואו

157 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

135.
המחקרים נדבך נדבך. פרופסןר חייק עושה מהלכים לגמרי חדשים
הבנת העולם שלנו מתקדמת בדרך כלל נדבך על נדבך – כל מדען ומדענית מוסיפים את תרומתם לתגליות של קודמיהם, ואחרים ממשיכים בתורם את הדרך שהתוו להם. פרופסור חייק נדמה כי עושה דברים שהם בקפיצות גדולות החל מרמת המדע הבסיסי ועד המדע הישומי...
ראני סאיג | 04.01.20
108.
למרות ההישגים לא שכח לתרום לחברה
מאוד התרגשתי לקרוא על פועלו של הפרופסור המכובד בחברה הישראלית. זה שהוא מבריק זה ברור. זה שהוא מצליח במחקר זה גם ברור מעדויות ומפרסים מרחבי העולם. אבל, זה שהוא מתנדב בחברה למען עתיד ילדינו היה הדבר שהכי ריגש אותי. הרגשתי מרוממת כשקראתי את פועלו בחברה ואת יחסו לבני אדם. שירבו מדענים ואנשים מצליחים אשר גם דואגים לחברה בה הם חיים.
אוהבת מדע | 13.01.19
107.
עילוי אציל נפש - חתן פרס נובל הערבי הראשון
אני עובד עם חוסאם קרוב מזה כמה שנים. הוא מעיין של אצילות אנושית, נועם הליכות, גאון מעורר השראה ודמות מופת חינוכית. אני משוכנע כי הוא יהיה חתן פרס נובל הערבי באחד הימים, ורק יחזק את המגמה המבורכת אצל ערביי ישראל להשתלב באקדמיה ובתעשיה. כן ירבו כמוהו
מישהו שמכיר את חוסאם היטב | 13.01.19
101.
איזה יח'"צ מרשים
מבלי לזלזל בו, אבל כל עוד לא יצא מוצר לשימוש אין מה להתלהב. נדמה שקודם כל זוכים בפרסים כדי להשיג מימון ואז מפתחים משהו, כמו אובמה שזכה בנובל לשלום על סמך הצהרות ולא מעשים. אני מקווה שההשוואה לאילון מאסק לא תתממש כי מאסק הוא בעיקר פה גדול. בנוסף מיליארד וחצי לביל גייטס זה כסף קטן, גם אם יהיה כותב קקי על פני אותו מספר שורות סביר שהיה מקבל את המימון.
בבב | 13.01.19
99.
מדהים ומעודד, לבדוק גם יישומים גניקולוגיים של המכשיר
מאחל המון הצלחה, כתבה מרתקת ומלאת תקווה לקיום אנושי נסבל יותר מאחל הרבה הצלחה ולראות המוצרים הראשונים בשוק בשנים הקרובות זה בדיוק מה שהאנושות צריכה העתיד כבר כמעט כאן, אפשר להכין גירסא של המכשיר לזיהוי זיהומים ומחלות בווגינה לזיהוי מהיר ויעיל של מצבים שונים על פי הריח...נראה לי רעיון למכשיר מצויין שכל גניקולוג ישמח לקבל.
אלון | 12.01.19
91.
עלה והצלח למרות הקשיים
רואים כי היותך ערבי מבריק בישראל גרם לך סבל הן מבארץ, שחלק מהאנשים לא ידעו איך לעכל אותך, והן ממדינות ערב, שבשבילם אתה עשראלי. למרות זאת, אתה רק ממשיך להמריא למעלה. נראה ששנאה רק מזינה אותך להשפתר ולהיות עם לב יותר גחב. מצד שני, אני רואה כמה שישקהל אוהד אם לא לומר מעריץ יש לך בכל רחבי העולם (כולל בארץ לביני עניין). המשך למעלה.
הודיה | 12.01.19
88.
פרופ' חוסאם, המתכון להצלחה בגיל צעיר בישראל הוא קודם כל לא לעשות צבא, לדעת שאתה לא חייב להתגייס.
פרופ' חוסאם המתכון להצלחה בגיל צעיר בישראל הוא לדעת מראש שאתה לא חייב להתגייס לצבא. וזה "בסדר" שמישהו אחר צעיר כמוך לא פחות טוב ממך ואפילו טוב ממך, ימות במקומך, בשביל שאתה תוכל להשקיע את שות צעירותך במדע.
הערה חשובה | 12.01.19
77.
חוסאם גרמת לי לפקפק בבחירות שעשיתי
כבר לא פעם ראשונה שאני מרגיש רע על זה שהלכתי לכיוון ה"פרנסה הבטוחה" (הנדסה אזרחית), אל מול אתגרי מדע וחדשנות בחזית הטכנולוגיה.. מה ניתן לעשות? לא רוצה לחזור להיות סטודנט אבל גם לא רוצה להרגיש חרטה בגיל מבוגר יותר.. על כך שלא עשיתי שום דבר מעניין או חדשני באמת.
לחוסאם מבוגר טכניון אחר | 12.01.19
75.
פרופסור, יש לי רעיון עבורך לפרוייקט.
עקב העובדה שאתה, כערבי, ניתקלת בקשיים מול גורמי ביטחון (בעלייה לטיסות וכו') שנובעים עקב פעולות טרור מהמגזר "שלך", ועקב היותך מדען מבריק, מדוע שלא תפתח מערכת שקוראת מחשבותיו של אדם. כשאדם לפני עלייה לטיסה, עובר בידוק ביטחוני, המערכת בודקת לנשק וחומרי נפץ למיניהם. פתח מערכת שתקרא ותזהה "מחשבות זדוניות". אני משוכנע שמימון תוכל לקבל מאד בקלות מגורמי הביטחון הן בישראל והן בעולם המערבי. בהצלחה.
חושם | 12.01.19
69.
פרופ' חאיק וההוכחה
חוסאם חאיק הוא בדיוק ההוכחה הניצחת כי ישראל היא הדמוקרטיה הטובה בעולם. יכולים כל מחרחרי הגזענות המריבות והמדון, מאחמד טיבי הנבזה ועד בצלאל סמוטריץ' לצעוק עד כלות גרון. מי שמוצלח ובעל מוטיבציה - יכול להצליח ומצליח בגדול בישראל: בוכים המרוקאים - אייזנקוט רמטכ"ל, בוכים הערבים - חאיק מדען עולמי בכיר, בוכים האתיופים - רופאים, עורכי דין וקצינים בכירים בקבע. על פני כל הגלובוס, הנקודה הכי טובה, הכי ידידותית והכי מוגנת עבור כל ערבי באשר הוא - היא מדינת ישראל ופרופ' חאיק + אלפי רופאים בכירים ואנשי עסקים בכירים שכולם ערבים הם ההוכחה החיה לכך. אם רק לא היה להם את אחמד טיבי כנציגם האחיתופל, כולנו היינו נראים אחרת ונמצאים במקום הרבה יותר טוב !!!!
יוסי פותר בעיות | 11.01.19
64.
העתיד כבר כאן
בעברי למדתי קורס בטכניון בשנות התשעים. באחד המפגשים, התאפשר לנו לצפות בהרצאה של פרופ' פסיג מומחה לעתידנות. הציג בפנינו אז על האופן בו אנו יכולים לשבת הרווחה בבית ולהזמין כל אשר בא על דעתנו בלחיצת כפתור. כולנו הרצנו גבה מתפלאים ומשתאים. היום הדבר הינו עובדה קיימת. אין לזלזל במה שפרופ' חאיק חוקר, מפני שזה העתיד שכבר הגיח מזמן. זאת תשובה לכל המפרקים חזק ואמץ....
אסעד | 11.01.19
61.
לתפארת מדינת ישראל
האנשים האלה נותנים תקווה שבסופו של דבר ישראל גם בעוד עשרות ומאות שניםצתלך ותשתפר. בניגוד לנביאי הזעם שמדברים על מדינה דו לאומית עם אפרטאייד. הם מסתכלים על פרמטר אחד כמו אחוז הדמוגרפי בלי להסתכל על שינויים תרבותיים צפויים.כמו שחזו בלונדון שהעיר תוצף בחרא של סוסי מרכבות. לא לקחו בחשבון כמובן את המצאת המכונית. שלצערינו מילא את העיר בגזים.
ישראל | 11.01.19
57.
אני בוכה. רוצה לקרוא ולשמוע על אנשים כמו פרופ' חאיק ולא על הליכודיאדה והזבליאדה
כשאני שומעת על אנשים כאלה, אני שמחה לשלם מסים, משתדלת להגדיל ראש ולהוציא מעצמי את המיטב.זה הופך אותי גאה במקום בו אני חיה, בחברה שלנו. אך מה,רב הזמן תאיי עצבניים ומדיפים סטרס, ואני יודעת- הסטרס מחולל מחלות. טוב- בכי משחרר... אז אני בוכה ומודה לאנשים כמותו.
מינלה שמוליאקוב | 11.01.19
53.
אחד התותחים הכי מרשימים בהיסטוריה הישראלית, גם ברמה אנושית
איזה כיף לראות כתבה עליו. לא למדתי בפקולטה שלו, אבל אני עוקבת בסקרנות כבר שנים. כשלמדתי בטכניון, לפחות בתקופה ההיא ולפחות לתואר ראשון, הרגשתי קצת שמדכאים את היצירתיות. פרופ' חאיק מייצג בשבילי את העבר למאה ה-21: תעוזה, שיתופי פעולה, לנסות דברים משוגעים ולא להקשיב למי שאומר שאי-אפשר. מאחלת לו עוד הרבה עשייה והצלחות.
בוגרת טכניון | 11.01.19
36.
מדהים
מדהים לראות כח הרצון ואת האומץ בסביבה שהיא לא מספיק תומכת ולפעמים מכפישה על רק לאומני. הלוואי והסיפור של חאיק יאיר את העיניים של האנשים המתבטלים ובורי הדעה... אנחנו חייבים להתקדם לסביבה יותר הוגנת ותומכת וחאיק בהחלט עשוי להיות אחד הדגלים הבולטים במסע זה.
שי שמיר | 11.01.19
26.
נושאים מרענים ומאתגרים
אני חושב כי אלה הם הנושאים אשר נראה בעתיד הלא רחוק במרפאות ובחדרי הניתוחים. ברור מהדברים של הפרופסור הנכבד כי חלק מהמחקרים שהוא מבצע עדיין נמצאים בשלבים של הוכחת היתכנות ויידרשו עוד שנים רבות ליישומן כמוצר. זה בהחלט הגיוני ויידרשו הרבה שיתופי פעולה בין התעשיה לאקדמיה או ליתר דיוק הובלה תעשייתית בכדי שהמוצר יצא לפועל. כל הכבוד.
אוהב מדע | 11.01.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת