אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טלטלה בלימודי ראיית החשבון: שנת ההשלמה תבוטל

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
קבלתי בפסיכומטרי 720 והלכתי ללמוד ראית חשבון עם כל המרץ...
סיימתי תואר בממוצע 94 ועכשיו אני בשנה"ש. אני מ-ת-ח-ר-ט-ת על הרגע שהתחלתי את הלמודים האלה. השנה הזו פשוט לא פרופורציונלית לתואר! מצפים ממך לכתוב בבחינה בבקורת בזמן של 5 שעות, 10 שאלות שכל אחת מהן לוקחת לפחות שעה-שעתים. והבדיקה קשה ורק מחפשים מאפה להוריד נקודות. שלא לדבר על הכמויות של החומר שצריך לזכור... למה את תקני הביקורת אפשר להכניס לבחינה ואת הנחיות הרשות לני"ע לא? ואת התקנות מכוח חוק רו"ח גם לא? למה מצפים שגם נזכור בע"פ וגם נספיק הכל? קשה ומתסכל! העלות של שנה"ש מתחילה ב-25000, אבל לא לשכוח ששוחטים מכל מקום שאפשר... כי זה לשלם על תקני בקורת כסף, ועל תקני פיננסית עוד כסף, ואגרות למבחנים, וספרי למוד, ונסיעות ומה לא??!! ההרגשה היא שמסיימים את השנה הזו עם הלשון בחוץ אם בכלל, ועם אפס מוטיבציה! ואז המשכורת שמקבלים היא יותר נמוכה משל מישהו ללא בגרות. בנוסף למודי התואר ושנה"ש זה התקנים הבינלאומים בפיננסית שכמעט ולא רלוונטים בפרקטיקה, אלא רק למי שיעבוד בביג 4. אז מה הקטע?? הורסים לאנשים תחיים עם הלימודים האלה ואחכ בכלל לא משתמשים בהם
סטודנטית | 20.01.19
37.
ל-4,מגיע למשרדים הגדולים להיות בבעיה
קומץ של מעטים משתכר במשכורות עתק, בעוד שהשאר מתקשים להתקיים. משחקים מלוכלך קיצצו את שכר הטרחה שלהם בעשרות אחוזים בשנים האחרונות אך המשכורות שלהם ממשיכות לעלות על חשבון המתמחים והאנשים שסיימו את ההתמחות ותקועים במקום כי אין עבודה בחוץ.
ממורמר | 17.01.19
36.
פשוט בדיחה
אם בעבר מעטים היו יכולים ללמוד את המקצוע, וזה יצר כבוד למקצוע ולא גרם להצפה בשוק של עובדים (כמו שקרה מזמן אצל עורכי הדין). בשנים האחרונות כל אחד יכול ללמודד את המקצוע ופתאום יש הצפה בשוק של עובדים, שגרם ליותר מ-50% מהאנשים שלמדו איתי לעזוב את התחום ולהמציא את עצמם מחדש. עכשיו הורדת שנת ההשלמה תחזיר את המצב לקדמותו כי אחוז המעבר במבחן של פיננסית א הוא נמוך כל כך. חבל שזה קורה אחרי שדפקו לאלפי רואה חשבון את החיים. והבדיחה הכי גדולה זה ההתמחות בהשוואה למשרדי עורכי הדין פשוט ניצול שלא נגמר.
רואה חשבון לשעבר | 17.01.19
26.
הכיוון הוא נכון
כבר מזמן היה צריך לבטל את שנת ההשלמה המיותרת . השינוי צריך להיות כזה: לימודי תואר בחשבונאות(חד חוגי) של 3 שנים שלאחריהם מי שירצה יבחן ב 3 בחינות במסים,חשבונאות פיננסית וביקורת. ההתמחות תקוצר לשנה וחצי והיא תיעשה לפני מבחני ההסמכה כמו אצל עורכי דין. בלי קשר לזה אני ממליץ לכל בחור או בחורה צעירים להתרחק מהמקצוע הזה.
רו"ח ותיק | 16.01.19
14.
טעות ללמוד את המקצוע הזו
חבל שלא ידעתי זאת לפני 3 שנים.. אז הכל היה נראה אחרת, ידעתי שאם אני הולכת לאוניברסיטה טובה אז אין לי מה לדאוג ואני בטוח אעבור את המועצה.. כי כמו שאומרים: ״קשה באימונים קל בקרב״ בינתיים הכל התהפך ובמועצה השתגעו.. המבחנים הפכו לבלתי פתירים ובינתיים חצי מהמחזור שלי פרש והחליט לא לגשת למבחנים.. אני גם שוקלת.. חבל לי להשקיע כל כך ובסוף לנחול כישלון
עדי | 16.01.19
13.
תשובה ל1.
לא מדוייק לומר שהמקצוע מיותר. עדיין רואי חשבון **ברובם המכריע** עולים על מנהלי חשבונות, חשבי שכר, יועצי מס למיניהם באיכות העבודה והידע. זו עובדה פשוטה. עכשיו, לגבי עבודת הביקורת, היא אמנם לא מכסה הכל ולעולם לא תוכל לכסות את הכל. אבל רו"ח עובדים לפי נהלים מסויימים שנותנים גם הרתעה מפעולות מרמה וגם רמה סבירה של ביטחון שהדוחות ערוכים לפי עקרונות ונהלים מחייבים. כמו שבכל מקום בעולם, יש משטרה ועדיין יש פשע.. תחשוב מה היה ללא משטרה. גם פה, אמנם למרות העבודה של רואי החשבון יש בעיות... מה היה בלעדיהם..
חננאל | 16.01.19
6.
סדר הפעולות שגוי
קודם משנים את שיטת הלימוד ואת התכנים האקדמאיים ורק אחר כך משנים את מבנה המבחן כך שהנבחנים הראשונים במבנה החדש של המבחן יהיו אלו שהתחילו את הלימודים ב- 2020. אבל לא ... בארץ קודם כל משנים את המבחן ורק אחר כך נזכרים לשנות את מתכונת שיטת הלימוד והתכנים הנכללים בה. הרבה יותר הגיוני ... מדינת חלם
אלון | 16.01.19
4.
המשרדים הגדולים הולכים להיות בבעיה רצינית
כל שיטת העבודה של המשרדים מבוססת על אלפי מתמחים משכילים שעובדים בשכר אפסי, כי אין להם שום ברירה, והם חייבים אישור שעשו שנתיים התמחות. הסידור הזה בהרבה מקרים נוצל לרעה, כלומר לא ללימוד של ידע חשבונאי אמיתי אלא לביצוע של עבודות שוליות ולחיוב של לקוחות בכמה שיותר שעות ייעוץ. קיצור של תקופת ההתמחות וירידה ברישום ללימודי ראיית חשבון יהיה מכה קשה לכל אלו שחגגו במשך שנים על המתמחים עם יד קמוצה ועם לא מעט חזירות.
רו"ח | 16.01.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת