אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משרד האוצר: הסיבה לפערי השכר בהייטק הישראלי? "קנס אמהות"‎

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הערות עובדתיות
משרד האוצר כבר בדק את נושא חוסר השיווין בשכר נשים וגברים ומצא כי ההפרשים קטנים אם מביאים בחשבון את שעות העבודה וותק נצבר. ראוי ונכון לא להתעלם מנתון זה בכתבה מסוג זה. בנוסף, נשים חיות יותר ויוצאות לפנסיה מוקדם יותר. אשה בארץ חיה עד גיל 82 ויוצאת לפנסיה בגיל 62. גבר חי בממוצע עד גיל 78 ויוצא לפנסיה בגיל 67. יוצא שהמדינה משלמת לאשה 20 שנות פנסיה ולגבר 11 שנות פנסיה. נשים גם מקבלות ניקוד גבוה יותר בביטוח לאומי (50% יותר...) כך שהמצב אינו חד צדדי כמו שמובא פה בכתבה הזו.
איתי | 04.02.19
7.
כמה שאלות
1. 60% מקרב המשכורות הנמוכות בהייטק שמרוויחים אלפי ש"ח בודדים. אתם בטוחים שזה הייטק? כי זה נשמע כמו יותר שכר של פקיד/ת הקבלה 2. מה זה מקצועות ההיטק? בדקתם בוגרי מדעי המחשב בת"א מול בוגרות מדעי המחשב בת"א? או בוגרת מתמטיקה מול בוגר הנדסת תוכנה? רק הנתון הזה יכול לשנות את כל המספרים
אלון | 03.02.19
4.
הנושא לא קשור כלל לחברות או לתחום הוא קשור לחלוקה בין אישה לבעלה
כאשר אישה בוחרת לעבוד "עד 4" כמו שהרבה מאוד אמהות בוחרות לעשות היא לא עובדת שעה אחת או שתיים פחות ביום, או 12% פחות בחודש, בחברות הייטק רבות שכר של משרה מלאה שמחושב לפי 186 שעות מניח עוד כ 20 שעות נוספות בחודש וכלול בשכר הגלובאלי. כאשר אימא רוצה לעבוד שעתיים פחות ביום ז"א עובדת משרה של 146 שעות בחודש היא בעצם עובדת כ 40 שעות פחות, היא גם גמישה פחות ובד"כ גם מוכנה לקחת פחות אחריות. לא ניתקלתי באישה מוכשרת שרצתה להתקדם והייתה מוכנה להשקיע שקיבלה פחות (יש כמובן הפרשי שכר כמו שיש גם בין שני גברים באותו תפקיד, זה כבר קשור ליכולת מו"מ ונכונות לקחת סיכונים)
רמי | 03.02.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת