אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השימוש בכרטיסי דביט יעמיק את המינוס של הציבור

48 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
חברות האשראי נלחמות בזה
נסנו להשתמש בדירקט התוצאה הייתה: העברנו 3000 שח בתשלום אחד ב15 לחודש וראינו את היתרה מתעדכנת מיד, אחרי שבוע היתרה שלנו עדין הייתה סבירה... התברר שחברת האשראי מבטלת את החיוב לאחר כמה ימים "לבדיקה" ומחיבת שוב כעבור שבועיים!! בסוף החודש ההינו במינוס של 1500 שח. הכל כדאי שנשאר במינוס ונשלם 1500 שח ריבית שנתית על כלום.
א | 27.02.19
44.
לא ברור על מה מסתמך המחקר של הכנסת
כרטיס דביט מאוד נפוץ בעולם, וגורם לצרכנים לבזבז מה שיש להם ולא לחרוג מהמסגרת שלהם. מה שלא קורה בכרטיס אשראי שגורם לנו לחיות בסרט שיש לנו כסף. ברגע שהציבור יעבור לשימוש בדביט, והאפליקציות הבנקאיות בישראל יהיו יותר ידידותיות למשתמש כפי שהן באירופה, אז הציבור יתיישר בהתאם. אמנם תהיה תקופת הסתגלות אבל בטווח ארוך זה עדיף על לחיות במינוס תמידי ולשלם לבנקים הון של ריביות
בן | 27.02.19
43.
בנק ישראל יודע שהבנקים פשטו רגל.לכן מוציא פטנטים להעביר להם כספים.על חשבון אזרחי המדינה.פשע.
הבנקים הפסידו מיליארדים לטייקונים ורשויות המס בארה"ב. לכן מיצרים פטנטים להעביר אלהם כספים מהציבור. זה המוסד הכי אנטי ישראלי בהיסטוריה. וגם מחזיק 110 מיליארד דולר במזומן. במקום להשקיע בישראל בבתי חולים . כבישים רכבות. ודירות. ביזיון של יומרנות ופלצנות.
המציאות | 27.02.19
42.
לא נכון
בכרטיס דבית ניתן להשתמש כל עוד יש כסף בחשבון הבנק שאליו מקושר הכרטיס. מרגע שניגמר הכסף לר ניתן להישתמש בו אז מה מסוכן פה? אין אפשרות לקנות באשראי זו בעצם קניה במזומן ללא שטרות. כרטיס מעולה שמשתמשים בו בכל העולם ורק בארץ כולם רוצים לתת לאזרחים התמימם אשראי בריבית רצחנית.
אלי | 27.02.19
41.
בנק ישראל חוסם כרטיס משולב קומבו
הפיתרון פשוט. כרטיס משולב קומבו עם קרדיט ועם דביט וןעם תשלום דחוי. הבעיה- בנק ישראל חוסם את הכרטיס הזה. מדוע? כי הוא שומר על חברות האשראי. מי נדפק הציבור. את בנק ישראל זה לא מעניין. ומה יהיה הדבר הנושרא הבא. תשלום מיידי בתשלום אחד . ביולי 2017 לא יהיה יותר תשלום בסוף החודש עקב דרישת הממונה על ההגבלים . בגלל שבנק ישראל חוסם קומבו. מי המרוויח הבנקים וחברות האשראי שיגבו כסף ענק מהציבור.
אורי | 27.02.19
34.
כרטיס הדביט - בניגוד לכרטיס אשראי - מעדכן מיידית בכל פעולה, את מצב הייתרה בעו"ש
לכרטיס הדביט ייתרון חשוב שמאפשר מעקב הרבה יותר הדוק על מצב הייתרה בעו"ש: בכרטיס דביט החיוב מיידי והחיובים משתקפים מיידית במצב העו"ש, מה שמאפשר מעקב בזמן אמת אחרי הייתרה הנזילה בעו"ש, וזאת בניגוד לכרטיסי אשראי, שבהם החיוב מופיע במצב העו"ש כמה ימים לאחר כל חיוב, מה שמקשה לעקוב אחרי הייתרה, ועלול לפעמים, בגלל האיחור בעידכון העו"ש להוביל את החשבון למינוס. כרטיס הדביט הוא בינלאומי וניתן לטעון אותו ספיציפית בסכום הדרוש לכל רכישה בנפרד, בעת ביצוע רכישות אינטרנטיות, וזאת עם סיכון מופחת של שימוש זדוני בפרטי הכרטיס, כי מעבר לרכישה שבוצעה, הכרטיס ריק מכל ייתרה, כי ניתן לאחר הרכישה לרוקן אותו מיידית, כלומר להחזיר את ייתרת הטעינה, ללא עמלה, בחזרה לייתרת העו"ש, וכאמור, כל הפעולות האלה מתעדכנות מיידית במצב העו"ש בזמן אמת.
גיל זילבר | 26.02.19
33.
כתבה ממומנת
לחברות הסליקה והאשראי שימוש בדביט הוא גם רע וגם טוב. רע - כי הוא יפחית את שיעור הריביות על דחיית תשלומים באשראי, וכל הנלווה לזה. טוב - כי הוא יגדיל את כמות הסליקות בבתי עסק והעמלות המופקות מכך. לבנקים - רע מאוד. הציבור יהיה חכם יותר ויהיה פחות במינוס, פחות הלוואות ל"כיסוי" המינוס וכדומה. לעסקים - רע וטוב. עסקאות שעד עתה נעשו במזומן או בשיק מזומן ייעשו בכרטיס וזו יגבה עמלת סליקה. טוב - יותר אמצעי תשלום. בקיצור, זה לכאן ולכאן. אבל בגדול לצרכן זה חיובי. האם לכלכלה ולחוב הלאומי זה חיובי - ימים יגידו.
יוסי | 26.02.19
32.
ניהול הסיכונים על ידי הפקוח על הבנקים, מסכן את המשק. אסביר:
הוצאת כרטיסי האשרי מהבנקים, מגדיל את הצע האשראי הצרכני מממדי ענק לממדי מפלצת שתצא משליטה. במקום לשלוט בכמות האשראי במשק, הפקוח מוסיף שמן למדורה. זה לא כרטיס הדביט שישבור את המשק... זה כרטיסי האשראי שהוצאו מהבנקים ועכשיו הבעלים החדשים יחלק כסף כאילו היה פופקורן... התוצאה היא גידול סך האשראי במשק לממדים מפלצתיים שמסכנים את כולנו. מיתן קטן, עליה באבטלה והכל יתרסק !!!
דוד מלכי | 26.02.19
31.
עבודה בעיניים
כרטיס חיוב מידי, במתכונת שהוא מוצע בארץ, לא מעניק כל יתרון - למי שיכול לקבל כרטיס אשראי, זה האחרון מציע כלי אשראי לניהול הוצאות והתחייבויות (ותגמול על שימוש בו) במערכת כלכלית מבוססת אשראי. למי שלא יכול לקבל כרטיס אשראי - עדיף לו להחזיק בכרטיס כספומט (בחינם) ולהתנהל במזומן. כרטיס חיוב מידי בארץ מיטיב רק עם מי שגוזר עליו קופון.
מגהץ קיטור | 26.02.19
30.
באמת עניין מאד מסובך, הבה נזמן מדענים זוכי פרס נובל מבנק ישראל שיסבירו לנו
זה מוריד את המינוס השוטף בגלל שהחיוב לא דחוי - אבל - ומה שחשוב עשרות מונים יותר - הלקוח יודע כמה כסף יש לו בחשבון, ולא מוציא את מה שאין לו, ולכן לא נכנס למינוס עמוק. זה ברור לחלוטין שהשימוש בכרטיסי דביט הוא צורך חיוני לבעלי הכנסות נמוכות, וכל אותם אלה שאומרים שזה ירע את מצבם - משקרים במודע ומעוניינים שהעניים יסבלו כדי שהם עצמם ירויחו על חשבונם.
בבי | 26.02.19
21.
לא ברור: אם תשלומים דחויים בכ"א זה רע
אז איך דביט עושה את זה יותר גרוע? להיפך - אי אפשר לדחות תשלומים, משלמים עכשיו את מה שצריך לשלם עכשיו, בלי לגלגל את התשלומים לחודש הבא ולגרום לכך שבחודש הבא תגלגל לחודש שאחריו. אז אתם שואלים - החלפנו לדביט, עכשיו איך נגלגל את התשלום של החודש הקודם? הולכים לבנק ומבקשים הלוואה בתנאים יותר טובים מתנאי אוברדראפט שתחזירו אותה לאורך חצי שנה או שנה, ובמהלך הזמן הזה מצטמצמים בהוצאות כך שההפרש יהיה ההחזר של ההלוואה.
מרימה גבה | 26.02.19
13.
צריך ללמד כלכלת בית כבר בחטיבת הביניים
בדיוק כפי שמלמדים מתמטיקה או אנגלית, חייבים להתחיל ללמד כלכלת בית בבתי הספר. לחנך את הדור הצעיר לתכנן את צעדיו הפיננסיים באופן מושכל: מאזן הכנוסות\הוצאות. ללמד מהם חסכונות פנסיוניים, קרנות השתלמות, ביטוחים וכמובן שימוש (נכון?) באשראי, בהלוואות ונטילת משכנתאות.
א.ט. | 26.02.19
12.
הפתרון- חינוך פיננסי
הפתרון האמיתי למינוס הוא צרכנות נבונה. ארגון כנפי כסף הוא ארגון סטודנטיאלי שמעביר סדנאות בבתי ספר שהמטרה שלהן להלחם בתופעות כאלו בדיוק. המדריכים הם סטודנטים לכלכלה והתלמידים מקבלים ידע חשוב בצורה של סדנאות חווייתיות. יש ניסיון להכניס את פעילות הארגון לחלק מתוכנית הלימודים אבל נראה שנציגי הציבור שלנו חירשים.
סטודנט | 26.02.19
9.
הממשלה אשמה בכל הבלגנים בכרטיסי האשראי
לצערי הרב יש פיתוי גדול מאוד להשתמש בכרטיסי האשראי . ושהלקוח נמצא במינוס .מתקשרים מחברת כרטיסי האשראי כדי לתת הלוואה. שעוד יותר מסבכת את האנשים. ויש גם חברות פרטיות שמתקשרים לתת הלוואה. עד שלא יעסו חוק בנושא .משקי הבית יגיעו לפת לחם
יעקב | 26.02.19
6.
הפוך לגמרי!
צריך לדבר על היקף האשראי הצרכני ולא על "המינוס בבנק" שהוא נתון לא רלוונטי. הציבור גם היום במינוס, רק שהוא לא רואה את זה כי זה מחולק למינוס בבנק, חיוב קרוב וחיובים נדחים בכרטיסי אשראי. הוא גם משלם על המינוס הזה - דרך עמלות הסליקה (שנגבות מהעסק ומגולגלות לצרכן) ועמלות חיוב נדחה . נכון להיום - עלות האשראי כבר מגולמת בקנייה, גם כשהלקוח לא צריך אשראי. אם יעבור לדביט - ישלם רק על האשראי שיצרוך בפועל - ברור לכל בר דעת שהאופציה השניה תגרום לירידה בהיקף האשראי הצרכני!
המלך עירום והתקשורת משת"פית | 26.02.19
4.
רק כרטיס משולב יפתור הבעיה , מעל 90% לקוחות דביט במינוס בבנק
לא צריך להיות חכם גדול ולעשות מחקרים בשביל לדעת שהיחידים שייהנו מגידול בדביט אלו הבנקים שגובים ריביות דו ספרתיות מהלקוחות הפרטיים המשתמשים בדביט וחשבונם נמצא במינוס מרבית החודש. עד עכשיו לקוחות אלו נהנו מאשראי ממוצע של כ 20 יום ממועד הרכישה ועד החיוב בבנק ולכן לא נאלצו לשלם ריבית על המינוס שגדל מרכישות באשראי , עכשיו יירכשו בדביט יחויבו במיידי והבנק ייהנה מריבית דו ספרתית , פשוט לא ייאמן מה שקורה כאן. הפתרון כרטיס אשראי משולב, חיוב נדחה כפי שיש היום ולקוחות שרוצים להיות מחויבים מידית ( למרות שלא רואה הגיון בזה מי שרוצה להיות מחויב מיידי יכול לשלם מזומן...) ישלמו בכרטיס דביט. למה להגדיל את הרווח של הבנקים מהלקוחות הפרטיים שגם ככה ביתרת חובה .
אחד שיודע | 26.02.19
3.
תשלום בכרטיס מגדיל אשראי
כל סוג של כרטיס אשראי דיבד או צק דחוי מגדיל אשראי עד איבוד שליטה ...כאשר אדם משלם סוכם של 1000 שח במזומן וסופר את השטרות אחת אחת יש לו ערך לכסף....מתי שהוא משלם בדרך. כרטיסים הרגשתו שמישהו אחר משלם עבורו.....לחברות כרטיסים זה מתאים גם לבעלי עסקים כי זה מעודד ביזבוז ...וגם למדינה שיש לה שליטה טובה יותר עבור הכסף רק לאזרח שהוא בעל הכסף יש בעיה ...של אובדן שליטה אבל זה קורה מאוחר מדי הסוסים ברחו מאורווה
ציון  | 26.02.19
2.
רק דביט... צריך ללמוד מאירופה
באירופה רוב האנשים לא מתעסקים עם כרטיסי אשראי, רק דביט. וככה נמנעים ממינוס (או שלוקחים הלוואה בתנאים נורמלים אם באמת צריך). כרטיסי אשראי נותנים לאנשים אשליה שיש להם מאיפה לבזבז כי זה "רק 100 שקל בחודש". מה שמוביל לך שעניים נשארים עניים... תרבות המינוסים חייבת להיפסק.
הולנדי | 26.02.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת