אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העליון הנחית מהלומה על הקיבוצים: לא יוכלו להמשיך לטעון לבעלות בקרקע

170 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

166.
אדון מגיב 165
אדון מגיב 165 שים כסף ותבנה מפעל ויבואו לעבוד אצלך במפעל פועלים מעיירות הפיתוח . זה שאתה שונא קיבוצים וכח השנאה ובעזרת דמיון מזרחי פיתחת לך אקסיומה הקיבוצים בנו מפעלים מכספי המדינה ....תפנים !!!!! עמותת חבר ועוד עמותות כאלו למדו מהקיבוצים...רוכשים בכמויות ומורידים מחירים בנוסף אתה קבלת שכר על עמלך ועשת בו כרצונך הקיבוצניק קיבל אוכל בגדים ומה שהקיבוץ חשב לנכון לתת לו. זה שתצרח שהמדינה נתנה להם רק יעשה ממך בדיחה . תלמד ותחקור לפני שאתה מפיץ דברי שיטנה ..תגיע למקומות טובים יותר בחייך .
שירלי | 28.05.20
165.
גם המיזרחיים
תגובה ל 7 ול 27 גיזעניים שכמותכם . לידיעתכם גם עדות המיזרח שהתישבו בפריפריה,ובמעברות בנו את המדינה הזאת.נכון שעל תרומתם פחות מלמדים בספרי ההיסטוריה ונכון עדיין האשכנזים שולטים במדינה הזאת,ולראיה עד היום לא ניבחר ראש ממשלה מיזרחי,ונכון אתם עדיין שולטים במוקדי הכח אך על אפכם וחמתכם גם את זה ניקח לכם.צעד צעד ניקח ונחלק בצורה צודקת.גרתי בגליל וראיתי איך כל קיבוץ עם 100 חברים מחזיק במיפעל ומי הפועלים ניחשתם אנשי עירות הפיתוח.כל בר דעת מבין שהמיפעלים היו אמורים להיבנות בערי הפיתוח וכולם יבוא לעבוד בה.
חר | 12.05.20
164.
חברת קיבוץ
לא נורא. אולי עדיף שלא יהיה שיוך. מאז שהקיבוץ הופרט, ובעיקר מאז שהתחילו לדבר על השיוך, אנשים השתנו לרעה בקיבוץ. פחות נחמדים אחד לשני. אדם לאדם זאב. בקיבוץ שלנו דובר בזמנו שכל משפחה תשייך את הדירה שהיא חיה בה. ואז הוחלט להגדיל את השטח לכל משפחה, מה שגרם לוויכוחים, ריבים ואפילו אלימות של שכנים. אלמלא החזירות של החברים להגדיל את השטח לגודל של שתי דירות, במקום דירה אחת, כבר היו יכולים מזמן לעשות את השיוך. אבל עכשיו הכל תקוע ומי יודע אם יהיה בכלל שיוך. מצידי שלא יהיה. זה מחיר החזירות והעיניים הגדולות.
תגובה | 11.05.20
161.
יושבי הקיבוצים לאחר מלחמת העצמאות היו תמימים מאוד
תמימות שהיום לבני תקופתנו נשמעת כבלתי נתפשת. ויתרו על זכויות קרקע למען ערכים סוציאליסטים. הכוח של הזמן הוא פשוט עצום ודבר לא נותר סטטי. הייתה בתפישת העולם של הקיבוצים גם משובת נעורים רבה, שהמדינה תכיר להם טובה אי פעם שם בעתיד. עושה רושם שקברניטי הציונות בארץ מעוניינים לחדול מהפרויקט הקיבוצי וכל הנוגעים בדבר יצטרכו להשלים עם כך.
א.מ. | 17.03.19
160.
תצטרפו אלינו לקבוצות הוואצאפ בכל עיר יש קבוצה
מוזמנים להצטרף לפי אזור המגורים שלכם ולבחור באופציה הקרובה ביותר אליכם. אם יהיה ביקוש לפתוח עוד קבוצות לערים נוספות זה יקרה, אבל רק במידה ויהיו מספיק אנשים מאותה העיר. תל אביב: :https://chat.whatsapp.com/B5HP7TkIUdQ0QEAWzYamRQ ירושלים: https://chat.whatsapp.com/IuVFXEsc0XwC1uMPnO1p05 ראשון לציון: https://chat.whatsapp.com/DigLUkJnJAm6BaKm4tvoG1 נתניה:https://chat.whatsapp.com/I8G6W5rE8zJ97SJfaZAG6o אילת: https://chat.whatsapp.com/ElPbP92Z47C5l6EYTXsb8w אשדוד:https://chat.whatsapp.com/Cai
מחאת הפנתר השחור | 06.03.19
153.
תוך סיכון עצמי והקרבה ולחימה, נבנו הקיבוצים...בלעדיהם לא היתה מדינה
רוב הקיבוצים הוקמו עוד לפני קום המדינה, ואלה שהוקמו אחריה הוקמו בנגב, בגלילי ובספר. רק מעטים העזו ללכת לגור שם (=עבודה קשה בגשם ובשמש, סיכון מפדאיון ושלל צרות). והנה המקומות הרחוקים הפכו למקומות פורחים (=בחלקם) והקנאה והתאווה מעוררים לחיים כל מיני חמדנים. ואל תשכחו שהיום רוב הקיבוצים הם בני עדות המזרח וכך בהרבה מושבים.
הזרעת וגם גורשת? | 01.03.19
152.
אדמת חקלאות שתשאר לחקלאות
כבת למושבניקים מזרחיים שהתיישבו במושב ובנו משק לתפארת בלי סיוע פשוט ע"י עבודה ויזע ועד היום המשק הוא חקלאי בלבד צר לי על החלטת בג"צ. ההחלטה צריכה להתייחס לאדמות שהשימוש בהם אינו חקלאי. כל הייתר חייב להישמר כחקלאי ואוי לנו אם החקלאות תעלם מן הארץ. תאמינו לי אני בחרתי לא להמשיך בדרכם פשוט כי היא קשה מידי. אז אל תתקנאו בחקלאים האמיתיים או בדרכם. אתם מוזמנים לנסות זאת בעצמכם ואז לשפוט.
זהבה | 01.03.19
149.
המשך דברי
העולים העדיפו להיות בעיר הנוחה ולא בחקלאות הקשה והסיזיפית . לקום ב4 בבוקר כל יום ולקרוע עצמך עד אין קץ, תוך היותך תלוי בחסדי שמיים כל עונה ועונה. זה שמצאתם קיבוץ כמו שפיים, בין כל היישובים שיש, לא אומר כלום. עכשיו . רובם המוחלט של המוכרים הם אנשים זקנים שכבר לא יכולים לעבד יותר, והמדינה , באדיבות הפקידות החקלאותית, די עושה הכל כדי לחסל את הענף הזה. ע"ע השר חקלאות האחרון וכחלון. אז טלו קורה מבין עיניכם, והבינו שיש הבדל של שמיים וארץ, בין מעטים מאוד שמנסים לגזור איזה קופון נדלני, לכאלה החייבים למכור את עמל חייהם בשביל שיוכלו לסיים את שארית חייהם בכבוד בסיסי. חושבים שזה קל ? לעזוב אדמה שאתה, אביך וסבך בראתם בה יש מאין יום יום מאז שנות ה20 המאוחרות של המאה הקודמת? תתבגרו.
למלם | 01.03.19
148.
רק שכל פותחי העין שוכחים, שרוב המתיישבים הם מושבנים ומושבות. לא קיבוצים.
ורובם קנו בכספם את הקרקעות, ואז מסרו אותן לניהול בשם האחדות בידי קק"ל אנגליה. חברה שלא קיימת יותר. זה שחברה אחרת באותו שם כמה בישראל, לא אומר שהאדמות שייכות לה, אבל איכשהוא זה כן קרה, ובג"ץ הכשיר זאת. ואחרי זה נטל לידו את העסק המנהל. כמו כן. למקופחים. בשנות ה50 וה60 חקלאות נחשבה עבודה בזויה בעיני העולם מעדות המזרח. וגם קשה מאוד פיזית. עמדו משקים ריקים עם קרקעות לעיבוד ורק חיכו שמישהו יבוא למלאן. היו כאלה שבאו, אבל מעט מאוד. ואם אתם לא מודעים, ישנם מושבים על טהרת המזרחיים כמעט. אז מספיק לספר לעצמכם שקרים בנושא. המשך בתגובה הבאה.
למלם | 01.03.19
139.
עכשיו כל האוכלי חינם יתעוררו
ככה זה בישראל. שקשה, כולם עצלנים, לא רוצים לצאת מהנוחות ולשאת בנטל. שיש הזדמנות לרווך קל או חלוקת משאבים מבלי להתאמץ, כולם מתעוררים. מי שרוצה בזול שילך לישב את רמה"ג. יש שם אדמות בזול, רק מה? חור לגור בו, אין מספיק עבודה... ועוד 10 שנים שהכל יפרח, הערך הנדל"ני יעלה, פתאום יבוא שוב העצלנים ויגידו שגם להם מגיע... בזמן שהיה צריך להתישב ולשמר את האחיזה בקרקע אף אחד מהם לא רצה.
אחד העם | 28.02.19
136.
חברים...חברים..בואו נרגע
הזכויות שעומדות לקיבוצים שרירות ועומדות. לא קשור לזה שהקרקעות הן קרקעות מדינה שניתנו לקיבוצים על מנת לגדל חקלאות עליה. לא לעשות נדל"ן. מה שהקיבוצים רוצים הוא חוצפה קפיטליסטית חזירית שאין כדוגמתה - ראו קיבוץ שפיים לדוגמה...עזבו את החקלאות חיים על נדל"ן , לא מקבלים חברים חדשים לקרטל...ונהיים עשירים ככורח בלי הצורך לעבוד. הזאת הדרך הקיבוצית ? איפה הערך של עבודת כפיים ? הפרחת השממה ? תתבישו לכם ! ודרך אגב לקיבוצים זכויות אבל מה עם הפועלים שעבדו בקיבוצים ? קרי כל הערי עוני שבנו ליד הקיבוצים - כל העבודה בלי הזכויות...ואני מת על הרעיון הקיבוצי אבל הוא נבגד מזמן...SHAME SHAME ...SHAME
שגיא | 28.02.19
132.
הקשת המזרחית הגזמתם
הקיבוצים יישבו את האדמות הללו בדם. מלריה ופרעות של ערבים לפני קום המדינה הפגזות של הסורים בשנות ה-60 פדאווינים בשנות ה-50 ומחצית החיילים שנהרגו במלחמת יום כיפור היו מהקיבוצים כל ילדי העולים הבעייתיים נשלחו לקיבוצים למזלם. כל אנשי הקשת המזרחית יכולים להוריש לילדיהם כסף ורכוש.מה יורשים ילדי ונכדי הקיבוצים???? שוב קדחת. כל הטייקונים היום בארץ הם מהקשת המזרחית: תשובה,אליהו,רמי לוי,ועוד ועוד
אזרח | 28.02.19
127.
תפסיקו ליילל קיבוצניקים שחצנים, סבא שלי נלחם עם
חבריו ביפו, בנה עם חבריו שכונה בתל אביב. חי בצריף ונטע דונמים של פרדסים ,אז מה? זה אומר שיש לי בעלות על הקרקע הזו? סתמו תפה בכיינים , מייללים בכל מקום. וכן אני יותר אשכנזי ממכם יא שחצנים. גם אצלנו לא ליקקו דבש, גם עלינו ירו מיפו, גם פה לא היה מה לאכול. גם פה בנו בידיים והכשירו קרקעות, גם מפה נפלו מאות ואלפים. תל אביבי גאה
מרק רגל | 28.02.19
123.
מדוע שלא ישלמו ויקבלו את הבעלות על הקרקע?
הם גרים בקיבוצים מאז הקמת המדינה.פעם זו היתה חלוציות.דור המייסדים נרתם למשימה והם היו העוגן והמאחז של המדינה בקרקע.הוכח מעבר לכל ספק שהעובדות האלו בשטח הן אלו שקבעו בהמשך את גבולות המדינה. זו היתה חלוציות לשמה ויש לקיבוצים ולמושבים הרבה קרדיט בעניין. עם חלוף השנים הדברים שפעם נחשבו להכי חשובים התחלפו בחיים אחרים.רוב הקיבוצים כבר אינם מתנהלים כמו שאנחנו מכירים ויודעים לגבי קיבוצים ולכן עם שינוי הדרך גם כל יתר הדברים השתנו. לקיבוצניקים היושבים על האדמות שאותם קיבלו הוריהם אין בעלות על האדמות.הבתים שבנו כמובן שלהם וכן כל יתר המבנים(כמו חדר אוכל,בית תרבות,גני ילדים וכו וכו) אבל האדמה של המדינה. בהיותם יושבים במקומות האלה אני בטוח שהמדינה תיתן לקיבוצניקים את הזכות לקנות את האדמות שעליו יושבים הקיבוצים ואז גם הקרקע תהיה שלהם.זו הפשרה היחידה העומדת בפתח.הם יצטרכו לקנות את הקרקעות שעליהם יושבים הבתים שלהם,ולגבי השדות מסביב הם יצטרכו להמשיך ולהחכירם לצורך עיבודים חקלאיים בלבד.
חיים | 27.02.19
121.
באמת אדמות המדינה שייכות לכולנו?
אם כן, מדוע מוכרים אותן פעם נוספת לאזרחים במליון ש"ח למשפחה? פסק הדין יאפשר לכל מי שרכש דירה מ-2008 לדרוש מהמדינה החזר 70% על הסכום ששילם לדירה. הנימוק המדינה מכרה לו קרקע שלא שייכת לה אלא לכל האזרחים. בנוסף, כל המקרקעין שמחזיקים ההורים שלנו אלו שהקימו את המדינה חלה התיישנות על טענת החזקה. בשם השיויון בפני החוק, המדינה עברה על החוק כאשר העבירה בעלות לדיירי עמידר ודומיהם על הדירות שגרו בהן ומחזיקי הדירות צריכים להחזירם למדינה לאלתר. המשמעויות של פסק הדין הזה מרחיקות לכת בהקשרים של עזבונות, נכסי נפקדים ועוד שעל המדינה לפנות אותם ולא לעשות שימוש בהם.
אלף | 27.02.19
119.
איפה הייתם ??!
שאנשים חיו בעיר ובמושבים התחננו לאנשים שיבואו ( בית בגרוש וחצי רק תשלמו מיסים.. ) , אנשים אמרו נראה לכם שנגור בחור הזה ? לא היו כבישים, לא היה ביוב ( בול קליעה בחוץ ), אין תאורה בחוץ. עכשיו, אחרי שבנינו הכל בידיים, קל לבוא ולהגיד קיבלתם בחינם !!! ככה זה אצל הישראלים, לא יכולים לראות מישהו שהצליח. תמשיכו לקנא זה " טוב " לבריאות...
אזרח | 28.02.19
118.
שופטים הזויים והמינהל לא חוקי
המנהל הוקם על מנת לנהל את הקרקעות שנרכשו על ידי הקרן הקיימת לישראל מכספי יהדות התפוצות ובמילים אחרות המנהל הוקם על מנת לנהל עבור יהדות התפוצות את הקרקע שנרכשה בכספם, מאז המנהל עבר דפורמציה והוא משמש מחלקת גביה עבור האוצר, מספסר בקרקעות ומונע פתוח, כל זאת כמובן בניגוד לחזון של אלה שרכשו אותה. לכן,יש להעביר את הקרקעות לידיים יהודיות, קרי למשתמשים ולמי שדאג כל השנים שהן תשארנה בידיים יהודיות ומי שהשביח אותן. על קרקעות שנתפסו על ידי ערבים הנמהל וויתר כבר מזמן, לכן המנהל הוא העונש של העם היושב בציון.
פופאיי | 28.02.19
116.
סוף תנועת ההתישבות תחי הקשת המזרחית הנדלנ"ית
המטרה של הקשת המזרחית היא לאפשר שחרור קרקעעות מקיבוצים ששפר גורלם והם ממוקמים ליד הערים הגדולות עד כאן הכל בסדר לאפשר בניה לשכבות הביניים ולחסרי דיור ואם אפשר ע"ח שנואי נפשם הסוציאליסטים מה שקרה בפועל שרוב הקרקעות נפלו לידי קבלנים ונדלניסטים תאבי בצצע ושלמונים קיבוצים ומושבים בפריפריה ישחררו את אדמתם עקב חוסר כדאיות כלכלית בחכירתן מחדש ואז גורמים עוינים ישתלטו עליהן והנה בעזרת הקשת המיזרחית חזרנו 120 שנים אחורה
ברונו | 28.02.19
111.
ל 97
למה את חושבת שזה בחינם? מה נראה לך שאני לא משלמת ארנונה למדינה על האדמה החקלאית ? את טועה. אין מתנות חינם......וערי הספר שאת מדברת עליהן אז לידיעתך אזרח שחי בעיר ספר או לא הבית שלו רשום בטאבו. למה שהבית שלי לא יהיה רשום גם בטאבו? למה אני צריכה להמשיך להחכיר מהמדינה ואת לא? הרי כל הקרקעות הן קודם כל של המדינה לא כך?
תותי | 28.02.19
106.
מגיב 94, לך תישן, אתם תלושים.
4 שנים נתתי לצה"ל. עליתי על מטען בלבנון. השתתפתי בחיסול חוליות. חילצתי פצועים בבטן הטנק קילומטרים מעבר לקו האדום. שירתתי בענבי זעם, 4 חודשים עם שבועיים וחצי בבית במצטבר. לפי דעתי תרמתי, לא? רק מה, גדלתי בעיר, אז לי לא נתנו קרקע, אני נאבק לרכוש דירה. רוצה לשמוע עוד משהו? כשהגעתי לקיבוץ דפנה, שאלו מה אני עושה שם ליד הנחל הפרטי שלהם... אותם אנשים שנתתי חלק ניכר מחיי בשבילם. חוצפה לא? גם בקיבוץ ניר דויד סגרו את השער, כי הרי נחל האסי הוא שלהם, פרטי. כולל של אלו שנולדו אתמול... שמענו מספיק
מור | 28.02.19
103.
חממה קומוניסטית שהחום לא שורה אלא הקיפאון- ‏
לא רק שהקומוניסטים הללו קיבלו הטבות חסרות תקדים מהממשלה הסוציאליסטית ( עד ״המהפך״) הם מעונינים להמשיך ולקבל הטבות חסרות תקדים והפעם כבורגנים- ( הם עברו מהפך מקומוניסטים לבורגנות לשמה )מממשלה בורגנית . ‏איך שלא נסתכל על זה ,כל העניין הסוציאליסטי קומוניסטי פשט רגל וזה אחד מסימניו ( ‏ ‏הרעבון חסר השובע לממון ) . ‏ועכשיו להמשך דרכם של הצאצאים של אותם קומוניסטים יש לכם את גבאי( מי זה הוא??? או הוא מי זה ?? (הליצן הזה ) ‏וזה עוד סימן לכך שהקומוניסטים ‏סוציאליסטים פשטו את הרגל - גבאי ???
דוד אברגל | 28.02.19
100.
על ההתנשאות של ההתישבות המושבים המקורבים ועוד
כאשר יש תנועת התישבות שקוראת לעצמה: "ההתישבות העובדת", אז איך צריך להתייחס למי שלא היה עם קשר למפלגה הנכונה ולפנקס האדום? איך צריך לקרוא לאלה שהגיעו והתישבו או יושבו בערים על ידי אותה מפלגה - למה הם לא קיבלו שום זכות בקרקע, אלא להיפך שילמו למינהל כל שנה דמי חכירה? כל החלטות הג'מבו שהגיעו לאחר עתירת הקשת המזרחית עברו הרבה ישיבות וערעורים של בית המשפט - כך שלטעון שבית המשפט לא יודע או לא מבין את הרקע להחלטה במקרה זה - זה לא נשמע טוב. הזכות היחידה שיש לתת לחברי הקיבוץ או המושב הוא על תחום המושב - קרי בית המגורים וזהו - כל שאר 2 מיליון דונם אדמה שקיבלו מהמפלגה שייכים לכל אזרחי ישראל, וניתנו לעיבוד חקלאי בלבד (בחכירה).
אזרח רגיל | 28.02.19
96.
היסטוריה
זה ישתנה עם החלפת שלטון המגרב אצלנו. צריך לדעת הרי בעצם הספרדים הם אלו שקלטו כאן את האשכנזים, הרופאים התימנים הרבים טיפלו עם כל הלב בבתי החולים, פרופסורים סורים הקימו את האוניברסיטאות, גנרלים מעיראק הקימו את צה"ל הטייסים המצריים הקימו את חיל האוויר. קומץ נועז ממרוקו הקים את תל אביב, את החקלאות בארץ הקימו יוצאי האמירויות והודו וקוצין וכורדיסטאן , קצת כבוד למייסדים...........
barni-owl | 27.02.19
94.
האם מגיע לחייל צה"ל זכויות בגלל שהתנדב, לפי בג"ץ...נראה שלא
האם מגיע פיצוים למי שהתנחל בגוש קטיף או בישובי סיני...או ביו"ש...אם יפונה? לפי בג"ץ נראה שלו. בקרוב ידרשו מהקיבוצים והמושבים שקמו במקומות הכי מסוכנים ובתנאים הכי קשים, לשלם למדינה על השנים בהם הם "בילו וחגגו וצהלו" על האדמה
הקרבת???...בעיה שלך...תשלם! | 27.02.19
92.
בית משפט עלק
לא להאמין! מי שחושב שלהלחם על קרקע משמעותו להתגייס לצבא לא מבין מה הלך בישובי הספר ב1920, כל יציאה למרעה זה יום קרב .בית אלפא חפציבה קנו את אדמתם ונשארו ללא סיוע מוסדות לפחות 5 שנים בגלל שהסוכנות לא אישרה התיישבות בחלק זה של הארץ שנחשב הכי מסוכן (והכי חם !!!) יש משהו מישראל שלא עבר דרך שני הקיבוצים ב100 השנים האחרונות יש בית שאנים שלא זוכרים את הקיבוצניקיות שהתנדבו ללמד ולעזור לאחר העליה ממרוקו ?????????? תלמדו הסטוריה ומספיק עם ההשמצות הקיבוצים תקועים באותה משבצת ללא יכולת התרחבות בגלל אופי הקרקע ויעודה וה"מנהל" מנסה לנצל את זה לעשות מליונים !
אט | 27.02.19
91.
סיפורי מעשיות. המתישבים היו מחוסרי פרוטה. הכל נקנה בהון יהודי העולם
שיפסיקו לילל הקיבוצים. לא רק האדמה, גם כל המבנים ואמצעי הייצור עלו הון תועפות. הכל מכספי העם היהודי. לישב משפחה בקיבוץ עלה פי 100 מאשר יישובה ביישוב עירוני. מזכיר לי שמפא"יניק אחד טען בפני שלקיבוץ גליל ים במרכז הארץ מגיעות הזכויות כי ערבים ירו עליו בזמן המנדט. אז גם בפלורנטין הסתובבו כדורי ערבים ברחובות בזמן המאורעות ורואים את סימני הכדורים עד היום בבתים הקיצוניים. אף אחד לא חילק לתושבים אדמות בחינם..
Michael | 27.02.19
90.
אמא שלי לא קבלה שקל כשעזבה אחרי הצבא את הקיבוץ.
הקיבוצים היו יכולים לבקש בעלות עם היו דואגים לילדים שנולדו באותם קיבוצים. אמא שלי לא קיבלה גרוש מהקיבוץ למרות שהקבוץ אותו עזבה הוא אחד הקיבוצים העשירים במדינה!!!! כך שאין להתפלא שאין מי שיעזור לאלה שנשארו לגור בקיבוצים.
שי | 27.02.19
89.
אדמות קיבוצים .
האמת באמצע . מגיע חלק מסויים לציבור וחלק מסויים קטן יותר לקיבוצים -כבנוי . הפשרה צריכה להיות בהתחשב בכך שהאדמות ניתנו להם כחקלאיות ועתה הן עם פוטנציאל לבניה . אין סיבה שהכול יהיה של הקיבוצים והם יהפכו למיליארדרים . אבל חלק מגיע להם בודאות . נניח בין 10 ל-15 אחוז . המושבים זה בעיה שונה . קודם שיתקנו את ההרס שגרמו למשפחות שלמות עם הונאת המאה -בן ממשיך . לחייב בפיצוי הוגן ואמיתי לכול המשפחה או לפנות ולמכור ולחלק בין כול האחים בהוגנות .
יוסי מושקוביץ -שמאי | 27.02.19
87.
אדמות קק"ל ואדמות המינהל אינן באותו המשקל - צריך ללמוד את הפס"ד
מעמד אדמות קק"ל אינו דומה למעמד אדמות המינהל. הזכיר מגיב מס' 30 שהקק"ל גנב אדמות ממתיישבים בתואנה שהוא מגן עליהם. סיפור אמיתי. בסוף שנות ה 20 הוציא הנציב העליון הוראה שכל מחזיק בקרקע ישלם עליה מס רכוש מידי שנה. הפטור היחידי מהמס היה לחברה בריטית. הקק"ל שהוקמה כחברה בריטית ב 1901 הייתה פטורה מלשלם את המס. הקק"ל פנו למחזיקי הקרקע ברחבי ארץ ישראל, הציעה להם להעביר את הקרקע לבעלותה והיא תחכיר להם אותה חכירה לדורות. השוטים בקרב מחזיקי הקרקע והם היו כמעט הרוב המוחלט העבירו את הקרקע שרכשו במיטב כספם הפרטי לבעלות הקק"ל. החכמים ובהם כמה עגלונים בצפון תל אביב, שלחו את נציגי הקק"ל לכל הרוחות והקרקע עד היום בבעלות המשפחות. מי שרוצה לקרוא מסמכים אוטנטיים שמספרים את סיפור הגניבה ע"י קק"ל שיתכבד וישב בארכיון הציוני ויקרא את הפרוטוקולים משנת 1920 עד 1940 וימצא שם גם מכתבים אוטנטיים של אלו שלא התפתו ונשארו בעלים. הייתה גאולת אדמות יזומה של הקק"ל בראשותו של חנקין ושמות הישובים מופיעים בה. אם האדמה של שני הקיבוצים נרכשה ע"י הקק"ל ויש לזה סימוכין בפרוטוקולים, הריי שנעשה עמם דין צדק.
אודי חמודי | 27.02.19
85.
3 שנים צבא, 15 שנה מילואימניקית, רופאה ומרצה - וקיבוץ בצפון לא קיבל את משפחתי.
למה? כי הם יכולים. גדלתי בעיירת פיתוח ורציתי לחיות באחד מקיבוצי האזור. הוחלט לא לקבל אותי ואת משפחתי - כי לא מצאנו חן בעיניהם. אפילו לועדת קבלה לא הגישו אותנו - פשוט זרקו מהמדרגות ללא הסברים. אלו הקיבוצניקים, כך הם מספסרים באדמתם - ומחליטים מי יתקבל ומי לא - בצורה שרירותית ולא מקצועית. אני שמחה שהחגיגה תיגמר בקרוב ומאחלת חלוקת אדמות שווה בין כל אזרחי המדינה.
מילואימניקית | 27.02.19
83.
אחרי שקבלו מליארדים מהמדינה (יעני, ממני וממנו וממנה), הם רוצים עוד ועוד ועוד
המדינה שילמה את חובות הקיבוצים מהמיסים שלנו. הבנקים מלווים והלוו לקיבוצים כסף להקמת מפעלים, כי ידעו שי מי שערב לכסף הזה. המפעלים שמעסיקים עובדים לא מהקיבוצים, אבל המנהלים המצ'וקמקים קיבוצניקים, משלמים ארנונה למועצה איזורית שצמודה לעיירת פיתוח שממנה היא גונבת את הכסף ומביאה את העבדים. אח"כ לפני בחירות הם שמים שלטים גדולים על האדמות הגזולות ובשלטים בדרך כלל היה כתוב "המערך" וזה למה המערך ושאריות מפא'י ומרץ מתאיידים להם. והם לא מבינים איך הבבונים האלה שהם אומרים שנדפקים ע"י הליכוד ממשיכים להצביע לימין, הבבונים רואים טוב, מבינים טוב ומצביעים נכון.
סתמחד | 27.02.19
81.
בנו בתים, התפרנסו מחקלאות ותעשיה וכל זה על אדמות מדינה ובלי לשלם
ואחרי כל הניצול הזה משך עשורים רבים של אדמות המדינה, היתה להם עוד ההעזה לדרוש בעלות על הקרקע!! במקום להיות אסירי תודה למדינה. ונא לא לנופף בשמירה על הקרקעות ועל הגבולות. גם ערי ספר הגנו על הגבולות ואיש בהן לא דרש מעולם בעלות על הקרקע עליה יושבות ערים אלה.
אזרחית | 27.02.19
80.
אדמות הקיבוצים
אל יאוש חברים, בקרוב השלטון הזה ששונא את הקיבוצים ועשה כמיטב יכולתו להזיק לנו, מתחלף וכל הטיפוסים הנאלחים שעבדו שם יזרקו לכל הרוחות הכל ישתנה ואותו אנשים יקרים שנחתו בארץ חרבה ולא זרועה והפחוה לגן פורח יזכו לקבל את אדמתם האהובה וכל אותם בטלנים ואכולי רגשי הנחיתות שלא עשו דבר בחייהם יאכלו את ליבם,
ראובן הירשלר | 27.02.19
69.
בעלות קרקעות קיבוצים ומושבים
מושבים וקיבוצים שמרו על קרקעות המדינה בשנים הקשות ביותר . נבערי הדעת מביטים בקנאה על התוצאה הסופית כפי שנראית היום . לא מבינים שגם באותם ישובים גרו תחילה בצריפים או בתים עלובים בלי חשמל , ברז ובתי כיסא בחוץ , ובנוסף לעבודה קשה , תורנות שמירה עד 3 לילות בשבוע . לולא הם הייתה נדידה חוזרת של כל השכנים . הם החיו את הקרקע ומעולם לא דרשו מהמדינה דמי שמירה .
עגי | 27.02.19
65.
האדמה שייכת לכלל אזרחי המדינה!
עזות מצח של הקיבוצים לטעון בעלות על הקרקע של כל אזרחי מדינת ישראל!! עם כל הכבוד לקיבוצניקים ובהחלט יש הרבה כבוד, בלי טיפת ציניות. זה שהם הקימו ישובים ועיבדו את האדמה עשרות שנים, לא הופך את האדמה לשלהם. הם החכירו את האדמות כדי לעבד אותם לא כדי לבנות עליהם ולעשות מיליונים בנדל"ן, גם ככה הזכויות שמקבלים "בנים ממשיכים" הם חוצפה שאין כדוגמתא.- למה לבנים של בני ערים לא מגיעה אדמה? מי החליט שהתרומה של הקיבוצניקים למדינת ישראל גדולה מזו של בני הערים. מה גם שהעובדות היום מראות אחרת- הקיבוצים מתרוקנים מיושביהם והערים עולות ופורחות.
אורית | 27.02.19
63.
אין ספק שהתנועה הקיבוצית טעתה טעות חמורה במסירת הקרקעות למדינה.
מדובר בקרקעות שנרכשו ע"י המתיישבים. בהנחיית הנהגת התנועות הקבוציות מסרו הקיבוצים את הזכויות על הקרקעות למדינה הצעירה. אין ספק שזו הייתה טעות חמורה ביותר. מדובר על חלק לא קטן מהקבוצים שקמו לפני 1948 והקרקע עליו ישבו נרכשה בכסף על ידי תושבי אותם קבוצים. בית המשפט מראה לקבוצים מהו חושב על הציונות בכלל ועל התנועות הקבוציות בפרט.(משתין ומחרבן בקשת).
רונן | 27.02.19
60.
העליון לא הנחית מכה להתיישבות אלא לחברה הישראלית.
המושבים והקיבוצים בשנים האחרונות נתנו פיתרון הולם לזוגות צעירים בתחום הדיור. בשקט בלי קמפיין נטו. בלי הרעש של הקשת המזרחית ההתישבות מספקת מקומות עבודה עם שכר מכבד. פסק הדין יגרום נזק לציבור הכללי שמבקש להשיג במחיר מציאותי קורת גג. רק לידיעה כל ההרחבות בהתיישבות הם דרך מנהל מקרקעי ישראל, המינהל קובע את המחיר לכל בית על חצי דונם, המושבים, הקיבוצים מתוגמלים על שימוש בתשתיות קיימות. הציבור צריך להודות לכל הארגונים שצועקים בלי להבין... במיוחד לקשת המזרחית... שמי שנפגע מכל פסקי הדין הם אתם הצעקני
פוגני | 27.02.19
59.
התיישנות יש 7 שנים מהתגבשות העילה. לגישתי אין כאן התיישנות במובן המהותי
לאחר שחוזים שנחתמו בשנות ה-90 (שהחליפו חוזים מלפני קום המדינה) נחתמו בסיטואציה בה - א. המינהל לא מנהל מו"מ בכלל. ב. בנוסף לחוזים יש מדיניות עקבית של החלטות מינהל מיטיבות שיחד עם החוזים יוצרות יחד את בסיס ההסכמה החוזית, את אומד דעת הצדדים ומפגש הרצונות, הצעה וקיבול ושאר התנאים הבסיסיים להתגבשות חוזה. משנשמטה הקרקע תחת בסיס ההסכמה (בג"צ הקשת המזרחית) - רק אז נוצרה העילה - התביעות הנ"ל הוגשו קודם לחלוף תקופת ההתיישנות ביחס לעילה הפרטנית (המעבר מחוזה המכיר בזכויות היסטוריות לחוזה אחר, תוך הרעת תנאים בדיעבד). לגישתי אין התיישנות. אני תקווה שעוד ניתן יהיה לטעון זאת בבתי המשפט המחוזיים, בטרם הנושא יגיע שוב לפתחו של העליון. בנוסף, המדינה עצמה לא פעם בערעורים, לאחר שנכתבו כתבי טענות ולאחר דיון, מושכת הליכי ערעור באופן של מחיקתם ללא הנמקות נוספות - האם אין דין אחד למדינה ולאזרח?
שולה | 27.02.19
57.
ההתיישבות העובדת
ההתישבות בארץ ישראל התחילה עם המושבות, ברבע האחרון של המאה ה19. חלוצים אלו, קנו את אדמתם במיטב כספם וקבעו את גבולות המדינה מן הדרום ועד הגליל העליון (תמיכתו של הברון רוטשילד במקצת המושבות היא סוגיה נפרדת). ההתישבות של הקיבוצים התחילה רק 30 שנה מאוחר יותר, ובניגוד למושבות - הקיבוצים קיבלו את האדמות, וגם את המקורות הכספיים ממוסדות הישוב (ומאוחר יותר מן המדינה). עם כל הכבוד לתרומתם של הקיבוצים ליישוב הארץ ולהגנה עליה, בני המושבות עשו לא פחות ובמחיר נמוך בהרבה לעם ישראל. הקיבוצים קיבלו את האדמות לצורך עיבוד חקלאי, ובמחירי חכירה סמליים. במשך העשורים האחרונים הם השתמשו בקרקעות אלו בניגוד ליעוד שנקבע, ועכשיו הם דורשים גם בעלות על מה ששייך בעצם לעם ישראל? העובדה שהם ישבו על הקרקע במשך שנים רבות אינה מעניקה להם שום זכויות יתר.
ותיק | 27.02.19
54.
הם חכרו אדמות כי היו מקורבים, האחרים נשלחו לשיכונים
בשלב מאוד מוקדם, קיבוצים נאלצו לקבל סיוע מהמדינה או להעסיק פועלי חוץ, שבאו מהמעברות השכנות ולא נהנו מהתנאים האחרים. כשהכלכלה התחזקה והיו אפשרויות תעסוקה אחרות, הקיבוצים איבדו כוח אדם חיצוני זול, ומצד שני הדור השני למייסדים בחר לעזוב את הקיבוץ כיוון שראה את המציאות אל מול הדרך בה היא הוצגה בטקסים או בדיוני הוועדות השונות... גם קבוצת דגניה למעשה לא היתה שורדת אלמלא הפיצול, ומשפחת דיין השורשית עזבה די מהר (אעפס, קיבלה נחלה בנהלל... מקורבים לצלחת כבר אמרנו?) שנים רבות אחר כך - המייסדים כבר לא בין החיים, דורות ההמשך "חזרו" אל הקיבוץ, עובדים מחוצה לו, ודורשים זכויות על האדמות החקלאיות כדי לעשות בהן כשלהם. בכל קרב להגנת ההתיישבויות, היו בעיקר לוחמים אחרים לא מקומיים שהקריבו את חייהם על ההגנה. וגם אם היה קשה לקום בארבע בבוקר לחלוב פרות, היה קשה לא פחות להיות עובדי כפיים שגרים במעברה. בתקופת הצנע, היתה הגבלה על הצריכה, אבל הקיבוצים שקיבלו בעלות על אמצעי הייצור, לא חסכו מחבריהם בחשבון ארוך שנים, הקיבוצים קיבלו מעל ומעבר לתרומתם היחסית. שאף פעם לא היתה "תרומה", אלא דרך להתפרנס
חתושלח | 27.02.19
42.
פעם נוספת מנהלי העסקים של הקיבוץ יצאו בלונדינים
שנים שקיבוץ בית אלפא מנוהל ע״י חבורת כלומניקים זחוחים וטיפשים. כעת הם גרמו נזק לכל התנועה הקיבוצית וגם לענין שבשמו הם פעלו. התביעה הזאת הומצאה ונכתבה בידי עורך דין לא חכם שניהל את בית אלפא במשך שנים רבות. הדור הנוכחי של המנהלים פשוט אהבל ולא הבין לתוך מה הוא נכנס. עצוב מאוד.
Gri | 27.02.19
35.
שחיתות שיפוטית
אני לא מכיר את המקרה, אני שונא מושבע של התנועה הקיבוצית, ואני אומר לכם שהקיבוצים האלה זכאים לבעלות בקרקע. לכם העיתונאים אני אומר, תמשיכו לעקוב אחרי השופטת שקיבלה את ההחלטה הזו, היא הולכת להיות משומנת היטב ע"י רמ" מי וחבר מרעיו. לכלא את רמ"י ביחד עם השופטת.
גללעד | 27.02.19
33.
הצדק יצא לאור
סופסוף הצדק יצא לאור. נדרש היה מזל להגיע לקיבוצים ולהתעשר כמו כלום מזרחים שהגיעו לארץ עבדו את האדמה בידיהם וגרו במעברות לא קיבלו את בתיהם בחינם ושילמו טבין ותקילין על כל פיסת אדמה שלא לדבר על שטחים להשכרה, צימרים ומרכזי קניות ( שפיים ונהנים..)
רינה חדד | 27.02.19
32.
קרקעות מנהל
פעם קקל גנבו את הקרקעות מאנשים שקנו קרקעות בכסף. מלא בתקופת המנדט המוסדות הפיצו שמועות כי הנציב הולך להלאים ולגזול אדמות של פרטיים הודיעו כי כדאי להעביר את הקרקעות לגוף שהיה באותה תקופה פודה ורונה את קרקעות המדינה היהודית לעתיד והם הוציאו מעין שטר חכירה לבעלי הקרקע והשאר הסטוריה לא כל האדמות היו קרקעות מנהל וזה קרה גם בחלק מהנושאים כך שהכל זה אחיזת עיניים וניסו לטשטש כדי להגיד שזה כבר פג תוקף והמינהל וקקל לא יצטרכו להחזיר מה שאבסורד שחלק מבעלי הקרקע שרוצים לבנות עוד צריכים לשלם דמי הסכמה ח ח ח
Joo | 27.02.19
27.
הקיבוצים והמושבים יצרו ושיבחו את הקרקע. הם יבשו ביצות והפכו אותן לקרקע פוריה
הפכו מדבר לשדות חיטה מיגרו את הקדחת ויצרו מקום שאפשר לחיות בו ולא רק למות. באותו הזמן הבכינים שצועקים עכשיו גנבו לי ישבו בנוחות בארצות מוצאם ללא קדחת רק בשביל לגלות אחכ שהם לא רצויים שם בלשון המעטה ולמצא בית חם - וכן, בכיינים יקרים, אנשים כאן ויתרו על אוכל בשביל שלכל העולים יהיה מה לאכול - מקום שהוכן על ידי הותיקים ומסוגל לקלוט לפרנס ולהאכיל ולקלוט גם את אילו שבאו אח"כ. לטענת בית המשפט לא רק שהקיבוצים והמושבים היו צריכים לגבות דמי השבחה לפני שבעים שנה, הם גם היו צריכים לסרב לקלוט עולים חדשים ולדרוש תמורה הולמת עבור המזון שהם סיפקו בתקופת הצנע כשהם בעצמם נותרו רעבים, ומשלא עשו זאת מגיע להם להענש בהפקעת הקרקע שהם שיבחו והקמת אזורי תעשיה מזהמים ליד הבית שלהם.
בית המשפט שוב טעה. | 27.02.19
25.
לגור ולעבד האדמה במידה ורכשו בכסף מלא אז שלהם במידה וחכרו זה של מי שהחכיר נקודה.
רוצים להמשיך לעבד ואו לייצר תעשייה אחלה רוצים להפוך לנדל"ן אז זה לא בבעלותם ומספיק שעדיין לא מפנים אותם מהבתים הקיימים.לגבי השרות למדינה כולנו שרתנו ואלו שלא משרתים מצידי שלא יצביעו בבחירות ולאמיהיו זכאים לקצבאות.
הזכות שלהם | 27.02.19
20.
גם תושבי קרית שמונה נתנו מדמם במלחמות ישראל
ולא קיבלו אדמות וכספים וכל מיני קונצים וועדות להסדר חוב...ולא הפכו את הקרקעות לצימרים ובתי מלון וספא שלא לדבר על מרכזים מסחריים...ולילה ב"כפר בלום ספא" ליד הדגים עולה כמו לילה בהילטון..יאאלללה גמרנו עם העבודה..נגמור עם ההסתדרות וישראל תהיה צודקת ויפה.
ronen | 27.02.19
12.
רק בישראל האנשים שתרמו בדם להקמת המדינה הופכים בסוף לאויבים ושנואים
כי הם קיבוצניקים מושבניקים חקלאים שמולנים. כי החרדים והמתנחלים והעולים לא קיבלו מהמדינה.... והם ממש תורמים. הקיבוצים/מושבים עוברים הפרטה והסבה לישובים קהילתיים, מי שמפסיד אלו אותם משפחות מהעיר שרוצות להגיע לישובים האלו ולחיות חיי קהילה. דבר שלא יתאפשר בעתיד. המדינה תממן את אותם אוכלוסייות שלא תורמות לה ואלו שכן תורמים (או תרמו) ישארו בגדר אויבים ושנואים.......
דיסלקט | 27.02.19
7.
אין מה לעשות ישראל הפכה מדינה ערבית
רוב הקיבוצים, לא מעט מושבים הוקמו לפני קום המדינה על קרקעות שניקנו או נתפסו ע"י המיישבים לפעמים עם עזרת קרן קיימת לפעמים בלי, אבל המתיישבים, הם היו ציונים ולא מזרחיים בכיינים וכאשר הוקמה המדינה הקרקעות הועברו לבעלות מנהל מקרקעי ישראל בלי קשר לאיך הן הושגו. בתי המשפט בישראל מזמן לא שופטים לפי מה צודק נכון או חוקי זה תמיד תוך הסתכלות מעוותת ולא קשורה. מה זה חלה התיישנות, הרי הישובים האלו לא חלמו שיקחו להם את האדמות בלי סיבה כדי שמקורבים לבעלי תפקידים יוכלו לעשות מליארדים.
רמי | 27.02.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת