אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עכשיו נשארה רק צ'קפוינט: מכירת מלאנוקס היא יום עצוב להייטק הישראלי

105 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

104.
לא ברור...
כשחברת היטק נמכרת הבעלים והעובדים בעלי האופציות מקבלים המון כסף שעליו הם משלמים מיסים ואח"כ הם או מבזבזים או משקיעים או תורמים. בהרבה מקרים הם מבזבזים אותו בארץ (בונים בתים מפוארים להם ולמקורביהם). במקרים אחרים הם משקיעים אותו בארץ (בד"כ מקימים סטארטאפים כי זה מה שהם יודעים ואוהבים לעשות). ובמקרים אחרים הם תורמים אותו בארץ. אם החברה לאחר שנמכרה ממשיכה לעבוד מהארץ ולשלם משכורות זה טוב אבל זה לא העיקר וזה לא מחויב.
עלי עבדו | 17.03.19
83.
כתבה רדודה ונבובה
קודם כל זאת לא חברה ישראלית. היא לא שייכת לך. היא חברה של בעלי המניות. כל מהלך כזה הוא מבורך. על כל אקזיט קמים מאה סטארטאפים חדשים ומייצרים מקומות עבודה. במקום להריע ליזמים שהצליחו לבנות אימפריה, וכן, גם למכור אותה, אין בזה שום פסול, משמיעים רק יבבות שאין מאחוריהן שום טיעון כלכלי הגיוני. השוק החופשי שקיים בהייטק הוא מנוע הצמיחה היחיד של ישראל. אסור לתת לקומוניסטים אוהבי הרגולציה לנסות להשמיד אותו.
אדם | 12.03.19
80.
כתבה פארטץ' חפיף צ'ק פוינט היא לא באמת חברה ישראלית,מלבד קבלת הטבות מס בישראל
כל הפעילות העסקית של צ'קפוינט נעשית דרך חברות בנות במקלטי מס. המרכז פיתוח עובד "בקבלנות" ברווחיות גבולית בשביל החברות בנות. כל הרווחים של המוצרים שפותחו בישראל נשארים אצל החברות הבנות בחו"ל .
תבדקו את שומות המס של צ'קפוניט  | 12.03.19
74.
הפוך, אורבך, הפוך!
אני לא יודע איזה אג'נדה חמוצה אתה מנסה לקדם, אבל הצלחת ההייטק בישראל לא נמדדת במספר החברות הגדולות. לא הגודל קובע. גם החברות הישראליות הגדולות (צ'קפוינט, טבע...) הן חברות שרוב בעלי המניות והעובדים שלהם זרים. הדבר היחיד שישראלי בהן הוא שכאן הן משלמות (או ליתר דיוק, מתחמקות מלשלם) את מיסיהן. ההייטק הישראלי טוב בלקחת חברות מאפס לשווי של מאות ואלפי מיליונים, ולעשות את זה שוב ושוב. כל הכבוד למלנוקס. כפי שצוין כאן, רוב בעלי המניות הם משקיעים זרים, וטוב לישראל שהם שהרוויחו, כי בזכות זה הם ומשקיעים אחרים ישקיעו שוב בישראל.
יום חג להייטק בישראל | 12.03.19
71.
"חברות גדולות" = אסונות גדולים
כוחנו, הישראלים, ביצירת יש מאין ומכירת החברות בסכומי עתק לחברות ענק עם יכולת ניהול עובדים ממושמעים ושיגרת עבודה שזה ממש ממש לא מתאים לנו. אנחנו זזים הלאה ומפתחים את הדבר הגדול והמרגש הבא, וכשהוא יעבוד והחברה תעמוד על הרגליים - שוב למכור ולהתקדם. שלא יקרה לנו נוקיה או קודאק
ישראלי 1 | 12.03.19
69.
בוא נהיה כנים. אין לנו את כוח האדם כדי להיות מעצמה
אנחנו קטנים מדי ולא צריכים לחפש לקנות את נבידיה או פייסבוק אלא לייצר דברים שיירכשו על ידי החברות האלה. אין לנו מספיק אנשים שיעבדו בחברות כאלה, הגבולות שלנו סגורים מדי כדי שנוכל להעביר סחורות לחול, אנחנו לא מספיק פופולריים בעולם כדי שנוכל ליצור משהו שישתמשו בו גלובלית מבלי שחצי עולם יצעק "חרם". וזה בסדר גם לפתח דברים קטנים ולמכור אותם הלאה ואז לעבור לדבר הבא.
יונתן | 12.03.19
68.
מס הון 25%
טרכטנברג העלה את המס על הבורסה 25% המתחסדים רדפו אחרי כל מי שהצליח בעסקיו כולל את וולדמן שעזב את הבורסה בארץ וכך נשארנו רק עם המתחסדים שממררים את החיים שלנו ממקום מושבם מאחורי מחשב באיזה עיתון או משרד ממשלתי - הם לא מסכנים כלום ורק רודפים את אל שסיכנו והצליחו
הבורסה בארץ היא בדיחה גרועה | 12.03.19
66.
כאשר מגדלים פרה לשחיטה ובסוף שוחטים אותה, זה עצוב, אבל בכ"ז
מלאנוקס כמו כל חברת סטארטאפ או יוניקורן סטארטאפ - מלכתחילה נוסדה בשביל האקזיט. זה לא עצוב כאשר מוכרים את מלאנוקס. לעומת זאת, כאשר מוכרים את תנובה - זה כמו ציד. לוקחים חיית בר ורוצחים אותה בשביל הבשר. וזה - עצוב מאוד. תנובה היתה אמורה להיות החברה שאוספת את מוצרי החקלאות הישראלית, משווקת אותם ומוכרת אותם. אז מכרנו אותה לסינים.
בשביל זה גידלו אותה.. | 12.03.19
65.
כמה אמריקאים (וקצת ישראלים) מכרו לאמריקאים מניות
מלאנוקס מזמן כבר בבעלות זרה ורק מעט ממניותיה מוחזקות ע"י ישראלים, בעיקר היזם והעובדים. הקונה ממילא תעדיף להשאיר את החברה כמעבדת פיתוח בארץ, כך שמקומות עבודה לא יפגעו, אז מה קרה אם בעלי מניות אמריקאים, וקצת ישראלים מכרו לבעל מניות אחר? א במקום לקשקש לכו להקים עסק. זה מה שהיזם של מלאנוקס הולך כנראה לעשות אחרי שינוח יומיים. הוא לא מקשקש בעיתון או כותב תקנות רגולטוריות מוזרות על כללי דיווח ושליטה בחברות בבורסה הגוועת של תל אביב.
ג | 12.03.19
63.
כל האקזיטים האלו הם אסון לכלכלה הישראלית. אסון לטווח הרחוק.
כל בעל חברה שעושה אקזיט, באם של מליונים או בליונים ממריא מבחינה אישית לשמיים. אבל למדינת ישראל עצמה זו מכה קשה. אף אחד לא יודע מי בדיוק עומד מאחורי הקונים. זה שאומרים חברה "אמריקאית" (כדוגמא לכל חברה ממדינה מערבית) זה לא אומר שכך הם פני הדברים. יתכן והמשקיעים הכבדים ובעלי המניות של חברות "אמריקאיות" הם ממדינות עויינות (כל אלו עם הנפט), שמהר מאוד יסגרו מפעלים ותעשיות בישראל, אם לא מיידית אז לטווח הארוך. כך קרה בארצות הברית עצמה, שתעשיית הרכב שלה על הפנים ושייכת למדינות אחרות. לתעשיית הנפט שבה לסעודים יש בארות נפט בארצות הברית עצמה, והרשימה ממשיכה. מדינה בה החקלאות עברה לידיים זרות (הרבה ייבוא) ובה התעשייה עוברת לידיים זרות, לא צפוי לה עתיד מזהיר. יהיו יחידים עם מליונים/בליונים ושאר האזרחים ישלמו מחיר כבד לכל האקזיטים האלו.
אסון לטווח הרחוק | 12.03.19
62.
רואים לפי התגובות שאנשים לא מבינים כלום.. רק על הכיס שלהם הם חושבים..
אקזיט זה לא רווח של המדינה זה רווח של בעלי המניות (שרובם לרוב אינם ישראלים) והפסד גדול למדינה. הפסד בכך שבמקום לפתח חברת ענק שתמשיך לפתח את מוצריה ואת כלל פעילותה בישראל ותגדיל את איכות וכמות העובדים בישראל ותעודד עוד את הפיתוח בישראל, החברה תחדל מלהיות כזאת. אף אחד שמקים חברת ענק לא חולם על אקזיט הוא עבר את הנקודה של הרווח הזול והרגעי, המטרה היא לבסס אימפריה, כשחברה בסדר גודל כזה נמכרת זה מראה על מצב שלילי כאשר האופציה של החברה להתרחב לא קיימת וחייבים לנטוש את הספינה כל עוד ניתן, וזה מה שעשה בעלי החברה, לצערו. ולצער הפיתוח ועידוד היזמות בישראל.
הייטקיסט | 12.03.19
59.
פעם נהגו לשאול "למה אין לנו נוקיה ישראלית?"
לפני פחות מעשור זאת הייתה הטרוניה הנפוצה אחרי כל אקזיט - משום מה כבר לא שומעים אותה יותר... מלאנוקס הייתה יכולה, אולי, ליהיות גדולה הרבה יותר, אבל, כמו נוקיה, הייתה גם יכולה לגלות, בעוד 5 או 10 שנים, שהטכנולוגיה שלה הפכה ליהיות ללא רלוונטית/ לא תחרותית. היתרון הגדול של ההי-טק הישראלי הוא ביזמות ובחדשנות , ולעומת זאת בניית תאגיד ענק דורש ניהול ממושמע של תהליכים ו- "execution" (מילה שאפילו קשה למצוא לה תרגום נאות בעברית.) גם מבחינת ניהול נכון של סיכונים, עדיף משק שמבוסס על חברות שנפילתן לא תגרום להשפעות מאקרו-כלכליות.
לידרור | 12.03.19
52.
זה לא יום עצוב.בכלל לא
החברה נמכרה ברווח גדול ויפה.איזה עצב אפשר לראות כאן? מה שחשוב להבין זה שלישראל יש את המאב האנושי.אנשים עם ראש שיודעים להתחיל ולפתח דברים מדהימים.את הגורם האנושי,את החומר ביד היוצר הגדל כאן בישראל צריך להמשיך ולפתח. גורמים גדולים ועשירים בהרבה מאיתנו יקפצו על כל מה שניראה להם מציאה.להם יש את הכסף הגדול וזו ההתגלגלות הכספית בעולם,אבל חשוב לדעת ולזכור שלנו יש את החומר האנושי.כל ממשלה חייבת להבין שאת ״הראש היהודי״ חייבים להמשיך ולפתח ואם המגמה תימשך אז בהחלט יש עתיד. מקווה שמעבר למחשבת הפוליטיקאים על הישרדות הכיסא שלהם הם יבינו את המסר הזה.
חיים | 12.03.19
51.
וגם הספקנות של המדיה תורמת את חלקה
זו לא כניעה של תעשיית ההי-טק הישראלת, אלא הכרה בנחיתות העיסקית של עולם המשקיעים המקומי. בעלי ההון והקשרים העיסקיים בישראל נשארו במנטליות של "ישראבלוף" מהמאה הקודמת, הרדידות האינטלקטואלית של המתעשרים החדשים מתאימה לחיפושי נפט בשיתוף ידע אמריקאי, או פרוייקטי תשתית בביצוע סיני ומימון ממשלתי - לא לבניית תעשיה מתקדמת על בסיס ידע טכנו-מדעי ישראלי ולקיחת סיכוני יזמות קפיטליסטית.
Yehuda Elyada | 12.03.19
48.
זו רכישה של חברה ציבורית שנסחרת בבורסה האמריקאית
ע"י חברה ציבורית אמריקאית אחרת האקזיט היה כבר מזמן. אף אחד לא התעשר מזה, בסה"כ קיבלו עוד 17% על האחזקות. מי שיקבל הרבה כסף כבר היה עשיר קודם. גם EMC נמכרה בזמנו ל DELL בגלל משקיע אקטיבי שנכנס לבורד. זה חלק מכללי המשחק כשאתה מנפיק חברה בגודל הזה בארה"ב ואף אחד לא מחוסן לזה, גם לא צ'ק פוינט
ב. | 12.03.19
47.
וולדמן ממש לא עצוב, זה היה הרצון מאז ומתמיד
החברה מתנהלת כסטראטאפ כבר שנים למרות שהיא לא סטאראפ והכל למען דחיפה למכירת ענק. הוא איש עסקים לא קטן בכלל שידע מה הוא עושה ולמשך תקופה ארוכה מאוד (מעל שנה) שיחק עם מספר שמות גדולים בתעשייה למען המכירה.. אין צורך להיות עצובים בשבילו!
עובד לשעבר | 12.03.19
39.
האשם העיקרי - זה שסגר את המחלקות הטכניות בבתי הספר בטיעון "רק ריאלי".
לפני 30 שנה, בין לילה, נסגרו בתי הספר המקצועיים בטענה שעדיף לילד להיות מובטל או פושע מאשר מסגר או פחח. הטיעון נשען על השאלה הרטורית והמטופשת "אתה רוצה שהילד שלך יהיה פחח או רופא?". ככה נוצר מצב שבו יש קהילת היי טק מצומצמת וחזקה, והרבה מסכנים שבקושי סוגרים את החודש. אין טכנאים, אין הנדסאים, אין בעלי מקצוע מיומנים (כאלה שלמדו והשתלמו, ולא כאלה שעשו קורס מזורז ופתחו עסק). הכל חפלפ. לא מקצועי. מרושל. ולכן, כשגאון ממציא פטנט או מקים חברה, אין לו ברירה אלא להביא אנשי מכירות מאירופה וארה"ב ולהקים פס ייצור בסין.
משה | 12.03.19
38.
מדוייק
מלאנוקס הייתה יכולה להיות שווה הרבה יותר. לא עד כדי לקנות בעצמה את אנבידיה, בואו לא נגזים, אבל כן עד כדי להפוך לחברה הגדולה בארץ. כל הסימנים הראו שהחברה לקראת קפיצה. רק היה צריך לחכות עוד כמה שנים. הצ׳יפים שמפותחים כרגע בחברה פשוט מדהימים. מרכזי הנתונים בעולם רק ימשיכו לצמוח. אינטל עומדת לשדרג את המעבדים שלה, מה שמביא בדרך כלל שדרוג של ציוד התקשורת. תקן PCIe5 עומד לצאת. דור 5 בטלפונים, מכוניות אוטונומיות, האינטרנט של הדברים, למידת מכונה. כל אלה יהפכו את העולם צמא יותר ל-data. פשוט עצוב.
עובד עצוב | 12.03.19
36.
הכתובת היתה ונשארה על הקיר, ישראל לא מסוגלת
אנחנו פרובינציה עם מנטליות של פרובינציה ה-מ-ו-ן פעילויות כלל לא כדאי לקיים בארץ בגלל עלויות מטורפות של כח אדם, מבנים, קרקע, ומיסוי. בעידן שחברות גדולות חייבות להעתיק פעילויות למזרח אירופה ולאסיה, וכאשר השווקים כולם מחוץ למדינת ישראל, קשה לשמור חברה בארץ.
להכיל חברות בינלאומיות | 12.03.19
31.
אין ברירה, זה עדיף מלהימחץ
ישראל היא מרכז פיתוח, לא מרכז עסקי, אין פה את התשתית או המסורת לביסוס חברות ענק על כן עדיפה כרגע האופציה של סטארט אפ שהיא גם לא נעלמת- חברה גדולה נסגרת נפתחות עשר חברות קטנות כל אחת עם קונספט משלה וההשקעות זורמות כי אפילו בהשוואה למקומות אחרים בעולם יש פה תשואה מאוד יפה. כל עוד יפתחו פה יותר ויותר את היזמות וקלות העסקים התחום הזה רק יגבר וימשיך לפרנס פה מדינה שלמה.
גיל | 12.03.19
26.
התרגיל של וולדמן לבורסה הישראלית המתייבשת עוד יסופר שנים
וולדמן עזב בכעס את הבורסה הישראלית בגלל רגולציה מיותרת שפגעה ופוגעת בחברות גלובליות. מכירת מלנוקס ללא רווחים כמעט למדינה - חוץ ממיסוי בונוסים ומשכורות, היא סימן עצוב לתהליך שקורה פה כבר עשור של הפיכת הבורסה הישראלית ללא רלוונטית, ללא מסחר וללא חברות גדולות גלובליות. הטעות של שרי הכלכלה/אוצר לדורותיהם בטיפול בבורסה הישראלית, עוד יעלה לכולנו הרבה כסף ומפחי נפש על כסף שהופסד.
המשקיע | 12.03.19
24.
מלחמה טכנולוגית
האמריקאים טוענים שהסינים משתלטים על העולם הטכנולוגי אבל המציאות היא שחברות אמריקאיות קונות חברות בכל העולם את חלקן הם בולעים,מעלימים,סוגרים,מייתרים,מעקרים הכל בכדי להיות החזקים השולטים והקובעים בעולם. זו מלחמגוג ומגוג בה מדינת ישראל היא אחד הקורבנות שלה.ישראל נמעכת בין המחויבות לאמריקאים לפוטנציאל הקניות של הסינים.
ישראל משלמת מחיר יקר במלחמה עולמית בין סין לארהב | 12.03.19
20.
שטות, יש גבול לכל תעלול ולהמכר מ7 מיליארד זה יפה מאוד
אני מבין ביקורת על אקזיטים של עשרות מליונים. יזמים שעשו סיבוב מהיר ותוך שנים ספורות נהיו מליונירים ולא ניסו להקים חברת ענק. אבל לא למכור ב7 מיליארד זה בעצם אומר לא למכור אף פעם, וזאת לא ציפיה סבירה. בסוף ישראל כלכלה קטנה, ואם רוצים למכור חברה במיליארדים בהכרח הקונה יהיה זר, ויודעים מה? זה בסדר גמור. סביר שישאירו מרכז פיתוח גדול בארץ, וגם אם לא. המהנדסים של מלאנקוס לא יהיו מובטלים. חברות קיימות וחדשות ישמחו לתת להם עבודה.
מאיר | 12.03.19
17.
למגיב מספר 3 - אודיוקודס
להבדיל מצ'קפוינט ומלאנוקס, אודיוקודס מוכרת לשוק מת שרק מצטמצם ונעלם. למרות שאודיוקודס מוכרת עם מספר פתרונות מובילים כמו מיקרוסופט וג'נסיס - אף אחת מהשותפות האלה לא מעונינת לרכוש את החברה או אפילו להציע את הפתרונות של אודיוקודס כחלק מהפורטפוליו שלהן. אודיוקודס בדרך למצות את הפוטנציאל ולהעלם מהמפה
עובד | 12.03.19
8.
עכשיו הזמן של המדינה
במקום עוד ועוד כבישים מהצפון במיליארדים ותוכניות מחיר למשתכן בהגרלת קזינו לעתיד הצעירים לבנות תוכנית השקעה לחברה החדשה וליצור עוגן נוסף בצפון אולי בדומה לישקר אבל בגליל. ולדמן כבר דיבר על ייצור נוסף בארץ.שילוב ייצור ופיתוח. אין ספק שולדמן יירתם לחזון כזה. הצלחה כזו תביא לו את פרס ישראל.
דעה | 12.03.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת