אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יו"ר קרן הגשמה: "בייעוץ המשפטי אמרו לא לדווח. אולי טעינו"

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
מעניין איך היה עונה לשאלה שמשקיע היה שואל אותו
תגיד לי בבקשה חםני שאני שם אצלך כסף -אם יפתחו בחקירה נגד היזם שלך בארה"ב אתה מיד תדווח לי על זה. מה תהיה התשובה שלו ? אני אתיעץ עם עו"ד אם אני חייב לדווח לך ? הוא היה עונה - "אני מתקשר אליך לפני שאני מתקשר לאבא שלי " וגם "גילוי אצלנו זה הדבר הכי חשוב - קורפוריישן טרנספרסי אקט מ 2017 מחיייב אותי כחברה אמריקאית - אנחנו זה לא איזה ישראלים שמסתירים הכל יו נואו " היה משלב איזה מינוח אמריקאי כאילו מעולם התאגידים הבינלאומי . בסוף מדובר באיזה חנן שלוקח כסף כמו בשכונה ולא מחזיר ומספר סיפורים.
רוברט | 03.04.19
16.
הקרן ודיווחיה לא אמינים
השקעתי בקרן בפרויקט בניו-יורק לשנתיים. הפרויקט בעיכוב רציני, מעל לחמש שנים. לפני מספר שבועות התקשרתי לברר מה קורה, ונאמר לי שלמרות העיכוב ונטישת היזם עדיין הצפי הוא שהקרן תחזור ואף יש סיכוי לרווח מסוים של אחוזים בודדים (במקור הוערך רווח של 25% לשנה), ונאמר לי שצפוי לצאת עדכון עם הפרטים הנל בקרוב. שבוע לאחר מכן, יוצא עדכון שונה לגמרי ממה שנאמר לי, והצפי הוא לפגיעה בקרן. ניסיתי לקבל הסברים לכך, מתעלמים ולא עונים. העדכונים הם לא אמינים, לא מדווחים בזמן, ונראה שמסתירים מידע בעייתי. בפרויקט אחר שהשקעתי, היה רווח של כ-4.5 אחוז שנתי כאשר ההערכה של הגשמה היתה 24-26 אחוז, והיה עיכוב של שנה וחצי. מנסיון של חברים נוספים שהשקיעו בהגשמה, היה פרויקט אחד שעשה רווח נאה של 12 אחוז והיה "ביי אאוט" של היזם לפני הזמן. ועוד 2 פרויקטים אחרים שהסתבכו ומתעכבים כבר שנתיים-שלש. קחו לתשומת ליבכם.
עוד משקיע  | 02.04.19
13.
התארגנות משקיעים של הגשמה
בקבוצות בפייסבוק יש בעיה של טרולים ופרטיות. צריך אולי לארגן קבוצות דרך אתרים שמאשרים חברות של משקיעים. ביקשתי את זה מהחברה של אינסיידרס זון (אני חבר שם). אני יודע שזה עבודה בשבילם והם עושים הכל בהתנדבות, אבל אולי אם עוד אנשים שחברים שם יבקשו מהם הם ירימו את הכפפה.
יאיר | 02.04.19
10.
אזהרה למשקיעים
לא ללכת על השקעה בלי ליווי של הרשות לנירות ערך. להתאזר בסבלנות עד שמוצאים פרויקט כזה. כלל נוסף...להיות מוכן להפסדים.ועוד כלל , לחברות מסוג הגשמה נוצרת בעיה על פני זמן שהתקורה שלהן עולה ואז בוררים את הפרויקטים ברשלנות. ביני לבין עצמי אני שואל את עצמי כמה זמן הם יוכלו לתמוך בהוצאות הבלתי צפויות מתוך הנוסטרו שלהם?
יוני | 02.04.19
6.
מפיל אחריות
מה קשור מה ייעצו עורכי הדין (המעולים אגב)? אם אתה קןרא לעצמך קרן- אתה לא צריך לחשוב מבחינה משפטית אלא מבחינת שקיפות מול המשקיעים שהם השותפים שלך ואתה צריך לשמור על שקיפות מלאה מולם. זה שמבחינה משפטית אתם לא מחויבים לדווח- לא אומר שלא צריך לדווח קח אחריות.
גיל | 02.04.19
4.
דיווחי הגשמה
זה מקרה חמור כמובן אבל היו הרבה מקרים נוספים שהגשמה לא דיווחו ( גם אם זה פחות חמור ממקרה זה )...הדיווחים מגיעים תמיד מאוחר מדי כשהפרוייקט בבוץ. וזו הבעייה. הם קפצו מעל הפופיק ואינם מסוגלים לבצע בקרה הדוקה ושוטפת כנדרש. כמובם שבחלק זה מצליח כי אין בעיות מהותיות אבל כשמתעוררת בעייה זה כבר מאוחר מדי והפרויקט על כל ההבטחות שבו לתשואות כאלה ואחרות יורד לטמיון. משווקים באגרסיביות אבל מרגע שנסגרה השקה הניהול והבקרה פשוט חסרים ומתעוררים יום אחד עם בעיות קשות. הגשמה אף פעם לא מכינה PLAN B מראש כך שבהרבה מקרים שדברים משתבשים הדבר היחידי זה כיבוי שירות תוך חוסר שקיפות למשקיעים ( מעט ומאוחר מדי ) וגם אז זורקים סיבות שלא תלוי בהם ושיש סיכון בכל השקעה ריאלית וסחסמאות מסוג זה. תקלה קשה
משקיע הגשמה | 02.04.19
1.
חצוף. לא מאמין למלה שלו
ראשית, אין לי היכרות עם עורכי הדין. בתור מי שעוסק בתחום, אני יכול לומר שאני לא מאמין למלה שלו, כי זה פשוט נעדר כל היגיון למי שמכיר את התחום. הדינמיקה בין לקוח לעורכי הדין היא כמעט תמיד שהלקוח מתעקש כמה שפחות לפרסם, ואף פעם לא עורכי הדין הם אלו שיוזמים את היעדר הפרסום או את הפרסום המצומצם. היחיד שיש לו אינטרס לא לפרסם הוא הלקוח, לא עורך הדין. עורך הדין הוא שונא סיכון, ולעולם לא יחפש את הדרך שמעמידה את הלקוח בסיכון. היחיד שיש לו אינטרס לא לפרסם הוא הלקוח, שמנסה לעגל פינות. לכן, בכל הכבוד, חרטא ברטא.
יגאל | 02.04.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת