אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המהפכה שאמורה לשחרר את הפקק במחלקות הפנימיות

66 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

64.
ולי טחנו כל הזמן שאני בן לעם הכי חכם בתבל,מה בתבל,בחלד.
איך שלא נתהפך הממזרים ימצאו דרך לז... את המערכת ולגרוף כסף ללא הצדקה. צריך לעבור לרפואה מונעת במקום מתערבת בדיעבד.זה יפחית פר אדם את סך כל ימי האישפוז שלו לאורך חייו ובכך יהיו בסה"כ פחות אישפוזים. ואח"כ? מגיב 48,הרופא לשעבר אכן הציע פתרון ראוי.
ריד מיי ליפס(טיק) | 02.05.19
60.
מה לא עושים כדי שיהיה כסף לאוכלי חינם
למה תלמוד תורה יותר חשוב מחיים של חולה בבית חולים? החזרה בתשובה חשובה מתרופות? למה הילדים שלנו צריכים לשלם את מחיר הבורות? זה מה שקורה שלחצי מהציבור החילוני יותר חשוב ראש ממשלה עם שלושה תיקים פליליים מהמדינה. הוא מוכר אותנו בשביל להתחמק מאימת הדין והציבור מריע לו.
אלף | 01.05.19
56.
דודה שלי מהגרת לקנדה בקיץ.עכשיו עושה סיבוב בדיקות על חשבוננו
הדודה הרחוקה עוברת אל ביתה שבחול. עברה תהליך אזרחות כפולה. למרות זאת הרופאים החמדים בקופ"ח שולחים אותה לסבב סקרים ובדיקות כל מה שאפשר להעלות על הדעת ובחינם. זה הרי לא מכיסם. יש הרבה מיוצאי בריה"מ לשעבר שעוברים לילדיהם בחול. ומכירה עוד מקרה כזה. שקופ"הח יתעוררו וישנו נהלים. אם בדיקה לא דחופה אז לא לשלוח ני שכבר הגיש בקשה להגירה מהארץ!
אור | 01.05.19
55.
ל-11
האחות שמקבלת 120?!? רחוק מהמציאות. אחות פנימית מתמודדת עם עומס בלתי נתפס. לא בקשנו תוספת למשכורת, גם אם באמת נקבל 120 ש''ח לשעה זה לא יפתור את הבעיה של העומס בפנימיות. צריך עוד תקנים של אחיות ולהגביל מספר מאושפזים לאחות. בארה''ב לאחות במחלקה פנימית יש 3 מטופלים, ובארץ? יכול להגיע ל15.
אחי | 01.05.19
53.
ב- 1986 תחילת חודש מרץ שהיה מאוד קר וגשום אושפזתי לשבועיים
באסף הרופא במחלקה פנימית ב'. מרוב שהיה צפוף, שמו אותי במיטה שהיתה במסדרון. מיטה אחת מתוך רכבת של מיטות שעוקבות אחת אחר השנייה ובלי מרווחים מהותיים בין המיטות. ובכן, שכבתי לי במיטה כזו (שנייה בטור - מהסוף, שהייתה צמודה לחלון שצפה על הגינה בחוץ) ובכלל לא בא לי להתחלף במיטה אחרת עם אחד החולים ששכבו במיטות שהיו בתוך החדרים של המחלקה.
רק משתף | 01.05.19
50.
לפטר את המנכ"ל וכח הועדה הצוקמקת הזאת
שיסתכלו מהי המשכורת פלאים של חברי הועדה- ושלא יתפלאו- הפתרון מינוי רופאים רבים שיושבים בבתיהם ללא עבודה כי מנכ"ל המשרד לא מוציא תקנים וגם מבטיח מיטות בבתי החולים לשווא- מה קשור שיקום לחולים שישנים ומאושפזים במסדרון של כל בית חולים- מדברים על צפון ודרום- מה קורה בעומס האדיר באסף הרופא ובתל השומר- תתעוררו או תלכו הביתה!!!
שמעון הצדיק | 01.05.19
49.
מניסיון אישי
בתל השומר אשפזו אותי 3 ימים. יום אחד בירור, בדיקות דם וחיפושים שונים, ועוד יומיים בהמתנה לאולטרה סאונד בטן שלא היה בו תור פנוי. בערב היום השלישי לאשפוז שחרורו אותי ואמרו לי שכדאי ללכת לקופת חולים... לכולם סיפרתי שעברתי 3 ימים בגיהנום מהמראות שראיתי שם בעיקר זקנים גוססים במסדרונות
ממ | 01.05.19
48.
הפיתרון הוא להפסיק מס בריאות
מי שיש לו כסף שיחיה,מי שאין לו שיתפלל שיהיה לו. כמו כן להוריד החוק שחייבים תעודת רפואה,זה יוזיל את הרפואה מאוד. יש היום מלא אנשים שרוצים להיות רופאים ולא רוצים לבזבז שנים מהחיים והרים של כסף על זה. סה"כ רפואה לא מדע טילים.
מומחה לקנוניות | 01.05.19
46.
ל-11 הכרטיס הוא בכיוון אחד לכולנו וכדאי להכיר בכך
הבעיה האמיתית בכל העולם המערבי ובעיקר בישראל היא חוסר ההכרה בכך שאנחנו בני תמותה. כולם מתים אין מכך מנוס ועדיף למות בבית בשקט במקום בבית החולים. המערכת מלאה בחולים סיעודיים, דמנטיים לחלוטין שמזמן לא חשים דבר פרט לכאב וחוסר נוחות. המערכת מבזבזת עליהם כמות אדירה של משאבים, זמן רופא, אחיות, סניטרים, בדיקות ותרופות, הכל בשביל להאריך את סבלם בעוד כמה חודשים עד לתוצאה הבלתי נמנעת, וכל זאת בשביל שקרוביהם ירגישו שעשו בשבילם כל שניתן. כשאדם עם דמנציה קשה או כל זקן עם מחלות רקע מרובות בן יותר מ90 מתדרדר ומפסיק להגיב, צריך לעזוב אותו לנפשו ולאפשר לו להחזיר את נשמתו לבורא. אין לנו את הטכנולוגיה היום לעזור לו, רק להאריך את סבלו, ואת המשאבים עדיף להשאיר לחולים להם אפשר לעזור במקום שיפלו בין הכיסאות בכאוס הנוכחי. למות בבית זה בסדר, זה מוסרי, זה הגיוני. אנשים לא מקבלים זאת בארץ וישר רצים לבית החולים בפאניקה והתוצאה ידועה. אשפוז המשך זו אכן מכבסת מילים למוסדות זולים יותר שבהם המוות יותר כלכלי, אבל הטוב ביותר היה לעשות שינוי תודעתי ולתת לאנשים למות בכבוד.
רופא לשעבר | 01.05.19
44.
האם נדון גם אישפוז ביתי?
האם נדון גם אישפוז ביתי? החולה מאושפז בביתו, עם ביקור רופא מהקהילה ואחות מהקהילה. זה יצריך אולי עיבוי הצוות המטפל בקהילה, אבל יחסוך המון עלויות נילוות, כאשר המשפחה פעילה בטיפול, מודרכת ומוכוונת על-ידי הצוות הרפואי, וכל הכלכלה והלוגיסטיקה של מיטה בבית-חולים נחסכת. ככה גם החולה מרגיש בסביבתו הטבעית.
אלעד | 01.05.19
39.
אתמול ליויתי מישהי למיון איכילוב
התור, הצעקות, עצבים, ההמתנה של שעות, והידיעה שיש במדינה הזו כסף, שיכול היה להיות מופנה לאפיקים הנכונים. אפשר היה להקים עוד בתי חולים כדי להקל על הלחץ. לצערנו, הכסף הולך לממן מגזרים טפיליים ומשיחיים, לקניית צוללות מיותרות, לשחיתות... פשוט לבכות. מי שצריך את מערכת הבריאות הציבורית, זקוק ל"חסדי שמיים" שהנציג שלהם פה הוא ליצמן
מיקי | 01.05.19
37.
הבעיה שאין מיטות ! לא בונים בתי חולים חדשים ! הייתר סיפורי מעשיות ִ
אם קצב הילודה גדל והוא גדל וכל שנה בעשור האחרון מעבר לגידול בילודה ותוחלת החיים הגיעו מעל 10 אלף עולים כל שנה בממוצע לישראל ולא בונים בתי חולים חדשים ואין עוד מיטות - אז מהקישקושים האחרים יעזרו ??? רבותי לבנות בית חולים עולה עשרות מילארדים ! המדינה היתה חייבת לתת שטח חינם ליזמים שיבנו בתי חולים במודל עסקי שמשתלם גם להם וגם למדינה עצמה . הזנחה של 30 שנה רק ככה אפשר לפתור עם המגזר העסקי ביחד - אין מודל אחר שיעבוד במצב הזה .
מבחן מנסה ## | 01.05.19
35.
חולים רבים באים מחו"ל לעת זקנה או בעת מחלה קשה בכדי לנצל את מערכת הבריאות החינמית בישראל.
למרות שלא שלמו מיסים למדינה כל חייהם וזה בא על חשבון קשישים וחולים שחיו רוב חייהם בארץ, שלמו מיסים כדין ואינם יכולים לקבל טיפול רפואי ראוי. צריך לבחון גם על פי הקריטריון הזה של שנות מגורים ותושבות בארץ על מנת למנוע ניצול מחפיר של מערכת הבריאות בארץ.
עדי | 01.05.19
32.
ניצול אקדמאיות מרפאות בעסוק בבי"ח הממשלתי שיבא
מעל 100 אקדמאיות מרפאות בעסוק מועסקות בבי"ח הממשלתי שיבא במשרה חלקית בלבד 50% משרה ב4 ימי עבודה ושכרן לא מגיע ל 25% מתעריף משרד הבריאות לטיפול. מרפאות בעסוק מתחזקות בעבודתן את התקורה של בית החולים. שכר אקדמאית מרפאה בעסוק בבי"ח הממשלתי שיבא עבור 50% משרה, אינו מגיע ל50% מהשכר החציוני במשק. ריפוי בעסוק לומדים באוניברסיטה 3.5שנים ועם תום הלימודים וקבלת תואר בוגר, יש לעבור מבחן רישוי של משרד הבריאות.
ניצול עובדות. | 01.05.19
30.
הודעיה למשרד הבריאות - תמשיכו להמציא המצאות אחא הבעיה היתה ונשארה
שחסרים לפחות 5 בתי חולים גדולים - בסדר גודל של רמב"ם - 2 בצפון 2 בדרום ואחד במרכז בהתחשב בכלך שעלות בית חולים כזה כ 2 מיליארד שקל וזמן הכשרת כולח האדם והבניה כחמש שנים רצויי שתגשו לעבודה . מאיפוא הכסף - 10 מיליארד שקל ל5 בתי חולים . נתחיל מ 2 בתי חולים במיידית ונקצץ בשכר הרופאים הבכירים המככבים שנה אחרי שנה בראש מקבלי השכר - ה צ י ב ו ר י - לפני עורכי הדין של הפרקיליטות לפני אלופי צהל ובכירי משרדי הממשלה- זה פשוט לא נורמלי יש לקצץ 75 אחוז בשכרם . לדוגמא קרן המחקרים של הדסה הכניסה 250 מיליון שקל בעשור -אז למה הדסה בדיפיציט כי 200 מתוך 250 מיליון השקל הלך לשכר הרופאים זה פשוט לא נורמלי זה הורג את הרפואה בישראל
יריב | 01.05.19
22.
סתם אחיזת עיניים
סה"כ מה יעשו כשירצו להעביר חולה והמשפחה תתנגד? אז כמובן תלוי מי החולה, אם הוא מקורב אז יש מקום לשהיה וכמובן שימצאו סיבות רפואיות לנ"ל, אם לאו יזרקו אותו הביתה ומה שיותר מהר. גם היום, חלק גדול מהחולים משתחרר כשאינו בריא ב-100% והקופה באמצעות הבקרה שלה משתדלת לצמצם את ימי האישפוז הנדרשים למינימום הכרחי. אז לא מכאן תבוא הבשורה.
אבי | 01.05.19
21.
ל - 16 אתה מפספס את המשמעות של "מיטה"
לא מדובר בעלות המיטה הפיזית עצמה אלא בעלות של "מקום" במחקלה. כלומר העלות היא של כל התשתית הנדרשת כדי לאשפז חולה: בעיקר עלות השכר של הצוות הרפואי שצריך לגדול ככל שמתווספות מיטות, אך גם השטח שנדרש במבנה והציוד הרפואי בו נעשה שימוש במהלך האשפוז
קפיטליסט | 01.05.19
15.
חולה שמאושפז חודש בפנימית עולה מעל שישים אלף ש"ח
נניו שבכל יום אחות ניגשת אליו חמש פעמים למשך עשר דקות ..נעגל שעה ונניח שרופא מטפל בו 15 דקות מדי יום (נעגל בחודש חמש שעות) ונניח שהכביסא החשמל הנקיון והאוכל עולים כמו מלון 400 ש"ח ליום שעת רופא עם כל הלב 600 ש"ח שעת אחות 200 ש"ח ועשיו תחשבו לבד גם אם ההינו נותנים שעת רופא ביום למטופל לא ההינו מתקרבים לתקציב אין סיבה בעולם שזה יעלה 2400.....אה שכחתי תרופות טוב מאה דולר ליום הנה עדין אנחנו אלף מתחת לתקציב הכסף הזה נעלם בשכר עתק של מנהלי מחלקות ומנהלי אגפים ומנהלי בתי חולים לא הרופא המתמחה שמקבל 60 ש"ח לשעה ולא האחות הבכירה שמקבלת מאה ועשרים...הכסף נטחן במערכת לא יעילה של בכירים ומנהלים
ראיתי מקרוב  | 01.05.19
13.
עלות מיטה חצי מיליון שקל, המיטות עשויות מזהב ויהלומים?
זה מה שמדהים או כלום או כל החידושים שיש, כאילו הגריאטרים ירגישו בהבדל..קודם כל מיטות בסטנדרט טוב ואחרי זה שיפורים לפי כמות הכסף שתהיה, מיטה כזאת תעלה הכי הרבה 10 אלף שקל בעלות כוללת של 6 מיליון במקום 300 מיליון שקל
גישה הפוכה | 01.05.19
6.
הנה שיטה לזרוק זקנים ל... " שיקום "
כנראה מצאו שיטה לזרוק זקנים ל... " שיקום " , ושם , כנראה הזקן יטעם מכל טוב החוויות המתקנות של מחלקות כאלה. לא כל זקן הינו סנילי ולא צריך להפוך את כל הזקנים לסנילים רק כדי לרוקן את הפנימיות. אך מול הכסף , כנראה אין שיקולים הומנים / אנושיים אלא כנראה רק כספיים.
שיטת מצליח | 01.05.19
4.
ההארכת אישפוז במקום יעול.
בעלי מאושפז במחלרה פנימית לצורך ברור. הברור כולל מספר בדיקות הבדיקה האחרונה התקימה ביום שלישי ואילו הבדיקה הבאה תתקיין כנראה ביום ראשון (!) ארבעה ימים שלמים ואולי יותר שעליו להיות במחלקה ללא שום טיפול אלא לצורך המתנה לבדיקה וזאת כאשר המחלקה בתפוסה מתאה ומעלה.מדוע אי אפשר לזרז בדיקה ולפנות מיטה ?!?!?
מאושפז | 01.05.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת