אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הצמח שעשוי להציל את האנושות

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
בפשטות זה לא יקרה -העולם איננו מעונין בצמחים טרנסגנים
לדעת האנשים זה מסוכן מידי מפחיד מידי ומעורב בעבודה ששיכת לאלים ככזה תוסיפו את חטא היהרות של מלכת ההנדסה הלו היא מונסנטו ותשכחו מזה אין סיכוי שזה יקרה אז מה עושים ?-עוברים לטכנולוגיות "עריכה " קריספר שזה בעצם הנדסה בקטנה אבל נקרא לזה בשם אחר ונזכה בכמה שנות חסד הבעיה בקריספר זה שכמו כל טכנולוגיה גם לה יש מגבלות והיא מאפשרת רק שינוים במה שכבר קיים ולא מאפשרת הוספת תכונות חדשות ...
רוצחי חסות  | 05.05.19
43.
יש לחוקרים שיטות שונות ומשונות לקבל תקציב מחקר.
כשהאדמה תתמלא שעם, שום צמח לא יוכל לצמוח שם. אם השעם לא מתפרק באופן טבעי. אם מדובר בצמח עמיד בעל שורשים עמוקים וגדולים, הצמח יכול להתפשט באופן מהיר ולכלות אזורי מחייה של צמחים אחרים כולל נזק חמור לחקלאות. תחשבו שאדמות חלקאיות יתמלאו שעם. גזים חמורים מפחמן דו חמצני הם מתאן ואדי מים ויש לטפל בהם קודם. ובכלל מרבית הפחמן הדו חמצני באטמוספירה נצרך על ידי אצות באוקיינוסים ולא עצים או צמחים יבשתיים אז עדיף לגדל אצות במיכלי מים גדולים ולהפוך אותן למזון
רוני  | 05.05.19
37.
כל הכבוד על המחקר אבל כבר הפתרון ידוע
בכדי שהזיהום יפסק דבר ראשון האנושות צריכה לפתח מודעות ורצון להפסיק לזהם דבר ראשון אנרגיה נקייה , לאנפט דבר שאפשרי כבר מ1800 ואפילו לפני ופטריות הם הפתרון הכי יעיל למלחמה בזיהום ואף פירוק המוצרים המזהמים שאנחנו זורקים לים ולאדמה בכדי לפתור את הזיהום
חוקר | 04.05.19
34.
הקנאביס וההאמפ עם יכולות פוטוסינטזה פי 6 מכל צמח
עם התפשטות העולם התעשייתי יצא הקנאביס מהחוק. פעם היו מגדרים איזורי תעשייה ומסחר בשיחי האמפ כדי שיסייעו לנקות את האוויר. בשנות השלושים יצא הקנאביס מהחוק ועם זאת המהפכה התעשייתי צברה תאוצה. זה כמו להוריד לאדם ריאה ואז לתת לו סיגריה.
רונן | 04.05.19
31.
הספין של מכון סאלק
הבחירה באראבידופסיס עצמי מודל לצמח על שיקבור יותר פחמן באדמה משולה לבחירה הזבוב הדרוזופילה כבעל חיים עילאי שיקטין פליטת מתן של מעלי גירה לאטמוספירה. האראבידופסיס והדרוזופילה הם הצומח ובעל החיים בהתאמה, הנחקרים ביותר גנטית וניתנים בנקל למניפולציות. זו לא סיבה להחליט שהם הפתרון לכל בעייה. זהו פשוט חיפוש המטבע מתחת לפני ולא איפה שהוא נמצא. בקיצור, מכון סאלק עושה עלינו סיבוב יח"צני.
יואב אהרוני | 04.05.19
29.
ל5.
אין שום צורך בדילול אוכלוסיה. אנחנו מדי שנה מצמצמים את השטח עליו אנחנו מגדלים גידולים. דשן. השקייה יעילה. ועוד הרבה טכנולוגיות מאפשרים לנו לגדל יותר על פחות. זה אחד. שני. כבר יש לנו הידע לבנות בניינים מספיק גבוהים ורחבים, שאחד מהם כבר יספיק להכיל את האוכלוסייה של כל המדינה. וזה לא משנה איך אתה מגדיר את השטח של המדינה. אנשים כמוך, הם כאלה שכשמציעים להם פתרונות.. הם יקבלו את ההכי פחות סביר כדי שיהיה להם על מה להתלונן. ושיוכלו לקוות שיכשל. כשסולארי נהפך למשהו לגיטימי.. זה לוקח אזורי מחייה.
חכם יותר מכולם | 04.05.19
27.
צמח על - יהפוך בוודאות לצמח פולש וידחוק מינים מקומיים
הם יהפכו למיני על בזכות תכונות העל שלהם: פוטוסינתזה מוגברת ומערכות שורשים יונקות מים. אנו - במזרח התיכון סובלים מפלישה מסיבית של צמחים אוסטרליים ודרום אפריקניים. כולם מכירים את השיטה הכחלחלה, טיונית החולות והלנטנה ... שנמצאים בכל פינה והינם מינים פולשים הרסניים. אם אינכם מכירים - בטוח ראיתם אותם.
משה | 04.05.19
26.
ל22..
זה לא נכון למעשה. הבעלי חיים מקבלים את היבול הדחוי כי החקלאים שלהם מקבלים סבסוד לכך. להוריד את הסיבסוד והדרך היעילה ביותר להאכיל אותם היא ע"י ניהול אחו. כלומר העניין שרוב הגידולים הולכים לבעלי החיים הנו מטעה. עכשיו. כשמורידים את היסוד של הגידולים מהעלות ופליטת הפחמן. גידולים משחררים יותר פחמן לאויר ועולים יותר. בעיקר כששומרים על השוואה שקולה. בין הצורות המיטביות של השניים. ניהול אחו יותר סופג פחמן דו חמצני. הנו מועיל יותר לבריאות המעלי גירה. ודורש התערבות מינימאלית. לגידולים התערבות אדירה
עור | 04.05.19
22.
תפסיקו לאכול מזון מן החי ובתוך שנתיים-שלוש יתרחש מהפך!
תעשיית המזון מן החי אחראית ל-51% מפליטת גזי החממה בעולם ובנוסף, זיהום הקרקע, זיהום הים, ריקון הים מדגים, זיהום האויר ועוד.. התעשיה הזאת משמידה את בעלי החיים, בני האדם וכדור הארץ וכדי להציל את כולנו אין צורך בכסף, רק בחלטה אחת פשוטה ליישום: כשנכנסים לקניות בסופר תבחרו במזון מן הצומח על פני מזון מן החי. זהו! החלטה אחת שמשנה את העולם!
ירון | 04.05.19
21.
כשבני האדם מתיימרים לשחק את אלוהים בלי להבין.
כבר די מזמן משתדל שאני ומשפחתי לא נאכל מתוצרת ארה"ב שבה הכל GMO ותאגידים כמו מונסנטו כותבים פטנטים על כל מה שיש לו DNA. חבל שהכתבת לא ערכה ביקור ביחידת המסחור של מכון סאלק לשאול על התנאים של ההשקעה של התורם הנדיב. מקווה שטראמפ, במסגרת ייבוש הביצה, יטיל רגולציה על החזירים האלו. כל הנושא של התחממות גלובלית הפך לפוליטי. כבר למדנו מwikileaks שאנשים בעלי אג'נדה (שכוללת עוד כמה אלמנטים כמו החדרת מהגרים ששמם הנפוץ מוחמד), הגזימו בו בגדול ועיוותו את מגרש המשחקים לרעת ארה"ב ולטובת ארצות מזהמות הרבה יותר. ולכן צריך לקרוא כתבות שכאלה, עם גרגר גדול של מלח.
אני מתחיל לפחד. | 04.05.19
17.
המפתח הוא לכידת מים מהאויר ... למה? ...
המפתח לצמצום כמות (וריכוז) הפד"ח באויר הוא הגדלת כסות הצומח בעולם. וזה יכול לקרות רק ע"י הפרחת חגורת המדבריות העולמית: מהסהרה, מזרח תיכון, הרפובליקות המוסלמיות ועד מדבר גובי בסין. וזה יקרה כאשר נדע איך לקשור כימית מהאויר מולקולות מים ולהוליך אותם אל הקרקע אל מקום שבו נשתול צמחים עמידי יובש, חום וקור, המבצעים פוטוסינתזה (קושרי פד"ח). מדובר באזורים בעלי לחות נמוכה ביותר וזהו אתגר אמיתי.
א | 04.05.19
15.
שהכספים מהמחקר ילכו להגנת הכחדת יערות הגשם .
במקום לבנות מעבדות מבטון ולעשות ניסויים במליוני דולרים (לא רק במעבדה הזו) היה כדאי שהתקציבים ילכו להצלת יערות הגשם, הן בברזיל, הן באפריקה והן היערות באסייה + איים טרופים. זה מאוד יעזור לטיהור החמצן באוויר. לו האו"ם היה אירגון בינלאומי שמתעסק בבעיות גלובליות כמו צמצום הילודה בעולם ולא בגינוי ישראל על אירועים שלא היו, היה מאוד עוזר לשימור כדור הארץ. לו היו שמים גבולות לסין והודו המזהמות העיקריות של כדור הארץ, ולא מתעסקים במליוני כתבות של עיתוני השמאל שמגנות נשיאים רפובליקנים אמריקאים, כאילו הם יכולים לשנות משהו בעולם, היה עוזר לכדור הארץ יותר מכל צמח שיאסוף עוד כמה אחוזים של פחמן ויקבור אותם באדמה.
הפתרונות כבר קיימים בטבע | 04.05.19
13.
ומה קורה אח"כ לצמח ? הם מדברים גם על צמחים אכילים ןמישהו
יודע בוודאות מה יקרה בקרקע ? הדבילים שקוראים לעצמם חוקרים לא פעם מתחילים בכוונות טובות רק כפי שנאמר הדרך לגיהינום רצופה כוונות טובות. גם בשנות ה 50 בארה"ב רצו וזרעו אלפי דונמים בלי שום מחשבה ובדיקה מעמיקה, התוצאה איזורים שלמים שהפכו לחוליים, עם סופות חול שגרמו למחלות נשימה במליוני ילדים.
רחל | 04.05.19
11.
פתרון בעייתי שיכיול להיות בומרנג
לפי הבנתי לאחר גידול של כמה מחזורי צמחים הקרקע עשויה להיות בלתי שמישה לכל גידול כל שהוא. הקקע תהיה מלאה ב ײפקק" שיהיה כמו פלסטיק ועחסום את הקלטות דור חדש של צמחים. עלול לגרום למידבריות מעשה ידי אדם ובדיוק הפוך ממה שהחוקרים רצו לפתור....
שמואל רובנס | 04.05.19
6.
אם נניח שאחד הפיתרונות הכי טובים לבעיה
הוא הצמחים, הרי שהבעיה שנובעת מכך היא שהמקום לשתילה על פני היבשות מוגבל, ולכן גם האפקט הסופי יהיה מוגבל ולא תיפתר הבעיה. מה שצריך לעשות הוא להשתמש בצמחי מים כמו אצות ולשתול אותם על פני שטחים נרחבים באוקיינוסים (אולי באופן זמני). מעין חוות אצות. ככה האפקט יהיה יותר גדול. אם להנדס גנטית, אז עדיף להנדס גנטית את האצות.
T | 04.05.19
4.
לפזר אירוסולים בסטרטוספירה
החזרת האור מחלקיקים כגון SO2 בסטרטוספירה היא הדרך היעילה ביותר להורדת טמפ' כד"א. זה הוכח הן בניסוי טבעי (וולקנו) והן בסימולציות. זה התהליך היחיד שמסוגל להתבצע בהיקף ובמחיר הנדרשים. כמובן הבעיה היא שאף אחד לא מוכן להסתכן בניסוי הטכנולוגיה בעלת ההשפעה הגדולה והמהירה ביותר מפחד לאיבוד שליטה. אז ממשיכים בדרך השגרתית לאבדון הבטוח.
R | 03.05.19
3.
תודה זה היה מאוד מענין
שאיפת פחמן ישירות מהאויר,יכולה לאפשר גם שאיבת מתאן(גז טבעי) ולכן יכולה להישתלם כלכלית.גם לגישה המאוד נכונה של מכון סאלק יש יתרון בעולם האנרגיה.כי הם יוצרים את עתודות הדלקים של העתיד.(החומר האורגני יכול להצתבר בקרקע,לשמש כדלק)
סוגיות שמתעלמים מהם | 02.05.19
1.
יש לי בעיה עם הקונצפט של ביטול ריקבון של צמחים
זה נראה כמו יצירת פלטסיק טבעי שיישאר באדמה להרבה זמן ולא יפנה מקום לשתילת צמח הבא. מה שכן, אני בהחלט חושב שהפתרון של עודף פחמן יגיע מהטבע ולא מהמכונות. לדעתי זה יהיה איזה צמח עם מטאבוליזם מועץ שצורך הרבה יותר CO2 ומייצר משהו בעל ערך כאשר את החמצן הוא לא יצרוך באותו קצב בלילה.
אקולוג | 02.05.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת