אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יותר גירושים ויותר כביסה: כשהאישה מרוויחה יותר מבעלה

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
אבל למה ההתקרבנות???
למה נשים שמרוויחות יותר מבני הזוג ומתגרשות יותר "משלמות מחיר"? אולי הן פשוט מרשות לעצמן להתגרש בגלל השכר והן הרבה יותר מאושרות מנשים עניות שנשארות נשואות? זה קצת מזכיר לי את הטענה שחרדים מאושרים יותר כי הם מתגרשים פחות (כאשר ברור ששיעור הגירושין בסהכ משקף נורמות חברתיות).
משה מ | 18.05.19
33.
כמו כל מהפכה, היא יוצרת עיוותים לפעמים
כמה מתגרשים עם משמורת משותפת? לא הרבה... ולכן אצל רוב הזוגות עדיין הגבר חייב לשלם הרבה מזונות כמפרנס עיקרי, אפילו אם אישתו מרוויחה פי שניים ממנו. החוקים והנורמות הם כאלה... גבר שמרוויח פחות נחשב פחות "גבר" ויש נשים שמאבדות בו עניין, ומחפשות גברים "חזקים", ולכן מתגרשות. יקח לפחות עוד כמה עשרות שנים עד שהמהפכה תתייצב, והנורמות ישתנו.
רונן | 17.05.19
30.
אמנם אנחנו רק בזוגיות, אבל אצלנו עבודות הבית
לא קשורות לשכר. מהסיבה הפשוטה שזה הבית של שנינו ולכן גם האחריות של שנינו. אני מבשלת ובן זוגי עוזר בהכנות ומנקה כלים (אם היה תלוי בו היה אוכל פרוסה עם שוקולד..אבל לי זה חשוב שנאכל בריא), הוא תולה ומקפל כביסה, לימדתי אותו לשטוף רצפה ולעשות כלים, והוא מארגן את הבית. במהלך השבוע אומנם אני עושה יותר דברים אבל זה מתאזן בסופ"ש.
אני | 17.05.19
29.
לגרוש מגיב מס. 1, שיבושם לך תהנה מהסלמון
נגד כיני ים וכמויות של אנטיביוטיקה כי אין יותר להשיג WILD SALMON. כולם גודלו בכלובים, גם בנורווגיה וגם בצ'ילה. בצפיפות לא טבעית שגורמת להם למחלות וגם דחפו להם גן הורמון לגדילה מהירה. חבל שאין לי פה אימוג'י של הקאה.
המהונדס גנטית עם חומרי ההדברה | 17.05.19
27.
שקר הפמיניזם....
גם אני הרווחתי יותר מבעלי. וזה לא גרם לו בכלל להתעניין בתחזוקת הבית, ניקיונו ולקחת את הילדים. מה שנקרא - שקר הפמיניזם. שיוויון אמיתי אומר, שאם האישה עובדת שעות ארוכות כמו הגבר ומרוויחה יותר, גם הגבר צריך למחול על כבודו ולסייע במטלות הבית וגידול הילדים. ועד שזה לא יקרה - יצאנו פראייריות ובגדול.
אפרת | 17.05.19
24.
נורמות תרבותיות - מאוד קשה לשבור
אפילו החברה החרדית, שם האישה היא המפרנסת העיקרית - מתקשה עם הרעיון שהאישה צריכה להיות משכילה ואשת קריירה. זה עצוב שזה המצב, אבל אני אופטימית שזה ישתנה. יותר גברים מבינים שהם יכולים להיות אבא ולא רק האיש שמביא את הכסף הבייתה. יותר נשים מבינות שגם להן יש זכות להגשים את עצמן איך שהן רוצות. אני מקווה שזה יתייצב לכיוון השוויון, ולא ידרדר חזרה אחורה. מזכיר לי הערה היסטורית מהשנים אחרי מלחמת העולם השנייה - בזמן המלחמה, הגברים היו בקרב, והנשים היו במפעלים (כי מישהו היה צריך לייצר את הטנק שבו הגבר נהג). אחרי המלחמה - החיילים חזרו הבייתה וחיפשו עבודה, אז שלחו את הנשים הבייתה למטבח. התקשורת התמלאה בסגנון החיים שבו האישה בבית והגבר בעבודה. אני מקווה שלא נידרדר חזרה למצב כזה.
יסמין | 17.05.19
22.
כי נשים שאינן משכילות מעדיפות שומרים ועובדי פיצריה
"אומרת פרופ' איילת בלכר פריגת, מהמרכז האקדמי שערי מדע ומשפט", "נשים משכילות עם כושר השתכרות גבוה מעדיפות בני זוג שהם משכילים יותר ומרוויחים יותר." צריך לסגור את מכללת שערי משפט, משלם המסים לא צריך להאכיל את "פרופסור" איילת למדעי הדשא.
שמוליק | 17.05.19
13.
לגרוש מ-1
מזונות לא צריך להיות חובה של גבר לאישה שפעם היה נשוי לה, אלא עניין סימטרי שקשור בהוגנות כלכלית. אם יש ילדים שצריך לכלכל, הנטל צריך ליפול ככל האפשר במידה שווה על שני האחראים להם - ההורים. קשה לאמוד את זה - איך מכמתים את הכסף שהמטפל העיקרי ״מפסיד״ כי הוא תמיד צריך לדאוג לסידור לילדים, ולכן הוא פחות יכול - למשל - לעבוד? איך סופרים את ההוצאות ה״קטנות״ שמצטברות - יותר בייביסיטר, יותר ״כסף לארטיק״, מתנה לחבר? את הדירה שחייבת להיות גדולה יותר, ואליה יתלוו הוצאות רבות יותר? אנשים גם הרבה פעמים לא מפנימים שברוב המקרים תהיה ירידה ברמת החיים בשני הצדדים, כי יש הרבה הוצאות כפולות ואין איך להלחם בזה - ועכשיו צריך להחליט יחד איך מתקצבים את זה, כשיש שני מקורות פרנסה לא בלעדיים - וזה קשה. אז כן. גירושים זה לא עסק כלכלי, אבל מזונות - הם כנראה דבר הכרחי כדי לאזן את העלות של חלק מהתוצאות של חיי הנישואים - בכללם ילדים משותפים, אבל לא רק.
עינב | 17.05.19
3.
יש להפסיק את עניין המזונות
התגרשתי לפני כמעט שנה. במהלך הנישואים גרושתי כמעט ולא עבדה - דקה אחרי הנישואים היא מצאה לעצמה עבודה ומתמידה בה. המסקנה: כל עוד היה חשבון בנק שאפשר היה להתקיים לא היה לגברת הצורך ללכת ולעבוד. כמובןם בגירושין, העו"ד מטעמה הציגה זאת כעקרת בית וזה רצון הצדדים - ממש, מה לא ניסיתי על מנת שתלך לעבוד. שליש מחיי הנישואין ממנתי לגברת קורסים שאולי תלך לעבוד. ועל כן, ראוי שברב המקרים תהיה הורות משותפת 7-7 או 8-6 כמו שמקובל דהיום כשכל אחד אחראי על הילדים כשהם בביתו. אם בית אחד מרוויח יותר אז בבית הזה לילדים יהיה יותר. בבית אחד הילדים יאכלו עוף בגריל ופירה בבית השני סלמון. בבית אחד יקנו להם נעלים ב- 300ש"ח ובבית השני ב- 150 כי זה מה יש וצריך לחיות מהתקציב. מזונות - למה? אם אפוטר מעבודתי אני לא מתכוון ללכת לגרושתי ולבקש ממה כסף. אני בן אדם מבוגר וצריך לדעת להסתדר. מזונות זה לא מאה 20 יותר בכוון של המאה ה- 17.
גרוש | 17.05.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת