אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שובר השוויון שיבטל את הצורך בכרטיסי האשראי

54 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
רוב האנשים משלמים עם כרטיס אשראי כי הם מקבלים אשראי
בישראל הנושא לא באמת מנוהל, פשוט מחינוך גרוע, אבל במדינות רבות בעולם התשלום בכרטיס אשראי מאפשר לנהל אשראי, אתה מבצע עיסקאות במהלך החודש ובסוף החודש אתה יכול להחליט כמה מתוך החוב שהצטבר לך אתה משלם (כמובן בתלות בדרוג האשראי שלך שקובע כמה חברת האשראי מוכנה לתת לך אשראי) בישראל יש לנו את ההמצאה של חשבון במינוס, מוסג לא הגיוני ולא נכון כלכלית, אנשים נכנסים לבעיה בגלל שהם מוציאים יותר ממה שיש להם בצורה אוטומטית בלי חשבון, במקום לבוא ולבקש אשראי במידה והם צריכים יותר ממה שיש להם
רמי | 28.05.19
48.
דמעות דמעות
דמעות דמעות דמעות. עובדות. 1 לקוח מקבל את שכרו אחת לחודש. 2.הריבית שמשלמים בתי העסק הנה חצי או פחות ממה שמשלמים הלוחות. 3 בתי העסק משלמים עבור הסחורה שלהם באשראי של שוטף ÷ 90 0.60 ויותר. למב אני כלקוח צריך לשלם בהעברה ישיר לחשבון בית העסק ולא להנות מאשראי כפי שנהנים בתי העס או המעביד שנותן את המשכורת פעם בחודש. בתי בעס מתבחינים על עמלה של % ים קטנים עבור תשלום בכרטיס אשראי אבל נותנים במקרים רבים הנחות של עשרות % ים מהמחירים המנופחים שלהם. אלה העובדות.
אחד שמבין | 28.05.19
47.
עד שההמצאה תצא מהארץ, כבר לא נצטרך פיקוח בנק ישראל
ברגע שיש כלים להעברת כספים ללא צורך בכרטיסי אשראי ובבנקים, הם יהפכו גלובאלים (באינטרנט) מהרגע הזה בנק ישמעל יפסיק להיות השליט הבלעדי ובעצם עסקים יוכלו להעביר כספים בלי צורך בדמי סליקה, אחוזים ומרעין בישין אחרים. גרוע מכך, ברגע שהעסקים יהפכו גלובלים (כניסת אמזון לישראל) אובדן השליטה של בנק ישראל בכסף תהפוך להיות בלתי נמנעת. ואז תתחיל התחרות האמיתית. לא הגיוני שחברות האשראי לוקחות ריביות דו ספרתייים ועוד מתלוננות על התחרות
silly postropedi | 28.05.19
39.
במה אתם מתפארים.. שום פיתוחים ושום נעליים
תלמדו מהמערכת ההולנדית ולא תצטרכו כרטיסי אשראי. אני כבר 16 שנה לא משתמש בכרטיס אשראי אך ורק במקרים בודדים. Debit card . העברת כסף מחשבון לחשבון דרך אפליקציה. שום מערכת חדשנית. מערכות קיימות. המערכת הבנקאית וכחברות כרטיסי האשראי עושקות את התושבים
ישראל | 28.05.19
37.
שום חידוש
אם הבנתי נכון את ה''חידוש'' מדובר בתשלום DEBIT הנהוג בכל העולם, מלבד ישראל המונופוליסטית. בכל מקום יש כרטיס DEBIT באמצעותו משלמים ישירות מהחשבון של הלקוח בזמן אמת, ללא עמלות. מי שזקוק לאשראי ימשיך להשתמש בכרטיס של חברות האשראי [כשמו כן הוא] ולמי שיש כסף בחשבון ישלם כמו מזומן, בלי לסחוב בכיס ולספור מאות שטרות כסף. אין פה שום חידוש. יש התאמה לעולם המתקדם.
האדם החושב  | 27.05.19
36.
הקץ לניצול הלקוח
גם בנקים וגם חברות כרטיסי אשראי יהיו חייבים לשתף הלקוחות בעמלות הנגבים צסוחרים רבותי אני קונה טלוויזיה בכרטיס אשראי - ומביא לפתח חברת האשראי עסקה של 5000 שקלים אני רוצה חלק מהעמלה שחברת האשראי גובה מהוחר בגין קנייתי- חד וחלק. לא יכול להיות שכל העמלה הולכת לחברת אשראי - ועוד החצופים האלה עוד גובים דמי כרטיס תקופתי. כל הקורא תגובה זו חייב להעבירה הלאה - ולתרום לשיפורה ולפתח כל הרעיון. די לסחוט את העם הזה - הגיע הזמן ליזום עוד יוזמות מסוג דומה - לעצירת כל השוד הזה לאור היום
מאיר | 27.05.19
34.
בקיצור, כולם עושים עלינו סיבוב והפקידות, שאינה עומדת לבחירות, דואגת לכיס הלא נכון
זה דוגמה למה שקורה כאשר אתה לא עומד לבחירה כל 4 שנים. נכון, יש הרבה שחיתות גם אצל פוליטיקאים, אבל מסתבר שזו החלופה הפחות גרועה מכולם. וזה למה צריך להעמיד גם את החונטה המשפטית שאינה עומדת לבחירות במקום.
סתמחד | 27.05.19
32.
פתרון פשוט לחוסר התחרות בכרטיס האשראי
המפקחת על הבנקים צריכה לקבוע עמלה מקסימלית לעסקת דביט (לא יותר משתיים או שלוש עשיריות אחוז, כמו באיחוד האירופי) ו'הממונה על התחרות' צריכה להכריז שמותר לעסקים לתת הנחה לפי אמצעי התשלום (כיום חברות האשראי אוסרות זאת על העסקים, נוהג מונופוליסטי לחלוטין). אם שני הצעדים האלה היו מבוצעים, עמלות האשראי שעסקים משלמים (ומתגלגלים ליוקר המחייה של כולנו) היו צונחות ומתאימות עצמן לערך האמיתי של השירות הזה. כמובן שאלה חלומות באספמיה, כי המפקחת של הבנקים היא בשרה מבשרה של המערכת הבנקאית וכי המדינה לא תשים רגל לבעלי ההון שחולבים את הציבור בכל פעם כשהוא קונה בסופר או ממלא דלק.
אבא לבת | 27.05.19
25.
קיים בעולם מזמן: דביט כרד ולא החליף אשראי
כתבה מטומטמת. במדינות העולם וארהב אפשר לשלם ישירות לבעל עסק עם כרטיס הדביט debit card שהבנק נותן בחינם (כיום בישראל בנקט רק מאפשר הוצאת כסף מאוטומט). ההוצאה יורדת מידית מחשבון העוש. וזה קיים למעלה מעשרים שנה וכרטיסי האשראי עדיין פה. וההבדל הוא באשראי (בכרטיס אשראי אתה משלם בכסף שאין לך כלומר בהלוואה קצרת מועד)
מיכל | 27.05.19
20.
בנק ישראל עוזר לבנקים להפוך כל לימון, ללימונדה מתוקה ורווחית. כמו ברפורמת בכר
הרגולטור מאלץ את הבנקים למכור את התרנגולות שמטילות להם ביצי זהב. אז הם מוכרים אותן ביוקר ומיד אח"כ "מייבשים" אותן שלא שוות בכלל את המחיר היקר. זה קרה עם קופות הגמל. זה מה שיקרה גם עם חברות האשראי. הרוכשים פינטזו על עמלות כמו בתקופת הבנקים - אבל לא יהיה! הזהרתי אותם לפני הרכישה. לא שעו.
פריזמה ז"ל | 27.05.19
14.
כל הדיבורים על תחרות בבנקים ובאשראי זה חרטא
אין שם שום תחרות אמיתית. לכן מה שרצוי לעשות, זה שבנק ישראל יטיל פיקוח על גובה העמלות והריביות של הבנקים. צריך לקבוע שעמלות המקסימום יהיו רבע ממה שהם כיום. וכן לקבוע שהריבית שהבנק גובה על יתרת חוב ועל הלוואות, לא תהיה גבוהה ביותר מאחוז אחד ממה שהבנק משלם למי שמפקיד בבנק כסף (= להגביל את "מרווח הריבית" לאחוז אחד). הבנקים עדיין ירוויחו הרבה כסף, אבל לא את המיליארדים העודפים שהם גובים מאיתנו כל שנה.
יוסי | 27.05.19
11.
זאת כתבה על כלום, שרות חסר משמעות.
בצד של המשלם, אין כאן שום דבר חדש - זה מאפשר שווה ערך לכרטיס דביט (= הכסף יוצא מיידית מהחשבון, רק אם היתרה מאפשרת), שהבנקים מחוייבים לספק ללקוחות בין כה וכה. ההבדל היחיד הוא בצד של מקבלי התשלום. לדוגמא, היום צריך לשלם עמלה על העברה מיידית.
יובל, תל אביב | 27.05.19
7.
תגובה ל 4 .
לא מבין אותך בכלל, אם אתה משלם באשראי רגיל אז העמלה לא נלקחת ממך כלל. ה 0.5 - 2.0 אחוז נלקח מבית העסק לא ממך. בית העסק מבטיח לעצמו שברגע שהעיסקה אושרה אז בטוח הכסף אצלו. לא מזומן שהולך לאיבוד נגנב וכו לא צק שיש / אין כיסוי וכו...זה נכון שרבים מנותני השרות מעדיפים להימנע מתשלום לחברת אשראי ומעדיפים מזומן/צק/ההעברה בנקאית וכו ... אך זה שיקול שלהם
גיל | 27.05.19
6.
תשלומים באפליקציה
בכתבה חסר מידע לגבי אופן מעקב על תשלומים אלו כגון : קבלה חשבונית בגין העסקה ,אפשרויות ביטול /זיכוי, וגם אם וכאשר יוחלט ע"י בנק ישראל לאשר את המהלך , מה יהיה עם אוכלוסיה אשר לא מעוניינת בכך , לדעתי גם אם יעברו לטכנולוגיה זו לא תהיה הענות ניכרת . כרטיס האשראי ימשיך לשלוט בשוק לצד המזומן .
ישראלי | 27.05.19
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת